Bu biraz da çocuğun yapısıyla alakalı değil mi? Yoksa aile mi gerekli eğitimi veremiyor? Ben hatırlıyorum da kardeşim 12de yatardı 2 yaşlarındayken, gündüz de uyumazdı doğru düzgün. Artık sesinden, sorularından bana bıkkınlık gelirdisanki ben yazmışım sadece 2 yıl farkla
aynılarını yaptım ben de, hamileyken işyerim 6. kattaydı, asansöre binmez 6 kat çıkar inerdim günde bilmemkaç kere,
şubatta doğurdum karda kışta kangurusuna koyar sokaklarda dolanırdım,
6 aylıktı kızımla başbaşa 10 saat araba kullandım tatile gittim
4 yaşında zeytinli rock fest e götürdüm... daha uzar bu liste
ama en önemlisi eşimle rutinimizi bozmadık, hala 9 da kızımızı yatırır, tavla oynar, film izler, dans ederiz.
aksi olsa çıldırırdım ben.
Çocuklar anne babaların prens ve prensesleri olarak yetişiyor ve yanlış davranışlarda genelde uyarılmıyor. Döksün ne olacak, vursun ne olacak, bağırsın ne olacak diye diye küçük ama itici yavrular oluyorlar. Ben de pek sevmem, şımarık oldukları için. Gençken de eve gelen çocuklarla hiç anlaşamazdım, dağıttıklarını toplatmadan da annelerini göndermezdim. Kendi evini herkes istediği gibi kullanabilir ama başka evde oyuncak döküp, sağı solu çizip, yatakların üzerinde tepinip çekip gitmemeliler.Hayvanları seven neden çocukları sevmez çelişkili geliyor bana.Hayvanlar da bakım özen ve zaman istiyor.Yaş ilerleyince istersiniz sanki diye düşünüyorum.Düşünceler yaşla birlikte farklılaşıyor çünkü.Şimdi 20 lerindesin.
Öyle doğu bir yazı ki..
Anne değilim ama annem ve kayınvalidem taban tabana zıt anneler. Kayınvalidem mesela bir ay çocuklarını görmese dünya yanmış gibi oluyor. Sürekli bir ağlamaklı ifadeler, canını adamalar. Hani cocuklari için kendinden geçmiş resmen. Giyinmez giydirir tipli bir anne. Kadıncağız annemden genç ama yanyana gor ablası dersin. Çünkü dişleri, saçları kıyafetleri her şey fedakarlık kokuyor. Hala da kendine harcaması yoktur kenara koyar hepsine ev alacak da bilmem ne yapacak da. Ya bırak hepsi mesleğini almış kendin yaşa biraz diyoruz evini istediğin gibi yaptır kış günü evin derecesini yükselt senelerce kendini kisitlamissin mustiflik yap. Yok olmaz çocukları için kenara atmalı bir omur. Kadın kadınlığını bilmemis.
Benim annem mesela daha rahat bir kadın. Seviyor beni elbette ama ne düşlerinden ne heyecanlanrindan ne hayatından ödün vermedi hiç. Beni bırakıp anneanneme okul arkadaşlarıyla buluşmalara gitti gecelere gitti.
İkisi de aynı seviyordur sanmıyorum annem beni az sevsin. Ama kendini sevmeyi bırakmadı beni hayatinin en önceliğine koymadı sadece.
Bu fedakar Türk analığı çocuğa da yük aslında. Senin için hayatından vazgeçmiş senin için ölecek bir insanın hep sırtında tasiyorsun vicdan ağırlığı oluyor aslında.
Yurtdışına gittiğimde oyle sokak çalgıcılarını kış günü yere oturup sakince dinleyen çocukları var mesela. Bizim anneler olsa tas soguk çeker kalk diye çocuğu kaldırır. Yemek yemiyorsa sen bilirsin demez kaşıkla kovalar.
Tatil köyünde bile kaşıkla kovalayanlar hep bizim analar.
Çok itici geliyor bana bu aşırı fedakar Türk analığı.
Hayvanları seven neden çocukları sevmez çelişkili geliyor bana.Hayvanlar da bakım özen ve zaman istiyor.Yaş ilerleyince istersiniz sanki diye düşünüyorum.Düşünceler yaşla birlikte farklılaşıyor çünkü.Şimdi 20 lerindesin.
Benim annem de bir değişik versiyonuydu bu tasvirin, kaşıkla kovalardı, üşürüm diye korkardı.
Kış günü alnımdan şıp şıp ter aktığını bilirim.
