- 17 Aralık 2015
- 27.115
- 49.572
- 598
benim kizimda malina cok duskundur tipki dediginiz cocuk gibi elimdeki ikinci bir esyayi baska cocuklara vermeyeyim diye paralaniyor hatta burda konusuda var paylasmayi ogretmek adina acmistimBir de ay benim çocuğum çok hareketli versiyonu var.
Yaşıt bir çocuk var oğlumla. Çok yaramaz. Sürekli bağırarak korkuturdu 18 aylıklarken. Maksatı korkutup ağlatmaktı. Elimde iki balon var mesela birini o çocuğa verirdim oğluma diğer balonu verdirtmez bağırır çağırır engel olurdu, hırçındı. Annesi de çok zeki ondan hareketli derdi hep.
Zekayı yaramazlık vurdu kırdıya indirenler, şiddeti özgüven sananlar her yerde.
O çok zeki denen çocukla aynı ay doğumlular, benim oğlan sakin ama 21 aylıklardı konuşmayı cümle kurmayı ondan önce öğrenmişti, aynı ayda bultakları diğeri sağa sola atarken oğlum yerine takardı. Üstelik şekillerin bir kısmını söyleyerek takardı. Yani aslında çocuğun enerjisini annesi doğru yere kanalize edemedi. Ben vurdu kırdı yaramazlık yedine etkinlik yaparak, kitaplarla haşır neşir ederek doğru yere kanalize ettim, resmen gelişim açısından altı ay ileride gidiyor.
Ama sorsan benimki itilince tepki vermiyor diyr daha salaktır ezilir.
Bakışı bu.
gömmek istememis bayan kendi cocugu kendi cocugu sakin oldugu icin cocuguna pasif goxuyle bakilmasindanŞu yazınızı görene kadar, yazdığınız tüm yorumları okuyup, katılmıştım. Ama görüyorum ki o eleştirdiğiniz, kendi çocuğunun zeki olduğu için bazı davranışları yaptığını söyleyen anneden, pek bir farkınız yok. Erken konuşmayı zekayla bağdaştırıp, diğer çocuğu gömmeniz tam bir fiyasko.
Şu yazınızı görene kadar, yazdığınız tüm yorumları okuyup, katılmıştım. Ama görüyorum ki o eleştirdiğiniz, kendi çocuğunun zeki olduğu için bazı davranışları yaptığını söyleyen anneden, pek bir farkınız yok. Erken konuşmayı zekayla bağdaştırıp, diğer çocuğu gömmeniz tam bir fiyasko.
Henüz eğitilme çağlarındayken müdahil olunmayacaksa ne zaman müdahale olunacak ki?Evet bence de herkes gereken uyarıyı yapsa cezayı verse kimsenin çocugu şiddete maruz kalmaz. Ama bu ideal olan. Konudaki hanımefendi benim anladıgım kadarıyla ideal olanın her zaman olamayabileceğinden bahsetmiş. Kendi çocuguna vurmayı öğrettiğinden ya da müdahale etmediğinden bahsetmemiş ya da bahsettiyse ben kaçırdım. Bu ideal olmayan dünyada çocugun kendi kendini savunmasını küçük küçük de olsa deneyimleyebileceği kontrollü alanlar yaratmalıyız demiş. Peluş oyuncağı kafasına attıgında bir çocuk benim çocuguma hemen anne olarak benim müdale etmemin getirebileceği durumlardan bahsetmiş. Bir nevi çok müdahaleci anneleri eleştirmiş.ben konunun uzmanlarının fikirlerini merak ediyorum en doğru bilgiyi onlar verir sonuçta.
