Çocuk İstememek/İleride Pişman Olursam Düşüncesi

Çünkü insanların hemen hepsi sizin gibi düşünüyor, çoğu da çocuk için evleniyor. Benim gibi düşünen ve tam olarak anlayan sadece bir arkadaşım var. İnsanın içinde olmalı gerçekten, bende o hissiyat yok. Eşimde de yok hatta benden katı görünüyor ama parası olsa 3-5 çocuk yapabileceğini söylüyor. Piyango çıksa 3 çocuk yap evde otur, şu kadar daha maaş alsam çocuk yapılır, bakıcı parası veriyorlarsa hemen bir tane yapalım gibi. Bende o da yok

Eşiyle arasındaki ilişki güzel olupta çocuk yapmak istemeyenleri anlayamıyorum.
Eşimle aram bir kaç aydır iyi diyebilirim. Ondan önce türlü sorunlar yaşadık. Yani 3 senedir evliyiz ama 5-6 aydır birbirimizi anlıyoruz, vakit geçiriyoruz diyebilirim.

Normalde hiç çocuk istemiyoruz biz. Evlenirken de bu şekilde konuşmuştuk hep. Ama hastalık, yaşlılık gibi durumlarda insanların çocuklarıyla olan ilişkilerini gördükçe beni korku sardı. İleride aynı fikirde olacağıma emin olsam direk ameliyat olur toptan kurtulurdum, o kadar nettim bu konuda.

İşte bende o sıkılma hiç olmayacakmış gibi geliyor. Hatta yapmak istediklerim için ömrümün yetmeyeceğini düşünüyorum. Aşk yaşamak değil tam olarak, kafanın uyduğu biriyle bir şeyler yapmak, zevk almak.

Başınız sağolsun sizin durumunuz zormuş. İşte bu tarz şeyleri duydukça acaba mı diyorum.

İşte korktuğum şeyler bunlar, elimi kimse tutmayacak belki yalnız kalacağım. Ama asıl sorun sırf bu istek için belki de kalkamayacağım yükün altına girmeli miyim?

Ben bu gebelik hikayelerini yaşadım ve bende durum tam tersine oldu, dünyam başıma yıkıldı, hiç de mutlu olmadığım gibi hayatımı kararmış/bitmiş gibi hissettim. Hani şüphelerde falan böyle az da olsa bir mutluluk yaşasam sizin gibi düşünebilirdim.

Peki siz ileride düşünüyor musunuz? Bizde iki taraf da istemediği için ve birbirimizi körüklediğimiz için ölene kadar mutlu olacağımızı, hiç çocuk ihtiyacı duymayacağımızı zannediyoruz.
Sanırım bu istek çoğu kadına doğuştan verilmiş. İçgüdüsel olarak bunu hissetmeyen bir kısım azınlık da bu şekilde mücadele ediyoruz. Bazen bakarım herhalde, yaparım diye düşünüyorum; bazense iyi ki yok asla yapamazmışım diyorum.

İşte burada şöyle ufak bir sıkıntı var. Ya kişi benim gibi dondurma ve çikolatadan nefret ediyorsa Gerçekten büyük çoğunluğun çok sevdiği bir şey başka birinin midesini bulandırabilir nadir de olsa. Ya ben de o azınlıktaysam ve geri dönüşü olmayan bir şey yaparsam?

Kesinlikle. Şans, baht, kader artık orası ama şu an yalnız kalmayayım düşüncesiyle bu işin altından kalkamayacağıma karar verdim.

Teşekkür ederim, aslında çok geleceği hesaplayarak bir şeyler yapan biri değilimdir. Kim öle kim kala derler.

Hiç düşünmezken böyle bir ikilemde kalmamın en büyük sebebi yakınlarda duyduğum üzücü bir haber. Gerçekten aile bağlarına ihtiyacımız olduğunu daha net anladım. Herkesin ailesi bir şekilde büyüyor, bir yandan yaşlılar giderken yerine yeni bebekler geliyor. Ama bizim ailemiz öyle olmayacak, burada kalacak.

