Kendini korumayı öğrenmek için, yeterli fiziksel ve bilişsel düzeye geldiğinde elbette öğreteceğim ama şu an benim yardımıma ihtiyacı var...Herseyden koruma ihtimaliniz olmadığına göre kendini korumayı ogretmeniz daha işlevsel bir davranış olur.
Geriye dönüp okuyabilirsiniz zaten yazdığım mesajların hepsi bu konuda tavsiye içeriyorPeki bunu nasıl öğretebiliriz 3 yaşında, 2 buçuk yaşında bir çocuğa? Tavsiyeleriniz var mı?
3 yaşındaki bir çocuğun fiziksel ve bilişsel düzeyini fazlaca küçümsüyorsunuz.Kendini korumayı öğrenmek için, yeterli fiziksel ve bilişsel düzeye geldiğinde elbette öğreteceğim ama şu an benim yardımıma ihtiyacı var...
MAlesef arkadaşımın yaptığı gibi abartı bence de.Pelus atmis ne var bunda demedim. Annesi zaten müdahalede bulundu. Pelus ile tasin arasinda dünya fark var. Bu sekilde fazla kaderci ve etiket yapistirici yaklasilirsa cocuklara, cok sagliksiz bir toplum olunur. Cocuklar cok cabuk dislanmis olunur ve bu sadece travmaya yol acar.
Hani millet zihinlerinde hangi imaj olusturdu bilmiyorum. Sanki cocuk sürekli pelusu atmis, diger cocuk altinda kalkamamis gibi bir imaj ciziliyor. Ki konu sahibin anlattigi bu degil. Cocuk bir defa atmis ve konu sahibi müdahale etmis. Cocuk bu ortami kesf etmek istiyor. Yani burdaki yorumlari gercekten abarti buluyorum.
Yok küçümsemiyorum. Oğlum 23 aylık ayrıca üç yaşında değil.3 yaşındaki bir çocuğun fiziksel ve bilişsel düzeyini fazlaca küçümsüyorsunuz.
Yoo giderim hatta daha az önce komsumda yaşadık böyle birşey.Benim cocuklarim asla vurmuyor kendilerine vurana keşke vursalar:) savunma da yok ben de bu tip cocuklar evde dayak yiyor galiba diyordum .Vuran kafaya firlatan cocuklar varsa cevremde o aileyle daha az görüşüyorum. Arkadaşınız durduk yere boyle bi mesaj atmis tabi ki kırıcı ama empati yapın cani acitilan sizin cocuk olsa bi daha gider miydiniz sanmam.
Konu sahibinin ki 3 yasinda ona yönelik cevap yazıyorum. 2 yasindakilerle ilgili de fikrimi yazdim dönüp okuyabilirsiniz savunmaya geçmeden önceYok küçümsemiyorum. Oğlum 23 aylık ayrıca üç yaşında değil.
2 yasindaki kizim 7 yasindaki oglumun yanagini isirmis kizardi.. ben kime mesaj atip resti cekeyim? :))
[/QUO
Kızıniz çok eğitimsiz ve ayıp, kesin evde siz birbirinizi isiriyorsunuz, sizden görmüştür.
Babasına şikayet edin en iyisi.
Savunmaya geçmedim.Müdahale etmek yerine kendini savunmayı öğretin dediniz o yüzden yazdım. Geçmiş mesajlarınızı da okudum.Konu sahibinin ki 3 yasinda ona yönelik cevap yazıyorum. 2 yasindakilerle ilgili de fikrimi yazdim dönüp okuyabilirsiniz savunmaya geçmeden önce
Geriye dönüp okuyabilirsiniz zaten yazdığım mesajların hepsi bu konuda tavsiye içeriyor
Konu sahibinin ki 3 yasinda ona yönelik cevap yazıyorum. 2 yasindakilerle ilgili de fikrimi yazdim dönüp okuyabilirsiniz savunmaya geçmeden önce
O zaman bu durumun 2 yaş altındaki çocuklar için geçerli olmadığını yazdığımı farketmediniz sanirimSavunmaya geçmedim.Müdahale etmek yerine kendini savunmayı öğretin dediniz o yüzden yazdım. Geçmiş mesajlarınızı da okudum.
Her çocugun karakteri aynı değil zaten. Ama nedense her çocuk annesinin savunmasına muhtaç dendiğinde genel kabul görüyor. Defalarca yazdığım gibi yine yazıyorum riskli durumlarda müdahale gerekir diye. Riskli durum da çocugun karakterine göre değişen bir durumdur zaten. Siz çocuğunuzun karakterine göre hangi durumda gerçekten ciddi zarar gorecegini bilip ona göre müdahale edebilirsiniz. Ama peluş bir oyuncağın da hangi karakterde olursa olsun bir çocuğa şiddet görmüş travması yaşatmayacagi da aşikarevet tavsiyelerinizi okudum. çok mantıklı teoride gerçekten. peki sizce pratikte ne kadar mümkün? Her çocuğun karakteri aynı mı?
