- Konu Sahibi goncammm48
-
Bana da meyvasiz agac oduna benzer diyorlardı. Bende hepsi meyve verirse olur mu . Arada benim gibi odunlar da lazım diyordumCocugum yok eksik hissetmiyorum kendimi.Ama ne yalan soyleyim evlimisinden baslayip,yasin kacla konuya daliş yapan,bilmiş tavirla Çocuk varmi diye soran,yok deyince gozlerini portleterek aaa yoksa olmuyormu diyen bilmislere icimden fena sövuyorum.Cunku disa vurcak olirsam agzimdan cikacaklara hakim olamam diye susuyorum.Sustukcada icimde patliyorum
Bugune kadar da icime en cok oturan "cocuksuz ev mobilyasiz ev gibidir" sozu olmustu.
Ben inancli biriyim Allah vermiyorsa vardir sebebi diyorum.Hayirlisa olsun,degilse hic olmasin diye dua ediyorum
Ben boylede mutluyum golge etmesinler yeter ki
Ahahah guzel cevapmis.Ama ben o kadar sinirleniyorum ki artik eger agzimi acarsam cok kirici olucam diye susuyorum ama sanirim birgun fena patlicam :)Bana da meyvasiz agac oduna benzer diyorlardı. Bende hepsi meyve verirse olur mu . Arada benim gibi odunlar da lazım diyordum
Cocugum yok eksik hissetmiyorum kendimi.Ama ne yalan soyleyim evlimisinden baslayip,yasin kacla konuya daliş yapan,bilmiş tavirla Çocuk varmi diye soran,yok deyince gozlerini portleterek aaa yoksa olmuyormu diyen bilmislere icimden fena sövuyorum.Cunku disa vurcak olirsam agzimdan cikacaklara hakim olamam diye susuyorum.Sustukcada icimde patliyorum
Bugune kadar da icime en cok oturan "cocuksuz ev mobilyasiz ev gibidir" sozu olmustu.
Ben inancli biriyim Allah vermiyorsa vardir sebebi diyorum.Hayirlisa olsun,degilse hic olmasin diye dua ediyorum
Ben boylede mutluyum golge etmesinler yeter ki
Istemiyorsanız gönlünüze göre olmuş :)Hiç içim yana yana istemedim:)
Bir ara yaşım geçiyor diye bir telaşa kapıldım hatta evlat edinmeyi düşündüm ve bunun için başvuru yaptım ama sonra geçti. Doktorum tedavi için bir umut doğdu dediğinde o umudu değerlendirmedim bile, hala değerlendirmiyorum. Çocuklara bakınca ah benimde olsaydı diye geçmiyor içimden ve böyle hisseden çok tanıdığım var evet bence de matah bir şey değil:)İste medim diye sanırım Rabbim vermedi
işte bn de gezmeyi tozmayı aşırı seven haftasonları hep programı olan bundan aşırı zevk alan biriyim ama bu kaygı bu zevklerin önüne geçecek gibi de ilerde aslında eşimle vakit geçirmekten de aşırı mutluyum ama işte...bebek gelince bu rahatlık da bozlulacak ama olmaması da ürkütüyor ömür boyu rahatlık da keyif vermez sanki sürekli..bnde içimde bir bebek büyütmek onu doğurmak ve emzirmek istiyorum ..siz ne kadardır bu süreçtesiniz tüp bebek vs tedavi gördünüz müBenim de çocuğum yok, olsun diye uğraşıyorum. Hatta dün gece uykuya dalmadan önce bu konuyu düşündüm, epey ağladım. Hissettiğim eksiklik değil, hayatta her şeyi yapıyorum, çocuk olmadığı için özgürüm, geziyorum, tozuyorum vs. çocuk olsa tüm bunlar kısıtlanacak, ağır sorumluluklar gelecek ama; ama işte kendime bunu anlatamıyorum. Evimizde yumuk yumuk elleri olan mutlu olunca gülen, derdi olunca ağlayan, benim derdini geçireyim diye kendimi paralayacağım bir bebek olsun istiyorum. Gün gün bizim evimizde büyüsün, her anını, her anısını beraber yaşayalım istiyorum. İhtiyaç mı, istek mi ayrımı vardır ya bu koskocaman bir istek. Diğer yandan biraz bana biraz eşime benzeyen bir bebek olsun istiyorum. Yok diye eksik değilim ama neden bizim olmuyor diye kırgınım. Evcil bir hayvan ya da evlatlık alınan bir bebeğin benim doğurup büyüteceğim, bana benzeyen bir bebeğin yerini tutabileceğini düşünmüyorum.
Diğer yandan bu dert dünyada başıma gelecek en büyük dert gibi düşünmüyorum. Daha büyük dertler bana göre çok sevdiğim birinin ya da kendimin büyük sağlık sorunları ya da çok sevdiğim birinin ölmesi olurdu.
Biz 4 yıldır evliyiz, ilk 2,5 yıl kendimiz istemedik. Son 1 buçuk yıldır istiyoruz, 2 kez tüp bebek yaptık, olmadı. Sıkıntı eşimde şu an spermlerin düzelmesi için tedavi görüyor.işte bn de gezmeyi tozmayı aşırı seven haftasonları hep programı olan bundan aşırı zevk alan biriyim ama bu kaygı bu zevklerin önüne geçecek gibi de ilerde aslında eşimle vakit geçirmekten de aşırı mutluyum ama işte...bebek gelince bu rahatlık da bozlulacak ama olmaması da ürkütüyor ömür boyu rahatlık da keyif vermez sanki sürekli..bnde içimde bir bebek büyütmek onu doğurmak ve emzirmek istiyorum ..siz ne kadardır bu süreçtesiniz tüp bebek vs tedavi gördünüz mü
Ya bu konuda insanlar nasil bilmis oluyor anlamadim.Nasi laf bunlar.Valla bir tek sarki yazmadiklari kaldi bu konuda onu da yaparlar:)Bana da çocuklu bir arkadaşım, çocuk yapmak konusunda ısrar ederken; "meyvesiz ağaca kimse gelmez" demişti
Ya bu konuda insanlar nasil bilmis oluyor anlamadim.Nasi laf bunlar.Valla bir tek sarki yazmadiklari kaldi bu konuda onu da yaparlar:)
işte bilsem gerçekten öyle mi herkese göre öyle ama bir süredir mücadele ediyorum istiyorum evet olmucaksa var bir hayır diyorum ama adımımı attığım her yerde bebek sorusu demekki insan doğurmayınca bir birey olamıyor öyle tamamlanıyorsun
Neden aile olmuyormuşsunuz,bence pek te güzel bir ailesiniz.Allaha şükür çocuklarım var,Allah eksikliklerini göstermesin,ama olmasaydı da 10000 türlü etkinlik bulurdum yapacak,toplum beyin yıkıyor böyle,evli olmayan eksik,çocuğu olmayan diye,alakası yokgeçmedim cnm aralıkta aşılama yapmıştım.kendimi psikolojik olarak rahatlatıp yaz sonu tüp bebeğe geçmeyi düşünüyorum ..artık oluruna bıraktım tüp de olmazsa kendime hobiler edinirim napim sen ne aşamadasın??bizim eşimle aramızda şükür hiç problem yok çok iyiyz ama aile olmadığımızı ima eden çok oldu bu da üzüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?