Çocuk meselesi

Ay bende öyleydim gerçekten ama aşırı basit bi yöntem .Çok fazla konuşulmuş sanırım konunun üzerinde bebek olma ihtimali yüksek sanırım
Yok ya konuşulanlar öyle şeyler değil
Sonunda aklımı başıma toplayıp kafamı başka şeylere yordum
Puzzle krallığı kurdum hatta eve kafamı meşgul etmek için
Ama son 2 gün kaldı regl olmama
Bir panik hali düştü içime
Acaba karnım ağrıyor mu sızım ağrım var mı diye yoklayıp durur oldum
Psikolojimi güçlü tutamıyorum şu 3 gün resmen

Hazırlık işi varsa bende hiçbir hazırlık yok ya
Bildiğin 28 olur olmaz başlıyor

Neyse ben şu doktora bir gideyim en iyisi cesaretimi toplayıp
Umarım hamileyimdir gerçi bu ay
İnancımı kaybetmedim hala

Olmadı gelecek ay istemeyeyim nasıl istemeyeceksem
O zaman tutar
Aslında gerçekten bu ay da çok aklı başında bir insandım
Şu son 2 3 gün kalınca ipler koptu
Herhalde çok aklı başında kalmaya çabaladım

Regl zamanı kaçınılmaz psikoloji..ben ilk regl olduğum günden beri birkez şaşmadı gün olarak hatta saat olarak bile hamilelik düşüncesine bi kapıldım 5 gün gecikmem olduğunu biliyorum ee hayatında hiç reglsi gecikmeyen biri direk kendini nasıl hamile zannetmesin tabi sonuç hüsran olunca insan üzülüyor.. Çok kafaya takmamak lazım gerçekten

Çok ilginç bir şekilde hem utanıyorum hem şaşkınım kendime
Bir yandan da kendimde yeni özellikler keşfediyorum
1 yıldan fazla olmazsa kendimi nasıl tanıyacağım korkmaya başladım

Ben de 5 kez tüp bebek denediniz hala olumsuz oldu sandım

Ben de 5 kez tüp bebek denediniz olu sus oldu sandım
Konunun dert olma kısmı benim psikolojimden kaynaklı
Yoksa mutlaka bir sürü daha zor durumda olan insan vardır
Böyle yorumlar gelince iyi oluyor aslında
Bir kendine gel oluyorum

Aman kendine gel canım. Ne delirmesi Yazdıklarından farkındalığı yüksek bir kadın olduğun belli. 6 ayda neden bu kadar gerildin ki acaba Bu işler maalesef arrık böyle. İnsanlar zor hamile kalıyor, düşükler arttı. Yani şimdilik normal bir süreç yaşıyorsun.

Arada stres atağı yaşıyorum sanırım
Çoğu zaman aklı başında bir insanken bazen korku ele geçiriyor kontrolü
Varsa da yoksa da bununla başa çıkabilmem gerekiyor sonuç olarak
2-3 güne öğreneceğiz zaten
Umarım iyi haberler verebilirim

