Çocuklarıyla kariyeri arasında sıkışmak

Kızım 6 ayllıkken işe dönmek zorunda kaldım özel sektördeyim ve ücretsiz izin alamadım yaklaşık 2-2,5 yıl babaannesi baktı daha sonra kreşe verdim. Oğlum doğduğunda da 6 aylıkken işe dönmek zorunda kaldım ve bakıcı tuttum. Şimdi 5 yaşında oğlum kızımda 10 yaşında biri kreşe diğeri tam gün okula gidiyor eğer tek başına eşimin maaşı yetseydi inanın bir dakika bile düşünmezdim. Size mesleğinizi tamamen bırakın demiyorum yanlış anlaşılmasın ama 2-3 yıl ara verebilirsiniz maddi imkanlarınız el veriyorsa. Daha sonra yine çalışma hayatına dönebilirsiniz. Bakıcıyla olduğu dönemlerde kızım hiç mutlu değildi oğlum daha küçüktü bazı şeyleri anlamıyordu ama kızım anlayabilecek yaştaydı ve oğlum henüz küçük olduğu için bakıcının bütün ilgisi oğlumun üstüneydi kızımla pek ilgilenmiyordu bende sürekli tanıdık vasıtasıyla buldum bakıcıları genelde oturduğumuz semtten ama ne olursa olsun yine de insan tam anlamıyla güvenemiyor ki ben 5 bakıcı değiştirdim o zaman zarfında kaprisli bir anne olduğum için değil tam tersine karşımdaki kişinin iyi niyetimi suistimal etmesinden kaynaklandı hep. Umarım benim yaşadığım zorlukları yaşamazsınız bakıcı konusunda. Bir de nacizane tavsiye kızınıza siz evde yokken bakıcının nasıl davrandığını her ne olursa olsun canını sıkan bir durum olduğunda mutlaka sizinle paylaşması gerekitğini defalarca vurgulayın.

Son düzenleme:

İşte tamda benim çektiğim sıkıntılar.. Bakıcımız büyük kızımla hiç ilgilenmiyor hep küçük kzımla ilgileniyor. kızım evdeyken hep odasında barbi oynuyor.hadi küçüğü anlamıyorda kızım sanki çok üzülüyü eşimde büyütüyosun diyo herkes çalısıyo diyo bana destek değil yani böle bir işe girmişsin çıkılır mı hiç diyor ailemden birtek anemle ablam destekliyor beni ilk kez kızım karnesini aldıgı ilk dönem yanında olamadım yeni işe girdiğim için izin de alamadım ogün çok üzüldüm yanında olamadım diyee birde belki güleceksiniz yada saçma bir kuruntu diyeceksiniz ama şunu çok merak ediyorum bakıcının benim evimde oturması yemesi içmesi yani yediğinde gözüm yokta daha doğrusu keyfini sürmesi beni çok üzüyor yani arıyorum napıyosunuz diye kahve içiyoruz komsu geldi diyo benim olmam gerek orda diyorum off sacmalıyorum heralde ben yaaa

Ben de sizinle ayni durumdayim oglum yarim gun okulda digeri 13 aylik bakicidalar.simdklik memnunum bakicimdan.bakicinizi degistirin ve en basta bazi seyleri konusun mesela ben evde yokken kimseyi alma veya kucugu uyurken buyuguyle de ilgilen gibi.veya samimi bi ev hanimi komsunuz varsa ona teklif edin en azindan guven problwmi olmaz.net kurallar koyun.bi de isinizin bitiş saatleri de onemli cok gec geliyorsaniz cocuklar ozler.ama calismak güzel

Saçma kuruntular değil aslında siz ona çocuklarla ilgilenmesi için para veriyorsunuz konu komşuyla kahve keyfi yapması için değil. Benim en son baktırdığım kadının oğlu vardı 12-13 yaşlarında okulunda öğle arası vardı. Yemek arası yani okul bize yakında bazı günler buraya gelebilir mi diye sordu bende tabii gelebilir bende bir anneyim neticede burada yiyeblir dedim. Çocuk her gün geliyordu biliyordum ama hiç lafını dahi etmiyordum çocuk nihayetinde her gün gelip bizde bir iki lokma yemek yese ne olur diye düşünüyordum. Ama bir gün kızım anne teyzenin oğlu geliyor gelsin yesin ama teyze ayrım yapıyor örneğin etli yemek yaptığında etlerini hep onun tabağına koyuyor kardeşimle bana bir tane et koyuyor dedi şok oldum bu nasıl insanlık diye düşündüm ben onun çocuğu için öyle düşünürken o benim çocuklarım için hem de kendi anne-babasının kazançlarını yiyorken nasıl böyle düşünür diye. Oğluma vuran bakıcı dahi gördüm ve canına okuduğumu da bilirim bakıcının. Baktım ki olmayacak kreşe verdim. Aynı sizin dediğiniz gibi kızım yarım gün evdeydi yoksa oğlumu daha önce verirdim kreşe ama oğlum kreşe başlasa da evde biri gerekliydi yarım gün kızım için bu sene kızımın okulu da çok şükür tam gün oldu. Şimdi rahatım kızım 4'te çıkıyor okuldan babaannesine gidiyor oradan alıyorum oğlumu da zaten dedesi getirip götürüyor kreşe.

