Siz benim ilahlaştırmaktan kastımın yere düşüp ağlayan çocuğa müdahale etmeyen ebeveynlerin yaptıkları olduğunu düşündüğümü nereden çıkardınız ki? Ben bu tip şeylerden bahsetmiyorum, benim eleştirim daha çok ebeveynlik süreci. Yani öyle 1-2 hareket değil. Ayrıca siz ilahlaştırıyorsunuz da demedim, yapanlar var dedim.
Durla susla çocuk akran zorbası oluyor diyorsunuz, aksine sınırsız ve kontrolsüz olan, "ilahlaştırılan" çocuklar akran zorbası olmaya çok daha yatkın. Bir dönem kreşte sadece gözlem yapıp rapor yazmak için bulundum, bunu orada fark etmiştim.
Ayrıca size göre "çocuk" olduğu için tamamen kontrolsüz davrananlar çocuk da, sakin düzgünce iletişim kurabilen ağlayarak değil konuşarak sorununu anlatan çocuklar çocuk değil mi? Demek bunun çocuk olmakla alakası yok nasıl bir çocuk olduğuyla alakası var.
Çocuğa anlayışlı olmak farklı, her şeyi önüne serip kontrolsüz yetiştirmek çok farklı. Muhtemelen ne demek istediğimi bir iki nesil sonra bizden sonrakiler daha iyi anlayacak. Eskiden baskıyla yetiştirilen çocuklar bugün sorunlu büyükler oldular evet, yarın da bugünün tapılan çocukları sorunlu yetişkinler olacaklar gibi görünüyor. Umarım bu başarısız bir öngörü olur ve sağlıklı nesiller yetişir.
Kediniz gazlı bi kedi mi? Saatlerce ağlama krizleri yaşadı mı? Banyo yaparken bağırır mı? Giyinirken altını alırken kaçar mı? Tam altını açmışsınız bi anda fırlayıp gidip bi köşede çişini yaptı kediniz naparsınız? Ya kaka? Aman tanrım didimZaten genel olarak da sabırsız bir insanım. Ama şöyle olumlu bir şey var, kedime karşı aşırı sabırlıyım. Çocuğum gibi oldu artık, kızsam bile en fazla söylenirim iki dk sonra sarılırım gidip. Çocuğuma da sabırlı olamaz mıyım acaba bunun gibi?
ben bu annelik kutsaldir lafina pek inanmiyorum bana şey gibi geliyo ya su kadinlara 2 guzel laf soyleyelimde colukla cocukla bizi ugrastirmasinlar demis sanki birileriBaskalarida sizi misafir etmek istemez, çocuğunuza gıcık olur, ödesirsiniz :)
Bilemiyorum. Artık burada okuduklarimdan sonra annelik kutsaldır diyemiyorum. Anne olmayı başarabilen kutsaldır diyebiliyorum..
Bu yüzden net bir şey yazamıyorum..
Valla bunları yapmasa da çoğu kediye göre çok problemli bir kedidir. Bir kere saldırgan, durduk yere bileğime dişlerini saplar acıdan kıvranırım yine de bir şey yapmam ona. Annesini böyle ısıran bir çocuk fazla yoktur mesela :)Kediniz gazlı bi kedi mi? Saatlerce ağlama krizleri yaşadı mı? Banyo yaparken bağırır mı? Giyinirken altını alırken kaçar mı? Tam altını açmışsınız bi anda fırlayıp gidip bi köşede çişini yaptı kediniz naparsınız? Ya kaka? Aman tanrım didimpeki ya 2 yaş sendronu ve veya diğer sendromlar... Okula gidip silgisini kaybetmesi her gün olur mu? En az 2 yaşına kadar memenize yapışık mıydı? Geceleri sık sık uyanıp belki de hiç uyumaz mı yoksa kediniz?
Ay daha sayamıycam bana fenalık geldi.. Ve'l hasıl-ı kelam eğer bunların farkında değilseniz bi yardımcı bulun şimdiden.. Allah kolaylık versin...
