Çalışma hayatına son vermek ya da vermemek ! işte bütün mesele bu...

Size uzun uzun yazmak istedim..
Öncelikle bende evli olduğum dönemde çocuğum olmuyordu. Üstüne bir de çalıştığım yer battı ayrılmak zorunda kaldım. O 1 sene içinde 14 kg aldım... Çok zor bir süreç geçirdim. Ama sonra bir baktım taktıkça hiç çocuğum olmayacak . Anneminde zoruyla bir kursa yazıldım. Tam aklımdan çıkardım derken hamile kaldım. Tabi sonrası düşük oldu.
Peki hamile kalamama sebebiniz nedir? Yani tüp bebek denediniz mi? Aşılama?

Sakın ayrılmayın işinizden.maasiniz benzin parasına gitse bile sigortaniz yatar.baskasinin maasiniz kadar verdiği para da mutlu etmez evde sıkılmaya başladığınızda kendimden biliyorum.sakin...
Evde duramam zaten.Hiç ev kadını olabilecek birisi değilim. Ama kendime iş açma fikri aklıma çok yatıyor.

Eşim azospermi ve doğal olarak tüp bebek şansımız bile yok şu anda

Eşim azospermi ve doğal olarak tüp bebek şansımız bile yok şu anda
Benim de aynen bu sebepten olmuyordu. Ama bildiğim kadarıyla tıkalı ise onu açabiliyorlar. Hatta eğer sadece azospermi varsa bunu da tedavi ediyorlar. Bahçeciye gittiniz mi? Orada tıpkı bu sebeple yıllarca hamile kalamayan bir kadının hamile kaldığını görmüştüm.

Ben de burdaki hemcinslerimi sevdiğim için elimden geldiğince gerçekçi yorumlar yapmaya çalışıyorum Mesela şu anda nişanlının çalışmanı istememesi olayına fena şekilde kafayı taktım Sen başından kötü bi evlilik geçmiş birisin, dünyanın binbir türlü hali olduğunu ve erkeklere bu kadar kendi hayatınla ilgili söz hakkı tanımaman gerektiğini çoktan öğrenmiş olmalısın o yüzden bu cümleyi senin kurmuş olmanı da ekstra yadırgadım açıkçası. Tabiki babaların eşlerinin güzel imkanlara sahip olması harika bişey (bu arada benim babamın elektronik fabrikası var ve gayet iyi durumu var) ama ben mesela 17 yaşımdan beri çalışıyorum (okurken de çalıştım), yani çalışmanın üretmenin sadece maddiyatla alakası yok bana göre.. Kendi işini açıp yürütebileceksen tabiki en güzeli ama olmazsa da sürekli evde oturmak gibi bi hata lütfen yapma. Güzel planlar gezmeler tozmalar tabiki tabiki yapacaksın, işini beğenmiyosan mutsuzsan tabiki ayrılacaksın, kendine en uygun işi yine kendin bulmalı ya da kurmalısın (destek-fikir tabiki alırsın orası ayrı konu). Kredi kartını da babana ödetsen de olur o senin baban. Ama sen önce her imkanı zorlamalı kendi meselelerini kendin çözmeye çalışmalı yetmediği yerde destek almalısın bana göre yani demem o ki önce kendine güvenmelisin her konuda.. ve hayatını kendine güvenini yitireceğin sürekli başkalarının desteğiyle (baban kocan dahi olsa) yaşamak zorunda kalıcağın bi hale çevirmemelisin.. Unutma hayatın önce senin hayatın

Bunu bilmiyordum çok teşekkür ederim ama evlenmeden evvelde ağustosta tatil planladık. Alacağım para da o kadar fazla olmayacaktır.

maaşınız ne kadar bilmiyorum ama şuan kıdem tazminatının tavanı 6000 tl. yani 6000 ve daha fazlasını alıyorsanız her yıl için size 6000 tl ödemek zorunda. onun için bence oturup bunu düşünün. ailenizle planladığınız tatil içinde yıllık izninizi kullanın ya da rapor alın. evlendikten sonraıs için de zaten 5 gün evlilik izni var. evlenir evlenmez yazarsınız dilekçeyi basarsınız istifayı

Ne güzel yazmışsın. Kesinlikle iyi biliyorum dünyanın ne kadar çok hali olduğunu. Aslında ben hiç evde durabilen bir tipte olmadım. Her zaman elimden geldiğince çalışmaya çalıştım. Ama son 1 aydır gerçekten çok nefret ettim. Nişanlımın ve babamın durumu evet iyi ama ben kimseden bir şey isteyemiyorum. Hani bana şunu al bunu al asla demem.
Ekonomik bağımsızlık , özgürlüktür. Bu özgürlüğümün gitmesini istemiyorum ama sanırım kendi işimi yapmak istiyorum. E ticaret konusunda kendimi epey geliştirdim.

