Çocuklarımızın "yok artık" dedirten halleri

ayy ALLAH KORUSUNN bi afacanda anılmış

ayy canım ya allah korusun insanın ömründen ömür gidiyor walla okurken zorlandım.. rabbim bir daha yaşatmasın...

ayy canim allah korumus ya,cocuk buyutmek cok mesakkatli bir is allah hepimize kolaylik versin her donemin farkli zorlugu var :18:

bazen çok zeki olmaları utandırabiliyo

maşallah çok becerikliymiş

bende karde$imin yaramazliklarini anlatayim
1)karde$im 2 ya$indayken tamda yaz mevsiminde camlarda açikken eline gelen oyuncagini kagitlari falan camdan atiyordu bizde hep kiziyorduk çünkü göz göre göre atiyordu resmen,birgün eline televizyon kumandasini alip hem yüzümüze hemde cama bakiyor, hepimiz bagirdik sakin atma döveriz falan diye ama ne mümkün hiç orali olmadi ve camdan kumandayi atti, a$agiya indik tabi kumanda paramparçaydi
2) kom$umun kedisi vardi onu bize getirdigimizde karde$im o kadar ne$eleniyrduki, tabi sonradan kediden bikinca, kedinin kapidan geçmesini saglayip kapiyi birden çarpiyordu kedinin suratina tabi sonra kediyi dahada eve almadik
3) birgün karde$im ortadan kayboldu, aradik heryeri en son banyoya baktik ne görelim eline tra$ biçagini almi$ olmaya biyiklarini tra$ etmi$ ve hafiften kesmi$ti yüzünü
4) birgün annemle ayakkabi magazasina girdik karde$imde yanimizdaydi, birden yok oldu, tüm magazayi aradik yok korkudan öldük resmen, sonradan di$ariya çiktik bir baktik kadinin biri kucagina almi$ bize dogru getiriyor, ve bize dediki araba parkinda dola$iyordu !!

ah bu erkekler.

allah korumuş canım ya. gerçekten annen için çok zor bi durum olmuş.

oğlum 3. sınıfa gidiyor ve okulu hiç sevmiyor. bi gün arabadayız, babasının gelmesini bekliyoz kenarda. o sırada doşardan yaşlı insanlar geçiyo. oğlum bi iç geçirdi." ahh anne keşke bende yaşlı, sağlıklı bi emekli olsam. ne güzel . hem maaş alıyolar hemde okula gitmiyolar"
gülemmi ağalayammı bilemedim.

hepinize teşekkür ediyorum kızlar. evet annem için çok zor bir durumdu. bayılırken ben seher e ne derim ben sehere ne derim oğlun öldü gelmi derim diye bayılmış zaten.
allahım kimseyi evladı ile sınamasın inş..

salon çiçeğim son bi kaç gündür yamulmaya başladı...ben nedenini çözmeye çalışırken,kızımı suç üstü kahvaltı sütünü saksıya dökerken yakaladım bugün...panikle naptığını sordum,cevabı o kadar basit ve açıklayıcıydı ki...'ona süt veriyorum ki büyüsün,sen dedin ya süt büyütür diye...':26:

Son düzenleme:
benim henüz çocuğum yok ama kendim felaketmişim. ama yaramaz değil hazır cevap. 2 yaşımdayken babaannemde ve dedm hacdan gelmişler işte önümüze geçenler olursa çocukalrın bpyunalrından alır veririz felan. benim amca kızıda 1,5 yaşında onu çekmişiim kenarıya. bak bu boynundakini verirsen döverim seni vermeyeceksin bizden alıp başkalarına vercekler diye tempihlemişim(bunu duyanda rahmetli dedemin abisi çok gülmüş ve anneme anlatmış). sonra yine babaannem birileriyle oturmuş dedikodu annemler dışarıda iş yapıyorlar tabi. işte oğlan doğurdumda rahatını göremedim felan başlamış. ben en ciddi halimde "bi kerem benim annemde oğlan doğurdu sanki marifetmi işledin bak herkesin oğlu var" diye çemkirmişim. amanın susun bu her b..ku anlıyo demişler :))))
yazı yazmaya çok meraklıymışım abim 6 yaşında okula başlayınca bende 4 yalşımdayım onunla birlikte öğrenmişim. annem kalemlerle duvara yazı yazdığım için saklarmış herşeyi. bende birgün topluiğneyi bulup sakladım hatırlıyorumda. tv camı mikaydı onun kenarlarına saklı saklı adımı yazdım annem içeri girince tv izliyormuş gibi yapardım :)))
uslu bir çocuk olduğum için pek önemsemezdi annem ama usul usul hallederdim. çocuğumun olmasını sabırsızlıkla bekliyorum gerçi yeğenlerimin bana çektiğini söylüyorlar sürekli onlara baktıkça gülüyorum

