- 5 Ekim 2020
- 14.334
- 39.012
- 548
- 36
- Konu Sahibi booksmoney
-
Herkes çok geç kalırsın diyor bu yüzden aslında 2 sene daha diyorum hatta buna bile geç diyorlar ama ben hazır değilim tabii ki.
bakımla da alakası yok yanı cok emek verse anne kadar bakımını saglasa o da cocugu hısseder denıyor ya degıl...gercekten abartısız soyluyorum esımın benım kadar belkıde benden cok emegı olmustur kızımızaBilmiyorum yaa
Niye iki sene dahaYaklaşık 1,5 yıllık evliyim bir süre daha çocuk düşünmüyorum. Ama çocuk yapmaktan beni korkutan şey bakması. Yeni çocuğu olan arkadaşlarım var ve çalışmadıkları halde o kadar çok zorluğundan bahsediyorlar ki zaten olmayan hevesim daha çok kaçtı. Ben hem çalışıp hemde çocukla nasıl ilgilenirim diye düşünüyorum. Annem bakmak istiyor kısmet olursa ama ya daha sonrası sanırım hiç hazır değilim ve olamayacağım gibi...
Bir yandan da düşünüyorum 26 yaşına gireceğim çocuk istiyorsam en fazla 2 sene daha geciktirebilirim gibi geliyor. Hem çalışıp hem anne olmak zor mu?
Sen daha guzel ifade ettin valla.. sen sansliymissin kibakımla da alakası yok yanı cok emek verse anne kadar bakımını saglasa o da cocugu hısseder denıyor ya degıl...gercekten abartısız soyluyorum esımın benım kadar belkıde benden cok emegı olmustur kızımıza
bır kere kızım yenı dogdugunda alt temızlemeyı bana esım ogrettı yegenlerıne falan hep bakmıs ben hayatımda ılk kez bebek olarak kızımı gordum hıc tecrubem yoktu yanımda kımse de yoktu gaz cıkartmayı bez degıstırmeyı yıkamayı esım ogrettı zaten hatta esımle kızım daha ıyı anlasır 6 yasında onların ıletısımı daha ıyı tutuyor
ama önzesı dedıgımız anne olunca yuklenen o bır hıs varya ı ıh babada olmuyor
evet babada bakar yapar ama asla anne gıbı anne kadar olamaz bızım sankı antenlerımız var daha ıyı anlıyoruz bazı seylerı :)
Daha güzel açıklanamazdı ya. Her cümlesine imzamı atarımYaş büyüdükçe sabrın azaldığı gibi bir zırvalığı kim ortaya atti çok merak ediyorum.
Akıllı bi insanın buna inanacağını asla düşünmüyorum.
Sabır olgunluğun sonucudur. Gençken sabirliydim da şimdi yetişkin oldum sabırsızım diye bir şey olabilir mi inanilmaz.
Anneanneler babaanneler neden çok sabırlı acaba düşündünüz mü hiç?
20 yaşında anne olan bir kızla 30 yaşında anne olan biri Ayni olamaz. Ayni sabrı gösteremez. Ayni olgunlukta değildir çünkü.
20 yaşındaki kız gezme eğlenme yaşındadır. Çocuk sorumluluğu fazla gelir. Ağır gelir. Eve kapatılmış ve sıkışmış hisseder.
30 yaşındaki bir insan çok daha olgun ve sakin düşünebilir. Çünkü insan hayatının önemli eşiğidir 30 yaş. Her şeyi çok daha geniş bir perspektiften görebilir. Bin kere daha sabırlıdır.
20 yaşındaki insanla 30 yaşındaki insanin enerjisi bir değildir derseniz de... Aslinda mesele enerjik olmak değil. 20 yaşındaki kızın gezip eğlenmeye enerjisi vardir. Evde çocuk bakmaya değil .
30 yaşındaki hatta 40 yaşındaki bir insanin enerjisi cocuk bakmaya yeter. Sabrı geniştir çünkü.
55 yaşındaki Anneannelerin ve babaannelerin çocuk bakabilmesi başka açıklanamiyor zaten.
Daha 26 yaşında bi kız gelmiş 2 senem var diyor. Neden hiç kendi kararlarınızı vermeye çalışmıyorsunuz?. Toplumun size her dayattığını yapıyor musunuz mesela?
Ben 32 yaşındayım. 5 senelik evliyim. Çocuğum yok. Toplum baskisini sizden çok hissettiğim bir gerçek. Ama gerizekali cahil insanların laflarını dinlemeyecek kadar aklım başımda.
Rızkını Allah verir derler mesela.
Vermezse kimden soracağımızı açıklayan yok . Onu açıklayan çıksın bi daha sorgu sual etmeyeceğim.
Bunları kendim düşünüp karar veriyorum.
Toplumun baskısına çok kızmayın madem. Çünkü siz de öyle düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla. Ikna olmuşsunuz.
Gec kaldığınızı düşünüyorsanız yapin tabi. Kimse buna bir şey deme hakkina sahip değil.
Ama şunu bilin ki çocuk yap diye baski yapanlar, sadece akıl verirken varlar. Kimse bir bardak su vermeyecek size ve vermek zorunda da değil.
Daha güzel açıklanamazdı ya. Her cümlesine imzamı atarım
Bende bayıldım yazış şekline, mantıklı cümlelerine.Boleyn Kizi her zaman öyle doğru,akılcı,samimi yazıyor ki... iyi ki var
Dogumunu hangi hastanede yapacaksın korkunç yazılı kızDaha kucağıma almadım ama karnımdayken bile o kadar güzel hisler yaşatıyor ki.
