Çocuklara gıcık oluyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kendi çocuğum değil benim de gözlemlerim. Çevremde oldukça büyük bir ebeveyn grubu var. İki tanesi hariç hepsinin tavrı sakinlik, şefkat, anlayış ve sevgi üzerine. Dışardan gelen yorumlar şımarttığımız yönünde olsa da yaş itibariyle bu tavırda devam etmenin faydasını görüyorum.
Ki bizim grup oldukça farklı görüşte annelerden oluşuyor. Bebeğini altı yaşına kadar emziren anne de var mesela aramızda. Geri dönüp baktığımızda evin kuralı olan ama aşırı keskin sert olmayan, şefkat ve anlayışla büyüyen çocklar daha empatik. Daha anlayışlı. Aralarında kavga edip birbirlerine vursalar dahi pişmanlık gösterip hemen sarılıyorlar birbirlerine.
Kreşte gözlemle de anlaşılmıyor zaten. Benim de elimde büyüyen iki yeğenim vardı. Çocukları anlamaya daha anlayışlı olmaya bebekten sonra başladım.

Benim bir arkadaşımda sen gibiydi yani öyle olduğunu anlattı. Çocukları hiç sevmem diyordu , 2 cocuğu var kendi cocuklarını sevdi merak etme sende seversin. Ama tabi sabrı zayıf. Çok sinirlenip bir anda parlıyor çocuklarına hatta kızım da birkez şahit oldu çocuklarına kızarken çok korkmuştu alışık olmadığı için bu nedenle bir süredir görüşemiyoruz kızımın unutması gerekiyor.

Kediniz gazlı bi kedi mi? Saatlerce ağlama krizleri yaşadı mı? Banyo yaparken bağırır mı? Giyinirken altını alırken kaçar mı? Tam altını açmışsınız bi anda fırlayıp gidip bi köşede çişini yaptı kediniz naparsınız? Ya kaka? Aman tanrım didim peki ya 2 yaş sendronu ve veya diğer sendromlar... Okula gidip silgisini kaybetmesi her gün olur mu? En az 2 yaşına kadar memenize yapışık mıydı? Geceleri sık sık uyanıp belki de hiç uyumaz mı yoksa kediniz?

Ay daha sayamıycam bana fenalık geldi.. Ve'l hasıl-ı kelam eğer bunların farkında değilseniz bi yardımcı bulun şimdiden.. Allah kolaylık versin...

ben bu annelik kutsaldir lafina pek inanmiyorum bana şey gibi geliyo ya su kadinlara 2 guzel laf soyleyelimde colukla cocukla bizi ugrastirmasinlar demis sanki birileri
esime bigun niye herseyiyle ben ilgileniyorum dedim cenneti bosami seriyolar ayaklarinizin altina dedi e sende bak sanada sersinler ozaman ahiretini garantiye al.
anne hakki odenirmi odenmezmi bilmiyorum bir cocuk yaptiysam bakmak zorundayim cocugumun uzerinde bir hak iddia etmeyi de dusunmuyorum varsa gani gani helal olsun

Bende sizin gibiyim ama her çocuğa değil 100de 80nine hele çok bilmiş koca karı çocukları ayrı bi gıcık oluyorum görünce deli oluyorum

Ben de çocuklardan pek hoşlanmıyorum, ilgim yok, bağ kuramıyorum. Misafir çocuklarıyla iletişim kuramıyorum ki böyle bir gayretim de yok.

Bununla birlikte telefonumda kedi fotoğraflarının yanı sıra hayatımdaki kişinin bebeklik fotoğrafları var. O fotoğrafları ilk gördüğümde şu an şu bebiş karşımda olsa kucağıma almak isterdim diye düşündüm. O zaman kendi çocuğumu seveceğime dair şüphem kalmadı. İkimizin bir parçası olan bebeği muhakkak severim diye düşünüyorum.

Ancak ortak kararımızla ebeveyn olmamaya karar verdik. Gelecek hayalimizde bebek yok kedi var. Zira ikimiz de bir evladın sorumlulukları, zorlukları ile baş edebilecek yapıda insanlar olmadığımızı düşünüyoruz. Ayrıca dünya, çevre ve gelecekle ilgili endişelerimiz de yoğun. İyi bir insan yetiştirebilecek miyiz? Onu tehlikelerden ne kadar koruyabiliriz? Bu sorulara cevap bulamıyoruz.

Böyle. :)

Sağlıklı ve kolay bir doğum dilerim.

Ben de çocuklara gııcık olurum kendimi bildim bileli. Ay canııım falan derler şok olurum ne alaka diye. 2 çocuğum var, onlara ölüyorum. Organım gibiler, hayat kaynaklarım, çok aşığım.

Allahım ne çok çocuk sevmeyen varmış yahu. Hemen hemen her mesaj bende çocuk pek sevmemle başlıyor. Ve burdakilerin bir kısmı hep çocuklarımızla bazen okulda bazen hastanede bazende yolda karşılacaklar. Umarım sevmemenize rağmen çocuklara bunu yansıtıp bakışlarınızla korkutmuyorsunuzdur.

