Çeyiz için yardıma ihtiyacim var

bunu yazan bayan cok hakli ilk evlenince hersey toz pembe geliyor insana. ceyizini kurdin diyelim ev nasil tutcan? hersey ama hersey parays bakiyor malesef

hadi evlendin birşekilde çeyizin oldu fakirsiniz çocuk yaparsı n birde sefaletemi getireceksin nasıl geçineceksin sen bunları düşün...

Kadin koordinasyon merk.yardimci oluyor belediye yani..ama dogudaki beld.nasil bir sistem var bilemiyorum,

23 yaşında ne bu acele. İş yok güç yok, elden gelenle değirmen dönmez. Evlenir evlenmez çocukda yaparsınız. Ne olacak sonra? Biraz durun ya.

Arkadaşlar iş arıyorum diyarbakirda oturuyorum iş verenler eleman cikariyor yaşananları biliyorsunuz iş yok altında yok ben para falan dilenmiyorum sadece ceyizime katkı istiyorum o kadar
sız o karmasada evlenıyorsanız bırakın ceyızı fılan allah askına savas alanı gıbı her yer ne ceyızı ne tabagı ne canagı ya

Konunun tamamını okudum, evlenmeyi düşündüğünüz insanın yaşı küçük siz küçüksünüz üstelik bir de evladınız var. Babam bizim için çalışıyor demişsiniz ama neden siz çalışmıyorsunuz? Bir fabrikada çalışsanız, birine çay temizlik yapsanız bile alacağınız 3 kuruşun desteği olur farkında mısınız? O beni canından çok seviyorla ömür geçmez 1 defa hata yapıp evlenmişsiniz alkolik biriyle bu adamın da öfke kontrolü yok farkında mısınız? Sevgi, aşk bunlar sadece evliliğin paketi içinde saygı, sadakat, güven var. Bu adam sizin çalışmadığınızı, ailenizin durumunu biliyor değil mi? Siz ona ben bir şeyler ayarlarım demişsiniz sormadı mı nasıl yapacaksın diye? Sizin buraya konu açtığınızı duysa ne düşünecek? Madem çok ideal bir erkek sizin için bu eşya işini onun üstlenmesi gerekirdi değil mi? Eşya bulsanız da ev kirasını neyle ödeyeceksiniz? Onu geçtim çocuğunuzun okul masraflarını nasıl karşılayacaksınız? Yapmayın etmeyin bırakın bu hayalleri. Önemli olan kızınız buraya çeyizim için yardım yerine kızım için destek istiyorum neler yapabilirim deseniz daha anlayışlı olurduk hepimiz.

Ben seni evlenme hevesiyle nasıl olursa olsun yeter ki evleneyim diyen bir kızcağız sanmıştım. Meğer hata yapma lüksü olmayan, attığı adımı defalarca düşünmesi gereken, geleceğini düşünmek zorunda olduğu kız çocuğu sahibi bir anneymişsin. Buna rağmen işsiz parasız şekilde hala evleneceğim demeni aklım almıyor bir türlü.

İkinci evliliğe çeyiz hevesini de anlayamadım açıkçası.

merababa;
öncelikle düşüncelerimle seni kesinlikle kırmak istemem ama bende kendı hıkayemı kısaca anlatayım. burda bu kadar arkadas sana dogru olanı anlatmıs zaten sende oku tekrar tekrar oku ve dogru kararı ver.

eşimle birbirimizi çok seviyoruz. bizde sevgılı ıken eşimin ailesı ile ufak defek problemlerı oldu. evlenelım yuvamız olsun dedık. amaa ne kadar zorluk cektık gel bıze sor.
ıkımızde calısmamıza ragmen butun maasımızı buna harcamamıza ragmen bır dunya borcla cıktık dugunden. dugunden gelenler bır kısmını karsıladı kapattık. ama buyuk kısmı kapanmadı. dusun evlendıgımızde halılarım yoktu yere basıyorduk 2 aylık evlıydık aldıgımızda. tabıkı herseyın en ucuzunu ev uygunu aldık. sımdı bakıyorum da benımle beraber evlenen arkadaslarımın evlerı şıkır şıkır mobılyalar tabaklar dusun bardagına varana kadar ama benım oyle degıl ınsanın ıcınde bıraz da olsa ukte kalıyor hersey. cok sukur mutluyum ama sadece aşık olmak sevmek yeterlı degıl kı.

çalışmıyorsunuz ıkınızde en azından evlenıcegınız kısının maddı getırısının olması lazım en azından askerı ucret kı gecınebılesınız..gelir olmadan nasıl yasayabılırsınız ki . ınsanız herseyı ıstıyor gonul. şu anda bıle calısıyoruz ama yerı gelıyor ekmek alıcak paramız kalmadıgı zamanlar oluyor annemlere gıdıyoruz. bır ıkı gun maası alana kadar.

ev eşya dedıgım gıbı bunlar gecısı seyler. ileride gönlune yatanı alırsın. bıraz gercek hayatı dusunerek hareket edın lutfen. hayaller de kalmayın. aşk sevgi gonlunu doyuruyor malesef karnını doyurmuyor. bekleyın ıs bulun calısın en azından ev tutup bı koltuk tk bı yatak odası alıcak kadar paranız olsun perdeydı halıydı bunlar baskalarından da bulunur. ama hergun baskalarından karnınızı doyurmak ıcın yardım alamazsınız.

iyi düşünün iyi karar verın. acele etmeyın.

bu mesajın üzerine söylenecek bişey yok bence...

