Yok ya konuşulanlar öyle şeyler değilAy bende öyleydim gerçekten ama aşırı basit bi yöntem .Çok fazla konuşulmuş sanırım konunun üzerinde bebek olma ihtimali yüksek sanırım
Hazırlık işi varsa bende hiçbir hazırlık yok yaHeyecan iyidir hatta bazen hüzün bile ama orda dur, delirecek korkacak bir yaşın ve koşulların yok maşallah.
Hissediyorsan bu ay olabilir olmadı eli kulağındadır. Her konuda ben de daha mantık ve bilimden yanayımdır ama çoğu arkadaşın da dediği gibi bu konu ters köşe yaşatmak için var adeta. Eskilerin dediği çoğu şeyde de doğruluk payı var yine bizzat yaşadım gördüm, örneğin 'rahim kendini hazırlıyor' dedikleri, hamile kalmadan önceki birkaç ay evvelinden başlayan regl zamanı dengesizlikler, garip lekelenmeler vs. Kürlere şunlara bunlara ben de hep üşendim neyime güveniyorsam...
Regl zamanı kaçınılmaz psikoloji..ben ilk regl olduğum günden beri birkez şaşmadı gün olarak hatta saat olarak bileYok ya konuşulanlar öyle şeyler değil
Sonunda aklımı başıma toplayıp kafamı başka şeylere yordum
Puzzle krallığı kurdum hatta eve kafamı meşgul etmek için
Ama son 2 gün kaldı regl olmama
Bir panik hali düştü içime
Acaba karnım ağrıyor mu sızım ağrım var mı diye yoklayıp durur oldum
Psikolojimi güçlü tutamıyorum şu 3 gün resmen
Çok ilginç bir şekilde hem utanıyorum hem şaşkınım kendimeRegl zamanı kaçınılmaz psikoloji..ben ilk regl olduğum günden beri birkez şaşmadı gün olarak hatta saat olarak bilehamilelik düşüncesine bi kapıldım 5 gün gecikmem olduğunu biliyorum ee hayatında hiç reglsi gecikmeyen biri direk kendini nasıl hamile zannetmesin tabi sonuç hüsran olunca insan üzülüyor.. Çok kafaya takmamak lazım gerçekten
Ben de 5 kez tüp bebek denediniz hala olumsuz oldu sandımMerhabalar
Uzun zamandır açmayı düşündüğüm konumu 5. Başarısızlıktan sonra açayım dedim artık. Müthiş önlemlerle korunan korunmayan herkesi cevap vermeye davet ediyorum
Yaşım daha 30 olmadı 5 aydır çocuk denemeleri yapıyoruz ama henüz hiç ilerleme yok. Düzenli regl olurum, daha önce gittiğimde doktor yumurtalık rezervlerimi filan gayet iyi bulmuştu, yumurtlamamı takip edip ona göre deneme yapıyorum 4-5 aydır. Ne bileyim bana göre her şey normal. Biraz sistematik bakıyorum olaya doğru şeyi doğru anda yapıyorsak niye olmuyor moduna girdim
Yaşım geçti filan modunda değilim ve uzun süre çocuğu olmayan insanları da gayet iyi anlıyorum çünkü aile içinde de deneyimledik o süreci. O yüzden yanlış anlaşılmak istemem. Sadece 4 ne ki bizim 5 oldu bizim 7 oldu bu ne acele diyecek olan varsa şimdiden yorulmasınlar. Süre yarıştırmıyoruz sonuçta. Benim gibi olanlar var mı veya yaşadığım bu süreç normal mi onu merak ediyorum. Buraları okuyunca veya çevremde konuşunca filan mesela herkes hep korunmuş ama olmuş e biz korunmayanlar nerede hata yapıyoruz diyorum. Acaba bilerek isteyerek yapıp sonradan kazara mı diyorlar diye düşünmeye bile başladım
Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu. Diğer yandan da deliler gibi ödüm kopuyor muayene yöntemlerinden.
Sanırım yine derleşesim geldi.
