Çeyiz için yardıma ihtiyacim var

O
emin olun bundan okuma imkanim olsa 1 sn evlenmeyi dusunmezdim

İkiniz birden çalışıp, kimseye muhtaç olmadan bi iki üç sene sonra evlenseniz olmuyor mu?
Bu acele niye?
Seni suan cok iyi anliyorum nisanlandigimda ailemin maddi sıkıntıları vardi nisanliminda durumu cok iyi sayilmazdi. En azindan bizden iyi durumdalardi ne alinacak edilecek konusuldu bize mutfak yatak odasi ve buz dolabi dustu ben calisiyodum zaten. Ben mutfak esyalarimi aldim ama nasil aldim. Gittim en ucuz tencere tavalari aldim yemek takimi dahi almadi uyduruk gunluk tabaklar aldim. Yatak odama ucuz hali aldim herseyin en ucuzunu alarak bu tarz sonradan degisebilecek olan seyleri ucuz uyduruk seyler aldim ama mobilyami en iyisinden aldim elden taksit yaptirdim her ay ben ve ailem odedik buz dolabinida iyisini aldik yine taksitle oteki seyleri cok ucuza aldigim icin bunlarida her ay odedim zorlanmadim allah evlenene yardim eder hayirli islerinizde acele edin demis bize sonucta. Esimde cok iyi bi insan hic beni ezmedi ne ailesi ne o aramizda hic sunu almadiniz etmediniz muhabbeti gecmedi esim beni anlayarak damatligin en ucuzunu secmisti ki kendisi cok kalite giyinir beni ezmemek icin o ucuz seyi begenmis gibi yapmisti nisanlim yillarca calistigi parayi biriktirmis ailesi bilmiyodu esim diger herseyi kendisi aldi ben hic bisey istemedim hep makul oldum oda benim yapmam gerekenleride kendisi yapti benim gelinligimi en iyi yerden aldi evlendik ikimizde calistik sonra o ucuz tencere tava tabak ne varsa elimden cikardim herseyin en iyisini aldim yani o tencere tava tabak canak bunlara para verme git marketlerde oluyoya 20 lira falan benim gibi onlari al evlenipte paralaninca ne istiyosan onu al hic onemli degil bunlar canim benim durumumda hic iyi degildi simdi dusunuyorumda iyi cesaret etmisim dedim.

o benim için çok mücadele etti sevgisi için canından vazgeçti kimine gore yetmiyor aslında ama onun yaptıklarının yanında galiba yetiyor ama artmiyor
Biz de mücadele ediyoruz birbirimiz için. Canımızdan vazgeçmiyoruz ama zaten o benim için bir kıstas değil, nihayetinde nefes almadıktan sonra pek bir önemi kalmıyor durumun.
Sevgi yetiyorsa madem çeyize ne gerek var?

Hadi ya okuyamadım o kadarını .. O zaman gaza gelmesin bu kadar, mantıklı düşünsün yazık yani. Şartlar olgunlaşsın eksiği gediği varsa hallederiz.

Bakın burdaki kadınlar kesinlikle en doğru yönlendirmeyi yaparlar ve herkesin niyetini iyi bilirler. Yanlış anlamayın lütfen. Bakın çok değil iki gün önce çok zor durumdayım yaptığım örgüleri satmak istedim burda ve durumumu anlattım. Kimseye dilenmedim. Burda çok yardımcı oldular ve sağolsunlar sıkıntımı giderip örgülerimi satın aldılar ihtiyaçları olmadığı halde sırf bana yardımcı olmak için. Sizde üretin kimseden istemeyin boynu bükük olmayın. Biraz güçlü olun

Hadi ya okuyamadım o kadarını .. O zaman gaza gelmesin bu kadar, mantıklı düşünsün yazık yani. Şartlar olgunlaşsın eksiği gediği varsa hallederiz.
Ne mutlu bana iyi ya da kötü yorumda olsa bir yerlerde beni dusunen birileri var ne kadar guzel inanın şuan mutluyum

