Haydee,millet 3 günde hamile kalamadığı için Bergen'e bağlıyorsa biz de gayet rahat söyleriz.Bazılarıda bjr garıp nasıl rahatca cocuk sevmedıgımızı soyleyebılırmişiz???? Sevmıyorum ve heryerde soylerım istersem, kafama tas mı atcaksınız?Sevmıyorun diye gidip cocuklara zarar vermıyorum sonucta. Hayvanda sevmeyebılırsınız zarar vermeyın yeter. Mıletın cocuk dogurmaması nıye bazılarını bu derece hırslandırıp cılgına cevıyor? Benim dogurduguma kendileri bakcak sankı.
Cocuklada gezılır edılır dıyenler olmuş. tamamen yasam tarzına ve gezmekten ne anladıgına baglı. Bız birgun otururken gece saat 3te hadı su sehre gıdelım dıyıp sırt cantasını alıp cıkabılen ınsanız. Tabıkı 7/24 bu modda degılız bazen zaman bazen maddıyat uymuyor o ayrı ama sartlar uygunsa bı anda karar verıp gıderız. Hatta sırf keyfıne yol yapmak için baska bır sehre gıdıp ıkı cay kahve ıcıp atlayıp gerı donmuslugumuz var. Ben bu tarz yasamayı sevıyorum. Kedimiz var asagı yukarı 1.5 senedır. Kedıyı bıraksam aklım kalıyor sımdı veya bakacak ınsan arıyorum, 1 haftadan uzun plan yapmıyorum mumkunse. Kedım bıle hayatımda ufak tefek seylerı degıstırdı. Onu cok sevıyorum ve onunla mutluyum lakın cocuk benım hayallerımı, hayatımı bıtırır. Gez gez sıkılmayacak mksınız dıyenler keske daha cok gezebılsem ama sureklı gezemıyorum ve bende hergun farklı bır ülkede, farklı bır sehırde uyanmıyorum malesefama bırgun sıkılacak kadar gezersem, sıkıntıdan cocuk yapmak yerıne baska bıseyler bulurum emınım.
Bu yorumu yapan abla benim kafadan,olur da bir gün doğurursam aynı böyle olmaya niyetliyim.
iste o ben. Esimle birbirimize yetiyoruz, cocuk olunca daha az şey paylasmak zorunda kalacagimiz kesin.
bana da cocuk istemek bencillik gibi geliyor. Yani bu nereden baktigimiza gore degisir
Ben bu konuda pek yorum yapmasam daha iyi çünkü arkadaşlarıma bile buluşmalara çocuk getirmeyin kafam kaldırmıyor diyen biriyim. Neyse ki biri de bana ters çıkmadı:)
Kim bilir belki bir gün ben de haklıymışsınız derim
Rahatımın bozulmasını zaten istemiyorum ama bunun yanında içimde anaç bir duygu yok, anne olayım, çocuk büyüteyim gibi isteklerim hiç olmadı.bende istemiyorum özellikle bu ekonomik durumda, 3 haftalık evliyim ve minimum 2 sene beklicem çocuk için. Gerçekten mi istemiyorsun yoksa rahatım bozulur diye mi bence buna karar ver ki sonra pişmanlık çekme, ne de olsa biyolojik saat denen bir şey var.
Sizin için demiyorum ama şimdiye kadar da bana tam tersi geliyordu.Hani eşiyle aralarındaki durumunu oturtamamıştır ,yeni evlidir ,okuyordur,kendini hazır hissetmiyordur ya da ciddi maddi sorunları vardır anlarım ama bazı insanlarda rahatından ödün vermek istemediğinden yani bencilliklerinden dolayı çocuk yapmak istemiyor gibi geliyor.
