Çocuk rızkıyla gelir diyen eş

5 yıllık evlisiniz eşinizin baba olmak istemesi normal. Kaç yaşlarındasınız bilmiyorum ama uzun bir süre yine istemiyorum derseniz evliliğiniz tehlikeye girebilir. İstediginiz zaman hemen olacaginin garantiside yok. Eğer anne olmak istiyor fakat dogru zamanla ilgili sorununuz varsa oturup bi plan yapin eğer hic istemiyorsanız esinize acıkca söyleyin bu konuda oyalamayin bence

Gökten bez , mama yağmadığına göre bebekte rizkiyla falan gelmiyor.
Nefret ediyorum replik gibi herkesin ağzında.....

Bu sözü büyüklerimiz uydurmamis bakin ayet var: Geçim endişesi ile çocuklarınızın canına kıymayın. Biz, onların da sizin de rızkınızı veririz. Onları öldürmek gerçekten büyük bir suçtur.( İsra,31)
Rabbim rızkınızı veririz diyor bu rizik goķten para yagmasi degil yiyecek ve giyecektir. Rabbim diyor ben yiyecek ve giyecegini gönderirim açlik endişesiyle öldürmeyin sakin...
Evet bakimi yetistirmesi cidden cok zahmetliymis benim de oglum var ama evlat dünyadaki en güzel şey olabilir. Eşinizle iyi geciniyorsaniz maddi olarak da kötü degilmissiniz zaten ev araba varmis hayirli zamanda olsun inşallah Ayşen hanim

Çocuk rızkı ile gelmez. Ben buna katılmıyorum. Bazıları buna anne sütü der ama bazı kadınların sütü bile olmuyor mama yemesi gerekiyor çocuğun. Kutusu olmuş 500 tl. 1 hafta gitse aylık sadece 2.000 tl mama. Para yoksa pirinç lapasi mi yesin? Yazık değil mi? O çocuğun gelişimi durur,sürekli hasta olur. Çocuğun vebaline girilir.Ama sizin maddi kaygıdan dolayı olduğunu sanmıyorum. Ev araba kredileri sabittir. 1 yıl sonra planlasaniz zaten 6 ayda 1 zam ile iyice azalır krediler. Siz manevi olarak hazır değilsiniz. En iyi sizi ben anlarım. 40 yaşıma yakınım. Birkaç yıllık evliyim. Çocuk hala istemiyorum. Eşim de istemiyor. Ben kadın olarak daha hazır değilim. Çocuk sorumluluğu çok fazla geliyor. Bir de ölene kadar olan bir sorumluluk. Yetişkin oldu hadi bitti de değil. Ölene kadar annesin. Gene her sorunda manevi destek vereceksin. Benimde çevreden çok baskı var ama artık çok umursamıyorum. Ama şu kadın doğumcu doktorum sinirimi bozuyor, sürekli her rutin muayeneye gittiğimde zamanın kalmadı diyor. Gene de istemiyorum. Her kadın anne olmak zorunda değil. İsterseniz hiç olmayadabilirsiniz. Bu bir tercih. Ama eşinizle konuşmanız lazım. Eşinizin çocuk isteme hakkı var. İkiniz de beraber ortak bir karar vermelisiniz. Bu ikinizi de ilgilendiren bir konu ama sakın acele etmeyin. Bu kararı alıp pişman olmak çok vahim olur. Anne olmazsanız sadece sizi etkileyen bir karar olurken, istemediğiniz halde anne olursanız en fazla etkilenen çocuğunuz olur. Bu çok düşünülmesi gereken bir karar. Toplumda o kadar kadın görüyorum ki asla anne olmamaları lazımmış. Ama toplum baskısından anne olmuşlar. Oturun konuşun acele ermeden karar verin. Bence çocuk sahibi olmak hayatımızdaki en önemli karar. Geri alınamayacak tek karar çünkü. Acele etmeyin eşinizle bu konuyu enine boyuna tüm endişelerinizi saklamadan konuşun.Çünkü bilinç seviyeniz yüksek. Çocuk kararını enine boyuna düşünüp anne baba olanlar bence iyi birer anne baba oluyorlar. Veya gönüllü çocuksuz bir hayatı da seçebilirsiniz. Tamamen size kalmış. Ben en doğru kararı vereceğinizi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bende inanıyorum bizimde hiç ummadık şekilde evimiz oldu hamileyken taşındım evimiz bereketlendi

