ayy ALLAH KORUSUNN bi afacanda anılmışbu ilki komiklik deği felaket gibi bişiydi. ben şahit olmasamda anlatılanlar yetti arttı bile. ben çalışıyorum oğluma annem bakıyor. o zamanlar oğlum 1 yaşlarında herhalde. ağzına bulduğu herşeyi alır müdehale edincede kafasını geriye doğru atardı. bi gün yine mutfakta yerde fasulye tanesi bulmuş ki dolaplar hep bağlıdır. ağzına almış annemde birden boğazına kaçar diye ver oğlum deyince kendini geri atmış fasulye nefes borusuna kaçmış ve oracıkta yığılmış. annem hipertansiyon hastası ama allahtan o ara sürekli düşüyor ve sakinleştirici kullanıyordu yoksa tansiyondan giderdi. neyse bir iki müdehale etmiş ama oğlumun elleri yanına düşmüş gitmiş resmen. annem çığlık ata ata kendini oğlumla dışarı atmış komşular yetişin anıl ölüyo diye. sonra zaten bayılmış orda. komşular havale geçiriyor sanmışlar sırtına vuranlar sallaynlar. en son bi komşu ağzını iyice ayırıp hızlıca su tutmuş artık ne yaptıysa cana gelmiş oğlum. akşam eve gittim herkes çok geçmiş olsu diyo. annem kaç gün eli yüzü mosmor gezmişti. komşular artık oğlun ölmüştü onu anladık ama annemi zor getidik cana diyolar. allahım esirge yarabbim....
bu ilki komiklik deği felaket gibi bişiydi. ben şahit olmasamda anlatılanlar yetti arttı bile. ben çalışıyorum oğluma annem bakıyor. o zamanlar oğlum 1 yaşlarında herhalde. ağzına bulduğu herşeyi alır müdehale edincede kafasını geriye doğru atardı. bi gün yine mutfakta yerde fasulye tanesi bulmuş ki dolaplar hep bağlıdır. ağzına almış annemde birden boğazına kaçar diye ver oğlum deyince kendini geri atmış fasulye nefes borusuna kaçmış ve oracıkta yığılmış. annem hipertansiyon hastası ama allahtan o ara sürekli düşüyor ve sakinleştirici kullanıyordu yoksa tansiyondan giderdi. neyse bir iki müdehale etmiş ama oğlumun elleri yanına düşmüş gitmiş resmen. annem çığlık ata ata kendini oğlumla dışarı atmış komşular yetişin anıl ölüyo diye. sonra zaten bayılmış orda. komşular havale geçiriyor sanmışlar sırtına vuranlar sallaynlar. en son bi komşu ağzını iyice ayırıp hızlıca su tutmuş artık ne yaptıysa cana gelmiş oğlum. akşam eve gittim herkes çok geçmiş olsu diyo. annem kaç gün eli yüzü mosmor gezmişti. komşular artık oğlun ölmüştü onu anladık ama annemi zor getidik cana diyolar. allahım esirge yarabbim....