----------------------------------------------------
Güncelleme:
Hamileli tarafa da konu açtım ama orada in cin top oynuyor sanırım
Aynı konudan bin tane açan bir manyak olmak istemiyorum
Şu ana kadar akıl sağlığımı korudum ama regl günüm yaklaştıkça kafamı dağıtamıyorum resmen
Sürekli bir acaba acaba haline geçtim
Bu evde olma işi beni çocuk düşünme konusunda çok bozdu sanırım
Gerçekten çocuk isterken bu konuyu düşünmemeyi nasıl başarıyorsunuz?
Sabırsız karakterim kafamı rahat bırakmıyor
Özellikle de yaklaşınca aşırı beklentiye girdim ben ya
Bu zamana kadar iyi geçirmiştim kendime göre
Bu ara bi haller oldu
Dışardan görsem kendimi sana yazıklar olsun derdim o derece
Konunun dert olma kısmı benim psikolojimden kaynaklıBen de 5 kez tüp bebek denediniz olu sus oldu sandım
Aman kendine gel canım. Ne delirmesiKimseyle yok yere papaz olmayayım diye kimseye açmıyorum bu konuyu o yüzden
Tavsiyeyi biliyorum çünkü yaa benim hemen olmuştu ya da kafana takma
Sonra mecbur aklıma hep bu gelecek görüşesim gelmeyecek
Bu aya inancım yüksek hala ama olmazsa yine doktor kontrolüm var zaten
Ben delirmek üzereyim bir şeyler yap diyeceğim herhalde
Arada stres atağı yaşıyorum sanırımAman kendine gel canım. Ne delirmesiYazdıklarından farkındalığı yüksek bir kadın olduğun belli. 6 ayda neden bu kadar gerildin ki acaba Bu işler maalesef arrık böyle. İnsanlar zor hamile kalıyor, düşükler arttı. Yani şimdilik normal bir süreç yaşıyorsun.
Tam şu kısımda kendinizi nasıl rahatlatıp düşünmemeyi nasıl başarıyorsunuz işte?. Hrr şeyin zamanı var çok düşünmeyin kendinizi rahatlatın
Bu özgüvenin kaynağı nereden geliyor işte onu merak ediyorumHamilelik düşününce regie bikac gün kala oster istemez acaba hamile mıyım düşüncesi oluyor o bikac gün geçmiyor resmen. Bir de ben yumurtama günlerinde ilişkiye girildi o ay hamile kalınıyor sanıyordum. Yanı yaşımiz genç niye hemen hamile kalmayalım ki öyle olmuyormuş.
Normalde ggecikmeyenreglim hamilelik düşündüğümde 1 hafta gecikmisti her gün acaba hamile mıyım niye bu kadar gecikti evde test yapıyorum olumsuz diyorum test bozuk herhalde veya gec döllenme vs oldu. Sonra regl oldum. Bikac saat kendime gelemedim ağlamıştım. Esim de bi keresinde test yapacağımi anlamışti bekliyo sonucu sonra baktı ben ağlıyorum o da o gün çok üzülmüştü. Tabi 3 4 ay geçiyor biz çocuk denerken.
Sonra neyse deneriz belki 1 yıl olmayacak ne yapalım belki ev alırız hemen olmasa daha mi iyi düşüncesindeyken yine regie bir gün kala test yaptım pozitif doğru mu yanlış mi kimyasal vs mi olur dış gebelik vs mi olur düşüncesi de çok oldu. Sonra gittik kalp atışını duyamadık bi 9. Haftaya kadar hep acabalarla geçti değişik bir süreç.
