Çocuk Olmaması Eksiklik mi

Cocugum yok ve malesef kendimi eksik hissediyorum. Ozguven anlaminda degil. Bir evladin varligini, ev icinde sesini duymak hissetmek istiyorum

Cocugum yokken cocuksuzluk bir eksiklik degildi benim icin. Ama simdi iyi ki yapmisim diyorum. Sey gibi bu. Hic cilek yemeyen biri cilegin tadini bilemez ya o hesap. Cocuk yapmasaydim yada yapamasaydim da eksik hissetmezdim. Cocuk yaptim diye fazla hissetmedigim gibi.

Malesef bu aptal saptal sorular sadece ülkemizde var.
Nişan nezaman,düğün olur çocuk nezaman,erkek olur ,bitanede kız yap demeler,kız olur üzülme ikinci erkek olurlar..
Millet ne der baskısı olmasa , herkes huzura kavuşcak valla.
Çocuk olmaması bir eksiklik değildir.
Çocuğun olmasıda bir artı değildir.
İstersen nasiptede varsa olur.
Ailemde çocugu olmayan ,ama birbirini deli gibi sevip yaş kemale ermiş bir çift var.
Kendilerine bunu hiç dert etmediler.
Evet istiyosan ve olmuyosa üzülmen normal.
Ama dünyanın sonu asla değil.

Bu tartışılabilir bir konu.
Hayır eksiklik tabiki değil,hayatında bile isteye hiç çocuk sahibi olmamış insanlarda var,zor yollardan zor bir şekilde evladına kavuşanlarda.
Birine sorsan eksiklik değil der,birine sorsan eksiklik der.
2 cevapta doğru.
Mesela ben,bebeğim olmasını çok istiyorum ama bir yandan da tereddütlerim var,geleceğe dair.
Dünya nüfusu çoğalıyor vs diyerek bilimsel konuşmak istemiyorum ama dünyadaki insan sayısı arttıkça doğru orantılı olarak suç sayısı da artıyor. Pedofili,çocuk kaçırma,organ mafyası,çocuk ticareti,kadın pazarlaması vs giderek artıyor. Ayda en az 1-2 kez,bayramlarda en az 3-4 kez çocuk kaçırıldığını duyuyoruz ve bunların bizim başımıza gelmemesi için herhangi bir garantisi yok,bunlardan biri bizim çocuğumuzda olabilir.
O yüzden korkuyorum,kendim için,Allah verirse eğer evladım için.
Ha bana göre eksiklik ama bu benim birey olmamı etkilemiyor yani çocuksuz kadın birey değildir kadar saçma bir cümle de duymadım.
Ben istediğim için eksiklik,olmayan bebeğimi özlediğim için eksiklik,2 hafta sonra düğünüm var ama biz şuandan korunmuyoruz. 3-4 gündür de hamilelik öncesi kontroller için yemediğim iğne,alınmayan kan kalmadı ama değer diyorum,bebeğim için değer.
Umarım bende ve sende isteyen herkes de birgün evlatlarını sağ salim kucağına alır,o güzel kokusunu içine çeker.
Bu arada kazayla kalanlar olsa bile asla bir kadının keşke doğurmasaydım dediğini duymadım,evlat bambaşkadır. Herşeye değer.

keşke herkes senin gibi mantıklı cümleler kurabilse felaket telllallığı yapmasa..çocuksuz yaşam ızdırap dolu gibi davranmasa
Niye milletin lafına göre yaşamaya çalışıyorsunuz ki? Çok mu alim, evliya, guruu her neyse, varlığın amacını çözmüş insanlar mı sizin etrafınızda ki bu millet?