Sanırım onlardan bende de yok.

Çok ilkel bir istek aslında. Belki de gelip geçici bir histeyim bilemiyorum.

Ben bu konuda pek yorum yapmasam daha iyi çünkü arkadaşlarıma bile buluşmalara çocuk getirmeyin kafam kaldırmıyor diyen biriyim. Neyse ki biri de bana ters çıkmadı:)
Kim bilir belki bir gün ben de haklıymışsınız derim.

Ama ben buna da üzülüyorum. Sizin çocuklarınız da sizin sevdiğiniz gibi sevmiyor o zaman sizi, bu da acı bir şey değil mi.

iste o ben. Esimle birbirimize yetiyoruz, cocuk olunca daha az şey paylasmak zorunda kalacagimiz kesin.

Çocuk perçinler evliliği diye düşünüyorum eşime doyamadım hissiyatı bende de hala var ama çocuk benden ondan bir parça yetştirmek daha güzel sanki yoksa diğeri bencillik gibi geliyor bana ben doyamadım çocuk istemiyorum demek.

Burada okuduğum hiç bir konuda çocuk perçinlememiş evliliği, tam tersi mutlu evlilikleri bile sekteye uğratabiliyor aslında

Yazdıklarınızı okuyorum.Evliliğinizi tam anlamıyla oturtmamış gibi geldi bana. eşinizi işinizi hayatınızı çevrenizi ilişkilerinizi bebek fikriyle alt üst etmek hatta paylaşmak gibi bir fikir sizi korkutuyor sanırım.Biraz bencilce.Ama sonuna kadar saygı duyuyorum.Eşimi çok seviyorum etraf istiyor diye bebek istemiyorum ben.Bu ülkeye vatana kendimize sevdiğim adama benden canımdan bir parça bir insan bağışlamak ve yetiştirmek istiyorum.İnanın çocuk doğuranlar var sırf hava atmak evliliğimz süper görünsün diye benim gibi düşünen de çok var aynı kefeye koymaayın.Ben annem babam hastalanınca çok baktım.İyi bir insansanız akıllı iseniz kendiniz gibi hayırlı düzgün evlat yetiştirirsiniz kendinize güveniyorsanız korkmayın.Dünya yansa da bir çocuk anne baba terbiyesini eğitimini bozmaz.Çok da güzel ebeveyn arkadaş olunur.

Kadınların bir kısmı evlenmek çocuk doğurmak hayalleriyle büyüyor ve bınu görev olarak kabulleniyorlar. Bir kadın anne olmak istemediğinde, evlenmek istemediğinde çok büyük şaşkınlıkla karşılıyorlar. Toplumun büyük çoğunluğu bu şekilde. Keşke doğurmanın bir yetenek olmadığını, vasıfsız insanları çoğaltmanın ne kadar korkunç olduğunu farketseler. Anne baba olmak istemeyen insanlara, toplum normlarını yıkıp mantıklı düşünebildikleri ve kararlı davranabildikleri için saygı duyuyorum. Her adımını ölçe tarta atan, kendisine ve çevresine saygı duyan insanlara hayranlık duyuyorum. Ben çocukları çok seviyorum, eşim de çok seviyor. Halimiz vaktimiz yerinde. Çocuk yapmak istemiyoruz. Sırf yalnız kalmamak için, geleceğe bir nişane bırakmak için çocuk yapmak bencilliğinden ölümüne korkuyorum. Dünya geldikten sonra başına bir şey gelmesinden ölümüne korkuyorum. dünyaya gelir de yalnız kalırsa diye korkuyorum. O zaman bir tane daha çocuk mu yapacağız? Ya bize bir şey olursa? Bu minvalde çocuk yapmak hayatının merkezi haline gelmiş insanları, bir düzine çocuğu olup yatacak yeri olmayan insanları, nasibiyle doğar nasılsa aç kalmaz diyen insanları anlayamıyorum.dünyanın kötü olmasına katkısı bulunan her insana öfkem gün be gün artıyor.
belki bir gün minik parmaklara kavuşmak için yeterli sebep bulurum,kırılan umudum onarılır.

