İnternetten toplu gebelik testi ve ovulasyon testi alabilirsijAy test yapa yapa eczacıdan utanıyorum artık
İlk aylar bu işi biraz fazla abartmıştım
O yüzden yapmamaya karar verdim geçene kadar
Ama sanırım regl olacağım ben yine
Kür denemedim hiç
Öyle şeylere genelde çok üşenirim
Ama olmuyorsa her şeyi deneyeceğim sanırım
Türbe mürbe gezecek aşamaya gelmesem bari
Vazgeçer gibi oluyorum inan ama regl zamanı yaklaşınca ister istemez beklentim oluyor
Kafamı meşgul tutmak için bir sürü puzzle yaptım boş durmamaya çalıştım
Ama işe gitmiyorum pandemiden dolayı illa ki boş vaktim kalıyor yine
Öneriniz var mı kafayı meşgul tutmak için?
Bir kısım takip etmek için de olumsuz etkiliyor diyor en azından psikolojik olarakİnternetten toplu gebelik testi ve ovulasyon testi alabilirsij
Bu ay çok yükselmiştimGiggles bizde korunmayı bıraktık bende de hala sonuç negatif.
Üzülme tatlım olması gereken bir zaman var.
O gelince pozitifi göreceğiz ama kendini şartlama lütfen.
Bu ay çok yükselmiştim
Sebep ve kaynak hiç bilmiyorum
Olmayınca bi darlandım umutsuz oldum
Bana 7 ay bile çok geliyor ya
Büyük konuşmak istemiyorum
6 ayda hafiften sıyırır gibi oldum
Daha fazlasını kendş kendime bekleyecek psikolojim yokmuş benim
Bitki de olabilir aslındaBitki büyütebilirsiniz çocuğunuz gibi düşünüp. Çekirdekten bir limon ağacı büyütebilirsiniz mesela. Benim evcil hayvanım var onu sahiplendikten sonra sanki anneliği tatmisim bir bebeğe ihtiyacım yokmuş gibi düşünmeye başladım eheh
Sorma evdeyim hep zatenİşte yazmışlar ya şartlanınca olmuyor diye ondan bence.
Kafayı rahat bıraksak daha kolay olacak.
Şimdi birde korona falan derken saracak bir şey de kalmadı ondan bu kadar yıpranmışsındır.
Bu kadar takma ama buraya yazacağın günler yakındır
Sorma evdeyim hep zaten
Bana hep ev karantinası
Yine iyi kötü okula gidiyordum eve gelince yorgun oluyorsun
Şimdi hep evdeyim
Düşünmeyeyim diye dünyanın puzzleını yaptım
Çok beceriksizdirim o konulardaHaklısın canım bu korona en çok eğitim sektörünü vurdu.
Ama geçecek böyle gitmez bu dünya.
El işine falan başlasan patik falan :)
Çok beceriksizdirim o konularda
Sürekli sayıları kaçırıyorum delikli delikli oluyor
Bir sürü eğitime katıldım dergi okudum puzzle yaptım
Bu ay oyaladım da oyaladım kendimi amaaaa
Regl günü gelince ipler koptu
Ben de ne var ne yok okudum işteÖrgü ile uğraştım bir ara. Fazla örnek bilmiyorum ki geliştiremedim. Tüm aileye atkı bere ördüm sadece.
Yemekle uğraşsam kilo alıyoruz
kitap okuma , ev işleri derken geçiyor günler
Risk var kabul ama çalışmayı her zaman tercih edermişimBende o evde kalıp kafayı yeme modu hiç olmadı.
Korona da olsa hep çalıştım.
Şartlanıyorsun ya oldu diye regl olunca ondan koptu ipler.
Boyama falan ?
Ben doktora gidince vitaminlerime baktırdımD vitamini b12 demir değerlerine baktırdın mı? Baktırmasan bile özellikle eşinle birlikte devit 3 ampul alıp yutmanı öneririm. D vitamini düşüklüğü çok etkili bu konuda sistematik bakmak gerekirse
Bir de yine bir besin takviyesi önerisi olarak omepa q10. İçerisinde kaliteli omega 3 ve q10 var. yumurtlamayı ve sperm aktivitesini artırıyor.
Bunları kullanırken çocuk için değil de bağışıklık için kullanabilirsin. Bu süreçte zaten bağışıklığımızı yüksek tutmak gerekiyor.
Ben doktora gidince vitaminlerime baktırdım
Zaten pandemide çalıştığım dönem korkumdan vitamin takviyesine başlamıştım
Benimkilerde bir eksik çıkmadı
D vitaminim düşüktü onun için de haftalık bir hap alıyorum
Doktor öyle verdi
Bu ay eşimi doktora yollayacağım artık
Sorun yoksa ve hala bizden tık yoksa gelecek ay da ben giderim
Kaç aydır ya varsa diye olabildiğince sağlıklı beslenmeye çalışıyorum zaten
Doktora danışmadan kendim omepa q10'u alabilir miyim?