Dokuz ay boyunca vücudunun şekli değişek,çocuğunu emzirdiği için göğüsleri değişecek,geceleri uykusuz kalacak ,yeri gelecek uykulu uykulu işe gidecek v.s ama anlatamıyorum bunlar hissettiklerinizin ve kazandıklarınızın karşısında ufak şeyler..Onun her anına tanık olmak şükür sebebi
Anneyim ama kocama duydugum ask, cocuguma duydugum asktan cok daha fazla. Her zaman esimi herkesten cok sevmeye devam edecegim. Bence normali de bu. Bir tek turkiyede var sanirim bu cocuguna asiri baglilik, asiri sevgi halleri.Saygı duyarım şunu demeden de içim rahat etmeyecek.Şu an kocalarınıza çok aşıksınız ya çocuğunuz olunca kocanıza duyduğunuz aşk çocuğunuza duyduğunuz aşkın yanından geçmeyecek.Onun için herşeyi yaparım canımı bile veririm denir ya öyle büyük bir duygu.Çocuğa duyulan aşk gerçek aşk bence..Saf, temiz, karşılıksız, beklentisiz....Çok büyük bir şey kaçırıyorsunuz.Yani yanlış anlaşılmasın kocanıza duyduğunuz duygular bitmiyor aksine farklı bir bağla bağlanıyorsunuz.
Özelliklede aralarındaki iletişimi güçlü olan kişiler çocuk yapmalı ki sevgiyle beslenmiş sağlıklı nesiller artsın.
Al benden de o kadar. Yani kopegim var canimdan can kendim dogursam bu kadar olur derim bazen ama o bile cok oyun isteyince bir dur be kizim diyorum onune kemik koyuyorum kafa dinliyorum ve allahtan cocuk diil ya onu nasil oyalardim yoksa derken yakaliyorum kendimi. Ve cocuklarin tek iyi yani internetteki kopek ve bebek videolari diye dusunuyorsam normal olamam degil mi? Kimse alinmasin lutfen ama lutfen nolur ama.... bazen kisir olmus olayim da annemlere bizim olmuyormus kismet der yirtarim diye dusunurken buluyorum kendimi. ( yalan soylerken zorlanirim o efekti veremem,uzgunmus gibi yapmam lazim cunku)Rahatımın bozulmasını zaten istemiyorum ama bunun yanında içimde anaç bir duygu yok, anne olayım, çocuk büyüteyim gibi isteklerim hiç olmadı.
canım rahatının bozulmasını istemiyorsun ama 7 papağan. 1 muhabbet ve şimdi de bir köpek.Rahatımın bozulmasını zaten istemiyorum ama bunun yanında içimde anaç bir duygu yok, anne olayım, çocuk büyüteyim gibi isteklerim hiç olmadı.
Selam canım, bir süredir köpek bakıyoruz biliyorsun. Başta çok zorlandım ama şu an her şey rutine bindi, alıştım.canım rahatının bozulmasını istemiyorsun ama 7 papağan. 1 muhabbet ve şimdi de bir köpek.
bunların bakımı kolay değil eminim.
çocuk istemeyebilirsin . kimse bi şey diyemez ama çocuk insanın dünyasını değiştirir. farklılaştırır. başka gözle bakmanı sağlar.
karar sizin.
eşin konusunda ise hala çok katıyım.
eşinin davranışlarını vs .lerini . senin gibi cici tatlı güzel birinin haketmediğini düşünüyorum.
hakettiğin değeri görmüyorsun canım eşin ve ailesi tarafından.
canım benim .Selam canım, bir süredir köpek bakıyoruz biliyorsun. Başta çok zorlandım ama şu an her şey rutine bindi, alıştım.
Yalnız eşimin köpeğe tavrına baktıkça ne kadar katı olduğunu düşünüyorum, daha önce de böyle düşünüp çok üzüldüm ve sahiplendirdim, 1 gün sonra geri geldi evdeki köpekle anlaşamadığından. Tekrar da sahiplendirmek istemedim ama eşimin o katı hareketlerini görünce arada kalıyorum ve çocuk da bakamayacağını düşünüyorum. Eğitim konusunda sürekli tartışma yaşıyoruz, ben ödülle eğitmeye çalışıyorum, eşim bağırıp kızarak hatta vurarak. Hal böyle olunca beni dinlememeye başlıyor.