Hele dokunup sevince karnında oynaması ben buradayım anne diyor bana.
Zor mu zor şuan karnımdayken bile zorlukları var.
Kilo aldım, nefesim daralıyor, mide bulantısı, yanması, ekşimesi maddi olarak hiç yazmıyorum bile ama dediğim gibi onu kucağıma alacağım anı iple çekiyorum.
Beni şuan bile bu kadar mutlu eden evladım doğunca kim bilir neler hissettirecek.
Bence zorluğunu kılınabilir yapan da o zaten.
Sevgisi olmasa çekilmesi çok zor olurdu ama korkmayın :)
Yoo ben öyle düşünmüyorum mesela gençken 5 cocuk istedigimi bilirim o düsuncem 30 dan sonra puff oldu uçtu gençken doğurup büyütmek o gençlikle çok daha kolay mantıklı düsününce çocuk yapmak cok mantıksız geliyor bu kadar zorluğaDaha güzel açıklanamazdı ya. Her cümlesine imzamı atarım
Az evvel bir arkadsim bana kahveye geldiNiye yaşınız çok geçmişte, çok zor hamile kalacak yaşa gelmiş gibi yazmışsınız onu anlayamadım. Yaş daha 26 ??? Ben çocuk asla düşünmeyen biriyim, ama 5-10 sene fikrim değişirse 35 de filan anca anne olmak isterim. Ki bu yaş bile gayet normal. Siz 28 e menapoza girilen yaş gibi lanse etmişsiniz çok tuhaf geldi. Bence çocuk yapacaksanız da yaş geçiyor diye yapacaksınız siz, o istek gelmeden yaparsanız hayatınız cehennem olur ben size söyleyim.
Yok ya ben öyle düşünmüyorum, tam yorum sahibinin yazdığı gibi düşünüyorum. Gençken gezip eğlenmek hayatta tek başıma gerçekleştirmek istediğim her şeyi sorumluluğumda bir canlı olmadan yapmak istiyorum Allah izin verirse tabi. Çocuk hep 35ime geldiğimde istersem anca yaparım dediğim bir şey tabi hemen olacak diye bir şey de yok nasip olursa olur olmazsa da üzülmem.Yoo ben öyle düşünmüyorum mesela gençken 5 cocuk istedigimi bilirim o düsuncem 30 dan sonra puff oldu uçtu gençken doğurup büyütmek o gençlikle çok daha kolay mantıklı düsününce çocuk yapmak cok mantıksız geliyor bu kadar zorluğa
orta yaslarımın olgunlugu olayları daha sakin karsılaması 20lı yaslarımda yoktuYoo ben öyle düşünmüyorum mesela gençken 5 cocuk istedigimi bilirim o düsuncem 30 dan sonra puff oldu uçtu gençken doğurup büyütmek o gençlikle çok daha kolay mantıklı düsününce çocuk yapmak cok mantıksız geliyor bu kadar zorluğa
Aynen kesinlikle sürekli evde gözümün önünde duramaz, illaki topluma okula çevreye karışacak. Geçen ki güzelim kız aklıma geliyor doğur büyüt sevmeye kıyamadığın kızını elin şerefsizi kılıçtan geçirsin. Bu devir kendi başıma yaşamak için bile çok zor.Valla o kadar konu varki çocuktan sonra cinnet geciren annelerle dolu o yuzden yorum yapmiyayım ben cocuk hiç istemedim ve yapmadık bana gore değil bir gülüşü dünyaya bedel romantikleri şunu da söylim 20lerde yaparim diye düsünuyorum yaşım gectikçe rahatıma düskün biri oldum neden rahatımı bozayım ve her saniye aklımda olacak bi canlı dünyaya getireyim çok korkunç hrle böyle rezil bir dünyaya
Zaten evli olup da kendi hür iradesiyle ben bebek için hazırım ona en güzel şekilde anne olmaya hazırım, bakacak irade ve sabra sahibim diyen kişi sayısı analiz edilse ortaya çok komik bir rakam çıkacağını düşünüyorum. Bazı insanlar için hayatın düzeni o şekilde ilerliyor evlenmek çocuk sahibi olmak level tamamlamak gibi. Halbuki bu tarz şeyler ciddi şekilde mental ve fiziksel olarak hazır olmayı gerektiren şeyler zamanı geldi yapayım diye değil. Her insanın karakteri farklı iken, Zamanı nasıl aynı olabilir oda farklı bir soruAz evvel bir arkadsim bana kahveye geldi
Yengesini anlattı bana
Bende böyle bir yorumda bulunmuştum
Çocuğu sağ soldaki herkes doğuruyor diye mi doğurdu o, hiç çocuk bakamiyor
Çocugu altı aylık ve mamasını sütle yapıp veriyormuş cocuga .
Kendi istegiyle değil de çevre baskısı ve milletle olan yarışından veya yaş geçiyor diye çocuk sahibi olan insanın Halidir bence mamayı sütle hazırlayan bir anne
Anca bu kadar anne olur, kimsenin anneligini sorgulamak bana düşmez ama doğruya doğru şimdi ..
İçimde yaradırAynen kesinlikle sürekli evde gözümün önünde duramaz, illaki topluma okula çevreye karışacak. Geçen ki güzelim kız aklıma geliyor doğur büyüt sevmeye kıyamadığın kızını elin şerefsizi kılıçtan geçirsin. Bu devir kendi başıma yaşamak için bile çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?