- Konu Sahibi neverland10
-
sana onceliklle beni yargilamadigin icin cok tesekkur ederim.
yemin ederimki anlattiklarimin hepsi dogru.insanlar neden anlamiyor bu tur yasantilarinda olabilecigini.iste bu yuzden insanlara hic guvenemiyorum. cunku inanmiyorlar ben niye guveneyimki insanlara.
kocamda arkamdan is ceviriyor sonra bana guven diyor ben nasil guveneyim.
arkamdan is ceviriyor bana destek ol diyor. destek bekliyor benden.hala.ben nasil herzaman kendimden odun vereyim hep verdim bu zamana kadar . bu hale geldim.
hep benden bekliyor ben kadinim susacam. ben kadinim dinleyecem.
benim konusmaya hakkim yokmu.
esim en bastan beri boyleydi. kirip doker kufur ederdi.
ama bana vurmazdi son 1 yildir bana vurmaya basladi.3defa yyapti 2defa afettim buda 3uncu oluyor cekti gittibende bu durumdayim sadece aglayabiliyorum kendimi aciz hissediyorum.senağlama
Canım bak ben sana bugün topla bavulunu çık o evden demiyorum.
Bu ruh haliyle zaten hiçbir şey yapamazsın.
Önce profesyonel bir destek alacaksın.
Biraz kendine geleceksin, beynini bi resetleyeceksin yani.
Ondan sonra iş arayacaksın, sana uygun bir ev, bir oda bir yer neresi olursa.
Sonrası gelir zaten, onlar o zaman düşünülecek şeyler.
Bunlar tabii tedaviden sonra halen boşanmaya kararlıysan, belli mi olur tedavi evliliğinize iyi gelir, belki bir şeyler düzelir.
Bırakma bakiim kendini böyle, dermansız derdin mi var.
kusura bakma ama arkadaşım........birazda sebebi sensin......
eşinin paylaşımcı oldugunu herkese iyilik ettigini yazmısın bunun seni sinir ettigini yazmışın....
bu yüzden kavgalar ettiginizi yazmışın.....işte burda suç senin sen her hareketinden dolayı kavga çıkar bagır çagır....
karşındaki bırak eş olmayı......insanın çocugu annesi babası olsa bile durur durur sabreder sabreder patlar artık....
sen eşini neden degiştimeye kalkıyorsun bırak o yardım etsin herkese...
arkandan iş çevirmeside sırf bu yüzden olmuş olabilir sorun çıkmasın diye komşuyla gizli işler yapmış olabilir.....
sen insanlarla konuşsan insan içine çıksan....şu yaşadıklarını yaşamazsın.....
eşinin önceden şiddet yapmıyormuş.....
yaptıgı hata ama sende adamı çıgrından çıkarırsan artık oda kendini kontrol edemesse yaparmı yapar....
bence hatalrını fırlat at ve bu hayatını yaşanmamış say kendine yeni bir düzen sagla...
eger sen böyle yaprsan ne çalıştıgın yerde mutlu olur...etrafındakilerle geçimin olur....
nede başonsan ailenlede barışsan ailenlede mutlu olmassın
hatta yenıden evlensen bile mutlu olmassın.....
eger kendinle ilgili bir şey yapımaksan......kendini yokmu edicek ben sana bir fikir vereyim...
şu ana kadar olan seni içinde yok et...kendi kendine söz ver.....yeni biri olucagına yeniden dogucagına insan içine girecegine söz ver....
kalk duşa gir....kendine çeki düzen ver.eşin gelene kadar dişarıyı dolaş gel....yüzüne hava gelsin rüzgar degsin yüzüne...
derin derin nefes al.......ve degişime başla bence daha geçiktirmeden...
bu kadarı da fazla ama deli yemeğim hazır mı diyor :mymeka:ben ona kac defa gel psikologa gidelim dedim bana dedigi su oldu"deli olan ben degilim sensin ."oyle assaigiliyorki beni forumda yazmak yasak yazardim ama oyle seyler soyluyorki kendime olan guvenim bitti. zaten cok yoktu. dedim ya kotu bir cocukluk gecirdim.guvenim tamamiyle bitti.
sindirdi beni sindim.
simdi boyle ruh hastasi gibi birsey oldum. bana evin icinde deli diye cagiriyor. yemek istiyor deli yemeigim hazirmi diyor.
