Çocuk yapmak yada yapmamak

Acaba bu sorgulama saatin çalmasımı ,

Hayir pek sanmiyorum 30dan once evlenmem diyordum ama25de bir anda evlenmek istedim cunku biyolojik saatim caldi.
Ama cocuk icin icimde ne sorgulama ne istek var herkes soruyor evleneli iki yil oldu ama yok icimde istek yok
Ne yapmak gerek bilmiyorum

Samimiyetinizden şüphem yok .. Ama kafamı karıştıran olumsuz düşündüren en önemli etken , çocuklu arkadaşlarımın , diliyle mutluyuz derken , davranışlarının tam ters orantıda olması . Mutlu , tatmin olmuş insan artık başkasının elindekini kıskanmaz , yarıştırmaz , kıyaslamaz bir başkasınıda mutlu görmek mutlu etmek ister , huzursuz olsun diye çaba sarfetmez ...ama tam tersi ... Beni en çk soğutan çevremde anne olanların bu davranış biçimleri . Kesinlikle herkes böyle demiyorum , asla annemde anaçtır ( bana hariç ) gerçek anaç bir kadın abartılı davranış sergilemez .. O hayatının bir parçadı zaten

Anliyorum sizi fakat bana herkes en azindan bir tane yapmam icin israr ediyorlar.

Bir komsum var hic evlenmemis gecen gun sadece coçuk icin evlenseydim keske dedi sasirdim yasida epey var 60civari.ben anneme 30yil baktiw ya bana kim bakacak dedi ama bu bencillik dedim ama oyle hasta olunca bir corba yapan gerek diyor

Akışına bırakıcaz... Aaa ben akıl istiyorum . Burda dertli benim . Siz bana akıl vereceksiniz aaa

Siz yanlış insanlarla karşılaşmışsınız emin olun. O çocuklu tanıdıklarınız çocuksuz olsalardı da aynı tavırları sergilerlerdi. İç mutluluğu olmayan insanlar anlattıklarınız, tutunmaya çalışıyorlar birşeylere, kendi egolarını tatmin ediyorlar. Annelikle alakalı bir durum değil yani.

Bana hep olumsuz tarafı gözüküyor
bence sen yapma bi süre daha ,yazık çocuk senin tarafından dünyaya geldiğine yanıcak,doğurmak için doğrulduğunu hissedince,bu kadar hissiz anne şevkatinden uzaksan sadece biyolojik anne olursun zaten

Bizde eşimle çocuk istemiyoruz. Hem sorumluluk bize göre değil. Bide eskisi gibi değil ki ortam bozuk artık Bizde gezelim tozalım diyoruz ömür boyu :) 22 yaşındayım bakalım 30'uma gelince de aynı duygular içinde olur muyum, inşallah olurum

. Mali durumum olsa 3,4 bende isterim .. Sibel can gibi . hayat ona güzel . Çok imreniyorum .. Bozdular dünyayı , gülüm bozdular ! aile sevgi yuva nerede ? Varsa yoksa görsellik , göğüs , burun , çatlak , kilo , ev araba kredi . amir memur statü ... nerde 3,4 çocukla koca poposuyla sofraya oturan anaç yazmalı mutlu anneler ? ben kendim bu dünyayla başa çıkamazkem , dünyaya getirdiğimi mutlu edebilecekmiyim ,

Son düzenleme:
ne hissizliğim kaldı , ne şevkatsizliğim ... O sizin baktığınız yerle alakalı ! Ve sadece tahrik amaçlı yazılmış suçlayıcı bir yazı . Dikkate almıyorum. O sizin sığ algınız . Üzerimde vicdan temizliği yapmayın kafi .

dünya hiçbir zaman daha iyi ya da daha kötü değildi bana göre..
1300lerde veba salgını olduğunda ya da 2. dünya savaşı patlak verdiğinde de anneler nasıl bir dünyada çocuk yetiştiriyoruz demişlerdir muhakkak..
dünya dönüyor.. zaman geçiyor..
evlatlarımızı dünyayı daha iyi bir hale getirecek şekilde yetiştirebiliriz ama onlara cenneti vaad edemeyiz..
bize edilmediği gibi..

ne evlilik ne çocuk mutlak bir mutluluk kaynağı değil elbet.. mutluluk çok içsel çok kişisel..
anne olmak da tamamen seçim..

Cocuk zor is hemde cok cok zor
Misal kucuk feci hastalandi bir haftadir dr gezmelerindeyiz arkasindan buyuk hastalandi yani ust uste bindi e bide ustune esim hastalandi ve tabikiiiiiii bende
Ve hasta halimle o kadar kisinin yuku ustumde anne olanlar bilir hasta cocuklar devamli aglar miziranir yemez uyumaz vs.vs
Ama bugun biraz iyi gibilerdi dunya benim oldu
Ama cok zoooor
Bazi insanlar anne olmak icin sanki dogmuslar ben onlardan degildim.hic dogurmiycam dedim ama bi zamandan sonra heralde hazir oldugumu anladimmi ne oldu bilmiyorum 2 cocugum oldu
Iyikide varlar cok sukur
Vaktinizi bekleyin derim

Katiliyorum..
Sadece bir çocuğu sevmek , müthiş aile hayati sunmak yeterli olmuyor. Bir cocugu dogurmayi cok istemekte yeterli olmuyor..

Evet iyi insan, duyarli, vicdanli , faydali oluyorsun bir şekilde ama bu seni ezilmekten, işsizlikten, parasizliktan, kayıplardan korumuyor...
Dediginiz gibi mutsuzluk o kadar çok ki, mutluluk ise tirnaklarinla kaziyarak cikarttigin küçük ve az hediyeler gibi sadece..

Aynen . Dünya cennetten sürüldüğümüz yer .. İnince ilk iş kardeş kavgası yapıp birbirini gömmek olmuş ... Habille kabilden bu yana ..savaş eksik olmamış dünya tarihinden.. Burası konakladığımız yer . Varoluş sebebimizi unutup beklentilerimizi yükseltiyoruz . Hakkımızda hayırlısı .

Kendinizi hazır hissedene kadar yapmayın, hiç hissetmezseniz hiç yapmayın. Her kadın anne olacak diye bir kaide yok. Bazı insanlar küçük yaşlarından beri içgüdüsel olarak mı bilemiyorum ama annelik duygusu taşıyorlar ve gerçekten de çok iyi anne oluyorlar. Ben de kendimde henüz o ışığı göremiyorum. Anne olmak büyük sorumluluk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…