Allah YARDIMCINIZ olsun

Allah mutlulugunuzu bozmasin şuan iyi durumda olmama Sevindim

Boşverin hayatınızı kurun garantiye alın kendinizi sonra evlenin. Yerinde olsam burda size tavsiye veren bayanlara kulak verirdim. Eşya değildir önemli olan. Önemli olan onurunla ayakta durmak kimseye eyvallah etmemek tir. Eşya çeyiz dantel mantel neki ya ne önemi var onlar sadece birer metaryel. Ruhları bile yok. Siz bize kulak verin.

Haklisiniz dusuncelerinize saygın var kulağıma küpe oldu zaten

Allah hepimizin yardımcısı olsun, sizin de olsun
ancak benim için canından geçti filann..peh. ajitasyon bunlar. ne demek canından geçti, cam yumruklayarak mı. biz ona buralarda öfke kontrolü yapamamak diyoruz. ayrıca evlenecek adamın -her ne şekilde olursa olsun- canından geçmesine zaten gerek yok, arabesk şeyler bunlar. girsin bir işe çalışsın, orada olmuyorsa batıya gelsin. parasını biriktirsin. seni Allah'ın izniyle istesin, veriyorlar ne ala vermiyorlarsa kendi ayaklarınızın üzerinde durabiliyor olun ki evlenin, bakın başınızın çaresine. delikanlılıksa delikanlılık budur fedakarlık ise fedakarlık budur gerisi hava civa.
okuma imkanım olsa demisin ben de yatılı okullarda okudum, mum ışığında ödev yaptım, hem çalıştım hem okudum..hiç öyle pamuklara sarılıp büyütülmedim. oturduğum yerden hiç bişey gelmedi ayağıma. ne yaptımsa kendim yaptım.
yani kısacası, üzgünüm ama, biraz çaba göstereceksiniz bir zahmet, siz bir ucundan tutarsanız, mantıklı makul işler yaparsanız, toz pembe ve gereksiz şeyler hayal etmezseniz -şu şartlarda çeyiz size en son lazım olacak şey, tencerede pişirip kapağında yemeniz lazım, ben senelerce yaptım bunu,- sonra elbet Allah da yardım eder, biz de ederiz.

Bu şekilde evlenilmez ki. Ayrıca adamın öfke kontrolü yok. Bugün duvara yarın sana.
Şuan 23 yaşında olup evlenmek için maddi imkanı olmayan sayısız insan vardır. Bizim de o yaşlarda imkan yoktu. Herkes imkanı olunca evleniyor. Her biri yardım isteyip yardımla mı evlensin. Evlenirken evine iki eşya alamayan insanlar olarak evlenince Nasıl geçineceksiniz? Fikir baştan sorunlu. Bence evlenmeyin. Kimsenin size yardım gönderip hatalarınıza ortak olmasını da önermem.

Ailesi neden seni istemiyor peki?
Madem girdik konuya anlatayım bunu acitasyon olarak anlatmiyorum ben daha önce 1 evlilik yaptım 6 yasında bir kızım var ailesi bundan dolayı istemedi istemeye gidin deyince aile karşı çıkıyor buda sınır havliyle cama yumruk atıyor sorun bu işte ...kızım 1 yaşındaydı ben ayrildigimda şuan 6 yasında daha baba demedi sözde öz babasına şuan ona baba diyor ve kizima kızı gibi bakıyor yaşı küçük ama benim eski eşim 30 un üstündeydi ondan daha mantıklı daha oturaklı daha akıllı işte sebep bu

Bak bu hayattan bir cacık olmaz ben sana söyliyim. Gençsin güzelsin önüne bak. Taksi şoförü öfke kontrolsüzlüğü falan. Aklıma morarmış gözler geldi birden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…