Koalina konu içindeki yorumları okumadım, üstünden yorum yapmış gibi olacağım ama bir bakış sunmak istiyorum sadece.

Birkaç yorumuna denk geldim, sanırım öğretmensin ve evcillerin var.
Şöyle söyleyebilirim ki sabırla bir hayvanın sorumluluğunu alabilen insanlar, çocuk konusunda bir ön deneme yapmış gibi oluyor. (Bu sözümün yanlış anlaşılmasını istemem) Bir de öğretmensin, işin öğreten kısmı konusunda da pratiğin var bol bol.

Şu bir gerçek ki bazı kadınlar hiçbir zaman tam manasıyla çocuk isteyemiyor, şartlara bakıyor, şartların olgunlaştığını düşünüyor, ben de mi yapsam acaba diyor, belki bu moklu dünya için bir umut olur diye düşünüyor vb.

Hiçbir şeyin garantisi yok, çocuğunun iyi-kötü olacağını, hangi olaylar karşısında nasıl vefa örneği göstereceğini bilemezsin, kendinin dahi garantisi yok. Hepimiz engelli adayıyız, hepimiz ölümlüyüz, hepimiz bir tutam benciliz, hepimiz biraz panik olabiliriz, boşanabiliriz, yeri gelir yetemeyebiliriz, iflas edebiliriz... İnsanız.

Açıkçası yalnız kalmamak adına çocuk yapma halini gayet insanı buluyorum, bencillik olarak görmüyorum, esas insanın kendine yalnızlığı hazırlaması büyük bir haksızlık olur. Maddi-manevi yetebileceğini düşünen, eşi ile iletişimini, evliliğini oturtmuş, umut taşıyan herkes çocuk yapmalı.

Çünkü en kötü durumda bile her acının bir sonu, katlanma eşiği vardır; ama pişmanlıkların, keşkelerin sonu gelmez.
Bu kadar söyleyeyim.

bana da cocuk istemek bencillik gibi geliyor. Yani bu nereden baktigimiza gore degisir

Bazılarıda bjr garıp nasıl rahatca cocuk sevmedıgımızı soyleyebılırmişiz???? Sevmıyorum ve heryerde soylerım istersem, kafama tas mı atcaksınız? Sevmıyorun diye gidip cocuklara zarar vermıyorum sonucta. Hayvanda sevmeyebılırsınız zarar vermeyın yeter. Mıletın cocuk dogurmaması nıye bazılarını bu derece hırslandırıp cılgına cevıyor? Benim dogurduguma kendileri bakcak sankı.

Cocuklada gezılır edılır dıyenler olmuş. tamamen yasam tarzına ve gezmekten ne anladıgına baglı. Bız birgun otururken gece saat 3te hadı su sehre gıdelım dıyıp sırt cantasını alıp cıkabılen ınsanız. Tabıkı 7/24 bu modda degılız bazen zaman bazen maddıyat uymuyor o ayrı ama sartlar uygunsa bı anda karar verıp gıderız. Hatta sırf keyfıne yol yapmak için baska bır sehre gıdıp ıkı cay kahve ıcıp atlayıp gerı donmuslugumuz var. Ben bu tarz yasamayı sevıyorum. Kedimiz var asagı yukarı 1.5 senedır. Kedıyı bıraksam aklım kalıyor sımdı veya bakacak ınsan arıyorum, 1 haftadan uzun plan yapmıyorum mumkunse. Kedım bıle hayatımda ufak tefek seylerı degıstırdı. Onu cok sevıyorum ve onunla mutluyum lakın cocuk benım hayallerımı, hayatımı bıtırır. Gez gez sıkılmayacak mksınız dıyenler keske daha cok gezebılsem ama sureklı gezemıyorum ve bende hergun farklı bır ülkede, farklı bır sehırde uyanmıyorum malesef ama bırgun sıkılacak kadar gezersem, sıkıntıdan cocuk yapmak yerıne baska bıseyler bulurum emınım.

