Çocuk meselesi

İlk anlattığınız konularda yorumum zaten her ay kimse çocuk istemiyordur, genelde korunuyoruz olmasın diye zaten.
Olmasını düşündüğün zamanda da olsun diye bekliyor insan sanırım ister istemez
Yine de şans artıyor gibi düşünebilirim
Denerim en azından

ikinci anlattığınız kısım daha ilgimi çekti
En hayırlı zaman sadece benim için düşünmemek lazım tabi ki
Çocuk için en hayırlı zaman da çok önemli
Buna tutunabilirim sanırım

Son durum ne bilmiyorum ama bu dusunduklerinizin söylediklerinizin aynılarını ben de düşündüm.
Biz 2 yıl istedik 1 yıl dolunca doktora gidip tedavi denedik. Olmayinca tüp bebeğe geçtik. Şimdiki gebeliğim tüp bebek tedavisiyle elde edilmiş bir gebelik.
Bu 2 yıl içerisinde çocuk düşündüğüm ilk 3 aydan sonra olmuyor diye kafama takmaya başladım. Ben çocuk isterken bunu düşünmemeyi başaramadım ister istemez düşünüyorsun. Ve psikolojiyi inanılmaz yıpratan bir süreç gerçekten yaşamayan bilemez.

Son durum dün paylaşmıştım işte
2 ay önce kadın doğuma gidip prolaktin tedavisi gördüm
Tedaviye rağmen bu ay göğüslerim çok hassaslaşınca ve yumurtlama takibi yapmıştım
Çok yükseldim bi an hamile miyim diye
Ama 1 2 güne reglim olmalı ve zaten hafiften sancılarım var gibi
Çabuk geçti yani
Herhalde yine psikolojik oldu öyle

Bir yandan gerçekten mantıklı bi insanım 6 7 ay bir şey değil insanların kaç ay sonra oluyor sabret biraz diyorum
Ama içimde acayip sabırsız bir yan varmış
Bu ay kendimi oyalamak için her şeyi yaptım
Ama regl günüm gelince ipler koptu
Yine oturdum bekledim var mı yok mu diye

Düşünmemeye çalışma işi insana bir yandan suçluluk da yüklüyormuş
Çok düşünüyorum stres oluyorum ondan olmuyor kafasına da girdim bazen
Ama düşünmemenin kesin bir çözümü işlemi ameliyatı olsa yaptırabilirim düşünmeden
Ne kadar oyalasam da bir yerden sonra geliyor mutlaka

Kendinize çok fazla yükleniyorsunuz gibi hissettim. Ister istemez bir yerde kendini suçluyor insan o da elde değil. Ama üzülebilirsiniz ve bu çok normal. Siz çocuk sahibi olmak için 2 sene 5 sene 10 sene beklemek zorunda değilsiniz. Olmamasını kafaya takmanız için de aynı şekilde yıllarca çocuk sahibi olamamış olmanız gerekmiyor.
Oyalanirken de aslında unutmuyoruz sadece bastırıyoruz. Adet zamanı gelince daha büyük bir şekilde karşımıza çıkıyor. Inşallah Rabbim daha fazla bekletmez, çok zor çünkü aylar geçiyor ve elden hicbir şey gelmiyor.
Eşinize bakıldı mi peki? Bir de rahim filmi deneyin derim.
Bu arada ben rahim filmine rağmen hamile kalamayanlardanım. Illa ki okumuşsunuzdur rahim filmi çekildiği ay hamile kaldım diye topikler.

Bana genelde işte 1 yıl bile dolmamış ki yaa tarzı insanlar denk geldi çevremde
4 aylık isterken doktora gitmiştim mesela annem salak mısın dedi
O yüzden el yordamıyla bulmaya çalışıyorum çoğu şeyi
Doktorda da hormonlar düzgün çıkmayınca onun için tedavi etti sadece kontrole gidemedim bu ay doktorum çalışmadığı için
Gelecek aya kaldı mecbur
Bu ay da eşim gitsin o aradan çıksın diye düşündük biz de

Söylediğiniz şeyler beni çok rahatlattı gerçekten
Bu hisleri yaşamak normal ve bunları yaşadığım için suçluluk veya utanç hissetmemeliyim
Umarım en kısa zamanda hamile kalabilirim
Siz de sağlıkşa kucağınıza alın inşallah

Benim annem de salak misin dedi. Tüp bebek yaptırırken de salak misin dedi. Tedavi olumlu sonuçlandı yine salak misin dedi
Insanlar konusuyor en yakınınız olsa bile. Sizin içinizde ne yaşadığınızı kimse bilemez bazen eşlerimiz bile anlamıyor bizi. Kulaklarımızı kapatıp devam edicez sonuçta bu bizim hayatımız. Bi zahmet neye üzülüp neye sevinecegimize de biz karar verelim

Çok umutsuz başladığım bi günde tüm havamı değiştirdiniz resmen

Bir kısım takip etmek için de olumsuz etkiliyor diyor en azından psikolojik olarak
Ne yapsam bilemedim ya
Ben herşeyin kontrolümde olmasını seven bir insan olduğumdan olumsuz etkilenmeyen biriyim:) öyle gelişine olursa olsun diye yapamazdım. Zaten testleri de 1 ay kullandım :)

Ben herşeyin kontrolümde olmasını seven bir insan olduğumdan olumsuz etkilenmeyen biriyim:) öyle gelişine olursa olsun diye yapamazdım. Zaten testleri de 1 ay kullandım :)
Ben de kontrol severim
Kimi de ondan olmuyor diyor
Takip ettiğim zaman günü gününe ediyorum ama tık yok be yazık ki

Giggles
Ben sana kendi hikayemi yazauım. Biz de bir yıla yakın denedik. Aylarca iki günde bir deneme yaptık. Her denemeden sonra ayaklarımı tavana dikip saatlerce yattım. Her şeyi yaptım ama olmadı. Doktor pko sun dedi. Benimde moralim bozuldu. Zaten olmuyor dedim. 2 ay önce yumurtlama zamanı değilken, yani reglme yakınken çocuk için olmayan tamamen keyfi bir durum oldu eşimle. Bu uzun zamandır ilk yakınlaşmamızdı. Hemen kalkıp banyoya girdim. Yatmama gerek yok, zaten çocuğumuz olmuyor, hemde reglme az kalmış, yumurtlama dönemi de değil diye.

