- 5 Ekim 2020
- 14.598
- 39.936
- 548
- 36
Onu da kullanayım bence ne kaybedebilirim yani sonuçta
İlk anlattığınız konularda yorumum zaten her ay kimse çocuk istemiyordur, genelde korunuyoruz olmasın diye zaten.Canim aslinda her istediğimizde hamile kalamamak bizim faydamiza. Eğer beden her ay hamile kalmayi başarsaydi bu insan bunyesi için çok zor bir sureç olurdu. Benim doktorum hep hamile kalamamak hamile kalmak gibi çok doğal birşey der. Her ay şans daha da artar o yuzden herşeyi normal olan çoğu çift ilk iki yil içerisinde gebe kalir. 24 ay dile kolay ama aslinda 24 ay sonra bile hamile kalmak çok doğal ve normal. Ama sorunlari olan çiftler doktor tedavjsiyle ilerlemeli.tedaviyle yine de şans normal gebelikdeki gibi. Tedavi oldum neden olmadi demiyceksin her tedavi her ay şansin biraz daha artiyor o yuzden başkalariyla kiyaslama. Her bedenin normali farkli. Mesela hormona baktirirsin normal aralik 50-150 arasi. Kiminde 51 normalken kiminde 149 normal. Fark buyuk ama sonuç normal. Ikinci hamile kalamamada şansimiz ise bizlerin geleceği bilmememiz. Bizler hemen isteriz. Bu ay olsun elalelim dili kapansin. Çocuk sormasinlar benden ya da evde çocuk bakayim anne olayim falan isteriz. Peki sence 1 sene çocuğun geç olursa bu çocuğun hayatini etkiler mi? Tabiki evet. Geleceğini belirleyen en onemli şey yaşidir. Okulu arkadaşlari aşki hepsi için uygun bir zaman olmasi lazim. Eğer bebeyim için uygun zaman 5 sene sonrasiysa ben mesela bu gun hamile kalayim istemem. Aci çekerim uzulurum ama istemem. Sorun bizim geleceyi bilmememiz. Bu yuzden Allaha hayirli zamanda hayirli evlatlar nasib et diye dua edip rahat olmamiz lazim. Nolur bu ay olsun dememeliyiz. Hepimize hayirli zamanda hayirlj evlatlar nasib etsin Allah
Onun için kolajen yaşımı bekliyordumbence sırf cilt için kırışmamak için bile kullanılabilir
Öyleymiş gerçekten gidemediğim zamanlar anladım değeriniZaten çalışamaya alışıyoruz maaş sadece avantaj
Son durum ne bilmiyorum ama bu dusunduklerinizin söylediklerinizin aynılarını ben de düşündüm.Merhabalar
Uzun zamandır açmayı düşündüğüm konumu 5. Başarısızlıktan sonra açayım dedim artık. Müthiş önlemlerle korunan korunmayan herkesi cevap vermeye davet ediyorum
Yaşım daha 30 olmadı 5 aydır çocuk denemeleri yapıyoruz ama henüz hiç ilerleme yok. Düzenli regl olurum, daha önce gittiğimde doktor yumurtalık rezervlerimi filan gayet iyi bulmuştu, yumurtlamamı takip edip ona göre deneme yapıyorum 4-5 aydır. Ne bileyim bana göre her şey normal. Biraz sistematik bakıyorum olaya doğru şeyi doğru anda yapıyorsak niye olmuyor moduna girdim
Yaşım geçti filan modunda değilim ve uzun süre çocuğu olmayan insanları da gayet iyi anlıyorum çünkü aile içinde de deneyimledik o süreci. O yüzden yanlış anlaşılmak istemem. Sadece 4 ne ki bizim 5 oldu bizim 7 oldu bu ne acele diyecek olan varsa şimdiden yorulmasınlar. Süre yarıştırmıyoruz sonuçta. Benim gibi olanlar var mı veya yaşadığım bu süreç normal mi onu merak ediyorum. Buraları okuyunca veya çevremde konuşunca filan mesela herkes hep korunmuş ama olmuş e biz korunmayanlar nerede hata yapıyoruz diyorum. Acaba bilerek isteyerek yapıp sonradan kazara mı diyorlar diye düşünmeye bile başladım
Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu. Diğer yandan da deliler gibi ödüm kopuyor muayene yöntemlerinden.
Sanırım yine derleşesim geldi.
----------------------------------------------------
Güncelleme:
Hamileli tarafa da konu açtım ama orada in cin top oynuyor sanırım
Aynı konudan bin tane açan bir manyak olmak istemiyorum
Şu ana kadar akıl sağlığımı korudum ama regl günüm yaklaştıkça kafamı dağıtamıyorum resmen
Sürekli bir acaba acaba haline geçtim
Bu evde olma işi beni çocuk düşünme konusunda çok bozdu sanırım
Gerçekten çocuk isterken bu konuyu düşünmemeyi nasıl başarıyorsunuz?