Demişsin ki:
İşte korktuğum şeyler bunlar, elimi kimse tutmayacak belki yalnız kalacağım. Ama asıl sorun sırf bu istek için belki de kalkamayacağım yükün altına girmeli miyim?
Kimler kimler haketmeyen milyonlarca insan cocuk dünyaya getiriyor.Eminim onlardan iyi ebeveyn olacaksınızdır bu ince düşünceyle.Eminim yani.Cesaret gerek sana yalnızca.

Demişsin ki:
Ben bu gebelik hikayelerini yaşadım ve bende durum tam tersine oldu, dünyam başıma yıkıldı, hiç de mutlu olmadığım gibi hayatımı kararmış/bitmiş gibi hissettim. Hani şüphelerde falan böyle az da olsa bir mutluluk yaşasam sizin gibi düşünebilirdim.
Ben yıllar önce evlendipimde iki yıl boyunca hamile kalmaktan çocuk büyütmekten tırstım erteledim.Şimsi ise koca bulsam da çocuğum olsa diyorum.Son derece hazırım her zorluğuna:)Hayat işte.

Burada okuduğum hiç bir konuda çocuk perçinlememiş evliliği, tam tersi mutlu evlilikleri bile sekteye uğratabiliyor aslında

kendi adıma benim evliliğimde sorun yaratmadı ama bu tespitine katılıyorum çevremde çok evlilik, çocuktan sonra sonlandı.
genelde konuşmalar paylaşımlar azalıyor çocuktan sonra, ama bu biraz fazla çocuk merkezli yaşayan aileler için geçerli, hani çocukla tatile gidilmez, çocukla gezdiğimden bişey anlamıyorum, üşütür diye kışın dışarı çıkmıyorum, ben çocukla yatıyorum eşim salonda yatıyor diyen anneler...
bizimki de 10 yıldır birlikte olduğumuz, aynı evi paylaştığımız için fazlasıyla oturmuş bir ilişkiydi, belki o yüzden olumsuz etkilenmemiştir, bir de biz hiçbir zaman sevgili olduğumuzu unutmadık, hiçbir zaman birbirimize ayırdığımız vakitten çalmadık.o denge kurulursa ilişkiyi sarsmıyor, hatta yenilik ve heyecan getirebiliyor :)

Yorumunuz ekşideki şu paylaşımı getirdi aklıma :)

https://eksisozluk.com/entry/64571729

sanki ben yazmışım sadece 2 yıl farkla
aynılarını yaptım ben de, hamileyken işyerim 6. kattaydı, asansöre binmez 6 kat çıkar inerdim günde bilmemkaç kere,
şubatta doğurdum karda kışta kangurusuna koyar sokaklarda dolanırdım,
6 aylıktı kızımla başbaşa 10 saat araba kullandım tatile gittim
4 yaşında zeytinli rock fest e götürdüm... daha uzar bu liste
ama en önemlisi eşimle rutinimizi bozmadık, hala 9 da kızımızı yatırır, tavla oynar, film izler, dans ederiz.
aksi olsa çıldırırdım ben.

Hayvanları seven neden çocukları sevmez çelişkili geliyor bana.Hayvanlar da bakım özen ve zaman istiyor.Yaş ilerleyince istersiniz sanki diye düşünüyorum.Düşünceler yaşla birlikte farklılaşıyor çünkü.Şimdi 20 lerindesin.

ha şunu da ekleyeyim,
geçen gün oda ayırma mevzusunda çok anne yazmıştı çocuğun üstü açılır nasıl ayrı yatakta yatırıyorsunuz diye...
benim kız 5 senedir üstü açık yatar, uyku tulumu da giydiremedim üstünü de örtemedim, saniyesinde tekmeleyip açar.
kış günü incecik giyinir, triko giymez kaşınıyormuş, külotlu çorap da giymez hele yün külotlu çorap bebekken bile kendini yırtardı hiç giymedi.
bere/eldiven takmaz.
incecik giydirir pusete atar günde 8-10 km yürürdüm ben kış günü, 40 kilo verdim öyle.
hayatı sokak hayvanlarının arasında geçti, bi de deli annesi nerde yaralı iltihaplı hayvan var eve alır iyileştirir...
yemek de yemez 5 yaşında 16 kilo.

