Çocuklarıyla kariyeri arasında sıkışmak

Bana kalırsa anne uzun bir süre bebeğiyle kalmalı. Onun herşeyiyle ilgilenmeli. Annesiz büyüyen biri olarak bebeğime hamile kalmadan önce bile ona ben bakacağım diyordum.
Bugün işimde son günüm. Bebeğim 9 aylık ve ben çalışmayı kaldıramıyorum, evden çalıştığım halde. Çünkü kafam sürekli bebeğimde.
Tamamen onunla ilgilenmek istiyorum. Hayatta paradan daha değerli şeyler olduğuna inanıyorum.
Eğer bebeğinle olmaktan keyif alıyorsan sıkılmazsın.

Oğlum uc yasındaydı calışmaya basladım hep hasta ve her sabah aglayarak krese gıttı. Esımden fazla maas alıyordum ama işi bıraktım oğlumla evde cok mutluyuz. Simdi kardeş istiyor hayırlısı. Her zaman evlattt

bir gün mesleğime çocuklarım için ara vereceğimi bilerek okudum, çalıştım.. hep tercihim o yöndeydi.. "madem çocuk bakacaktın niye okudun?" sorusu çok sığ.. yükseköğrenim görmek sadece iş hayatı için yapılan birşey değilki.. ben aldığım eğitimler ile eğitim hayatında yaşadığım gördüğüm topladıklarım ile bugün bu insanım.. össde derece yaparak üni. okumuş ardından 2 yüksek lisans yapmış sonra işi gücü bırakıp kızımı 2 yaşına getirmiş bir anneyim.. kızım okula başlayana kadar da çalışmayı düşünmüyorum.. bir saniye bile de pişman olmadım.. allaha şükür bu tercihi yapabilecek durumumuz vardı.. tabiki bu tercih çok kişisel.. en doğru kararı siz vereceksiniz.. herkesin durumu doğruları duyguları farklı.. tek doğru yok.. sizin ve çocuklarınız için en doğrusu ne olur?

Eğer işim gerçekten iyiyse, 6 yıl çalışmışım ve yukselme durumun varsa ben kariyerimi tercih ederdim.. gerçi evli bile degilim ama ideallerim hayallerim var diye böyle dusunuyo olabilirim :)) bikac aylık yillik izne falan çıkma şansınız olsaydı keşke. . Sonra krese verirdiniz falan.

Son düzenleme:
Ben daha 22 yaşındayım ama bir evlat olarak cevap yazmak istedim. Benim annem,babam hep çalıştılar ve kardeşimle ikimiz yalnız büyüdük desek yeridir. Annemin izin günlerini dört gözle beklerdim küçükken. 7 yaşındaki çocuğunuzda eminim öyledir. Sizinle zaman geçirmek isteyecektir. 8 aylık bebişiniz de çok küçükmüş daha. Bence çocuklarınızın yanında olun. Ben anne olsam 8 aylık bebeğime kendim bakmak, büyüdüğünü kendim görmek isterdim.

Herkese cok tesekkur ediyorum guzel yorumlariniz icin inanin kendimi coj sikismis hissediyordum goruyorum ki benim gibi dusunen coj fazla bazen acaba cok mu abartiyorum diyirdum ama yok evlat apayri birsey kuzularim onlar sanirim ayrilacagim bayanlarr umarim dogru bir karar vermisimdir

6 yıl çalışmışsın bir ,ön tecrüben var bence çocukların yanında ol
sonra baktırmanın acısı kat be kat çıkıyor yani sonra iş bulma ihtimalin var tecrübelisin dikkat etmen gereken evde olurken fazla kilo almamak görselliğin bozulmadığı sürece tekrar iş hayatına girersin

Hakkınızda hayırlısı olsun.
İşi bulabilecek eğitim ve donanıma sahipsiniz ama bebeginiz bir daha 8 aylık olmayacak.
Sevgiler.

Sizin yaşınızdayken benzer şartlardaydım. Kazandığım oğlumun bakımına ve yol masrafıma gidiyordu. Çalışma şartlarım da çok çok ağırdı. Ya vazgeçseydim...
Düşünmek bile istemiyorum. Şimdi ne halde olurduk kim bilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…