Sabırsız karakterim kafamı rahat bırakmıyor
Özellikle de yaklaşınca aşırı beklentiye girdim ben ya
Bu zamana kadar iyi geçirmiştim kendime göre
Bu ara bi haller oldu
Dışardan görsem kendimi sana yazıklar olsun derdim o derece
Son durum dün paylaşmıştım işteSon durum ne bilmiyorum ama bu dusunduklerinizin söylediklerinizin aynılarını ben de düşündüm.
Biz 2 yıl istedik 1 yıl dolunca doktora gidip tedavi denedik. Olmayinca tüp bebeğe geçtik. Şimdiki gebeliğim tüp bebek tedavisiyle elde edilmiş bir gebelik.
Bu 2 yıl içerisinde çocuk düşündüğüm ilk 3 aydan sonra olmuyor diye kafama takmaya başladım. Ben çocuk isterken bunu düşünmemeyi başaramadım ister istemez düşünüyorsun. Ve psikolojiyi inanılmaz yıpratan bir süreç gerçekten yaşamayan bilemez.
Kendinize çok fazla yükleniyorsunuz gibi hissettim. Ister istemez bir yerde kendini suçluyor insan o da elde değil. Ama üzülebilirsiniz ve bu çok normal. Siz çocuk sahibi olmak için 2 sene 5 sene 10 sene beklemek zorunda değilsiniz. Olmamasını kafaya takmanız için de aynı şekilde yıllarca çocuk sahibi olamamış olmanız gerekmiyor.Son durum dün paylaşmıştım işte
2 ay önce kadın doğuma gidip prolaktin tedavisi gördüm
Tedaviye rağmen bu ay göğüslerim çok hassaslaşınca ve yumurtlama takibi yapmıştım
Çok yükseldim bi an hamile miyim diye
Ama 1 2 güne reglim olmalı ve zaten hafiften sancılarım var gibi
Çabuk geçti yani
Herhalde yine psikolojik oldu öyle
Bir yandan gerçekten mantıklı bi insanım 6 7 ay bir şey değil insanların kaç ay sonra oluyor sabret biraz diyorum
Ama içimde acayip sabırsız bir yan varmış
Bu ay kendimi oyalamak için her şeyi yaptım
Ama regl günüm gelince ipler koptu
Yine oturdum bekledim var mı yok mu diye
Düşünmemeye çalışma işi insana bir yandan suçluluk da yüklüyormuş
Çok düşünüyorum stres oluyorum ondan olmuyor kafasına da girdim bazen
Ama düşünmemenin kesin bir çözümü işlemi ameliyatı olsa yaptırabilirim düşünmeden
Ne kadar oyalasam da bir yerden sonra geliyor mutlaka
Bana genelde işte 1 yıl bile dolmamış ki yaa tarzı insanlar denk geldi çevremdeKendinize çok fazla yükleniyorsunuz gibi hissettim. Ister istemez bir yerde kendini suçluyor insan o da elde değil. Ama üzülebilirsiniz ve bu çok normal. Siz çocuk sahibi olmak için 2 sene 5 sene 10 sene beklemek zorunda değilsiniz. Olmamasını kafaya takmanız için de aynı şekilde yıllarca çocuk sahibi olamamış olmanız gerekmiyor.
Oyalanirken de aslında unutmuyoruz sadece bastırıyoruz. Adet zamanı gelince daha büyük bir şekilde karşımıza çıkıyor. Inşallah Rabbim daha fazla bekletmez, çok zor çünkü aylar geçiyor ve elden hicbir şey gelmiyor.
Eşinize bakıldı mi peki? Bir de rahim filmi deneyin derim.
Bu arada ben rahim filmine rağmen hamile kalamayanlardanım. Illa ki okumuşsunuzdur rahim filmi çekildiği ay hamile kaldım diye topikler.