birtane daha köyde ehrşeyimiz olurdu ama babaannem misafir gelirse diye hep saklardı etler kavurmaları. kocaman bir kavurma çömleğimiz vardı kilitli dolap. ben oturdum ağlıyorum çorba yemem ben kahvaltıda çorba içilmez sucuk istiyorum yumurta istiyorum diye. dedem usulca açtı kilitli dolabı al burdan. ben sinirlendim ya kocaman tepsiye doldur kavurmaları üzerinede 15 tane kadar yumurta kırdırdım bide. koydum sofraya babaannem sinirden patlıyo. biz bunu yiyecez sen iç çorbanı dedim bide. herkes hem gülüyor hem ohh be güzelce kahvaltı yaptık diyo. oh olsun ama her gidişimde peşime düşerdi kadın saklı yerleri bulmayayım diye:)))

Annemle ablam mutfaktalar. Yegenim etrafta oynuyor, 3-4 yaslarinda. Birden annemin dikkatini cekiyor, cocuk bunlara bakip gülüyor, kosa kosa balkona gidip iceri giriyor.. yine bakip gülüyor yine balkona kosuyor yine iceri gidiyor.. bu böyle tekrar ederken annem birden kizim bak ogluna, galiba bisey atiyor asagiya diyor.. Bi de ne baksinlar, bizimki tek tek burma bilezikleri götür balkondan asagiya at. Tam on tane ve sonuncuda yetismisler.. Zavalli annesi kosa kosa asagiya iniyor, annem balkondan bakiyor, gidip hepsini kapinin önünden topluyor 5 dakika gecikselerdi farketmeselerdi, hepsi gitmisti helalmis demekki
tabi sonra balkon kapisini kilitliyorlar, gözleride ufakligin üzerinde

bunu bazen bende istemiyor değilim hani...

amin canım aminnn

sen kıza bu kadar doğa sevgisi aşırlasan çocukda güzelim çiçek daha güzel büyüsün diye tabiiki kendinden feraget edip çok sevdiği sütünü çiçeğe vercektir. ama zekaya bak çocukta .. hastayım senin küçük flockenin fikirlerine..
maşallahh..

ufff ya görmeselermiş......düşünmek bile istemiyorumm...

Son düzenleme:
benim kız da bu aralar " hiç komik değil" lafını çok kullanmaya başladı :) sanırım kayuda geçiyordu

1.Oglum 3 aylikti ozaman. Gece emzirmek icin yanima almistim ve sabah kadar yanimda durdu.Ben uyuyorum ama birseyi sikica tuttugumu hissediyorum ve tutmaya devam ediyorum. Surekli yanimda kipirdayan bisey var ama ben hem uyanik hem uyuyorum ve birseyi sikica tutmaya devam ediyorum. Cok yavas bisekilde uyaniyorum...baktim cocugun badisini tutuyormusum meger, ayaklariyla bana vuruyor basi ise yataktan asaga sarkmis yatagimizda yuksektir eger onu bukadar siki tutmasaydim bas asaga dusecekti hemde cok fenaAllah korudu.