Her çocuk sizin verdiğiniz tavsiyeye uygun mu?
Her çocuk arkadaşı ona zarar verdiğinde sonucunda ne olduğunu hemen anlayabilir mi sizce?
Benim daha bebeğim çok küçük bilemiyorum ileride nasıl olur ama bana çok mantıklı gelmedi tavsiyeniz.
Arkadaşlar bugün bir arkadaşımla buluştuk, benim oğlum 38 aylık, onunki de 3 ay küçük.
Oyun alanı olan bir cafeye gittik, bizde hemen diplerindeki masada oturuyoruz, bir yandan sohbet ediyor, bir yandan da çocuklarımızı gözlemliyoruz..
Benim hayta oğlum evden çıkmadan bütün tembihlerime rağmen, oynarken arkadaşının ayaklarına oyuncak araba sürüyor, kafasına peluş oyuncak atıyor.
Elbette uyarıyorum, özür dilemesi gerektiğini yanlış davrandığını söylüyorum.
Ama en nihayetinde daha 3 yaş cocugu.
Eve dönünce arkadaşımın bana mesaji;
Yanlış anlama da, agresif çocukla oynamasa da olur..
Nasıl şaşırdım anlatamam.
Sonuçta mudahele ediyorum, yapmam gereken herşeyi yapıyorum.
Ama çocuğum evde bağırış cagiris, asla sözlü yada fiziksel şiddet olmadığı, bol oyun oynanan, sevilen sayilan bir evde büyüdüğü halde yapabiliyor..
Çok mu anormal...
Anladım ki..
Agresif çocuk, susan çocuk, konuşan çocuk diye etiketlemek için çok küçük değil mi daha bunlar..
Çok yol almayacaklar mi daha.
Bizim yapmamız gereken, doğruyu göstermek, örnek olmak değil mi.
Böyle bir tavırla karşılaşmayı gerektirecek kadar büyük bir durum mu.
Söz konusu kendi çocuğum olduğu için ben mi göremiyorum, yorumlarinizi bekliyorum ☺
Bu arada arkadaşıma kırıcı hiçbir şey demedim, sadece etiketlemek için daha küçük ler dedim, ben değil oğlum etiketledi dedi
Bende tamam canim dedim ama sanırım biraz, bozuldum..
Yasatmadi ki, çocuk eline oyuncağı alıp oğlumla paylaşıp oynamaya devam etti..Her çocugun karakteri aynı değil zaten. Ama nedense her çocuk annesinin savunmasına muhtaç dendiğinde genel kabul görüyor. Defalarca yazdığım gibi yine yazıyorum riskli durumlarda müdahale gerekir diye. Riskli durum da çocugun karakterine göre değişen bir durumdur zaten. Siz çocuğunuzun karakterine göre hangi durumda gerçekten ciddi zarar gorecegini bilip ona göre müdahale edebilirsiniz. Ama peluş bir oyuncağın da hangi karakterde olursa olsun bir çocuğa şiddet görmüş travması yaşatmayacagi da aşikar
Sanirim çok fazla çocuk psikoloğu tanıyorsunuz hangi terimi kullandıklarını çok iyi biliyorsunuz. Evet doğru genelde para koparmaya çalışan sosyoloji vs mezunu şarlatanlar kullanır bu ünvanı. Çünkü gayet cilalı ve açıkta kalmış bir ünvandir. Ben de sadece pedagog dediklerinde düzeltme gereği duymam çünkü insanlara kavram eğitimi vermek değil işim. Rica etsem benim için o tanıdığınız cocuk psikologlarina sorar misiniz? Arkadaşı çocuğuma peluş oyuncak atıyor ne yapmalıyım diye? Sonra gelip cevabı burda bizimle paylaşınYani gerçekten çocuk psikoloğuysanız yazdıklarınız hayret verici. En başta yazdıklarınızda kendini şiddete maruz kaldığında korumayan çocukları ezik olarak tanımladınız.
Ki inandırıcı bulmuyorum. Çocuk psikologları genelde pedagog terimini kullanmazlar. Eğer çocuk psikoloğuysanız neden tacize uğrayan çocuklara psikolojisi bozulmadı raporu veriliyor ülkemizde anladım. Psikologlar bile zorba seviciymiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?