Hayatım boyunca hep bir şeylere sahip olmak için çabaladım durdum istisnasız her şeyde ama. Neyse 22 yaşımda evlendim ilk yıl istemedim zaten vajinismus ile uğraştım ah oldu vah olmadı ay korkuyorum derken öyle geçti zaman. Sonrada maddi sıkıntılar yaşadım çocuğu aklima bile getirmedim. Korktum hep aman olmasın ne yaparım diye. Psikolojik olarak kötüydüm çocuk kaldıracak güç yoktu. İşe girdim çalıştım yine aman olmasın biraz çalışayım diye zaman geçirdim. Oldum altı senelik evli. Artık olsa mi diye düşünüyordum arada kaçamak yapıyorduk sonra vazgeçiyordum tabi bu ay olsun öbür ay olmasın diye diye aylar geçti. Son zamanlarda neyse akışına bırakayım bı altı senede olmazsa tedavi ile uğraşmayayim dedim ara ara doktorlara gittim sıkıntı yok denildi. Akışına bırakmıştik ki hamile olduğumu öğrendim.28 yaşımda anne oldum. 28 aylık bir kızım var. İkinciye hamileyim ona da öyle bi kaçamak yaptığımız zaman hamile kaldım. Oyle sıkı sıkıya korunmadim kafamda yokken oldu ikisi de. Evet dile kolay diyoruz ama gerçekten kafayı takınca olmuyor bi şekilde akışına bırakın bırakmaya çalışın. Hep dua ettim istediğim zaman ver Rabbim diye. İlk sevgisini ver içime diye çünkü artık istiyor muyum istemiyor muyum ben bile bilmiyordum sadece zaman geçiriyor diye düşünüyordum. Rabbim size de istediğiniz zaman versin inşallah. Hrr şeyin zamanı var çok düşünmeyin kendinizi rahatlatın nasipte varsa zamanı elbet gelecek öyle böyle kendinizi strese sokmayın. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Hamilelik düşününce regie bikac gün kala oster istemez acaba hamile mıyım düşüncesi oluyor o bikac gün geçmiyor resmen. Bir de ben yumurtama günlerinde ilişkiye girildi o ay hamile kalınıyor sanıyordum. Yanı yaşımiz genç niye hemen hamile kalmayalım ki öyle olmuyormuş.
Normalde ggecikmeyenreglim hamilelik düşündüğümde 1 hafta gecikmisti her gün acaba hamile mıyım niye bu kadar gecikti evde test yapıyorum olumsuz diyorum test bozuk herhalde veya gec döllenme vs oldu. Sonra regl oldum. Bikac saat kendime gelemedim ağlamıştım. Esim de bi keresinde test yapacağımi anlamışti bekliyo sonucu sonra baktı ben ağlıyorum o da o gün çok üzülmüştü. Tabi 3 4 ay geçiyor biz çocuk denerken.
Sonra neyse deneriz belki 1 yıl olmayacak ne yapalım belki ev alırız hemen olmasa daha mi iyi düşüncesindeyken yine regie bir gün kala test yaptım pozitif doğru mu yanlış mi kimyasal vs mi olur dış gebelik vs mi olur düşüncesi de çok oldu. Sonra gittik kalp atışını duyamadık bi 9. Haftaya kadar hep acabalarla geçti değişik bir süreç.
Size de en yakın zamanda nasip olur inşallah

Bu özgüvenin kaynağı nereden geliyor işte onu merak ediyorum
Ben de öyleyim çünkü
Ne ki yani gününde yaptım hormonlar uygun olmalı diye bakıyorum
Teknik bir olay olmadığını biliyorum aslında ama insanın içinde hep var mı yok mu diye kalıyor
Kafayı dağıtma işi zor bayağı

Tam şu kısımda kendinizi nasıl rahatlatıp düşünmemeyi nasıl başarıyorsunuz işte?

Çocuklarınızı sağlıkla mutlulukla büyütün inşallah
Yani şimdi kendi açımdan konuşursam zaten maddi olarak çok sıkıntılı süreçten geçiyordum o ara istemedim. Çalışıyordum biraz paramın keyfini sureyim diye düşündum ama o arada akışına bıraktım yani ne zaman olursa artık. Ne kadar keyfini sürersem kâr gözüyle baktığım için ben çok kafama takmadım. Olursa olur diye korunmadan bekledim. Tabi sizin her şey yolundaysa olsun diye bekliyorsunuz. Nasipte varsa olacak o ara keyfini sürün. Ben biraz kaderci yaklasmistim olaya. Olmasa bile kendimi üzecek değildim nitekim 6 sene istemedim çok alışmıştım rahata. Benim durum farklı biraz.

