Çocuğu 2, 5 yaş civarı anneler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ay çok zekiymiş gerçekten yeni IQ testi bu herhalde, diğer çocukların kafasına top fırlatmak
ben olsam ciddi ciddi bozardım öyle diyen anneyi.
bozarim aslinda da cocugunun cocugumun yaninda yapmak istemiyorum
valla dislerimi sıkıyorum bazen alip topu kafasina firlatip bende cok zekiyimde ondan yapiyorum demek istiyorum ama olmuyo

Kesinlikle bunu ben de belirtmeliyim.
Benim yazdıklarım konu sahibine değil. Şiddete maruz kalan çocuğuna müdahale edilmesini “eziklik” olarak yaftayanlara.
Kibar, sakin, uslu çocuklara saf yada ezik denmesine sinirim.

ileride bir olayin oznesi illaki olacak belki benim cocugumda yapacak ama ay benim cocuk cok haylaz diyip masumlastirmayacagim yaptigini
yerine ben ozur dileyecegim gerekirse diger cocugun sacini oksayip canin acidimi diyecegim ay benimki cok zeki sizinki nasil yedi kafasina ama topu der gibi siritmayacagim yani

Bir “pedagog” olarak Türkiyede pedagog diye bir mesleğin hali hazırda olmadığını da biliyorsunuzdur o zaman.

Çocuğunun gösterdiği şiddetten zevk alan, tavus kuşu gibi kabaran hiç bir insanı tutmam hayatımda. Ne kadar yakınım olursa olsun. Şiddet ne zamandan beri zeka göstergesi olarak benimsenmiş ki. Bağırıp korkutmak, elindeki oyuncağını zorla ittire kaktıra almak, çimdirmek,dışlamak ta şiddettir sadece vurmak değil. En temizi herzaman söylüyorum, kontrollü olmak. Yorulacaksak yorulacağız, ben bu denli özen gösterirken vurdum duymaz bir ebeveynin düşüncelerini kaile almam.

Anlatılmak istenen o değil ki. Aşırı müdahaleci ebeveynler bana da itici geliyor ama. Çok sevdiğin çocuğun, bir başkasının çok sevdiği çocuğuna şiddet gösterirken, tepkisiz kalmak demek değil bu.

Ben kendimi sorguluyorum biraz bu konuyu görünce. Ben de doğruları öğretme amacında olan mükemmelliyetçi bir anneyim. Karsıdaki çocuk elindeki oyuncagı paylaşmasa bile müdahale edip kardeşe de ver o da oynasın diyen bir anneyim. Bir çocugun benim çocuguma siddet göstermesini düşünemiyorum bile. Ama dediğim gibi ben çok mu müdahaleciyim diye kendimi sorguladıgım yanlış mı yapıyorum dediğim bir konu okudum.

Aynen bende sadece tel de görüşüyorum, çünkü kızı kızıma mikserin demiriyle vurdu, burnu mahvolmustu..
Arkadaşım ne mi yaptı güldü geçti ,benim kızım erkek gibi diye
Benim kızım da çok naif ve kibardır ama ne hikmetse oynadığı tüm çocuklar ya vurur ya bir şey fırlatır ya da gururunu incitip ağlatırlar. Ve anneleri de öylece bakar.
Ben de mi hiçbiriyle görüşmesem?? Çok mantıklı geldi şu an.

Ben de müdahaleciyimdir ama paylaşmaya zorlamam. İsterse oyuncaklarını paylaşmayabilir mesela. Ama birine vurma itme gibi durumlarda direkt müdahale ediyorum. Vurmanın ufağı zararsızı yok bana göre. Bugün canını acıtmaz yarın yakar. Hadi çocuk dengesini sağlayamadı betona vurdu kafayı ne olacak? Bunu göze alamam ben.

Koca konu boyunca su dediğinizi söyleyen ve onaylayan tek bir mesaj bile görmedim. Ama nedense birileri sanki öyle demiş gibi savunmalarinizi hep bu yönde yapmaktan vazgecmediniz. Rica etsem bunu ifade ettigimi hangi mesajıma dayanarak düşündünüz alintilayarak gösterebilir misiniz banada?