bazen çok zeki olmaları utandırabiliyogeçen gün ailecek oturuyoruz yengemler kuzenler dedem ananem falan kalabalık neyse
4 yaşında kuzenim var elinde kalem kağıt bıdı bıdı konuşuyo dedem hadi oğlum sen benim resmimi çiz dedibizimkide tamam dedi çöpten bişeyler yapıyo
milletin içinde bizim ufaklık demezmi dede bak bili bilini de çizdimgelinlerinin yanında
hımm bu topiği yeni keşfettim benim doğal afetimin marifetlerini bi döktüreyim bari
21 aylık bir oğlum var .ama tam bir atom karınca ,geçen sabah ben kahvaltı hazırlarken onada pcde pepee çizgifilmi açtım sadece onu izler başta güzel izliyor bende mutfaktan devamlı gözüm onda bakıyorum bi ara dalmışım domates doğramaya bi kafamı çevirdim benim afet yerinde yok ses te çıkarmıyo kessin bişey karıştırıyo derken hemen yanına gittimki aman allahım ütüyü bul fişe tak başla parkeyi ütülemeye allahtan düşük ayarda altı ısınmış elinide kesin sürmeyi denemiş altınaki heycanlı heycanlıda anlatıyo annne ıcak diye hey allahım yapabilcek olsan kaçarsın velet
ve başka bi mafiretimiz ağzına su doldurup hiiç beklemediğin an tamamını suratına fışkırtması o ufacık ağız nasıl o kadar suyu ağzına alır nasıl roket atar gibi fırlatabilir ben anlamadım foş diye suratında patlıyo ev halkı tamamne bu durumdan müzdaribiz artık afacanı susuuz bırakıyorum çünkü şok yaşamaktan akıl kalmadı bende
ALLAH yavrularımıza sağlık kazasız belasız büyümek nasip etsin bizede özellikle bana sabır buna çok ihityacım var 10 senedir ev hanımıyım milli felaketim yüzünden yyeniden çalışmayı bile düşünüyorum daha az yorulurum kesin
ewt çook nerde tehlike benim dennis orda bazen duvara tırmanmaya çalıyoda artık şaşırmıyorumbazen çok zeki olmaları utandırabiliyo
maşallah çok becerikliymiş
aklıma bir tane daha geldi başka bir topictede anlatmıştım bunu ;
benim büyük oğlan henüz 7 yaşındadır kendisi yüzüme doğru yaklaştı yaklaştı bende zannediyorum ki öpecek, tuttu dudaklarımı wayyy annemin bıyıklarına bakın beee diye bir oda dolusu insanın içinde beni yerin dibine soktu
ahh ben ne edem nerelere gidemmm bilemedim gari
ertesi sabah ilk işim ise bir sir salonu aramaktı
allah korumuş canım ya. gerçekten annen için çok zor bi durum olmuş.bu ilki komiklik deği felaket gibi bişiydi. ben şahit olmasamda anlatılanlar yetti arttı bile. ben çalışıyorum oğluma annem bakıyor. o zamanlar oğlum 1 yaşlarında herhalde. ağzına bulduğu herşeyi alır müdehale edincede kafasını geriye doğru atardı. bi gün yine mutfakta yerde fasulye tanesi bulmuş ki dolaplar hep bağlıdır. ağzına almış annemde birden boğazına kaçar diye ver oğlum deyince kendini geri atmış fasulye nefes borusuna kaçmış ve oracıkta yığılmış. annem hipertansiyon hastası ama allahtan o ara sürekli düşüyor ve sakinleştirici kullanıyordu yoksa tansiyondan giderdi. neyse bir iki müdehale etmiş ama oğlumun elleri yanına düşmüş gitmiş resmen. annem çığlık ata ata kendini oğlumla dışarı atmış komşular yetişin anıl ölüyo diye. sonra zaten bayılmış orda. komşular havale geçiriyor sanmışlar sırtına vuranlar sallaynlar. en son bi komşu ağzını iyice ayırıp hızlıca su tutmuş artık ne yaptıysa cana gelmiş oğlum. akşam eve gittim herkes çok geçmiş olsu diyo. annem kaç gün eli yüzü mosmor gezmişti. komşular artık oğlun ölmüştü onu anladık ama annemi zor getidik cana diyolar. allahım esirge yarabbim....
oğlum 3. sınıfa gidiyor ve okulu hiç sevmiyor. bi gün arabadayız, babasının gelmesini bekliyoz kenarda. o sırada doşardan yaşlı insanlar geçiyo. oğlum bi iç geçirdi." ahh anne keşke bende yaşlı, sağlıklı bi emekli olsam. ne güzel . hem maaş alıyolar hemde okula gitmiyolar"
gülemmi ağalayammı bilemedim.