Benim annem de salak misin dedi. Tüp bebek yaptırırken de salak misin dedi. Tedavi olumlu sonuçlandı yine salak misin dediBana genelde işte 1 yıl bile dolmamış ki yaa tarzı insanlar denk geldi çevremde
4 aylık isterken doktora gitmiştim mesela annem salak mısın dedi
O yüzden el yordamıyla bulmaya çalışıyorum çoğu şeyi
Doktorda da hormonlar düzgün çıkmayınca onun için tedavi etti sadece kontrole gidemedim bu ay doktorum çalışmadığı için
Gelecek aya kaldı mecbur
Bu ay da eşim gitsin o aradan çıksın diye düşündük biz de
Söylediğiniz şeyler beni çok rahatlattı gerçekten
Bu hisleri yaşamak normal ve bunları yaşadığım için suçluluk veya utanç hissetmemeliyim
Umarım en kısa zamanda hamile kalabilirim
Siz de sağlıkşa kucağınıza alın inşallah
Çok umutsuz başladığım bi günde tüm havamı değiştirdiniz resmenBenim annem de salak misin dedi. Tüp bebek yaptırırken de salak misin dedi. Tedavi olumlu sonuçlandı yine salak misin dedi
Insanlar konusuyor en yakınınız olsa bile. Sizin içinizde ne yaşadığınızı kimse bilemez bazen eşlerimiz bile anlamıyor bizi. Kulaklarımızı kapatıp devam edicez sonuçta bu bizim hayatımız. Bi zahmet neye üzülüp neye sevinecegimize de biz karar verelim
Ben herşeyin kontrolümde olmasını seven bir insan olduğumdan olumsuz etkilenmeyen biriyim:) öyle gelişine olursa olsun diye yapamazdım. Zaten testleri de 1 ay kullandım :)Bir kısım takip etmek için de olumsuz etkiliyor diyor en azından psikolojik olarak
Ne yapsam bilemedim ya
Ben de kontrol severimBen herşeyin kontrolümde olmasını seven bir insan olduğumdan olumsuz etkilenmeyen biriyim:) öyle gelişine olursa olsun diye yapamazdım. Zaten testleri de 1 ay kullandım :)
Sağlık yönünden öyle üstün körü bir muayene olmuştum bir şey yoktu ama eşim gitmedi doktora ben de detaylı muayene olmadım o yüzden net bir şey diyemiyorumGiggles
Ben sana kendi hikayemi yazauım. Biz de bir yıla yakın denedik. Aylarca iki günde bir deneme yaptık. Her denemeden sonra ayaklarımı tavana dikip saatlerce yattım. Her şeyi yaptım ama olmadı. Doktor pko sun dedi. Benimde moralim bozuldu. Zaten olmuyor dedim. 2 ay önce yumurtlama zamanı değilken, yani reglme yakınken çocuk için olmayan tamamen keyfi bir durum oldu eşimle. Bu uzun zamandır ilk yakınlaşmamızdı. Hemen kalkıp banyoya girdim. Yatmama gerek yok, zaten çocuğumuz olmuyor, hemde reglme az kalmış, yumurtlama dönemi de değil diye.
Sonra reglm gecikti. Pko ya bağladım. Gebelik testi de negatif çıkınca adet söktürücü içtim. Burada konum da var. Sıcak su torbaları, regl masajları neler neler yaptım regl olmak için. İlaca rağmen olmayınca dedim menapoza girdim heralde. Tekrar doktora gittim, hamile kalmışım o gece.
Bana hep kafana takmadığında olacak derlerdi. İnanmazdım. Gerçekten ben aylarca çocuk diye deneme yaptım, uzandım, kalktım. Bir gece düşünmedim ve o gece çocuk oldu.
Sağlık durumunu okuyamadım ama eğer bir sağlık problemin yoksa bence akışına bırak. Bebek geleceği varsa geliyor çünkü
Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var işteAkışına bırakmanız gerektiğini düşünüyorum.
2 çocuğum var,kızım planlı gebelikti,oğlum korunurken oldu.
Kızımda akışına bırakmıştım,ne zaman olursa olur demiştim. Strese girmemeye çalışmıştım,karar verdiğimiz ilk ay hamile kaldım.
Oğlumda da korunuyorum diye rahattım beklentim yoktu bir baktım midem bulanıyor ,koku hassasiyetim artmış ,test yaptım ve hamileydim.
Stres, beklentiye girmek,şartlanmak vs bence etkiliyor gecikmesini ,ne zaman ki akışına bırakabilir,kafanıza takmazsanız -sağlık anlamında bir engel yoksa -o zaman olur.
Hakkınızda hayırlısı olsun
Sağlık yönünden öyle üstün körü bir muayene olmuştum bir şey yoktu ama eşim gitmedi doktora ben de detaylı muayene olmadım o yüzden net bir şey diyemiyorum
Zaten benim olmuyor gibi mi düşüneyim yani?
Olduğunu düşünürken olmuyor gerçi zaten
Ama hepten umudu kesersem ancak düşünmem sanırım ben
Annemin de en sevdiği sözdür kafana takma
Nasıl sinir olurum duyunca
Umarım en doğru zamanda gelir artık ne diyeyim bilmiyorum
Böyle mesajlar çok destek oluyor ama
Teşekkür ederim
Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var işte
Mesela nasıl strese girmediniz? Nasıl akışına bıraktınız?
Bunları merak ediyorum
Ben şimdi hep evdeyim diye ne kadar bıraktım desem de bi bakıyorum bırakamamışım
İşte 6. Ayda ben de bi bıraktığımı sandım bırakamamışımBu bir yıllık süreçte 6. Ayda falan ben yine bir bıraktım dedim ama kendi bedenimi kandırmıştımyani madem milletin bırakınca oluyor, bende bıraktım diyim de olsun gibisinden.
Cidden bırakınca oldu bir yılın sonunda.
Belki yardım alabilirsiniz. Ben psikoloğa da gittim. Eşim de çok destek oldu. Olmazsa boşver üzülme vs diye hep motive etti beni. Bende o zaman erteleyelim cidden bir süre bırakalım yoruldum 2 günde bir görev gibi seks yapmaktan dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?