Bir “pedagog” olarak Türkiyede pedagog diye bir mesleğin hali hazırda olmadığını da biliyorsunuzdur o zaman.
Evet biliyorum. Çocuk psikoloğu olarak ülkemizde bu mesleği karşılayacak en yakın meslek oldugumu da biliyorum. İnsanların pedagoga gidiyorum derken gittigi yer olduguma göre bu konudaki kavram kargaşası beni ilgilendirmez

Ben bu yanlışa çok düştüm ilk oğlumda. Türlü diller dökerek bisikletini, balonunu, o an elindeki oyuncak herneyse karşı tarafa versin diye baskı yapmışlığım çok oldu. Taa ki bir gün evden çıkarken yanına birşey almak istemeyip, nasıl olsa ben oynayamıyorum boşuna taşıyıp yorulma diyene kadar. Haklıydı. Paylaşalım mı diye sorarım, ya da sıkılınca getir arkadaşın da merak ediyor. Ya da takas yapalım diye onun gönlünü kırmadan, karşı tarafı da üzmeden bir şekilde işin içinden çıkıyorum. Ben mükemmel bir anne olamayabilirim, ama şiddet dışında da istediklerini elde edebileceklerini öğretmek en birinci vazifem. Bazen iki kardeş arasında işler karışıyor. Ama her zaman bir yolu vardır mutlaka, anne yapıcı olmak istesin yeterki

Benim çocuklarım kimseye zarar vermedi, ben de aynı şeyi bekliyorum karşıdan, adaletin tanımı bu...Çocuk pelüş atmış ne var bunde demek değil adalet

Pelus atmis ne var bunda demedim. Annesi zaten müdahalede bulundu. Pelus ile tasin arasinda dünya fark var. Bu sekilde fazla kaderci ve etiket yapistirici yaklasilirsa cocuklara, cok sagliksiz bir toplum olunur. Cocuklar cok cabuk dislanmis olunur ve bu sadece travmaya yol acar.

Hani millet zihinlerinde hangi imaj olusturdu bilmiyorum. Sanki cocuk sürekli pelusu atmis, diger cocuk altinda kalkamamis gibi bir imaj ciziliyor. Ki konu sahibin anlattigi bu degil. Cocuk bir defa atmis ve konu sahibi müdahale etmis. Cocuk bu ortami kesf etmek istiyor. Yani burdaki yorumlari gercekten abarti buluyorum.

3 yaşındaki bir çocuk için oyuncak fırlatmak şiddet anlamı taşımaz. Karşıdakine zarar verme fikriyle yapılıyor olsaydı şiddet olurdu.

Ben sadece tel de görüşüyorum, o da çok nadir..
Benim kizimda çok kibar naif kırılgan..
Ben nasıl zarar vermesini istemiyorsam,karsimdakindende aynısını bekliyorum.

3 yaşındaki bir çocuk için oyuncak fırlatmak şiddet anlamı taşımaz. Karşıdakine zarar verme fikriyle yapılıyor olsaydı şiddet olurdu.
Onun açısından öyle olabilir ama benim çocuğumun maruz kaldığı şey şiddettir ve bir anne olarak çocuğumu, psikolojik ya da fiziksel şiddetten korumak durumundayım.

Ben kendi çocuguma değil diğerine de karısıyorum. Benimkine vermek istemezse paylaşmasını saglayıp her türlü beraber oynattırırım.

çok sayfa olmuş hepsini okuyamadım dolayısıyla soruldu mu görmedim.
neden tembihlediniz? niye tembihleme gereği duydunuz?
Çünkü gittiğimiz yerde uyması gereken kuralları baştan anlatıyorum ki sorun yasamayalim.
Bu her zaman yaptığım birşey, markete bile gitsek alacaklarimizin neler olduğunu ve onların dışına çıkamayacağımizi da söylüyorum.

Size cevap verirken bunu da söyleyim, az önce komsumdan geldik, oğlum gayet güzel oynadı, hatta komşunun oğlu oyuncakları etrafa savurdu, kafasına attı, agresiflikse agresiflik yaptı, ki bence değil..

Bende komşunun ne kadar kotu anne olduğunu, yada çocuğun yaramaz olduğunu düşünmedim.

Annesi mudahele ettiği sürece sorun yoktu benim için...

Farklı dusunene de saygı duyuyorum ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…