hepinize teşekkür ediyorum kızlar. evet annem için çok zor bir durumdu. bayılırken ben seher e ne derim ben sehere ne derim oğlun öldü gelmi derim diye bayılmış zaten.
allahım kimseyi evladı ile sınamasın inş..
salon çiçeğim son bi kaç gündür yamulmaya başladı...ben nedenini çözmeye çalışırken,kızımı suç üstü kahvaltı sütünü saksıya dökerken yakaladım bugün...panikle naptığını sordum,cevabı o kadar basit ve açıklayıcıydı ki...'ona süt veriyorum ki büyüsün,sen dedin ya süt büyütür diye...':26:
Annemle ablam mutfaktalar. Yegenim etrafta oynuyor, 3-4 yaslarinda. Birden annemin dikkatini cekiyor, cocuk bunlara bakip gülüyor, kosa kosa balkona gidip iceri giriyor.. yine bakip gülüyor yine balkona kosuyor yine iceri gidiyor.. bu böyle tekrar ederken annem birden kizim bak ogluna, galiba bisey atiyor asagiya diyor.. Bi de ne baksinlar, bizimki tek tek burma bilezikleri götür balkondan asagiya at.Tam on tane ve sonuncuda yetismisler.. Zavalli annesi kosa kosa asagiya iniyor, annem balkondan bakiyor, gidip hepsini kapinin önünden topluyor 5 dakika gecikselerdi farketmeselerdi, hepsi gitmisti helalmis demekki
tabi sonra balkon kapisini kilitliyorlar, gözleride ufakligin üzerinde
benim kız da bu aralar " hiç komik değil" lafını çok kullanmaya başladı :) sanırım kayuda geçiyordugeçen akşam ben yine her zamanki gibi söylenirken bizim ufaklık bana anne bi sus dedim diye yarım ağız konuşmasıyla çemkirdi,kocişinde hoşuna gitti ve başladı gülmeye bizim ufaklığın cevabı aynen şu "hiç de komik deil baba" ve herkes şokta çünkü bu ufaklık olarak bahsettiğim çocuk henüz 2,5 yaşında bile yok ben artık bunun büyüdüğünü düşününce
benim kız da bu aralar " hiç komik değil" lafını çok kullanmaya başladı :) sanırım kayuda geçiyordu
1.Oglum 3 aylikti ozaman. Gece emzirmek icin yanima almistim ve sabah kadar yanimda durdu.Ben uyuyorum ama birseyi sikica tuttugumu hissediyorum ve tutmaya devam ediyorum. Surekli yanimda kipirdayan bisey var ama ben hem uyanik hem uyuyorum ve birseyi sikica tutmaya devam ediyorum. Cok yavas bisekilde uyaniyorum...baktim cocugun badisini tutuyormusum meger, ayaklariyla bana vuruyor basi ise yataktan asaga sarkmisyatagimizda yuksektir eger onu bukadar siki tutmasaydim bas asaga dusecekti hemde cok fena Allah korudu.
2. Oglum 1 yasinda.Sabah uyanmis yanimdan kalmis, masamin ustunde parfumler kremler falan var. Oglum masanin yanindaki kanepeye cikmis el kremimi almis acmis, yuzune pijamasina kanepeye duvara her yere surmus onu:26: icinde hic bisey kalmadi, bide kocaman bir kutuydu. Ben o kremi silmek icin cok ugrastim.Kanepelerde yag izleri kaldi
3.Mutfakta cam acikti.Ve camin yaninda masa ve sandalyeler duruyor.Ben odada isler yapiyordum.Oglum yanimdaydi sonra ortadan kayboldu.Bagriyorum Oglum gel buraya diye.Ses yok kimse gelmiyor.Aniden mutfaktaki cam aklima geldi bi kostum baktim oglum sandalyeye cikmis camdan bakiyor.Ayaklarim titriyordu okadar korktumki anlatamam...Allahtan cocuk ayaga kalmamis dizlerini bukup asaga bakiyor.Simdi bile hatirladikca fena oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?