Annem de hayatımın çok boş olduğunu düşünüyor, bir tanecik çocuk olsun mantığındaBilmiyorum ben cesaret edemiyorum hala. Bir ara arkadaşımın babası vefat edince ileride yalnız kalmaktan korkmuştum ama şu an onu da pek düşünmüyorum.
Teşekkür ederim canım benim, ben de seni çok seviyorum. Az mı konuştuk zamanında.canım benim .
seni ne kadar sevdiğimi sen bilmiyorsun belki ama seni çok seviyorum .
eşinin katı olması ve ona inat senin yumuşacık bi kalbinin olması beni şoke ediyor. köpeğe bağırıyor . bazen vuruyor.
öyle mi yani .
çocuk olursa yumuşayacağını sanmıyorum.
eşinde o kalp yok. çok katıyım belki ama . ne annesinde ne de eşinde yok ne de görümcende vs de. çok çok bencil insanlar . ve senin onların içinde farklı bi duruşun var. çok farklısın. çok üzüldüm bugün . (beğen) yaptım ama üzüldüm.
evet mamaların da çeşitleri çok . koku yapmayan . tüy toplayan vs varmış . haklısın.Teşekkür ederim canım benim, ben de seni çok seviyorum. Az mı konuştuk zamanında.
Ben de değişeceğini zannetmiyorum, nasıl problemlerle karşılaşacağımı da az çok anladım.
Köpeği bir anda alıverdik hazırlıksızdım, önce verilen mamaları kullandım ama içime sinmedi araştırıp en iyisini aldım. Eşim ne gerek var, marketten alalım modunda. Köpek bakmadığım için çok anlamam, en ufak bir farklılık görünce veterinere koştum eşimin tepkisi "köpek o ya ne kadar büyüttün sokaktakiler nasıl yaşıyor". İşin garibi o daha çok seviliyor
Tuvalet eğitiminde biz 2 kere çıkartabildiğimiz için çiş eğitimi tam değil. Evde pedine yapıyor gelince, kakasını tutuyor dışarı çıkartıyoruz. Ama olur da evde pedine yaparsa zaten başına gelecekleri bildiğinden hiç sesi çıkmıyor, yatağında yatıyor.evet mamaların da çeşitleri çok . koku yapmayan . tüy toplayan vs varmış . haklısın.
tuvalet eğitimi verebildiniz mi peki.
nasıl problemlerle karşılaşacağını tahmin ediyorsun . nedense ben de ediyorum. ve tüm problemlerde yine alttan alan ve mutlu olmak için çabalayan taraf sen olacaksın diye hissediyorum. bu kadar sakin olmak normal mi onu da bilmiyorum.
gaza getirmek vs istemiyorum ama gençliğini neden harcıyorsun böyle sorunlar içinde diye düşünmeden de edemiyorum.
şu an nasıl kayınvaliden görümcen. evin nasıl . toparladınız mi iyice eksikleri vs leri.
canım 1. sınıflar ya ondan da yoruluyorsun . yarım gün demi senin şu an . tam gün değil .Tuvalet eğitiminde biz 2 kere çıkartabildiğimiz için çiş eğitimi tam değil. Evde pedine yapıyor gelince, kakasını tutuyor dışarı çıkartıyoruz. Ama olur da evde pedine yaparsa zaten başına gelecekleri bildiğinden hiç sesi çıkmıyor, yatağında yatıyor.
Şu an iyiler, daha doğrusu kayınvalidemi geçen seneden beri pek aramıyorum önemli bir şey olmadıkça. Evi de bayağı toplarladık, yine eksikler var ama pek bir sorun kalmadı. O anneci-babacı koca gitti diyebilirim. O yıllar geri gelir mi, gelmez ama şu an önceki senelere göre çok çok iyiyiz. Ama ben çok yorgunum, 1. sınıf olmasından mı, başka şeylerden mi bilemem ama sene başından beri hatta yazdan beri bitmeyen bir durağanlık, memnuniyetsizlik, yorgunluk var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?