iste bunlar beni isyan ettiriyor. hayata karsi bagimliligi bitiyor. kendimi degersiz goruyorum.
bu kadarı da fazla ama deli yemeğim hazır mı diyor :mymeka:
kafasına geçir tencereyi
ben daha fazla yazamıcam yoksa bende delircem :bbo:
ben ona kac defa gel psikologa gidelim dedim bana dedigi su oldu"deli olan ben degilim sensin ."oyle assaigiliyorki beni forumda yazmak yasak yazardim ama oyle seyler soyluyorki kendime olan guvenim bitti. zaten cok yoktu. dedim ya kotu bir cocukluk gecirdim.guvenim tamamiyle bitti.
sindirdi beni sindim.
simdi boyle ruh hastasi gibi birsey oldum. bana evin icinde deli diye cagiriyor. yemek istiyor deli yemeigim hazirmi diyor.
iste bunlar beni isyan ettiriyor. hayata karsi bagimliligi bitiyor. kendimi degersiz goruyorum.
bence sen abartıyorsun ben inanmıyorum bu son yazdıklarına.:umursamaz:
döndüm sayfanın en başına tekrar okudum,bir çok çelişki var,ilk baştya yazdıklarınla bu son yazdıkların arasında.şakkıdı
birşeyi anlattıktan sonra hemen başka modda başka birşeyi anlatıyorbence sen abartıyorsun ben inanmıyorum bu son yazdıklarına.:umursamaz:
döndüm sayfanın en başına tekrar okudum,bir çok çelişki var,ilk baştya yazdıklarınla bu son yazdıkların arasında.şakkıdı
Ne kadar karamsar konuşsan da buraya yazman bile içinde halen bir umut olduğunu gösteriyor.
Bu iyi bir şey yani, hayatını toparlaman için kesinlikle potansiyel var sende.
Dediğin kadar bırakmış olsaydın kendini, buralara gelip içini dökmezdin.
Ben inanıyorum bir gün buraya gelip, çok şükür yalnızım ama artık huzurluyum diyeceksin.
İste yeter ki.
Canım çok ağır şeyler yaşamışsın. yıpranmışsın. her insan çeşit çeşit dertlerle uğraşıyor bitanem. dön bak bir etrafına otur bir haberleri izle. neler neler var dünyada.
olumsuz karamsar insanlar mıknatıs gibidiler. nerde ne kötü şey var onu çekerler sende suan bunu yapıyorsun. kafandaki tabuları yıkmak düşünce sistemini değiştirmek zorundasın. biliyorum zor bu ama imkansiz değil.
İnsanoğlu yaratılmışların en şereflisidir canım. Allah bize hiçbir canlıya vermediği şeyi iradeyi vermiş. irademizle iyiyi kötüyü ayırt ederiz. yolumuzu kararlarımızla aydınlatmaya çalışırız.
öncelikle kendine değer vermelisin kendini sevmelisin. sen pis kötü değilsin tamam mı. pis kötü birisi varsa onlarda sana bu kötülükleri yapan kişiler. kendi kendine defalarca ben değerliyim ben iyiyim de inan söyledikçe kendini daha iyi hissedeceksin.
evedeki sıkıntılardan kaçarken eşinden yana sıkıntılar yaşamışsın. yağmurdan kaçarken doluya tutulmak bu oluyor sanırım. eşinin yaptığı büyük hata küfür dayak hiçbir kişiye söylenmez uygulanamaz. evliliğini kurtarmak istiyorsan eşini alacaksın karşına ama önce ortamı rahatlat ne bileyim sevdiği bir yemeği yap. güzel bir masa hazırla. güzel sözlerle anlat. geçmişinden gelen sıkıntıları aynen ilk mesajında anlattığın gibi neden insanlara güvenemediğini neden insanlarla paylaşmak istemediğini anlat ona güzelce. seninde paylaşmayı öğrenmek istediğini mutlu olmak istediğini anlat. kesinlikle sen bana bunu yaptın bunu ettin deme. direk savunma mekanizması devreye girer. eşinin kabuğunu kırmak gardını düşürmek istiyorsan olabildiğince uzlaşmacı olman lazım. sen çok sorgulayıcı olunca eşin sana duyumadan birşeyler yapmak zorunda kalmış. seninle paylaşsın kızma bırak. sevgi saygı paylaştıkça artar. ona seninlede paylaşmasını söyle.
