Cesaretli Olmak Zorundayım..

Beni anladığınız için kendimi çok iyi hissetsem de keşke siz, ben, hiçbir kadın bu yalnızlığı, bu bir başınalığı hissetmeseydi diyorum .. Ben de birini bulup kendisinin beni terk etmesini çok istediğimi hissediyorum, ne kadar acı..

Çok teşekkür ederim.
Çok güzel yazmışsınız. Bu yazıyı eşime okusam, kendi sözlerim gibi, beni anlayacağını bilsem, inanın bu noktada olmazdım zaten.
Karşımda çok suçlayıcı bir dille konuşan, sinirlendiğinde yumuşak karnıma vuran, zehir gibi sözler saçan bir adam var...
O yüzden dimdik durmalıyım.. Elbette onu suçlamayı düşünmüyorum ama o bana sözleriyle tekme tokat dalacaktır. Hatta şimdiden başladı..

Şimdi söylediğim şeye çoğu kişi karşı çıkabilir ama bizim ilişkimizde çocuk olunca iyileşme oldu. Özellikle 2. Çocuktan sonra birbirmize çok bağlandık. Çünkü siz ikiniz sizden bir parça ve ortak parçanız için çabalıyorsunuz, büyütüyorsunuz. Çok seviyorsunuz. Bu benim görüşüm ve bizim evliliğimiz de olan şeyler, herkesin ki farklıdır tabi

Kararınız kesin mi?

Sevginiz mi bitti yoksa umudunuz mu?

Siz tutku için aşk için aradığınız her ne ise onun için konuşmak dışında somut adımlar attınız mı?
Ben sevmeyi çok seven bir kadınım. Eşcil bir ruhum var. Çok sevmek istedim onu, hep itti. Ben onardım o itti.
En son koptu bir şeyler..
Bu tutku sevgi zaman içinde olağan süreçte kendiliğinden bitmedi. O saygısızlıklarıyla bitirdi.
Ben her şeyi halı altına atmışım. Hepsi çıktı ortaya. Ortalık toz duman.

Aynısını yakın bir dostum söyledi.
Dünyanın en harika babası olur, bundan şüphem yok.
Çok istiyor baba olmayı. Ben çocuk istemiyorum, bunu sevgiliyken de biliyordu.
Ben zaten bi hata yapıp korunmayı bıraktım, sırf o istiyor diye.
Allahın bir bildiği varmış nasip olmadı 1 senedir.
Bizi de zaten bunca sene birbirimize bağlayan en büyük şey kedilerimiz.
Onlar bizi biraz "aile" yaptı. Ama ben eşimi tanıyorum. Aylarca dünyanın en muhteşem adamı olur ama bir şeye öfkelensin hemen arıza çıkarır. Ben çocuk olsa buna asla izin veremem. Çünkü kavgalarımız gerçekten çok şiddetli oluyor. Bi çocuğa böyle berbat korkular yaşatamam..

Bazı şeyler tukendiyse malesef gerisi depresif bir ruh haliyle zaman gecirmekten öteye gitmiyor. Belki o da bu konuda cesaret edemiyordur ?

Onu bağlayan maddi kaygılardır. Geliri iyi değil. Tek başına ev tutmaya bile yetmez malesef.
Beni de bu tutuyor biraz.
Kıyamıyorum.. Ortada bırakacakmışım gibi hissediyorum.

Ben öfke problemi olan bir kadınım. Ciddi bir durumda olduğumu hiç bir zaman düşünmedim ta ki çocuk olana kadar. Çocuktan sonra surat asmamın bile sorun oldğunu görüp tedaviye yöneldim ve ciddi manada bir şeyler değişti.
Belki bu yönde adım atabilirsiniz, neden bilmiyorum bana daha çok kırgın ve umutsuz olduğunuz için bitmesini istiyorsunuz gibi geldi. Hani şimdi düzelmeye başlasa tekrar sizdeki o ateşi yakarmış gibi. Öyle bir durum var ise belki daha ciddi adımları da deneyip olmadı demeniz daha iyi olabilir. Ne olursa olsun sevgim bitti diyorsanız o başka tabii...