Sonra reglm gecikti. Pko ya bağladım. Gebelik testi de negatif çıkınca adet söktürücü içtim. Burada konum da var. Sıcak su torbaları, regl masajları neler neler yaptım regl olmak için. İlaca rağmen olmayınca dedim menapoza girdim heralde. Tekrar doktora gittim, hamile kalmışım o gece.

Bana hep kafana takmadığında olacak derlerdi. İnanmazdım. Gerçekten ben aylarca çocuk diye deneme yaptım, uzandım, kalktım. Bir gece düşünmedim ve o gece çocuk oldu.

Sağlık durumunu okuyamadım ama eğer bir sağlık problemin yoksa bence akışına bırak. Bebek geleceği varsa geliyor çünkü

Sağlık yönünden öyle üstün körü bir muayene olmuştum bir şey yoktu ama eşim gitmedi doktora ben de detaylı muayene olmadım o yüzden net bir şey diyemiyorum

Zaten benim olmuyor gibi mi düşüneyim yani?
Olduğunu düşünürken olmuyor gerçi zaten
Ama hepten umudu kesersem ancak düşünmem sanırım ben
Annemin de en sevdiği sözdür kafana takma
Nasıl sinir olurum duyunca

Umarım en doğru zamanda gelir artık ne diyeyim bilmiyorum
Böyle mesajlar çok destek oluyor ama
Teşekkür ederim

Akışına bırakmanız gerektiğini düşünüyorum.
2 çocuğum var,kızım planlı gebelikti,oğlum korunurken oldu.
Kızımda akışına bırakmıştım,ne zaman olursa olur demiştim. Strese girmemeye çalışmıştım,karar verdiğimiz ilk ay hamile kaldım.
Oğlumda da korunuyorum diye rahattım beklentim yoktu bir baktım midem bulanıyor ,koku hassasiyetim artmış ,test yaptım ve hamileydim.
Stres, beklentiye girmek,şartlanmak vs bence etkiliyor gecikmesini ,ne zaman ki akışına bırakabilir,kafanıza takmazsanız -sağlık anlamında bir engel yoksa -o zaman olur.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var işte
Mesela nasıl strese girmediniz? Nasıl akışına bıraktınız?
Bunları merak ediyorum
Ben şimdi hep evdeyim diye ne kadar bıraktım desem de bi bakıyorum bırakamamışım

Yok tabi ki zaten olmuyor diyin manasında demedim. Ama bende onlarca hikaye okudum bıraktığımız anda hamile kaldım diyen. Nasıl sinir olurdum bende. Tesadüf derdim. Bende cidden vazgeçmiştim. Korunacaktım tekrardan. Yani direkt duşa koştuğum bir gecede oldu. Sonra şunu fark ettim. Benle aynı anda çocuk isteyen kuzenim ilk ay hamile kalınca kendime o kadar stres yapmışım ki bu durumu. Sürekli kafama takmışım. İlle benimde olacak demişim. Sonra bıraktım, cidden seks yapmayı da bıraktım. Öyle bir bırakma.

Ondan kendinizi koşullamayın. TAbi tedavinizi de olun yine bir sağlık durumu varsa. Ama stres cidden çok etkiliyor

Bu bir yıllık süreçte 6. Ayda falan ben yine bir bıraktım dedim ama kendi bedenimi kandırmıştım yani madem milletin bırakınca oluyor, bende bıraktım diyim de olsun gibisinden.

Cidden bırakınca oldu bir yılın sonunda.

Belki yardım alabilirsiniz. Ben psikoloğa da gittim. Eşim de çok destek oldu. Olmazsa boşver üzülme vs diye hep motive etti beni. Bende o zaman erteleyelim cidden bir süre bırakalım yoruldum 2 günde bir görev gibi seks yapmaktan dedim.

İşte 6. Ayda ben de bi bıraktığımı sandım bırakamamışım
1 yılı da bekleyebilirim tamamen bırakmak için
Kafam kazan gibi oldu gerçekten
Bu ay da reglimi olayım paşa paşa da gelecek aylara artık allah kerim
Bırakmaya deneyeceğim tabi ama bakalım nasıl başarılı olacağım

Allah'ım ruh ikizimi buldum be...aynı durumdayız giggles birebir aynı duygular düşünceler, bir de salak saçma hassaslastim. Biz geçen ay başladık olmadı. Bir de üstüne hiç gecikmeyen adet dört gün geçti ben bir umitlendim falan. Hissediyordum da bir yandan. İdrar testleri direk gibi tek çizgi, gittim kan verdim negatif. Çok ağladım bir yandan kızdım kendime. Sonraki gün de adet oldum.
Adete kadar benim de birşeyim yoktu adetim gecikince bana bir haller olmuştu. Ama akışını bırakıcam. Ovulasyon testi aldım bu ay onunla takip edecem. Bakalım nasip ne zamansa o zaman gelecek bebisler inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…