Kızım için asla yardım istemedim istememde çalıştığım dönem kizima hesap acmistim sırf büyüdüğünde zorluk cekmesin diye çok sukur aylik kızım için yardım geliyor zorluk çok çektim onun çekmesine izin vermedim dort dörtlük olmadı ama kimseyede muhtaç değil istersen evladima biriktirdigim parayla birşeyler yapabilirim annesi varken kızımın kimseye ihtiyacı yok bilip bilmeden konusmayin lütfen

17 yaşında evlenmişsin ve hemen çocuk yapmışsın. Hata bir. Bu yeni koca adayının da beş kuruş parası yok, ailesi seni istemiyor, sende beş kuruş para yok, iş yok güç yok, derdiniz ne neden hata üstüne hata yapıyorsun? Evlenince daha da mutsuz olacaksın bunu göremiyor musun? Seks karın doyurmuyor, farkında mısın???

Biraz daha bekleyemiyormusunuz? Sadece çeyizle bitmiyorki evin masrafları var çocuk olursa onun masrafı geçim zor kolay değil

bende tümmmm herşeyi baştan okudum sımdıç kaçırdıgım yerler olmuş. 2. evliliği 6 yaşında kızının olması gibi.

yani normalde 2. evliliği için insanlar sütten ağzım yandı yoğurdu ifleyerek yiyorum o yuzden de aşk ama daha mantıklı bır evlılık istiyorum derler. yanı en azından benım cevremde yasayan insanlar böyle düşünüyor..
ama konu sahibesi malesef yanlış yoldasın. hemde çok yanlış. özellikle 2. evliliğinde bu aşkk hiç ama hiç karnını doyurmayacak. hadi seni geçtim kızın 6 yaşında okula başlayacak.ona nasıl bır gelecek vereceksın böyle bır evlılıkle.

İyide siz bu şekilde evliliği nasıl yapıcaksınız.Sonuçta evlilik daha zor bir durum nasıl geçineceksiniz eşiniz olucak kişi çalışmadığı halde nasıl olucak ?

Bir çocuk annesi bi kadın olarak nasıl bu kadar bencilce hareket edebiliyorsunuz. Bosanalı 5 yıl olmuş şimdiye kendinize ve kızınıza sağlam bir hayat kurmaya calısacagınıza heyecan peşinde mi kostunuz. Çok romantik geliyor size herşey, sinirine hakim olamayıp cami yumruklamasını bile sizin için yapılmış bi fedakarlık olarak görüyorsunuz. Ailesine bu şekilde davranan adam ileride senin çocuğun bi hata yaptığında şimdi ki gibi sarılacak mi sanıyorsun.

Diyelim ki öyle mükemmel bi adam aşkınız da sonsuz. Bekleyin o zaman. Bu muhteşem aşk iki üç sene mücadele edip bekleyecek kadar güçlü değil mi. Kusura bakmayın ama burda yaptığınız şeyi yoldan geçen birine yapsanız dilenci muamelesi görürsünüz. Ben bi farkı olduğunu düşünmüyorum. Ve üzgünüm ki hayatın boyunca dramını kullanarak başkalarından yardım bekleyeceksin bence. Gerçekten zor durumda olan bi insan cabalar insanlarda onun çabasını görüp yardım eder zaten. Siz arkadaşlar söylenebilecek her şeyi söylemesine rağmen hala evlenme derdindesiniz, bir mesajınızda bile donmemıssınız bu bencilce fıkrınızden. Bu gün çeyiz isterdiniz yarın da 5 çocuğum var erzak gönderin diye konu açarsınız. Gencecik bi kadınsınız lütfen başkalarının yardımlarıyla yaşamayı normallestırmeyın hayatınızda daha fazla

Çok merak ettim niye çalışmıyosunuz herkezden bişe bekliyosunuz?
Ya bi tanıdığım var adam 4 çocukla 20 senelik evliliğini bıraktı başka birine gitti kadıncazı çıcuklarıda terk etti bi tane 2 yasında kızıyla kaldı 2 sene öncede büyük kızını kaybetti
Hem evlat acısı hem yanlız kalma acısı
Sonra ne oldu. Kadın hiç okumamış ama hiç kimseye muhtaç olmadı kiraya çıktı 2-3 yasındaki kızıyla birlikte işe gitti
Bu anlattığım çok kısa bi özet
Kadın neler yaşadı
Ve 33 yasında
Ee siz daha 20 li yaşlarda yok çeyiz yok yardım sen alışmışsın yapacak bişe yok

Kocaa mesaj metninden cimbizla bir noktayı cekmissiniz Tebrikler. ..Bakın is yok çocuğa yardım geliyor ceyizim yardım edin..yarın ev sahibine param yok idare edin..sonra kocam dövuyor yardım edin.. kaynanam sovuyor yardım edin..
10 yil sonra kızınız. .üvey babam darp ediyor taciz ediyor yardım edin... biraz algılarını aç bacim seni seven erkek evin direği olacak kol kanat gerecek erkek böyle olmaz olmamalı. ..emin ol yıllar sonra kızın sana nefret ile baktığında acir kalbin...gerçi okuduklarimdan ortaya çıkan kırgın çiçekler de bir anne var hani kendinden küçük adamla evli kızı tacize uğramış, ufak kıza da hallediyor ama kadın kızını çocuk esirgemeye bırakıp ille de kemalim kemalim diye ağlıyor. .işte okuduklarimdan ortaya çıkan sonuçta bu olur gibi...

Konu sahibi yardımlarla yaşamaya alışmış. Bundan sonra da böyle yaşamayı planlıyor. Üstüne bi kaç çocuk daha yapar devlet bize bakmıyo diye ağlar. Kimseye muhtaç olmamak gibi bir derdi olsaydı şimdiye kadar çalışırdı zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…