ÇOCUK BÜYÜTMEK GERÇEKTEN BU KADAR ZOR MU?

37 yasindayim ve kendimi daha yeni hazir hissettim:) allah yuzume guldu beni cok zorlamadan simdilik bi gebelik nasip etti. Cok alindim dediginize:) ne yani biz 37 olunca kuruduk mu bak ne guzel olmus iste:))) (saka bi yana bu kadar kasmayin hazir olmak cok onemli. Ben hazir olana kadar herkese ve herseye kulagimi tikadim. O cocuga siz bakacaksiniz cunku baskasi ne derse desin)

Iyide onlar bakim.. yemek yedirme alt degisme.. resmen anne olarak hissediyorsun ne zaman kusacagini.. bizimde kalp gozumuz acik degil yani, hal ve hareketlerini daha iyi taniyorsun
Hal ve hareketlerini tanımak için de bakım vermek, fazlaca vakit geçirmek gerekiyor zaten. Atbaşı gidiyor bunlar

Herkes çok geç kalırsın diyor bu yüzden aslında 2 sene daha diyorum hatta buna bile geç diyorlar ama ben hazır değilim tabii ki.

Niye yaşınız çok geçmişte, çok zor hamile kalacak yaşa gelmiş gibi yazmışsınız onu anlayamadım. Yaş daha 26 ??? Ben çocuk asla düşünmeyen biriyim, ama 5-10 sene fikrim değişirse 35 de filan anca anne olmak isterim. Ki bu yaş bile gayet normal. Siz 28 e menapoza girilen yaş gibi lanse etmişsiniz çok tuhaf geldi. Bence çocuk yapacaksanız da yaş geçiyor diye yapacaksınız siz, o istek gelmeden yaparsanız hayatınız cehennem olur ben size söyleyim.

İnanın ben böyle düşünmüyorum çevre o kadar etkiliyor ki şu an bile geç olduğunu düşünüyorlar hala yok mu bir şeyler diyorlar. Yoksa ben de hazır hissettiğin zaman olma taraftarıyım

26 genç bir yaş, hazır değilsen değilsindir konu sahibesi 2 yıllık zaman limitini de kendine koyma bence ne zaman hazırsan o zaman hazırsın. Etrafımda 30+ anne çoklukta (gerçi ben Avrupadayım), belki o şekilde kafan daha rahat olur. Kariyerde taşların yerine oturmuş olur, hayatın daha sakinler derken senin için doğru yaş 30lu yaşlar olabilir. Belki hiç olmayabilir de, her insan bu kadar büyük bir sorumluluğa girmek zorunda diye bir şey yok asla. Çocuğun mutlu mu, sağlıklı mı, topluma düzgün bir insan mı sürekli endişelenmek zorundasın, aklı başında bir insan için bu çok büyük bir sorumluluk korkmamak bence tuhaf olurdu.

İnanın ben böyle düşünmüyorum çevre o kadar etkiliyor ki şu an bile geç olduğunu düşünüyorlar hala yok mu bir şeyler diyorlar. Yoksa ben de hazır hissettiğin zaman olma taraftarıyım

Boşverin yaf, yiyin için gezin hayat bir daha gelmez çevreniz hem varoş hem kafasız. Hayatın ulvi anlamı üremek mi ki herkes birbirine sen de üre, durma 2. çocuğa koş 3. çocuğa koş diyorHerkes bu işi hakkıyla yapıyorsa sokaktaki bunca saygısız ve kaba insan nerden geliyor?

Çevre dediğiniz cahil cühela insan topluluğunun neden bu kadar ağzına bakıyorsunuz ki, onlar geç dedi diye mi ölene kadar sorumluluğunuzda olan bir canlı dünyaya getireceksiniz. Sanki onlar bakacak derdine sıkıntısına onlar katlanacak

Kolay olan ne var ki? Ama cocuk düşünen hemen yapmalı bence. En azından aradan cıkmış oluyor . Okul caglarında her şey düzene giriyor. Hamilelik hic kolay süreç değil. Mide bulantısından, kOku hassasiyetinden mahfolmuş vaziyetteyim.

Belki yine alacağım 30 kilo
Ağrılar sızılar ... bunların hiçbiri kolay değil ki..

Dünyaya getirmesi de kolay değil

Çok zor. Her gün daha zor. Yanlış yapmaktan deli gibi korkutan bir süreç. Ne yaparsanız yapın aslında hep ikilemde kalacaksınız. Kendinizde n önce hep onu düşüneceksiniz. Anneme çocuklar 40 a yaklaşınca değişiyor mu dedim. Değişmiyor Muş.