5 yaşında bir kere bu sene antibiyotik kullandı o da kulak enfeksiyonu olduğundan.
ateş düşürücü bile sayılıdır.
yani ne kadar üstüne düşersen o kadar hassas oluyor bu çocuk milleti,
ne kadar rahat büyütürsen de o kadar sorunsuz.
tecrubeyle sabittir

Öyle doğu bir yazı ki..
Anne değilim ama annem ve kayınvalidem taban tabana zıt anneler. Kayınvalidem mesela bir ay çocuklarını görmese dünya yanmış gibi oluyor. Sürekli bir ağlamaklı ifadeler, canını adamalar. Hani cocuklari için kendinden geçmiş resmen. Giyinmez giydirir tipli bir anne. Kadıncağız annemden genç ama yanyana gor ablası dersin. Çünkü dişleri, saçları kıyafetleri her şey fedakarlık kokuyor. Hala da kendine harcaması yoktur kenara koyar hepsine ev alacak da bilmem ne yapacak da. Ya bırak hepsi mesleğini almış kendin yaşa biraz diyoruz evini istediğin gibi yaptır kış günü evin derecesini yükselt senelerce kendini kisitlamissin mustiflik yap. Yok olmaz çocukları için kenara atmalı bir omur. Kadın kadınlığını bilmemis.
Benim annem mesela daha rahat bir kadın. Seviyor beni elbette ama ne düşlerinden ne heyecanlanrindan ne hayatından ödün vermedi hiç. Beni bırakıp anneanneme okul arkadaşlarıyla buluşmalara gitti gecelere gitti.
İkisi de aynı seviyordur sanmıyorum annem beni az sevsin. Ama kendini sevmeyi bırakmadı beni hayatinin en önceliğine koymadı sadece.
Bu fedakar Türk analığı çocuğa da yük aslında. Senin için hayatından vazgeçmiş senin için ölecek bir insanın hep sırtında tasiyorsun vicdan ağırlığı oluyor aslında.
Yurtdışına gittiğimde oyle sokak çalgıcılarını kış günü yere oturup sakince dinleyen çocukları var mesela. Bizim anneler olsa tas soguk çeker kalk diye çocuğu kaldırır. Yemek yemiyorsa sen bilirsin demez kaşıkla kovalar.
Tatil köyünde bile kaşıkla kovalayanlar hep bizim analar.
Çok itici geliyor bana bu aşırı fedakar Türk analığı.

Bizimki de şu bebeklikten biraz çıksa, bi de hormonlarıma az mukayyet olabilirsem, ilk işim eşimle tatile kaçmak olacak
Cidden, hayatı çocuk için yaşamak değil, çocuğu hayata katmak püf nokta.

Bizimki de şu bebeklikten biraz çıksa, bi de hormonlarıma az mukayyet olabilirsem, ilk işim eşimle tatile kaçmak olacak
Cidden, hayatı çocuk için yaşamak değil, çocuğu hayata katmak püf nokta.

aynen öyle, çocuk bize göre şekillenmeli, belki ben şanslılardandım belki de gerçekten çocuğu nasıl alıştırırsan öyle gidiyor, ne odasında yatma ne erken uyuma konusunda sorun çıkarmadı bizimki 6 aylıktan beri.
bakıyorum anneler çok sabırsız, bağıran, çağıran, kızan, bıkan, çocuk olunca evlilik bitiyor diyen...
oysa hayatı onlar zorlaştırıyorlar kendilerine.
tabi vardır çok zor çocuklar illa ki, ama istisnadır sanki. normal çocuk yeterince ilgi ve sevgi görüyorsa sorunsuz olur.

tereddütleriniz varsa asla yapmayın çocuk çok büyük bir sorumluluk herkez anne olmak zorunda değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…