Çocuk Olmaması Eksiklik mi

sorununuz nedir çok özel olmazsa pco mu

Güzel bir evlilik varsa çocuk bunu daha da güzel yapar, ama olmaması da dünyanın sonu değil. Çocuksuz bir sürü insan var.

İnsanların ne dediğini umursamayın.

Çocuk yoktur neden olmuyor derler.

Çocuk olur her kafadan bir ses çıkar.
Sütün var mı , ay bu çocuk aç, şöyle tut bebeği, böyle yıka, bla bla bla...

İnsanların ağzının torbası yok malesef. Her daim eleştiri yapmaya meraklı bizim milletimiz.

Bizim toplumsal kodlarımızdan böyle hissediliyor bence.Çocuğu olup olmamak söz konusu olmayan kültürlerden birinde büyümek isterdim açıkçası.İnsanlar evleniyor , aile oluyorlar.Sonrasında çocuk sorulmuyor bile.Ama çocuk olursa da seviniliyor yani , olmazsa da neden olmuyor diye lafı bile olmuyor.Böyle toplumların bizden iyi çocuk yetiştirdikleri de kesin.Eksiklik değil yani.Ama bizim ülkede eksik hissettirirler nedense.

Çocuklu olmak ve faydalı şeyler yapmak farklı şeyler ama.
Üretkenliği(hiç sevmem bu kelimeyi) çocuğa bağlamayalım yani, üretkenlikte milyon yol varsa biri çocuk olabilir.

Yine aynı şekilde insan hayalini cok kurduğu şeye ulaşamazsa hayal kırıklığı yaşar, hele ki hayatını onun üzerine kurmaya çalışıyorsa.

Mutluluğun dış etkenlere bağlı olmadığını düşünüyorum.
Çocuk da bir dış etken.
Mutlu olacak insan bir yolunu bulur, üretecek insan bir yolunu bulur.
Mutsuz insan da bir yolunu bulur, 5 tane çocuğu da olsa, birilerinin hayalini kurduğu imkanlar içinde de yüzse...

Aman cok ezber cümleler kurmuşum.
Ama öyle.

Ne saçma bir düşünce neden eksiklik olsun ki?
Ben yapmıyorum düşünmüyorum da. Hayatta yapacak çok şey var önümde çocuk benim için fazladan sorumluluk ve kendi hayatımın bitmesi demek.
Bu kişiden kişiye değişir evet çocuk isteyen yapsın ama olmuyorsa kendini duvardan duvara vurmamın anlamı ne anlamıyorum.

Eksiklik değil bence.
Benim de yok olur mu bilmem ama istiyorum.

Bu Dünya' ya iyi bir çocuk yetiştirmek insanlık görevimiz de.

Şart değil nasip meselesi.

Kiz kardeşim yok abla dediğim insanlarim var , bana abla diyenler var.

Evlat edinilen çocuğa gonulden doğan çocuk diyorlar.

Mutlu olmak mühim olan.

Sevgiye ve ilgiye hasret nice canlar var.

Bir de çocuklar bu Dünya' da zulüm çekerken skandallar malum ( Pizzagate , insan ticareti, 100 dolara çocuğunu satanlar , en son Italya - Fransa sınırında 10 milyon çocuğa yapilan zulumler gibi )

Dogmamis cana bile kiyiyorlar savaslarda ve terör felaketlerinde :/

Pedofiller de var
Artısı var eksisi var bu durumun da her şey gibi.
Hayirlisi olsun diyorum hepimiz için.

Eksiklik değil. Evli değiliö ama böyle kötü bir dünyaya çocuk getirmeyi ben bile istemiyorum. İnsanlar çirkinleşti.
İleride yara olup olmayacağı size bağlı.

gerçekten mi kaç yıllık evliisn peki torun beklentisi vs yok mu büyükler de kabullendi mi
4 senelik evliyim. Aileler hiç bir şekilde bir beklenti içerisinde değil. Bizim hayatımıza ve tercihlerimize saygı duyuyorlar.

Üremek istemiyoruz. Patili çocuklarımızla bir hayat seçtik. Bu şekilde çok mutluyuz.

Ama dediğim gibi bu bizim tercihimiz. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Allahtan hayırlısı olsun herzaman..
Doğurmakla bitmiyor hiçbirşey.Hakkını vererek ruh sağlığı düzgün terbiyeli görgülü iyi niyetli bireyler yetiştirmek lazım.
Dün internette gezinirken özgecan arslanın katilinin annesisinin bir reportajına denk geldim herkesin çocuğu melek doğuyor kötülük sonradan geliyor demiş evet çok doğru Rabbim evladımla sınamasın o adamın annesi olmak istemezdim..
Yani doğurmak evlat sahibi olmak hah tamam herşey şimdi tamamlandı gibi bişi değil.
Kendini eksik hissetme lütfen asıl eksik olan meselelere elin uzat,destek olmaya çalış yardım bekleyen çocuklara yaşlılara veya sokaktaki paticiklere.

Sizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı

Çocuğu olamayacak biri olarak bu bir eksiklik değil diyorum
Gayet mutlu bir evliliğim var, hiç neden çocuğumuz yok diye vahlanmadık
41 yaşındayım, iyi işler yaptım yaşadığım sürece, daha da Rabbim sağlık verdikçe eşimle tadını çıkarmak istiyorum hayatın, kedimiz var yeterli

Bence bir kadın için bu soruyu kendine sorma durumuna getirilmesi bile çok acı ama lütfen üzülmeyin hiçbir eksiklik değil.
Çok imrendiğim aile dostlarımız vardı, yaşlılardı ve hiç çocukları olmamış balkonlarında kendi hallerinde kah rakılarını kah çaylarını içerlerdi.İlişkileri inanılmaz sevgi dolu ve birbirlerine bağlıydı.
Birşey olmuyosa bunda da bir hayır vardır siz elinizden geleni deneyip sonuçlarını zamana bırakın.
Çevreye gelicek olursak malesef susmazlar ben 1 tane yeter ALLAH verirse diyorum toplu linç başlatılıyor.
Evliliğinizin üzerinden geçse çocuk ne zaman birincisi olsa 2 ne zaman o da olsa 3 düşünmüyo musun? Konuşurlar da konuşurlar..
Önemli olan siz ve eşinizin fikirleri umarım hakkınızda kalbinizden geçen olur..

Sizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı

Çocuğu olan çoğu kişi bilinçli olarak yapmıyor, çevre baskısı, torun istiyoruz söylemleri, toplumca normal olanın bu olarak görülmesi falan... Çoğu da bilinçli yetiştirmiyor zaten görüyoruz. Gerçekten bilinçli olan anne babalar alınmasın tabi.

Bu aslında çok da gönüllü olmayan ama hayattaki tek başarısı çocuk sahibi olmak olan şahıslar kendi egolarını tatmin etmek için çocuğu olmayan bayanları kullanmaya çalışıyor.

ASLA BUNA İZİN VERMEYİN. Onları zayıf yerlerinden vurun. Ben henüz düşünmüyorum, belki yarın düşünürüm kimbilir ama bunu anladıktan sonra herkesin ağzının payını verip susturuyorum. Kimseyi ilgilendirmez çünkü. Benim halamın çocuğu yok, şimdi hayvanlarla ilgileniyor ve çok mutlu. O kadar saf sevgi ki onlar. Dünyaya ve kendine faydalı olmak sadece üremekle olmuyor.

Hic planlamadigim bir gebelik yasadim, henuz 25 yasindayim.
Senelerdir sadece hayvanlara karsi derin bir anac tavrim vardi. Cocuk seven biri degildim ama anne olduktan sonra dunyam daha bir guzellesti. Bir yanim hep eksikmis sanki. Simdi 2 bebegim oldu. Birisi bitanecik kedim oglum digeri minicik bir insan yavrusu.
Cocugu hic olamayacak insanlarin da hayatlarinda bir eksiklik olacagini sanmiyorum. Allah en iyisini bilendir. Eger hic cocugum olmasaydi birkac kedi evlat daha edinir mutlu mesut yasardik.
Cocuk sahibi olmak isteyenlere de Allah en kisa zamanda nasip etsin

Kendi acimdan eksiklik cunku cok seviyorum cocuklari benim de olmayinca hep bi taragim buruk cunku cok guzel bisey anne olmak onu icinde hissetmek onunla.aglamak onunla gulmek tabi bi sikinti yoksa eğer varsa allaha kalmiş birsey istedigine istedigi kadar verir istemedigini de imtihan ettirir hayirlisi allahtan

Biz çocuksuz bir çiftiz. Dünyaya ne kadar faydalıyız bilemem ama kendi hayatımızı anlamlı kılacak uğraşlarımız var birbirimizle vakit geçirmeyi de seviyoruz ve hiçbir eksiklik hissetmiyoruz. Hatta çocuk bizim hayat dengemizi bozacak ve özellikle beni sevdiğim şeyleri yaşamaktan alıkoyacaktır çünkü erkek ne kadar iyi bir baba olursa olsun annelik gibi asssla kopmayacak bir bağ zincir anlamına gelmiyor. Fakat bizim kedilerimiz var hayvanlara çok düşkünüz ve eve geldiğimizde bizi hem oyalayan hem de sorumluluk hissi veren canlılarla yaşıyoruz ve kendimizi iki başımıza huzursuz edecek kadar bağlantısız hissetmiyoruz. Geçenlerde gene çocuksuz çift bir arkadaşım eve gitmek için heves duymuyorum dedi; onların hayvan düşkünlüğü yok. Biz de sadece kocamla ben yaşasak belli evimiz bu kadar dolu ve eğlenceli görünmezdi bilemiyorum

Oluyorsa bir hayır olmuyorsa bün hayır ara demişler .
Eğer gercekten hiç olmazsa evlat edinebilirsin ya da koruyucu annelik yapabilirsin çünkü çocuk sahibi olmak sadece doğurmak demek değil .

Olmayınca insan o duyguyu yasamak istiyor ama empati yapmak gerek bazen .
Bekarsınız sonuçta Evlenip yıllarca deneyip istediğiniz halde çocuğunuzun olmadığını düşünün etraftaki baskıları düşünün o zamsn bakslım çokta matah bşy değil diyebilir misiniz ?

konu sahibinin çocuğu olmuyormuş. ne diyelim, çok matah bişey mutlaka olmalı mı diyelim. teselli veriyoruz yine de yaranamıyoruz. sürekli bekar olmamızın dile getirilmesini de anlamıyorum. evliler kulubu değil burası, kadınlar kulubu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…