Aslında çift terapisini falan daha önce denemeliydik. Bu kadar kendi başımıza çözmek zorunda kalmamalıydık.
Bende sadece boşluk hissi var. İçim kabak oyacağıyla oyulmuş gibi.
Bir hiçliğin ortasındayım. Umudum yok. Hevesim yok.
Sadece kendime öfke duyuyorum, bunca yıl neden oldurmaya çalıştım diye..
Kafamın içi bölük pörçük anılarla dolu.. Şunu yapmıştı, bunu demişti, şu olmuştu diye..
Meğerse içim nasıl çöplüğe dönmüş..
Ne kadar ötelemişim sorunları.
Çok kızıyorum kendime çok..
Cesaretsizliğime kızıyorum...

Ne güzel yazmışsınız. Zamanınıza sağlık..
Dönüp dönüp okurum ben bunu.

İlişkinizi çift taraflı yönetememişsiniz gibi görünüyor. Bence hiç bir ilişki emek olmadan yürümez. Ben buyum diyerek devam edemiyoruz bir yerde de "o" olmamız gerekiyor. Bazen bize saçma gelen şeyleri yapmamız gerekiyor bazen gururumuza yediremediğimiz şeyleri (bu iki taraflı elbette).
Ve bunu karşı tarafa söyleyerek yaptıramıyoruz. Misal telefonu bırakmasını mı istiyoruz, onu bırak dememiz tepkiye yol açıyor. Onun yerine belki daha farklı davranmak, ilgisini çekecek muhabbet açmak, dokunmak, kucaklamak ne bileyim farklı şeyler gerekiyor.
Kısacası size lazım olan farklı ona lazım olan farklı. Birilerinin ilk adımları atması gerekiyor

Teşekkür ediyorum,
ikimiz de edebiyatla haşır neşiriz, onu hayatıma alma nedenim de buydu,lakin kahvede batak oynayan mahmut abiyi kolundan çevirip evlenseydim belki daha mutlu bir kadın olurdum =)

Eşim her ortamda parlar, herkese kendisini dinlettirir, hitabeti çok kuvvetli.
Ona hep hayranlık duydum, hala duyuyorum.
Ama evlilik bambaşka bir şeymiş..
Tek sebep iletişimsizlik olsa çözülür, ama iletişimsizlik aslında sebep değil sonuç.
Asıl sebep eşimin öfkeli olması, saygısız olması..
Hal böyle olunca konuşmaktan kaçınıyor insan..
Bir kere bağırıp çağırmadan bir problemi konuştuğumuzu bilmem.
Kendimi yüceltmek için söylemiyorum ama ben kendimi iyi ifade edebilen, meramını anlatabilen bir kadınım.
13 senelik öğretmenim, kendimi de iyi bir eğitimci olarak görürüm.
Bi eşime anlatamadım kendimi =)

Haklısınız.. ama bazen de en güzeli kendiliğinden olması...
insanın içinden gelerek yapması bazı şeyleri..
biz çok zorladık bu ilişkiyi, çok ittik, bitemez ayrılamayız kafasından çıkamadık.
bizden olmazdı, gerçekten olmazdı, en başından belliydi..
en basiti, ev işlerine yardım etmez. ben de söylenirdim.
bana söylenmezsen yaparım yoksa iş inada biner yapmam dedi.
İnanın 2 senedir asla tek kelime söylemiyorum. her iş bende.
2 kedi, kumları mamaları taranmaları, çamaşır bulaşık, genel temizlik..
o sadece yemek yapar.
yani yöntem de değiştirsem, değişmiyor adam.
bende de illaki değişmeyen şeyler vardır.
bi de onu dinleseniz ne lanet kadınmışsın dersiniz belki de =)
o şunu yaptı bu bunu yaptı'lardan çıkmak arınmak istiyorum..
8 senedir bu adamla yaşıyorum ve şundan eminim , bizden olmuyor...