Size de en yakın zamanda nasip olur inşallah
Yani şimdi kendi açımdan konuşursam zaten maddi olarak çok sıkıntılı süreçten geçiyordum o ara istemedim. Çalışıyordum biraz paramın keyfini sureyim diye düşündum ama o arada akışına bıraktım yani ne zaman olursa artık. Ne kadar keyfini sürersem kâr gözüyle baktığım için ben çok kafama takmadım. Olursa olur diye korunmadan bekledim. Tabi sizin her şey yolundaysa olsun diye bekliyorsunuz. Nasipte varsa olacak o ara keyfini sürün. Ben biraz kaderci yaklasmistim olaya. Olmasa bile kendimi üzecek değildim nitekim 6 sene istemedim çok alışmıştım rahata. Benim durum farklı biraz.Tam şu kısımda kendinizi nasıl rahatlatıp düşünmemeyi nasıl başarıyorsunuz işte?
Çocuklarınızı sağlıkla mutlulukla büyütün inşallah
Sizin geçerli sebepleriniz varmış gerçektenYani şimdi kendi açımdan konuşursam zaten maddi olarak çok sıkıntılı süreçten geçiyordum o ara istemedim. Çalışıyordum biraz paramın keyfini sureyim diye düşündum ama o arada akışına bıraktım yani ne zaman olursa artık. Ne kadar keyfini sürersem kâr gözüyle baktığım için ben çok kafama takmadım. Olursa olur diye korunmadan bekledim. Tabi sizin her şey yolundaysa olsun diye bekliyorsunuz. Nasipte varsa olacak o ara keyfini sürün. Ben biraz kaderci yaklasmistim olaya. Olmasa bile kendimi üzecek değildim nitekim 6 sene istemedim çok alışmıştım rahata. Benim durum farklı biraz.
Hangi doktora gitmesi gerekiyor?6 ay olmazsa bence ilk iş eşini dr gonder. Testis doppler cekilsin varikosel var mı bakılsın cogu erkekte olan bir hastalık ve sperm sayısını ciddi sekilde dusuruyor.. Özelliikle sürekli ayakta calısıyorsa %99 bu hastalık vardır diyebilirim..
Sperm testide ister dr.. Sayı hız ve kruger morfoloji bakılması lazım. Bir kriter bile referans ın altındaysa gebelik olusmuyor..
Kısacası once eşiniZ bir baktırsın
Daha sonra siz detaylı muayene olursunuz
Gerekirse hsg yani Rahim filmi çektirirsiniz
Tüpler acık mı kapalı mı bakılıyor
Bazı kadınlarda dogustan veya sonradan olusan iltihaplardan kaynaklı olarak tüplerin biri veya ikisi kapalı oluyor bu durumda da gebelik olusmuyor
Benim eşim urolijiye gitmişti. Ne dedi tam bilemiyorum çocuk düşünüyoruz bir sorun var mı diye kontrole geldim vs diyebilir eşiniz.Hangi doktora gitmesi gerekiyor?
Gidip çocuk düşünüyoruz mu diyecek?
İçimde seninle ilgili iyi hisler var, inşallah iyi haberlerin yakın. Geyiğe vuruyorum sanma, ama valla billa böyle oldu bende.Hazırlık işi varsa bende hiçbir hazırlık yok ya
Bildiğin 28 olur olmaz başlıyor
Neyse ben şu doktora bir gideyim en iyisi cesaretimi toplayıp
Umarım hamileyimdir gerçi bu ay
İnancımı kaybetmedim hala
Olmadı gelecek ay istemeyeyim nasıl istemeyeceksem
O zaman tutar
Aslında gerçekten bu ay da çok aklı başında bir insandım
Şu son 2 3 gün kalınca ipler koptu
Herhalde çok aklı başında kalmaya çabaladım
Olmazsa bu ay da eşim gitsin bariBenim eşim urolijiye gitmişti. Ne dedi tam bilemiyorum çocuk düşünüyoruz bir sorun var mı diye kontrole geldim vs diyebilir eşiniz Test sonucu normal çıkmış yalnız doktor şey demiş ilk çocukta sorun yaşamazsın ikinci çocuk vs düşünürsen onda ameliyat olman gerekebilir demiş.
Üroloji ye gitmesi gerekiyorHangi doktora gitmesi gerekiyor?
Gidip çocuk düşünüyoruz mu diyecek?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?