Onu da deneriz
Olmadı sıraya soğan kürünü koydum
Canim aslinda her istediğimizde hamile kalamamak bizim faydamiza. Eğer beden her ay hamile kalmayi başarsaydi bu insan bunyesi için çok zor bir sureç olurdu. Benim doktorum hep hamile kalamamak hamile kalmak gibi çok doğal birşey der. Her ay şans daha da artar o yuzden herşeyi normal olan çoğu çift ilk iki yil içerisinde gebe kalir. 24 ay dile kolay ama aslinda 24 ay sonra bile hamile kalmak çok doğal ve normal. Ama sorunlari olan çiftler doktor tedavjsiyle ilerlemeli.tedaviyle yine de şans normal gebelikdeki gibi. Tedavi oldum neden olmadi demiyceksin her tedavi her ay şansin biraz daha artiyor o yuzden başkalariyla kiyaslama. Her bedenin normali farkli. Mesela hormona baktirirsin normal aralik 50-150 arasi. Kiminde 51 normalken kiminde 149 normal. Fark buyuk ama sonuç normal. Ikinci hamile kalamamada şansimiz ise bizlerin geleceği bilmememiz. Bizler hemen isteriz. Bu ay olsun elalelim dili kapansin. Çocuk sormasinlar benden ya da evde çocuk bakayim anne olayim falan isteriz. Peki sence 1 sene çocuğun geç olursa bu çocuğun hayatini etkiler mi? Tabiki evet. Geleceğini belirleyen en onemli şey yaşidir. Okulu arkadaşlari aşki hepsi için uygun bir zaman olmasi lazim. Eğer bebeyim için uygun zaman 5 sene sonrasiysa ben mesela bu gun hamile kalayim istemem. Aci çekerim uzulurum ama istemem. Sorun bizim geleceyi bilmememiz. Bu yuzden Allaha hayirli zamanda hayirli evlatlar nasib et diye dua edip rahat olmamiz lazim. Nolur bu ay olsun dememeliyiz. Hepimize hayirli zamanda hayirlj evlatlar nasib etsin AllahMerhabalar
Uzun zamandır açmayı düşündüğüm konumu 5. Başarısızlıktan sonra açayım dedim artık. Müthiş önlemlerle korunan korunmayan herkesi cevap vermeye davet ediyorum
Yaşım daha 30 olmadı 5 aydır çocuk denemeleri yapıyoruz ama henüz hiç ilerleme yok. Düzenli regl olurum, daha önce gittiğimde doktor yumurtalık rezervlerimi filan gayet iyi bulmuştu, yumurtlamamı takip edip ona göre deneme yapıyorum 4-5 aydır. Ne bileyim bana göre her şey normal. Biraz sistematik bakıyorum olaya doğru şeyi doğru anda yapıyorsak niye olmuyor moduna girdim
Yaşım geçti filan modunda değilim ve uzun süre çocuğu olmayan insanları da gayet iyi anlıyorum çünkü aile içinde de deneyimledik o süreci. O yüzden yanlış anlaşılmak istemem. Sadece 4 ne ki bizim 5 oldu bizim 7 oldu bu ne acele diyecek olan varsa şimdiden yorulmasınlar. Süre yarıştırmıyoruz sonuçta. Benim gibi olanlar var mı veya yaşadığım bu süreç normal mi onu merak ediyorum. Buraları okuyunca veya çevremde konuşunca filan mesela herkes hep korunmuş ama olmuş e biz korunmayanlar nerede hata yapıyoruz diyorum. Acaba bilerek isteyerek yapıp sonradan kazara mı diyorlar diye düşünmeye bile başladım
Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu. Diğer yandan da deliler gibi ödüm kopuyor muayene yöntemlerinden.
Sanırım yine derleşesim geldi.
----------------------------------------------------
Güncelleme:
Hamileli tarafa da konu açtım ama orada in cin top oynuyor sanırım
Aynı konudan bin tane açan bir manyak olmak istemiyorum
Şu ana kadar akıl sağlığımı korudum ama regl günüm yaklaştıkça kafamı dağıtamıyorum resmen
Sürekli bir acaba acaba haline geçtim
Bu evde olma işi beni çocuk düşünme konusunda çok bozdu sanırım
Gerçekten çocuk isterken bu konuyu düşünmemeyi nasıl başarıyorsunuz?
Sabırsız karakterim kafamı rahat bırakmıyor
Özellikle de yaklaşınca aşırı beklentiye girdim ben ya
Bu zamana kadar iyi geçirmiştim kendime göre
Bu ara bi haller oldu
Dışardan görsem kendimi sana yazıklar olsun derdim o derece
Risk var kabul ama çalışmayı her zaman tercih edermişim
Neredeyse 1 yıl olacak evdeyim
Çok şükür hep maaşım yattı ama konu maaş değilmiş sanırım benim için
Ben işe gitmeyi seviyormuşum
Evde kaldıkça deliriyorum ya da ermiş olacağım herhalde
Onu da kullanayım bence ne kaybedebilirim yani sonuçtaben kullanıyordum onu ama başka bir rahatsızlığım için. Doktora sormadan alıyordum. Sonra bu sitede çocuk tedavisi gören çiftlerin kullandığını gördüm. Doktora sorulacak bir şey değil bence. Vücutta depolanıp da bir şeyleri fazlalaştrmıyor. Hücre yenilenmesini hızlandırıyor. Gençleştiriyor vs :) sitede aratırsan görürsün zaten çok kullanan vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?