Kızım 6 ayllıkken işe dönmek zorunda kaldım özel sektördeyim ve ücretsiz izin alamadım yaklaşık 2-2,5 yıl babaannesi baktı daha sonra kreşe verdim. Oğlum doğduğunda da 6 aylıkken işe dönmek zorunda kaldım ve bakıcı tuttum. Şimdi 5 yaşında oğlum kızımda 10 yaşında biri kreşe diğeri tam gün okula gidiyor eğer tek başına eşimin maaşı yetseydi inanın bir dakika bile düşünmezdim. Size mesleğinizi tamamen bırakın demiyorum yanlış anlaşılmasın ama 2-3 yıl ara verebilirsiniz maddi imkanlarınız el veriyorsa. Daha sonra yine çalışma hayatına dönebilirsiniz. Bakıcıyla olduğu dönemlerde kızım hiç mutlu değildi oğlum daha küçüktü bazı şeyleri anlamıyordu ama kızım anlayabilecek yaştaydı ve oğlum henüz küçük olduğu için bakıcının bütün ilgisi oğlumun üstüneydi kızımla pek ilgilenmiyordu bende sürekli tanıdık vasıtasıyla buldum bakıcıları genelde oturduğumuz semtten ama ne olursa olsun yine de insan tam anlamıyla güvenemiyor ki ben 5 bakıcı değiştirdim o zaman zarfında kaprisli bir anne olduğum için değil tam tersine karşımdaki kişinin iyi niyetimi suistimal etmesinden kaynaklandı hep. Umarım benim yaşadığım zorlukları yaşamazsınız bakıcı konusunda. Bir de nacizane tavsiye kızınıza siz evde yokken bakıcının nasıl davrandığını her ne olursa olsun canını sıkan bir durum olduğunda mutlaka sizinle paylaşması gerekitğini defalarca vurgulayın.
İşte tamda benim çektiğim sıkıntılar.. Bakıcımız büyük kızımla hiç ilgilenmiyor hep küçük kzımla ilgileniyor. kızım evdeyken hep odasında barbi oynuyor.hadi küçüğü anlamıyorda kızım sanki çok üzülüyü eşimde büyütüyosun diyo herkes çalısıyo diyo bana destek değil yani böle bir işe girmişsin çıkılır mı hiç diyor ailemden birtek anemle ablam destekliyor beni ilk kez kızım karnesini aldıgı ilk dönem yanında olamadım yeni işe girdiğim için izin de alamadım ogün çok üzüldüm yanında olamadım diyee birde belki güleceksiniz yada saçma bir kuruntu diyeceksiniz ama şunu çok merak ediyorum bakıcının benim evimde oturması yemesi içmesi yani yediğinde gözüm yokta daha doğrusu keyfini sürmesi beni çok üzüyor yani arıyorum napıyosunuz diye kahve içiyoruz komsu geldi diyo benim olmam gerek orda diyorum off sacmalıyorum heralde ben yaaa
arkadaşlar aslında çalışma saatlerine göre okullarda var mesela benim oğlumun anaokulu normalde 4e kadar ama dershane öğretmeni bir sürü anne var ve çocukları mecbur 7 buçukta alıyorlar okul etüt sistemine geçiyor 4 ten sonra.. tabi küçük çocuk için pek sağlıklı bir durum dğil bu ama mesela evde kızım için bakıcı olmasa benim oğlumda en azından 6 buçuğa kadar kalabilir orda ..oğlum 6 yaş grubunda şuan ;kızımda okula başlarsa ki abi kardeş aynı okula vermeyi düşünüyorum ikiside bu şekilde kalacak büyük ihtimal
İşte tamda benim çektiğim sıkıntılar.. Bakıcımız büyük kızımla hiç ilgilenmiyor hep küçük kzımla ilgileniyor. kızım evdeyken hep odasında barbi oynuyor.hadi küçüğü anlamıyorda kızım sanki çok üzülüyü eşimde büyütüyosun diyo herkes çalısıyo diyo bana destek değil yani böle bir işe girmişsin çıkılır mı hiç diyor ailemden birtek anemle ablam destekliyor beni ilk kez kızım karnesini aldıgı ilk dönem yanında olamadım yeni işe girdiğim için izin de alamadım ogün çok üzüldüm yanında olamadım diyee birde belki güleceksiniz yada saçma bir kuruntu diyeceksiniz ama şunu çok merak ediyorum bakıcının benim evimde oturması yemesi içmesi yani yediğinde gözüm yokta daha doğrusu keyfini sürmesi beni çok üzüyor yani arıyorum napıyosunuz diye kahve içiyoruz komsu geldi diyo benim olmam gerek orda diyorum off sacmalıyorum heralde ben yaaa
Merhaba;
Ben iyi bir firmada çalışmaya başladım maaşım orta derecede iyi diyebiliriz cocuklarımı bakıcıya verdim ancak hiç memnun değilim bakıcımızdan ve benim bütün bakıcılara karşı güvenim kayboldu çocuklarımda cok kücük olduğu için onların yanında mi kalmalıyım yoksa kariyerime deevam mı etmeliyim şaşırdım kaldım eşimin maaşı yeter ancak ben boşuna mı okudum diyorum birde 6 senedir çalışıyorum acaba sıkılır mıyım diyorum...korkuyorum.( ikinci cocugumdan sonra üç ay araverdim çalışmaya...Nolur bana bir akıl verin cocuklarım mı kariyerim mi
Merhaba;
Ben iyi bir firmada çalışmaya başladım maaşım orta derecede iyi diyebiliriz cocuklarımı bakıcıya verdim ancak hiç memnun değilim bakıcımızdan ve benim bütün bakıcılara karşı güvenim kayboldu çocuklarımda cok kücük olduğu için onların yanında mi kalmalıyım yoksa kariyerime deevam mı etmeliyim şaşırdım kaldım eşimin maaşı yeter ancak ben boşuna mı okudum diyorum birde 6 senedir çalışıyorum acaba sıkılır mıyım diyorum...korkuyorum.( ikinci cocugumdan sonra üç ay araverdim çalışmaya...Nolur bana bir akıl verin cocuklarım mı kariyerim mi
Merhaba;
canım ben kızım ve oğlumda toplamda 4 buçuk yıl evde yanlarında oldum 3 yıl oğlum için o zaman özeldeydim istifa ettim oğlumu büyüttüm sonra kızım oldu devletteyim onun içinde birbuçuk yıl ücretsiz izin kullandım asla pişman değilim netice itibariyle çalışma hayatındayım ama evlatlarımın ilk gülümsemesini ilk yürüyüşünü ilk anne deyişlerini hep ben duydum iki yıl kariyerime kariyer ekleyeceğim diye çocuklarımı perişan etmek istemedim şimdi kızıma bakıcı bakıyor oğlumda tamgünlü anaokuluna gidiyor ama hala içime sinmiyor kızımı başkasının eline bırakmak ama halime şükrediyorum yinede kariyer herzaman yapılır para herzaman kazanılır ama çocuklarımızın bu en kıymetlı zamanları bir daha geri gelmeyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?