Hırçınlığın elbette yok ama erken konuşmanın da zekayla bir bağlantısı yok. Kendi anneliğini övüp, tanımadığımız bir insanın anneliğini bu kadar eleştirmesi hoş değil.gömmek istememis bayan kendi cocugu kendi cocugu sakin oldugu icin cocuguna pasif goxuyle bakilmasindan
baskasinin kendi cocugunun yaramazligini zekilik hareketlilik olarak yorumlamasindan dem vurmus yani bir cocugun yaptigi hircinligin zekayla hareketlilikle bir alaksi yok demek istedi diye dusunuyorum ben
O demiri onun.. neysrMaalesef , Rahat insanlari sevmiyorum. Hepimiz çocuk yetiştiriyoruz. Bazıları bu olayı çok yanlış anlıyor.. öyle saldım çayıra mevlam kayirayla olmuyor..
gömmek istememis bayan kendi cocugu kendi cocugu sakin oldugu icin cocuguna pasif goxuyle bakilmasindan
baskasinin kendi cocugunun yaramazligini zekilik hareketlilik olarak yorumlamasindan dem vurmus yani bir cocugun yaptigi hircinligin zekayla hareketlilikle bir alaksi yok demek istedi diye dusunuyorum ben
Hırçınlığın elbette yok ama erken konuşmanın da zekayla bir bağlantısı yok. Kendi anneliğini övüp, tanımadığımız bir insanın anneliğini bu kadar eleştirmesi hoş değil.
O ortamdan elbette çocuğunuzu uzaklaştırmak durumundasınız. Benim eltimin, oğlumdan 3 ay küçük bir kızı var. Çocuğun yanağını öyle bir ısırdı ki canımdan can gitti. Oğlum için resmen travma oldu. Çocuğu her gördüğünde kaçıyordu. Oynamak istemiyordu. Şimdi 2 yaşına girecek, karşılaştığımızda, eliyle itiyor, yaklaşmasına, oynamasına izin vermiyor. Açıkcası bende peşinde geziyorum çocuğumun. Kimse çocuğunun zarar görmesini istemez elbette.Valla o arkadaşımla görüşmeyi kestim. oğlu hobisine her buluşmada çocuğumun orasını burasını çeker çimdirirdi. Yaşıtlar aynı ay doğumlular, annesi uzaktan emreeee yapma oğluum dediğinde çocuktan elbette bir geri dönüşüm alamıyor. Çocuğum daha zeki demedim doğru yere kanalize ediyorum dedim. İttirme kaktırma, fırlatma, çimdirme gibi şeylerden gizli zevk alıp aman kendini ezdirmesin diyerek teşvik ediyorlar. Bıktım usandım valla her yerde yaşıyorum bunu.
Anlıyorum ve söylediğiniz şeylere bire bir katılıyorum.Erken konuşma zekayla alakalı değil anne baba veya çevrede yardımcı olanlar varsa onların çok konuşması, çok anlatmasıyla alakalı. Ne kadar çok konuşma duyulursa o kadar çabuk konuşuyorlar. Tablet telefon izleyen çocuğa göre düzenli kitap okunan masal anlatılan çocuklar arasında dil gelişimi farkı kendini belli eder.
Yani çocukların özgüvenli olması adına sağa sola bırakıp yaşıtlarına yada ufaklarına fiziksel yada psikolojik baskı kurmasına müsade etmek yerine birebir ilgilenmenin değiştireceğini anlatmak istiyorum
Benim hayta oğlum evden çıkmadan bütün tembihlerime rağmen,
O kadar haklisiniz ki. Sonra da yetiskinlerin dunyasinda kibar ve saygili insanlar ezik diye etiketleniyorlar. Hircin, bagiran, cagiran insanlara kimse bulasmak istemiyor. Kendi halinde, durust insanlar enayi, saf diye yaftalaniyor. Olmasi gereken insanin kibar, durust, sagduyulu olmasi degil mi? Neden siddete meyilli, kaba saba insanlar yetistirmeye bu kadar merakliyiz anlamiyorum.Aynen kastım bu.
Yaramazlık dedikleri şiddet. Zeka dedikleri hırçınlık oldu. Çocuk ne kadar şiddet gösterirse çok zeki bak her çocuğun hakkından geliyor ezdirmiyor kendini diye gizli bir zevk alıyorlar.
Karşıdaki çocuk ne hissediyor, korkuyor mu üzülüyor mu be hissediyor umursamıyor o da öğrensin canım salak olmasın deniyor. Yani uslu çocuk salak gibi görülüyor.