Çocuk doğuramıyan birey bile olamıyorsa, evlenemiyen ölsün o zaman?? Dur gidip atlayacağım bir yerden, bu mantıkla benim soluduğum hava israf çünkü

Sizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı
Bende çocuk için uğraşıyorum.
2 ameliyat 2 tüp bebek yaptım, bı test yaptık sonucu sorunsuz çıkarsa denemeye devam edeceğim.
Fakat çocuk olmaması sorun değil ki.
Eşimle bugün yemeğe gittik giyindim süsledim aşkla sevgiyle öyle güzel vakit geçirdik ki...
Çocuk için uğraşırız olursa ne güzel, olmazsa Rabbimizin sınavı derim.
Nice evlatları olan ailelerin ölümleri evlatlarının elinden oluyo.
Ben hep hayırlısı için dua ederim.
Çocuk olmaması eksiklik değil.
Sadece şu var çocuk çocuk die sorular varya işte onlar insana eksiklik gibi hissettiriyor.
Ben onların ağızlarını çok güzel kapatmayı bırak ağlatıyorum.
İçini ferah tut cnm unutma her mucize Rabbimizin elinde...

Sizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı
Ben düşündüğüm zaman keşke doğmasaydım diyorum ama insan istiyor ilerisini düşününce en derin yaramdır benimde ama hayırlısı olacaksa istesek de istemesek de olur

Çoğu insanın sırf etraf konusmasin diye çocuk yaptığı bir gerçek.
Ruh sağlığı bozuk bir kadının çocuk sahibi olması bile kötü iken ülkede aklı dengesi yerinde olmayan pek çok insanın çocuğu var.
Keşke çoğalmasa diyorum ben içten içe.
Kültürlü ve sağlıklı bireyler olmayacaksa çok da lazım değil
Ego tatmini için doğuran kadınları düşününce bir de..

Yıl olmuş 2018 hala liseyi dahi bitirmeden kocaya kaçan , ilk gece hamile kalmayı kar sayan 18 yaşında ana oldum, eş oldum, gelin oldum diye akli dengesini yitiren gerizekalılarda çok.
Çocuk sayılırsın diye saldırasım geliyor gördükce. Bütün hayatı ciğeri beş para etmez kocalarının insafına kalmış...( çok kızıyorum çünkü bir kız çocuğu için verilecek en değerli şey eğitimdir)

Rabbim sağlıklısını, hayırlısını vakti zamanı gelince nasip etsin tüm isteyenlere. 10 aydır bebek çalışması içindeyiz 5. Yılımız. Evlilikte Bu yıl denemede olduğumuz için her laf rahatsız ediyor çok değil 8-10 ay önce söylenenleri umursamıyordum bile. Umarım kısa zamanda kavuşuruz isteyenler olarak:)

Herkesi katmamak lazım.
Benim eşimde bu ayın 8'inde 20 yaşına girecek,bende 20 yaşındayım.
Ve düğünümüze 2 hafta var.
Evleniyoruz ve bi an önce çocuk sahibi olmak istiyoruz.
Benim okulumun daha 4 senesi var,bekleyen bir üniversitem daha var dondurulmuş.
Eşimde okulunu bitirdi ve mesleğine giriş yapıcak yavaş yavaş.
Ama vasıfsız falan değiliz.
Ama tabi senin dediğin gibi hayatını çocuk yapmaya doğurmaya evlenmeye adamış kızlar var,kimi iyi insanlara düşüyor hayatını kurtarıyor,kimi de hayatını berbat edip hergün dayak yiyip işkence görüyor.
Ama tabi ki herkes aynı değil,herkesi katmamak lazım.

Kuzucum tabi kiiiii bak ne diyorum liseyi bile bitirmeden koşa koşa evlencemmmm gelinn olcam vs vs bana yanlış geliyor.
Yoksa elbette hemen çocuk isteyebilirsin, rabbim gönlünüze göre versin inşallah. Hem 17-18 değilsiniz 20 diyorsun :) bende 23 de evlendim. Üni bitti 1 yıl öğretmenlik yaptım. Meslekte 2. Yılımda evlendim. Ama bebek istemedim, 4 sene tadını çıkardım şimdi 27-28 oldum.