Sizin geçerli sebepleriniz varmış gerçekten
İş başlasa daha kolay olur belki
Şimdi hep evdeyiz diye zorlanıyorum sanırım

6 ay olmazsa bence ilk iş eşini dr gonder. Testis doppler cekilsin varikosel var mı bakılsın cogu erkekte olan bir hastalık ve sperm sayısını ciddi sekilde dusuruyor.. Özelliikle sürekli ayakta calısıyorsa %99 bu hastalık vardır diyebilirim..
Sperm testide ister dr.. Sayı hız ve kruger morfoloji bakılması lazım. Bir kriter bile referans ın altındaysa gebelik olusmuyor..
Kısacası once eşiniZ bir baktırsın
Daha sonra siz detaylı muayene olursunuz
Gerekirse hsg yani Rahim filmi çektirirsiniz
Tüpler acık mı kapalı mı bakılıyor
Bazı kadınlarda dogustan veya sonradan olusan iltihaplardan kaynaklı olarak tüplerin biri veya ikisi kapalı oluyor bu durumda da gebelik olusmuyor

Hangi doktora gitmesi gerekiyor?
Gidip çocuk düşünüyoruz mu diyecek?

Benim eşim urolijiye gitmişti. Ne dedi tam bilemiyorum çocuk düşünüyoruz bir sorun var mı diye kontrole geldim vs diyebilir eşiniz.
Sperm testi istiyorlar. Test sonucu normal çıkmış esimin yalnız doktor şey demiş ilk çocukta sorun yaşamazsın ikinci çocuk vs düşünürsen onda ameliyat olman gerekebilir demiş.
Ben de kadın doğuma gitmiştim kontrol amaclı

İçimde seninle ilgili iyi hisler var, inşallah iyi haberlerin yakın. Geyiğe vuruyorum sanma, ama valla billa böyle oldu bende.
Demek ki bir bebeğin sabote edebileceği herşeyi yaparak işe başlıyoruz. Kilo fazlan varsa kilo vermeye başlıyorsun ki gelip en fit anında o vücudun canına okusun. Çalışıyorsan kariyere asılıyorsun ki tam meyvesini yiyecekken ortamdan ayağını kessin, unutul git İçiyorsan bu pahalılıkta eve içki al ki aylarca sana o raftan baksın ve sonunda en sevmediğin misafir gelip Bizans işkencesi gibi gözünün içine baka baka hunharca içip bitirsin. Hayalindeki tatili planla ki gidebilirsen de tost yiyip meyve suyu ile geçir. Taze annelerin bebekten sonra evliliğin ciddi sınandığından şikayet ettiği BDV konularını oku, ay sizin iş baştan bozukmuş anacım biz öyle olmayız diye içinden geçir, sonra otur bekle.
Ha bir de Hıdrellez önemli, bak Hıdrellezi hor görme, Mayıs ayına kalırsan yap benim gibi bir aile fotoğrafı kolajı, bebenin kafasına senin ya da kocanın bebeklik fotosunu yapıştır, kırtasiyede bastırırken bir tanıdıkla karşılaşmamak için içinden İhlas suresi oku ama karşılaş ve yerin dibine gir Denendi, sonuç alındı.

Olmazsa bu ay da eşim gitsin bari
Geçen ay ben gitmiştim
Gelecek ay ben yine giderim
Olana kadar devam

Üroloji ye gitmesi gerekiyor
.. aydır cocugumuz olmuyor eşim kontrol oldu sorun cıkmadı dru benim için spermiyogram ve doppler testi istemiş desin
Sadece cocugumuz olmuyor demeside yeterli aslında dr gerekli testleri isteyecektir her türlü
Devlette randevu alamazsa özel lablar var sadece spermiyogram yaptırmak için eger boyle tercih ederseniz mutlaka kruger test olması lazım
Who yontemi var birde tamamen hatalı bir spermiyogram sonucu veriyor. O yuzden onemli
Test sonuclarını bana atabilirsin
7 yıllık deneyimim var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…