evliliğim benim için bitti diyorsan canım öncelikle iş bulmalısın. işin bulduktan sonra boşan. baba evine dönme bence. çünkü orda mutlu olmayacaksın. devamlı başına kakacaklar biz istememiştik niye evlendin diye. orda da dayak var ve ordaki babayı değiştirmen daha zor. eşini değiştirebilirsin belki çünkü daha yeni şiddete başvurmuş ama babayı değiştirmek zor gibi geldi bana. git 1+1 bir ev tut. kirasıda çok olmaz. geçinir gidersin. yeni bir muhit yeni bi ev yeni bir sayfa aç.
her yeni karar korkutur insanı. yapabilirmiyim der insan. ama korkma yaparsın diğer binlerce kadın nasıl yapıyorsa sende yaparsın inan. yalnız kalırım diyorsun. böyle kalabalıklar içinde yalnız lacağına git kendi başına yalnız ol daha iyi. hiç değilse şiddet vs olmaz. geçmişi geride bırak sadece geçmişten ders al. başka birşeye ihtiyacın yok. yavaş yavaş paylaşmaya başla. ne bileyim sadaka ver. küçük bir çocuğa şeker ver. izle onları sevinçlerini gör. sende paylaşmayı seversin zamanla. komşuna tatlı yap götür. böyle böyle zamanla alışırsın paylaşmaya canım.
ölmek hiçbirşeyin çözümü değil. sen ölürsün insanlar yaşamaya devam eder 3 gün ağlarlar sonra unuturlar. halbuki bu dünyada yaşanacak o kadar güzel şeyler varki.bunları yaşamayı sende hakediyorsun. her güzel şeyi yaşamaya çalış. bu intihar falan şeytanın vesveseleri sakın aldanma arkadaşım.
Üzüldüm. Allah yardımcın olsun. (İnancını asla kaybetme, bu dünyaya mutlu olmaya gelmedik, neden mutlu değilimin hesabını soramayız, imtihan dünyası ,buda senin imtihanın ve gün gelir mutlaka karşılığını alırsın çektiklerinin)
Eşin istemiyorsa bile sen kendi sağlığın adına mutlaka yardım almalısın, kendini toparlamalısın önce.
Kesinlikle korkmamalısın, kendini toparladıktan sonra kendi ayaklarının üstünde durabilirsin, bunu inan herkes yapabilir.
Ailenle öncelikle ne yaşamış olursanız olun görüş, onlar yardımcı olabilirler sana. En azından şansını dene. Yanında olmazlarsa bile mutlaka bir iş bulup kendi ayaklarının üstünde durabilirsin. Çünkü bu hayatı yaşamak zorunda değilsin.
İnsanın yapabileceklerinin sınırı yok bence istedikten sonra ve bu güç mutlaka sende de var. Ama mutlaka psikolojık olarak toparlamalısın önce kendini.
İntihar etme fikrini aklının ucundan bile geçirme, sen çok değerlisin. Ve önce o değeri sen kendine vermelisin. Eşin o ,bu ,şu değil.
Rabbim herşeyi görüyor, elbet herşeyin bir karşılığı var ,çekilenlerinde. Neden ,neden demekten çok çözüme odaklan. Sen yanlızda kalsan belki daha mutlu olacaksın, korkma. Ayrıca yanlız kalmak zorundada değilsin, hayat devam ediyor, boşanmakta hayatın sonu değil. Sana değer verecek biri çıkıcaktır mutlaka karşına.
Rabbim hakkında hayırlısını versin. Yüreğine ferahlık versin. Herşey en kısa sürede yoluna girer umarım.
canım insanlar en büyük başarılarını en büyük hayal kırıklıklarından sonra elde ederler urda güzel bir yazı vardı dur bulup kopyalayayım belki sana iyi gelir.
kamelya arkadaşımız eklemiş.
Çaresiz ve Tükenmiş Hissetmenin İnanılmaz Faydası
Hayatta köşeye sıkışmış ve çaresiz mi hissediyorsun?
Karadıkça kararıp, kabuğuna çekildikçe çekilip, gözünü daha da kapatıp görmemeye mi çalışıyorsun?