2. Oglum 1 yasinda.Sabah uyanmis yanimdan kalmis, masamin ustunde parfumler kremler falan var. Oglum masanin yanindaki kanepeye cikmis el kremimi almis acmis, yuzune pijamasina kanepeye duvara her yere surmus onu:26: icinde hic bisey kalmadi, bide kocaman bir kutuydu. Ben o kremi silmek icin cok ugrastim.Kanepelerde yag izleri kaldi

3.Mutfakta cam acikti.Ve camin yaninda masa ve sandalyeler duruyor.Ben odada isler yapiyordum.Oglum yanimdaydi sonra ortadan kayboldu.Bagriyorum Oglum gel buraya diye.Ses yok kimse gelmiyor.Aniden mutfaktaki cam aklima geldi bi kostum baktim oglum sandalyeye cikmis camdan bakiyor.Ayaklarim titriyordu okadar korktumki anlatamam...Allahtan cocuk ayaga kalmamis dizlerini bukup asaga bakiyor.Simdi bile hatirladikca fena oluyorum

benim kız da bu aralar " hiç komik değil" lafını çok kullanmaya başladı :) sanırım kayuda geçiyordu

gerçekten haklısın bende bu çocuk bu lafı nereden öğrendi diyodum.. bizimki çok sıkı bir caillou fanatiği ordan kapmış desene:26:

oyyy canım ya okurken bile bi fena oldumm. inanki bu çocuklar bi saniye tek başlarına kalınca olmucak şeyleri olduruyorlar.. rabbim koruyor tüm meleklerimizi...

bigün evde bilgisayar başındayım kadınlar kulubünde haraletli bi konu okuyorum
neyse kalktım bi nescafe yapıyım dedim mutfağa geçtim..
ben mutfaktayken kardeşim geçmiş bilgisayar başına
bi kızın msjından alıntı yapmış canım bence sen çok saçma sapan konuşuyosun çok komiksin yazmış böyle dalga geçen smiller de eklemiş altına yorum yapmış
bende tesadüf 5 dk sonra gördüm sildim hemen yorumu
allahtan msjını alıntı yaptığı kız görmemiş
sonra gelde anlat kardeşim yazmış diye inanmazdı ki

benimkinden incilerr...

dün dişçiye gittik oğluşumla alt dişinin altından başka bir dişimiz çıkıvermiş

Dişçi koltuğuyla ilk buluşmamız..

Naparım ne ederim nasıl olur diye düşüncelerle (oğlum herşeyden bi haber lay lay lom geliyor benle) bende bin düşünce.

10 seenedir doktorum olan yavuz beyin muayinhanesine ulaştım nihayet..
Annemin bende gelim istersen demesine kocaman bi rest.. hayır ben hallederim..

Dişçi koltuğumuza oturduk önce elimize bir fıs fıs doktorumuz bak bişi oldumu eline nağmeeriyle oğlumu avutma çabasında
sonra bu fısfısı ağzımızada sıkıcaz diye telkinlerde..
oğlum ne olduğunu anlamadan fısfısı yedirdik... :)
sıra çekme işlerminde..
pamukların arasına sarılıp sarmalanan kerpeten dişine geçirildiği an kızılca kıyamet koptu..
doktor terler ben terlerrrr ortalık ter gölü.. :)
oğlumun çırpınışları benim telkinlerim doktorun nazik tavrı derken..
2. dişe morfin.. iğne..
işte bittim ben dedim nasıl durcak durmaz ipneyi zor bela enjekte ettikden snra yine panuklara sarılıp sarmalanan kerpetenle 2. dişimizde alınıverdi ..

Ağzına koca bi parça pamut tıktı doktor oğlum bi tarafdan ağlıyo bir tarafdan doktor bey e

"siz beni boğmayamı çalışıyorsunuz" dedi...

biz doktorla kahkahayı basıverdik..
sonrasında doktorun koltuğuna yayıldı ağzında pamuklarla içli içli bakarak..
dişlerimi bana verin dedi..
doktorda peçeteye sardı tamam dedi
Benim ki cümleye devam

"ben o dişlerimi yastığımın altına koyucam diş perisi gelicek para bırakıcak"..
doktordan cvp
ee banada veririsin artık...

Bu çocuk beni şaşırtıyor nerdne bulur bu cümleleri nerdne öğrenir napar ne eder..
Bildiğim tek şey oğlumla büyüyorum ben her hali beni mütiş mutlu ediyor her halini seviyorum yirim onu:98:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…