Çocuk bereketiyle gelmiyor tabi enine boyuna düşünülmesi gereken bir mesele. Bu konuda karar verirken sizin önceliğiniz olmalı çünkü size çok daha fazla sorumluluk düşüyor elbette. Ama baba olmak isteyen bir adamı oyalayarak bundan mahrum bırakmak da bencillik gibi geliyor bana. Bunların önceden konuşulması gerekiyor. Bir de sadece maddiyat değil bir sürü başka faktörler de var değerlendirilmesi gereken. Yaşınız, sağlık durumunuz, evliliğinizin gidişatı gibi. Beş sene de az değil. Diyelim ki ben çocuk istiyorum ama eşim istemiyor ve yıllarca öteliyor, eğer sonra da başka nedenlerle çocuk sahibi olamasam eşimi affedemezdim ben.

Istemiyorsam kendim korunurum. Zorla mi cocuk yapacak?

Eşiniz doğurup bakacaksa güzel olur bi bebek
Sizin ne istediğiniz, kendinizi hazır hissetme durumunuz önemli.
Gerisi boş.

5 senelik evlilikte eşiniz çocuk istiyor, siz istemiyorsanız o evlilik tehlikeye girer. Onu da söyleyeyim.
Eşiniz genel anlamda sorumsuz biri mi? Çocuk doğunca masraflarını üstlenmeyecek bir yapıda mı?

Eşinin çocuk istemesi normal 5 yıllık evlisiniz halıyla baba olmak istiyor çok doğal bisey çocuk rızkıyla gelirmiş bende buna inanırım maddi olarak ihtiyaçlara yetişebilecekse bi çocuk yapın

Beş yıl geçmiş adam baya sabretmiş. Siz daha kac yıl beklemek isterdiniz?

Konu sahibi Ocak ayında hamile kalmış ve dış gebelik yaşamış yalnız. Konu sahibinin farklı kaygı ve korkuları da olabilir.

Klasik isteğini kabul ettirmek için bahane bulan koca tipi. Tabi ki sizin ne istediğinizde önemli. Çocuğu şart koşmak, aceleye getirmek, hazır olmadan sırf olmalı diye yapmak yanlış bence. Eşiniz bu süreçte sadece kendisini düşünüyor. Rızkıyla gelir sözünü de biri atmış ortaya hepsi ezbere aynı şeyi söylüyor o işler öyle olmuyor maalesef. Özellikle de bu zamanda. Ancak hiç istemiyorsanız bunu netleştirip konuşun derim. Eşinizde bilsin belki bunu bildiğinde kendisi ayrılmak isteyebilir.

Beden sizin bedeniniz çocuk doğurup doğurmama kararında size ait eşinizin bu konu da diretmeye kesinlikle hakkı yok. Ayrıca çocuk bereketiyle gelir sözü palavradan başka bir şey değil çocuk dediğin dünya kadar masrafla geliyor. Eşiniz madem bu kadar çok istiyor kendisine çocuk doğuracak biriyle evlensin

5 yıllık ,maddi manevi sıkıntısı olmayan bir evlilikte çocuk istemek doğal değil mi?Bunun konuşması evlendikten önce yapılır.Ne zaman hazır olacaksınız?3 sene 5 sene?Eşiniz bunu yapsa hepimiz saydırırdık.Ne bencilliğini bırakırdık,ne anne olma hakkını elinizden aldığı kalırdı.

Adam da baba olmak istiyor olabilir ya hani,acaba bu konuda bi iki kelam etmesine izin mi versek?

Hazır değilseniz yapmayın

Oda olmadı süt yoktu o bile kısmet

Eşinizi haksız bulmadım. Siz de haksız değilsiniz.
Kaygılarınızın da maddi olduğunu düşünmüyorum. Yani konu çocuk rızkıyla gelir değildir sadece.
Ocak ayındaki durum muhtemelen endişelendiriyor sizi, ona odaklanın bence.

Evliliğin amacı ev ve araba almak mı? İkinize ait ortak bir eseri dünyaya getirip ona maddi manevi yetebilecek konuma tahminen bir kaç 5 seneden sonra gelebilirsin? Elbette çocuk istemeyebilirsin bu en doğal hakkın ama eşinin 5 sene sonra çocuk istiyor olması da en doğal hakkı.

25 yaşında olduğunu yazmışsın
bence çok erken
yani 28-29 olabilir
ben 21 yaşında evlendim kızımı 28 yaşında doğurdum
ondan önce asla hazır değildim. bahsi bile geçse çok rahatsız oluyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…