Ben henüz annelik ve bakım kısmını bilmiyorum ama hamileliğim şuan zor geçiyor erken doğum riskimden dolayı.
Yatmaktan sıkılmanın yanında ağrılarım basladi.
Yemek yer yemez uzanmak zorunda olduğum için mide problemlerim oluyor
Gece sürekli uyanıyorum ve daha çok fazla şey.
Ama ultrason fotoğrafına baktığımda gözlerim dolarak seviyorum. Onu suçlamak sikayetlenmek falan hiç oralarda değilim.
Bence bütün sıkıntılara değerler

Bir de yas ilerledikce sabir azaliyor
Bende cok düşkündüm hatta annem evlendikten sonra hamile iken bayagi uyuyup esimi isten annemi kapi pencere kirmak uzereyken bulmuslugum cok
Hatta birinde kizim mobilya besikten dusmek üzere iken esimle bir anda gozlerimiz acildi cekyattan ikimiz bir zipladik birimiz kolunu birimiz ayagini yakaladik hala nasil uyandigimiza inanamiyorum

Evladın olmaz bir derdin olur ama evladın olunca bin derdin olur ama sevgisi anne deyişi kokusu gülüşü ömre bedel

Oğlum doğduğunda annemler yanımdaydı.1 haftalık filandı eşimle yalnız olduğumuz bir an biz bu çocuğa nasıl bakacağız diye ağlamıştım. Şimdi sanki daha önce çocuk büyütmüşüm gibi. Annelik nasıl birşey bilmiyorum herşey anında yükleniyor. Henüz çalışmıyorum. Dün gece bebek hiç uyumadı babası oynadı oyaladı ben uyudum. O da uykusuz uykusuz gitti işe. Bebekte siz hazır olduğunuzda geliyor.

Bence çok zor bi 5 yıl hayatından gidiyor ha paran olur bakıcı tutarsın eve yardımcı gelir o zaman daha rahat olur,ama çocuk bakımı zor gerçekten 2 çocuğum var biri henüz 2 aylık ama tabi evlat sevgisi çok güzel zorluğunu bilip ona göre yapmak lazım her psikoloji kaldırmayabiliyor

her anne bir değil, kötüyü değil iyiyi örnek al canım

Yaş büyüdükçe sabrın azaldığı gibi bir zırvalığı kim ortaya atti çok merak ediyorum.

Akıllı bi insanın buna inanacağını asla düşünmüyorum.

Sabır olgunluğun sonucudur. Gençken sabirliydim da şimdi yetişkin oldum sabırsızım diye bir şey olabilir mi inanilmaz.

Anneanneler babaanneler neden çok sabırlı acaba düşündünüz mü hiç?
20 yaşında anne olan bir kızla 30 yaşında anne olan biri Ayni olamaz. Ayni sabrı gösteremez. Ayni olgunlukta değildir çünkü.

20 yaşındaki kız gezme eğlenme yaşındadır. Çocuk sorumluluğu fazla gelir. Ağır gelir. Eve kapatılmış ve sıkışmış hisseder.

30 yaşındaki bir insan çok daha olgun ve sakin düşünebilir. Çünkü insan hayatının önemli eşiğidir 30 yaş. Her şeyi çok daha geniş bir perspektiften görebilir. Bin kere daha sabırlıdır.

20 yaşındaki insanla 30 yaşındaki insanin enerjisi bir değildir derseniz de... Aslinda mesele enerjik olmak değil. 20 yaşındaki kızın gezip eğlenmeye enerjisi vardir. Evde çocuk bakmaya değil .

30 yaşındaki hatta 40 yaşındaki bir insanin enerjisi cocuk bakmaya yeter. Sabrı geniştir çünkü.

55 yaşındaki Anneannelerin ve babaannelerin çocuk bakabilmesi başka açıklanamiyor zaten.

Daha 26 yaşında bi kız gelmiş 2 senem var diyor. Neden hiç kendi kararlarınızı vermeye çalışmıyorsunuz?. Toplumun size her dayattığını yapıyor musunuz mesela?

Ben 32 yaşındayım. 5 senelik evliyim. Çocuğum yok. Toplum baskisini sizden çok hissettiğim bir gerçek. Ama gerizekali cahil insanların laflarını dinlemeyecek kadar aklım başımda.

Rızkını Allah verir derler mesela.
Vermezse kimden soracağımızı açıklayan yok . Onu açıklayan çıksın bi daha sorgu sual etmeyeceğim.

Bunları kendim düşünüp karar veriyorum.

Toplumun baskısına çok kızmayın madem. Çünkü siz de öyle düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla. Ikna olmuşsunuz.

Gec kaldığınızı düşünüyorsanız yapin tabi. Kimse buna bir şey deme hakkina sahip değil.

Ama şunu bilin ki çocuk yap diye baski yapanlar, sadece akıl verirken varlar. Kimse bir bardak su vermeyecek size ve vermek zorunda da değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…