arkadaşlar aslında çalışma saatlerine göre okullarda var mesela benim oğlumun anaokulu normalde 4e kadar ama dershane öğretmeni bir sürü anne var ve çocukları mecbur 7 buçukta alıyorlar okul etüt sistemine geçiyor 4 ten sonra.. tabi küçük çocuk için pek sağlıklı bir durum dğil bu ama mesela evde kızım için bakıcı olmasa benim oğlumda en azından 6 buçuğa kadar kalabilir orda ..oğlum 6 yaş grubunda şuan ;kızımda okula başlarsa ki abi kardeş aynı okula vermeyi düşünüyorum ikiside bu şekilde kalacak büyük ihtimal

Son düzenleme:

bakiciyi degistir. bence isini birakma. 3 yasinda falan yuvaya verirsin zaten. Ara verdikten sonra tekrar is bulmak zor.

Bence öncelikle bakıcı değiştirmeyi düşünün, baktınız ki olmuyor işten ayrılmayı en son seçeneğe bırakın derim.

Seni cok iyi anliyorum. Probleminin bir kismi da esinin anlayip sana destek olmamasi bu konuda. Anne hisseder bir seyin hos olmadigini diye dusunuyorum. Sana nacizane tavsiyem, kizina yarim gunlugune ayri bir bakici tutsan nasil olur? yada yarim gunlugune olmasa bile onunla ilgilenebilecek iki uc saatligine biri gelse eve eminim ki hersey cok daha guzel olur.

İmkanınız varken bence çocuğunuza bakın. . en azından kreş yaşına kadar siz büyütün. .

Bebeginiz buyuyup krese gittiginde siz isinize tekrar donmek isteyeceksiniz.
Calismak ozgurluktur. Kendi paranizi kazanmak ozgurluktur. Bundan kolay kolay vazgecmemenizi oneririm.
Artik cogu kadin hem calisip hem cocuk buyutuyor.
Ucretsiz izin olabilir. Aile buyuklerinden isteyebilirsiniz ya da biraz fazla para verip guvenilir bir bakici olabilir. Cunku bu konuda guvenilir sirketler var. Ayrica eve gizli kamerayla guvenli saglayabilirsiniz. Artik tum anne babalar bu sekilde cozuyorlar sorunu.
Allah çocuklarinizi anali babali buyutsun.

Bana kalsa ara verin, cocuklari buyutun sonra donun derim ama biliyorsunuz ki ara verdikten sonra is bulmak kolay degil.

Ben evli degilim, cocugum da yok. Lakin ben de sizin gibi dusunuyorum, cocugum olsaydi onunla olmak isterdim, cocukluklarini, bebekliklerini gormek, yasamak isterdim. Ilk kez konustugunu, yurudugunu goren kisnin ben olmasini isterdim, bakicisi degil.

Bende hep bakclarla buyudum anneyle bakcı bir olur mu hic? Ama şu da bir gercek ki ilerde cocuklarnz büyüdüğünde esiniz maası yetmeyebilir. Eger şimdi isi braknca 3 4 yıl sonra tekrar is bulurum diyorsanz hic durmayn brakn derim

hayir sacmalamiyorsunuz evet gercekten sizin orda olmaniz gerekiyor...
diger arkadaslarin dedigi gibi eger imkaniniz varsa cikin cünkü o yillara bir daha dönemiyoruz malesef...
is yerinizle konusun anlasin ücretsiz izin alin yada kizim büyünce tekrar devam etmek istiyorum diye bir görüsün...
ama benim tavsiyem kesinlikle cocuklarinizla vaktinizi gecirin hele ki ilk 2 sene bazi uzmanalar hatda 3 sene diyor...
su bir gercek ki cocuklar annelerin yaninda daha bir mutlu ve kimse annenin yerini tutamaz...
hakkinizda hayirlisi olsun insaALLAH...

bence çocuklarınızın yanında olun hem maddi açıdan da sıkıntı çekmiyormuşsunuz.o kadar okudum çalışmak hakkım diye düşünüyorsun yanlış değil ama ilerde de çocuklarının bu dönemlerinde de keşke biraz daha birlikte zaman geçirseydik diye düşünürsünüz

Bende kurumsal bir firmada iyi bir konumdaydım kızımı doğurmadan önce.
Kızım olunca ayrıldım, pişman değilim asla pişman olacagımıda sanmıyorum. Kreşe başladığında bende iş hayatında yerimi tekrar alabilirim, kariyerime odaklanabilirim. Ama kızımın bugünleri geri gelmez birdaha.
Ki ben 18 yaşımdan beri çalışıyorum, okurken bile çalıştım. Sıkılmıyorum aksine çok meşgulüm kızımın gelişimiyle.
Karar sizin , maddi açıdan rahatsanız bırakmayın çocuklarınızı özellikle 8 aylık bebeğinizi.
Kolaylıklar dilerim.