Kendi adıma hiç yansıtmıyorum, hatta içten içe gıcık olduğum çocuklar beni seviyorlar. Buradaki insanların da yansıttığını sanmıyorum pek.Allahım ne çok çocuk sevmeyen varmış yahu. Hemen hemen her mesaj bende çocuk pek sevmemle başlıyor. Ve burdakilerin bir kısmı hep çocuklarımızla bazen okulda bazen hastanede bazende yolda karşılacaklar. Umarım sevmemenize rağmen çocuklara bunu yansıtıp bakışlarınızla korkutmuyorsunuzdur.
Çocuktan yetişkin gibi oturmasını bekleyelim? Ne yapsın mesela bir çocuk oyun oynamadan yastık gibi oturarak nasıl kaba ve ince motor becerilerini geliştirecek? Etrafına ses gitmesin diye tablet verip susturalım mı yani?Şimarik,yaramaz hele de gece gündüz demeden hoplayan ziplayan çocuklara ve onlara dur otur terbiyeli ol demeyip gülüp geçen kibirli toz kondurmayan ailelerine.
Siz de seversiniz elbet çocuğunuzu sizin o.Şimdi öyle geliyor size
Bence siz okuduğunuzu anlayamıyorsunuz kusura bakmayın. O üye "gece gündüz demeden hoplayıp zıplayan çocuklar" demiş yoksa çocuklar hiç hoplayıp zıplamasın dememiş. Gecenin ikisinde tepenizde hoplayan zıplayan bir çocuk olursa böyle bol keseden olduğu gibi sabırlı davranacağınızı hiç sanmıyorum :)Çocuktan yetişkin gibi oturmasını bekleyelim? Ne yapsın mesela bir çocuk oyun oynamadan yastık gibi oturarak nasıl kaba ve ince motor becerilerini geliştirecek? Etrafına ses gitmesin diye tablet verip susturalım mı yani?
Hoplayan zıplayan oyun oynayan çocuğun terbiyesizliğini nerede? Çocuklar oyun oynayarak öğrenir gelişir. Zıplama mesela beynin aynanda bir kaç bölümünü çalıştırdığı için aksine zıplamalıdır çocuk.
Terbiyesiz çocuk sizce cidden nedir? Bağırıp çağran küfreden tüküren çocuk mu, oyun oynayan koşan zıplayan mı?
Bazı yetişkinler bana göre cidden haddini bilmiyor. Ben mesela hiç zıplayıp annesinin kuyruğuyla oynayan koşup bir yerelere yerlere sıkışıp ağlayan yavru kediye bağıran cıkcıkkayan kedi gördünüz mü?
her hayvanın yavrusu gibi insan yavrusu da yaramazlık yapmalı, hoplamalı zıplamalı, oyun oynamalı, akranlarıyla boğuşmalı. Geliştiren budur.
Oyun oynadığı için terbiyesiz diyen yetşkimler Dönüp bir kendilerine baksınlar bit zahmet
Bence siz okuduğunuzu anlayamıyorsunuz kusura bakmayın. O üye "gece gündüz demeden hoplayıp zıplayan çocuklar" demiş yoksa çocuklar hiç hoplayıp zıplamasın dememiş. Gecenin ikisinde tepenizde hoplayan zıplayan bir çocuk olursa böyle bol keseden olduğu gibi sabırlı davranacağınızı hiç sanmıyorum :)
Gecenin ikisi bir örnekti, orda konu sahibi direkt "gece gündüz demeden" yazmış yani saat kaç olursa olsun umursamadan gürültü yapan çocuklar için konuşmuş. Neyse teşekkür ederim yorumlarınız için, iyi forumlar.Valla kusura bakmayın ama gecenin ikisinde hoplama zıplamayı siz yazdınız. Gayet orda mesajda çocuk dediğin bardak gibi otursun diyen bir zihniyet vardı. Dönüp tekrar okursanız hiç o dediğiniz anlam çıkmıyor.
Üst katımda iki çocuklu bir aile oturuyor ayrıca. Sıfır kavgayla devam ediyoruz. Şu an ara tatildeler mesela oğlumu bazı geceler uyandırıyorlar, ama iki sene öncede benimki diş ağrısı çektiğinde uyandırmıştı. Benimki de büyüyecek alt kattakinin bebeği de büyüyecek. Hayat böyle. Biraz anlayıştan kimseye de zarar gelmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?