Çaresizliği kötü bir şey olarak görme.
Aslında bu harika bir şey.
Özbenliğinden gelen bir yol gösterme aslında bu.
Çünkü “Öz”ün biliyor senin için iyiyi güzeli.
Ve sana bu şekilde yol gösteriyor.
Hayatta köşeye sıkışmış, çaresiz, tükenmiş hissediyorsan, teslim ol Allah’a ve bil ki:
Harika bir şey hayatına girmeye çalışıyor.
Hatta gözünün önünde duruyor ama sen bir türlü göremiyorsun.
Ruhun da sana onu göstermek için sıkıyor da sıkıyor.
Benim tavsiyem, bu anlarda gözünü iyice açman ve karşına çıkan her şeye bir merak ve ilgiyle bakman.
Ne zaman sıkıntı, çaresizlik hissedersen, hemen şu soruyu hatırla ve sor kendine:
“Hmmm, hangi güzel şey, hangi güzel fırsat hayatıma girmeye çalışıyor da ben göremiyorum acaba?”
Bulduğun, gördüğün o güzel şeyi veya fırsatı reddetmemek, kucaklamak ve kabul etmek de ikinci yapman gereken şey.
İstersen sor etrafındaki başarılı insanlara, “Başarı rahatlıktan mı gelir, sıkıntıdan mı?”
Biliyorsun ne cevap vereceklerini …
Hayatta başıma gelen her güzel şeyi, her güzel fırsatı bir çaresizlik hissi arkasından keşfettim.
Tüm büyük başarılarım, büyük çaresizliklerin arkasından geldi.
Hayalimdeki iş, büyük paralar, inanılmaz ruhi aydınlanmalar, hayat standardımın kat kat büyümesi…
************************************************** ***********************************************
Çaresizlik ► Allah’a yakarış ve teslimiyet ► Fırsatı görmek ► Fırsatı kabul edip getirdiği riske atılmak
************************************************** ***********************************************
İşte bunlar hayatta elde ettiğim her başarının arkasında olan temel adımlardı.
Onun için artık öğrendim, çaresizlik hissi, köşeye sıkışmışlık hissi, tükenmişlik hissi hayatta başıma gelebilecek en güzel şeyler…
Sıkıntıdayım, demek ki harikulade bir şey hayatıma girmek için gözümü açmaya zorluyor.
Bana büyümem, gelişmem, daha iyiye daha güzele ulaşmam için yol gösteriyorlar.
Ve sıkıntı ne kadar büyükse, gelen güzellik de o derece büyük oluyor.
Teşekkür ederim, gerçekten minnettarım hayatımda yaşadığım tüm zorluklar, acılar, çaresizlikler için.
Seviliyorum, yol gösteriliyorum.
Ben de güzel bir kabul edişle kabul ediyorum bu yol gösterişleri.
Yolum açık, teşekkür ederim Rabbim.
Ama tabii ki bu demek değil ki ben çaresizlik ve sıkıntı içinde yaşamak istiyorum.
Allahım bana güzellikleri rahatlıklarla beraber ver, ama bu olmazsa lütfen beni imtihan ederken zor sınavlara çekme.
Aslında imtihan hiç olmasa daha da sevinirdim ama Sen bilirsin her şeyin doğrusunu, yalnız Sana dayandım ben.
“Yalnız Allah’a dayandık. Rabbimiz! Bizleri, zulmedenler toplumu için bir imtihan aracı yapma!” Yunus Suresi 85
nasılsa ölücegiz.....er yada geç......
bir an evvel gitmenin ne anlamı var.....
insanın hayatında olumsuzluklar olabilir........o olumsuzluklardan ders almak ve düzeltmekte kendi elimizde..
ilk önce kendimizi düzeltip sevelim sonra insanları.....
gün dogmadan neler dogar.....allah bir sıkıntı verşyorsa çözümünüde bir şekilde veriyor.
yeterki biz isteyiphayat sıkı sıkı sarılalım..
arkadaşta bu yazılanlara yorumlara baksın okusun ve ilk önce kendini düzeltmekle başlasın hayata..
yoksa ölüm mutlak kapımızı çalıcal acele etmeye ve çbür dünyamızıda mahfetmeye ne gerek var....intihar filan ederek.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?