Valla bunları yapmasa da çoğu kediye göre çok problemli bir kedidir. Bir kere saldırgan, durduk yere bileğime dişlerini saplar acıdan kıvranırım yine de bir şey yapmam ona. Annesini böyle ısıran bir çocuk fazla yoktur mesela :)

Tuvalet eğitimi konusunda da çok sıkıntı çektik. Bir ara aylarca kumuna değil banyonun fayansına yaptı o kadar ki eşim artık istemiyordu evde, eğitene kadar mahvoldum.

Sonra çok tüy döken bir kedi, sürekli süpürmem gerekiyor evi ki nefret ederim süpürge yapmaktan.

Bir de aynı bebekler gibi gelir sabahları olmayacak saatte kapıda miyavlayıp uyandırır beni, aşağı kendisiyle inene kadar rahat etmez ya onla uyurum ya yanında otururum. Pek de kolay bir kedi değil, ne dersiniz? :)

Bunlara rağmen evladım gibi görüp şefkatle davranıyorum ona. Bunları başka bir insan yapsa deli olurum hiç sabırlı değilim ama kedime çok sabırlıyım. Bu yüzden çocuğuma daha da sabırlı olacağımı düşünüyorum artık, inşallah öyle de olur :)

Kendi adıma hiç yansıtmıyorum, hatta içten içe gıcık olduğum çocuklar beni seviyorlar. Buradaki insanların da yansıttığını sanmıyorum pek.

Şimarik,yaramaz hele de gece gündüz demeden hoplayan ziplayan çocuklara ve onlara dur otur terbiyeli ol demeyip gülüp geçen kibirli toz kondurmayan ailelerine.

Siz de seversiniz elbet çocuğunuzu sizin o.Şimdi öyle geliyor size

Çocuktan yetişkin gibi oturmasını bekleyelim? Ne yapsın mesela bir çocuk oyun oynamadan yastık gibi oturarak nasıl kaba ve ince motor becerilerini geliştirecek? Etrafına ses gitmesin diye tablet verip susturalım mı yani?
Hoplayan zıplayan oyun oynayan çocuğun terbiyesizliğini nerede? Çocuklar oyun oynayarak öğrenir gelişir. Zıplama mesela beynin aynanda bir kaç bölümünü çalıştırdığı için aksine zıplamalıdır çocuk.
Terbiyesiz çocuk sizce cidden nedir? Bağırıp çağran küfreden tüküren çocuk mu, oyun oynayan koşan zıplayan mı?
Bazı yetişkinler bana göre cidden haddini bilmiyor. Ben mesela hiç zıplayıp annesinin kuyruğuyla oynayan koşup bir yerelere yerlere sıkışıp ağlayan yavru kediye bağıran cıkcıkkayan kedi gördünüz mü?
her hayvanın yavrusu gibi insan yavrusu da yaramazlık yapmalı, hoplamalı zıplamalı, oyun oynamalı, akranlarıyla boğuşmalı. Geliştiren budur.
Oyun oynadığı için terbiyesiz diyen yetşkimler Dönüp bir kendilerine baksınlar bit zahmet

Bence siz okuduğunuzu anlayamıyorsunuz kusura bakmayın. O üye "gece gündüz demeden hoplayıp zıplayan çocuklar" demiş yoksa çocuklar hiç hoplayıp zıplamasın dememiş. Gecenin ikisinde tepenizde hoplayan zıplayan bir çocuk olursa böyle bol keseden olduğu gibi sabırlı davranacağınızı hiç sanmıyorum :)

Valla kusura bakmayın ama gecenin ikisinde hoplama zıplamayı siz yazdınız. Gayet orda mesajda çocuk dediğin bardak gibi otursun diyen bir zihniyet vardı. Dönüp tekrar okursanız hiç o dediğiniz anlam çıkmıyor.
Üst katımda iki çocuklu bir aile oturuyor ayrıca. Sıfır kavgayla devam ediyoruz. Şu an ara tatildeler mesela oğlumu bazı geceler uyandırıyorlar, ama iki sene öncede benimki diş ağrısı çektiğinde uyandırmıştı. Benimki de büyüyecek alt kattakinin bebeği de büyüyecek. Hayat böyle. Biraz anlayıştan kimseye de zarar gelmez.

Kendi çocuğuna öyle olmaz bence zira bugün arkadaşım kardeşinin çocuğu için ‘ona nasıl sabrediyorlar’ dedi. Aynı şeyi ise ben onun çocuğu için düşünüyorum. Çocuğu görmek bile sinirlerimin gerilmesine yetiyor

Gecenin ikisi bir örnekti, orda konu sahibi direkt "gece gündüz demeden" yazmış yani saat kaç olursa olsun umursamadan gürültü yapan çocuklar için konuşmuş. Neyse teşekkür ederim yorumlarınız için, iyi forumlar.

Herhalde yürek yediniz KK da bu konuyu açmak için :)
herneyse bence çocuklara değil, onları birey olduğunu unutan, kaç yaşına gelse de kendilerine bağımlı, asalak gibi saçma sapan yetiştiren aptal evebeynlere uyuz olun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…