Tam aslında evlilik çok matah değil yani bir yerinde ne olursa olsun sıkıcılasiyor o yüzden çift terapisi mi alsanız demeye gelmiştim. Ama yazilanlara verilen cevaplarinizdan aslında siz uzun dönemdir süregelen psikolojik şiddet olduğunu söylüyorum. Kadın ev hanımı olup çocuklar da okula gidiyorsa ben o zaman kadının yapması taraftarıyım. Ama çalışan kadın da koca ev işi yapmıyorsa, kadın tutacak. Yoksa çalışan kadın köle oluyor. Benim için bu yeterli boşanma sebebi.

Sadece iki ayrı dünyanın insanı olsaydınız, naif bir tutumla ayrılabilirdiniz. Siz eşinizden çok kendinizi incinmekten korumaya çalışıyorsunuz. Ben cümlelerinizden tam tersi bir mana çıkarmıştım.

Yazdıklarınıza bakılırsa tek taraflı kürek çekiyorsunuz.Evlilik dengeli paylasımlar, sosyal ve duygusal destek de içermeli. Makasın iki ucunun kökü bir de olsa ayrı yönlere bakarken işlevi olmaz.

Yaşadıklarınız için üzgünüm. Buna rağmen kendinizle beraber eşinizi de düşünecek kadar güçlü ve nazik bir yüreğe sahipsiniz.
Hakkınızda hayır, huzur ve güzellikler diliyorum.

Onu bağlayan maddi kaygılardır. Geliri iyi değil. Tek başına ev tutmaya bile yetmez malesef.
Yolunu bulur oda kiralar vsvs ama kurtaracagininiza inanıyorsanız cabalayin.

çocuğunuz yokmuş. hiç lafı çevirmeye gerek yok. boşanmak istiyorum bu evliliği artık sürdürmek istemiyorum. ikimiz de yalnız ve mutsuzuz. birbirimizi yormadan bitirelim deyin. ömrünüze yazık

ev arkadaşı bulur. şu anda da durum aynı zaten

Evet, gerçekten psikolojik şiddet görüyorum. En acısı bunu kanıksamış olmam.. Normalleştirmişim artık.
Sözde mangalda köz bırakmaz. Eşitlikçidir, kadın hakları savunucusudur, ama evde çöpünü atmaktan aciz, kadınsın senin görevin kafasında bi adam..

çocuğunuz yokmuş. hiç lafı çevirmeye gerek yok. boşanmak istiyorum bu evliliği artık sürdürmek istemiyorum. ikimiz de yalnız ve mutsuzuz. birbirimizi yormadan bitirelim deyin. ömrünüze yazık

O kadar yoracak ki..
Duygu sömürüleri, suçlamalar, tehditler....
Belki de hep bitişin yıkıcılığıyla yüzleşmekten korktum.
Evden ceketini alıp çıkacak bi adam değil.
Çok çirkinleşecek malesef.
Birini bulduğumu iddia edecek..
Çünkü kendisini kusursuz görüyor ve buna sebep olan da benim onun saygısızlıklarını yıllarca halı altına atmış olmam.
Bunca sene sorun yoktu şimdi ne oldu diyecek..
İç dünyamda kopan fırtınalardan o kadar bihaber ki..

Konu sanki zaman icinde sıkıcılasan , tutkusu biten evlilik gibi açılmış ama siz baya baya manipule edilmissiniz.
Çocuk istemeyebilirsiniz tabi. Ama kim evde donunu yıkamaktan aciz, evinin kirasını ödeyemeyen, duzenli iste çalışmaya yanaşmayan bir adamdan cocuk ister ki. Evde tembel, işte tembel. Bir de çocuk çok istiyormuş.Eee doğum hangi parayla, beşik hangi parayla, siz lohusayken evin kirası hangi parayla?
Hala, eş olamamış, totosunu arsa yukselttiginiz adamın boşanma tepkisi umurunuzda. Fiziksel temastan korkuyorsanız ona göre önlem alıp konuşsun. Diğer türlü kimin umrunda ki? Açın gözünüzü lütfen. Hala adam kirasını ödeyemez diyorsunuz. Size ne? Sakat değil tembel. Hem merak etmeyin böyle çakallar sizin gibilerin kokusunu hemen alır, avlar. Bir cizirti gider diğeri gelir böyle adamlarda. Yeterli onların keyfi bozulmasın.
Lütfen kendinize değer verin, kendinizi düşünün bu süreçte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…