Ama seneler önce bir sohbetimiz ile fark etti, "Ben kendimi çok parçalamışım be" dedi.
Bunda biraz 8 sene boyunca çocuk sahibi olamamasının da etkisi var, o yıpratıcı bekleyiş vb.
Şimdi torun gelince yine bi delirdi o ayrı. :)
Öyle şumarık söz dinlemez yetiştirmeyenler de var.Özellikle avrupalılar mesela.Bir yazı vardı facemde bakayım da buraya kopyalayım.Çocuklar anne babaların prens ve prensesleri olarak yetişiyor ve yanlış davranışlarda genelde uyarılmıyor. Döksün ne olacak, vursun ne olacak, bağırsın ne olacak diye diye küçük ama itici yavrular oluyorlar. Ben de pek sevmem, şımarık oldukları için. Gençken de eve gelen çocuklarla hiç anlaşamazdım, dağıttıklarını toplatmadan da annelerini göndermezdim. Kendi evini herkes istediği gibi kullanabilir ama başka evde oyuncak döküp, sağı solu çizip, yatakların üzerinde tepinip çekip gitmemeliler.
Bu ve buna benzer şeyler yüzünden çocuk sevmeyenler var.
Bu biraz da çocuğun yapısıyla alakalı değil mi? Yoksa aile mi gerekli eğitimi veremiyor? Ben hatırlıyorum da kardeşim 12de yatardı 2 yaşlarındayken, gündüz de uyumazdı doğru düzgün. Artık sesinden, sorularından bana bıkkınlık gelirdi
http://lm.kadinlarkulubu.com/l.php?u=http://www.turkadlitip.com/simartilan-cocuklar/&h=MAQHOg8ql&enc=AZOVaDHjk1T-XJ1J247Xpd85qZosFSEljjZJporeygkbaVxcfvb8cmpiVM-_jb-eQzkKTYE3vFBLZ8v7YXMNtSvjPlRNk4h6ZiWmTlcE0MduKRvj-RPxO9AG71NIGTchlYMr5VUv_O1AE7dCh0QCMDBmLgPTJm-tHI8fjiWUnfef2R0NVc1qSovK7FUCJcq2iXQYn8mVBu_6sGdZYOui76B4Js684TDdSpr1mhgnyYS7VRbiLuMho-RhDhdzEgXMdAfGzsx3cWa50jNkMDa0y9ThKFG2YhQuwWTNP4--vFRRccJWeu7d88FnBbdgu3WMjOgzDT_thDNj8WwYyeR_h9ZiDDyd6vf07Hpa6M8VCx6NMLv6dfZdzwRB-Pm-YHcfrhEqU7wOmDh1gqXhy-jUw-y-lZTZMy4YQ0Wd94EmgNjYrw&s=1
Bu değildi diğerini de bulabilirsem paylaşırım.Avrupalıların çocuk yetiştirişi üzerine.Bizim çocuklaeımız laf dinlemez ya anne de harap eder kendini
Çocuk bağrış çığrışa alışır söz dinlemez.Onlar bir kez söyleyip fazla umursamayıp anlayana kadar ara ara söylüyorlarmış.Yani az uyarı daha çok displin..Gezmekten hele hiç alıkoymuyorlar kendilerini.Benim çocuğum olsa yurtdışı tur yaparım .Bizinkiler mümkün değil.Avm ye gitmekten arkadaşlarını ziyaret etmekten acizler.
Bulabilseydim çok güzel bir yazıydı anı da paylaşmıştı.
ne tarz kontroller bilgi verir misiniz?şu an için bir sorun görünmüyor, ne kadar zamanımız kaldığını öğrenmek için gerekli kontrolleri yaptırmıştık. Ama sebepsiz infertilite de olabilir tabi...
Yumurta rezervi, tüplerin tıkalı olup olmaması, kist veya yara olup olmaması gibi.ne tarz kontroller bilgi verir misiniz?
Kadın doğum yumurta rezervine bakıyordu depil mi?Hiç kadındoğuma gitmedim bugüne kadar Ben de gidecem bir gidemedim.Senin rezerv nasılmış.Yumurta rezervi, tüplerin tıkalı olup olmaması, kist veya yara olup olmaması gibi.
Ben bir tüp bebek kliniğine gittim, orada baktılar. kadın doğum da bakıyordur muhakkak.Kadın doğum yumurta rezervine bakıyordu depil mi?Hiç kadındoğuma gitmedim bugüne kadar Ben de gidecem bir gidemedim.Senin rezerv nasılmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?