Sana şöyle ya da böyle yap diyemeyeceğim çünkü kelin ilacı olsa başına sürerdi...Benimde 3aylık bi kızım var eşim hiç istemedi çalışmamı çocuğumuz olunca..şuan izindeyim, iyi bir işim ve maaşım var ama geri dönmeyeceğim..Bende acaba doğrumu yapıyorum soruları ile kafamı meşgul ediyorum..ama diğer taraftan da kızımı nasıl ve nereye bırakırım işe başlamak zorunda olsam? Eşimin kazancı iyi, birikim bile yapabiliriz, evimizde kendimizin bu durumda banada iyi bir birey yetiştirmek kalıyor şimdilik..ama yinede bana kalsa, eşimde onaylasa sanırım çalışmak için zorlardım

Cicuklarinizi buyutun.. Madem okudunuz is her zaman bulunur. Olur yani bi şekilde... Ama evlatlariniz büyürken geçip giden zaman geri gelmiyor... Henüz kucukmus bebeginiz ve su an calisma zorunlulugunuz yokmuş... Ve mesai surenizde çok uzun... Bi kadin tabiki calismali bi mesleği olmali ama tekrar söylüyorum zorunluluk gibi bi durum yoksa cocuklarinin en azindan bebeklik dönemlerinde yaninda olmali. Su an sizde huzurlu değilsiniz ki gozunuz arkada... Boyle boyle calisacagima fistik gibi bakarim cocuklarima buyuturum yanlarinda olurum sonra içim rahat calisirim..

Ben 15 yil calistim maasimda esimin maasindan yuksekti, bende esimde cocuklarimiz dedik. 3 yildir calismiyorum. Hic sıkılmadim. Calisirken severek calistim, evdeykende severek cocuklarima bakiyorum. Anin tadini cikarmak bana gore daha iyi. Cocuklarim is yorgunlugumu degil oynadigimiz oyunlari hatirlasin istedim. Bakiciyada vermek istemedik zaten. 0-6 yas arasi cocuk icin cok onemli. Ben evde olduguma suana kadar hic pisman olmadim.
Tabi calisanda evlatlari icin calisiyor, onlarada saygim sonsuz.

O kadar güzel bir konu açılmış ki çok teşekkür ederim benimde 1yaşında bi kızım var ve benimde kafam çok karışıktuı çalışıp çalışmama konusunda.aylık 2bine yakın kredi borcumu var ve aslında mecburen çalışmam gerekiyır ancak çocuk olduktan sonra onu babaannesine bile bırakmaya içim el vermedi. O benim kültürümle benden bişeyler alarak yetişsn istiyorum. Ayrıca biz bayanlar neden erkeğin alması gereken sorumlulukları (para kazanma gibi)bu kadar üzerimize alıyoruz?bırakın gerekirse ek iş yapsınlar. Bi kadın iş uğruna kendini çok yıpratmamalı. Çünkü sonunda ne oluyo? Ben değil biz kazandık oluyo ve erkeğe ait olan tüm maddi harcamalara bayanda katılıyo ve benm gibi ailesine maddi yardım etme isteğiyle yanıp tutuşan bi eşiniz varsa boşuna çalışıp kendinizi yıpratmayın. Ben şuan çalışıyorum eşimle dönüşümlü bakıyoruz şimdilik ama seneye bu şekilde ayarlayamayabiliriz. Allah bütün çalışan annelerin yardıöcısı olsun

Bakıcıda büyümüş biri olarak tek tavsiyem derhal istifa edip cocgunuzu en az 3 yaşına kadar kendinizin büyümesidir. Bende 4 yıl okudum.yetmedi üzerinde 3 yıl tezli yüksek lisans yaptım. Sonuç mu? 2 yaşında bir kızım var ve memur olarak atandigim halde işe baslamadim. Kizimla aramdaki bağ oyle kuvvetli ki...ilk 3 yil cok onemli.ileride yeniden is bulma imkaniniz olabilir ama cocugunuzun en kritik yillarini geri getirme imkaniniz olamaz.tavsiyem pedagog adem güneş in tüm kitaplarını okuyun ve evde montessorie egitimini araştırın. Bilinçli anne evde bunalmaz.yazacak cok sey var ama nete telefondan baglandigim icin bu kadariniifade edebiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…