Benim çocuklarım kimseye zarar vermedi, ben de aynı şeyi bekliyorum karşıdan, adaletin tanımı bu...Çocuk pelüş atmış ne var bunde demek değil adaletPeluş atan katil çocuk! Derhal afaroz edilmeli. Bunun hapis cezasi yokmu? Nerede adalet?
Henüz eğitilme çağlarındayken müdahil olunmayacaksa ne zaman müdahale olunacak ki?
Ben yorumumu konu sahibine direk yazmadım, bırakın öğrensinler düşüncesini güdenlere yazdım aynı zamanda. Günün sonunda oturup erinmeyeceksem, zararı benim çocuğum görmediği sürece sesimi çıkarmayacaksam, yaptığının yanlış olduğunu belirtmeyeceksem suçlu ben olurum direk. İnsanların benden uzaklaşması da gayet doğal. Ebeveynler herzaman kontrolcü olmalı, yorulmalısın evet. Ben rahat olmam böyle, bırakayım şiddeti öğrensin mantığını güdemem. Yapı itibariyle agresifse de diğer çocukların etkilenmemesini sağlamak gerekiyor. Bu bahane değil
İfade edemedim galiba tam olarak. İdeal dünyada yaşamadıgımız için çocuklara da kendini savunmayı öğretmelimiyiz nasıl öğretmeliyiz ne zaman bunun için uygun zamandır şeklindeki kafa karısıklığımdan bahsettim.
Benim yorulup yorulmamama neden bağladınız konuyu anlamadım. Benim çocugum daha 16 aylık. Atma vurma gibi huyları da yok şükür. Kendi çapımda ilgili bir anne sayılabilirim. Benim amacım bu konuyu enine boyuna tartısıp lgi sahibi olmak.
Bakın buna sonuna kadar katılıyorum. Az önce bahsettiğim olayda eltimin kızı oğlumu ısırınca, oğlum için bu niye böyle, sessiz kendini savunmayı bilmiyor tarzı konuşmalar olunca, ister istemez "savunma" kelimesinin anlamını öğretmek zorunda kalmıştım ebeveynlerine...Aynen kastım bu.
Yaramazlık dedikleri şiddet. Zeka dedikleri hırçınlık oldu. Çocuk ne kadar şiddet gösterirse çok zeki bak her çocuğun hakkından geliyor ezdirmiyor kendini diye gizli bir zevk alıyorlar.
Karşıdaki çocuk ne hissediyor, korkuyor mu üzülüyor mu be hissediyor umursamıyor o da öğrensin canım salak olmasın deniyor. Yani uslu çocuk salak gibi görülüyor.
ben bu durumu cok maruz kaldigim icin bayanin nedemek istedigini anladimHırçınlığın elbette yok ama erken konuşmanın da zekayla bir bağlantısı yok. Kendi anneliğini övüp, tanımadığımız bir insanın anneliğini bu kadar eleştirmesi hoş değil.
O ortamdan elbette çocuğunuzu uzaklaştırmak durumundasınız. Benim eltimin, oğlumdan 3 ay küçük bir kızı var. Çocuğun yanağını öyle bir ısırdı ki canımdan can gitti. Oğlum için resmen travma oldu. Çocuğu her gördüğünde kaçıyordu. Oynamak istemiyordu. Şimdi 2 yaşına girecek, karşılaştığımızda, eliyle itiyor, yaklaşmasına, oynamasına izin vermiyor. Açıkcası bende peşinde geziyorum çocuğumun. Kimse çocuğunun zarar görmesini istemez elbette.
ben bu durumu cok maruz kaldigim icin bayanin nedemek istedigini anladim
soyle bi durum var bazi ailelerde
mesela bizim sitede cardakta oturup cay kahve cekirdek sohbet havada ucuyo cocugu benim kizla oynamaya calisirken hirpaliyo mesela kafasina isabet alip top atmaya calisiyo yapma cocugum bu sekilde zarar verirsin ona diyorum diger cocuga anasi ordan agzinda cekirdek kabugu ay o cok zeki cok hareketli o yuzden zaptedemiyoruz diyo
ne alakaysa cozemiyoruz
cocugada baksan gayet standart bir cocuk yani her cocuk gibi
arsiz demek yerine ay cok zeki demek kilif olmus bazi seylere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?