Sen bu işinden nefret etmişsin tabi olabilir istemediğin yerde de durmak zorunda değilsin.. Benim hoşuma gitmeyen "nişanlım da başka yerde çalışmamı istemiyor" cümlesi oldu açıkçası, bu cümleyi kurma hakkını ona tanıma yoksa sonra gerçekten çok pişman olursun.. Sen istediğini yap iş kur, evden çalış, hatta hiç paraya ihtiyacın yoksa hayır kurumu aç kendine insanlara falan yardım et.. yani yeterki üret bişeyler yap.. İş hayatının içinde olmak insana içindeyken çok da farketmediğimiz o kadar çok şey katıyo ki aslında herşeyden önemlisi hayatta bi hedefimiz amacımız oluyo ki bizim için hayırsız olduğunu düşündüğümüz insanları hayatımızın merkezine koymuyoruz, bağımlılık haline getirip çaresizleşmiyoruz falan, çünkü biz olduğumuzu biliyoruz, hayatta başka işlere yaradığımızı hissediyoruz, birilerinin bize ihtiyacı olduğunu hissediyoruz ve bu bizi katbekat güçlü yapıyo.. Bu gücü elinden bırakma.. Herşey gönlünce olsun

Teşekkür ederim.Söylediklerinin hepsi kulağa küpe olacak cinsten. Çok haklısın

Şu anda tedavi görüyoruz zaten ama nedense benim içimde hep bi umutsuzluk var ya tedavi işe yaramazsa ya ben hiç anne olamazsam diye bir sorular yiyip bitiriyor beni.

Kader arkadaşım diyorum şimdi her ne kadar bir oglum olsa da ben de uzun tedavi süreçlerinden geçtim.rahat rahat tedavilere gidebilmek için o psikolojinin cokmusluguyle işimi bıraktım.5 aşılama 2 tüp bebek sonrasında oğlum 19 aylık hamdolsun ..ama işten cikali 4,5 yıl oldu.13 aydır iş arıyorum bulamiyorum.sakin işten çıkmayın yavrunuz olsa da.allah tez zamanda hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin.

Bence devam et çünkü eve geçince çok sıkılacaksın. Ben 12 sene çalıştım son zamanlarımda artık ayaklarım geri geri gidiyordu. Evlendim , bıraktım. Şimdi 3 yıldır ev hanımlığına terfi ettim. Rahatlarım oh mis istediğim saatte uyanırım gibi şeyler söylerken salakmışım ben ne diye çalışmayı bıraktım ki diyorum. Ha başlamayı istiyorum ama eşim istemediği için orta yolu bulamıyoruz,ayrıca doğudayız o yüzden şimdilik askıda dolaşıyor. Yani keşke başında alıştırsaydım onu diye düşünmüyor değilim. Salağım ben salağım diyip duruyorum. Sende aynı hatayı yapıp bunları söyleme bence kendine kardeşim

bende 13 senedir çalışıyorum. sanırım bırakamayacağım.
bundan sonrası daha kolay; önemli olan iş hayatına alışmak; uyum sağlamak sanırım.
Önemli nokta burası.

Konu sahibi inşallah dilediğin gibi bir iş ortamı bulursun :)

Valla 4 ay daha çalışın sonra çıkın evlenince ilk aylar kendinize mola verebilirsiniz ama bir süre sonra tekrar iş arayışında bulunun diyorum. Çalışmak her zaman para demek değildir. Kadının çalışması gerekir, kendi benliği için, geleceğine yatırım için, özgüveni için ve daha sayamayacağım şeyler için.

İşine hevesle giden insanları görünce keşke ben de böyle olsam diyorum. eski hevesimi kaybettim malesef. her sabah öf püf ederek gidiyorum. varsa çözüm ben de isterim..

Kadınlar neden evlenince iş bırakır anlamıyorum. İkinizin işine orta yerde ev tutar oturursunuz. Elbette ne babanızdan ne başka birinden düzenli para almayın siz yetişkin bireysiniz çalışıp paranızı kazanın. Bu dediğin şeyler emin ol kurumsal şirketlerde de oluyor yani bunun onunla alakası yok.

Kajmery34 ben de böyle düşünüyorum kuzum, bende normalde işi bırakma derdim ama şu an gereksiz strese sokuyor orası seni, ki gelişimine de katkısı yok anladığım kadarıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…