Sizin durumunuzla uzaktan yakından alakası yok.

Bu tartışılabilir bir konu.
Hayır eksiklik tabiki değil,hayatında bile isteye hiç çocuk sahibi olmamış insanlarda var,zor yollardan zor bir şekilde evladına kavuşanlarda.
Birine sorsan eksiklik değil der,birine sorsan eksiklik der.
2 cevapta doğru.
Mesela ben,bebeğim olmasını çok istiyorum ama bir yandan da tereddütlerim var,geleceğe dair.
Dünya nüfusu çoğalıyor vs diyerek bilimsel konuşmak istemiyorum ama dünyadaki insan sayısı arttıkça doğru orantılı olarak suç sayısı da artıyor. Pedofili,çocuk kaçırma,organ mafyası,çocuk ticareti,kadın pazarlaması vs giderek artıyor. Ayda en az 1-2 kez,bayramlarda en az 3-4 kez çocuk kaçırıldığını duyuyoruz ve bunların bizim başımıza gelmemesi için herhangi bir garantisi yok,bunlardan biri bizim çocuğumuzda olabilir.
O yüzden korkuyorum,kendim için,Allah verirse eğer evladım için.
Ha bana göre eksiklik ama bu benim birey olmamı etkilemiyor yani çocuksuz kadın birey değildir kadar saçma bir cümle de duymadım.
Ben istediğim için eksiklik,olmayan bebeğimi özlediğim için eksiklik,2 hafta sonra düğünüm var ama biz şuandan korunmuyoruz. 3-4 gündür de hamilelik öncesi kontroller için yemediğim iğne,alınmayan kan kalmadı ama değer diyorum,bebeğim için değer.
Umarım bende ve sende isteyen herkes de birgün evlatlarını sağ salim kucağına alır,o güzel kokusunu içine çeker.
Bu arada kazayla kalanlar olsa bile asla bir kadının keşke doğurmasaydım dediğini duymadım,evlat bambaşkadır. Herşeye değer.
Yok gerizekalı demek bana abes geldi canım yani boşu boşuna tartışma yaratırlar burada. Tabiki öyle,herhangi bir vasfı olmadan lise sonda kaçıp kayınvalide evinde üstüne birde çocuk doğurup sonra ağlayıp zırlayan çok insan var. Allah herkese nasip etsin,herkesin yardımcısı olsun. Keşke 16 yaşında aile izniyle evlenen kızlar olmasa,devlet bunların ailelerine bir konuşma ya da psikolojik destek falan uygulasa. 16-18 yaş arasında evlendirmek biraz saçma.

Haklısın onlara gerizekalı demem gereksiz olmuş yükselmişim sinirle:))) düzenleyemedim de neyse

Çocuk istemedigim için evliligi hep ertelemiştim. 36 yasimda evlendim. Yine de cok fazla dusunmuyordum açıkçası. Olmazsa da olmaz sorun yoktu. 2 sene sonra çocuk kararına vardık. Ufak tedavi neticesinde ilk bebeğimi 9 haftalık hamile iken kaybettik. O gün eşim bir daha sana bu acıyı yasatmicam dedi. Çok uzulmustum bebegim öldüğü icin. Oda ayni sekilde. 2. Kez bebeği çok istedim. Bir kez anne olma duygusunu tatmış tim. Rabbim nasip etti. şimdi oğlum 2.5 aylık . Bambaska bir duyguymus. Onun bir gülüşüne dünyaları verseler degismem. İnsallah elimden geldiğince onu en iyi şekilde yetiştirmek amacım.
Her zaman dua ediyorum. Rabbim isteyene hayirlisi ise evlat sahibi olmayı nasip etsin.

Olmasa da olur diyordum hep. Şimdi iyiki var diyorum.

Hakkınızda hayırlısı ise nasip olsun insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…