- Konu Sahibi Morsardunya
-
yani benimde bu sebeblerden çocuk istemem çok sebep olurikinci bebek düşünüyodum. okuduklarımı görünce insan korkuyor. Oğlan da büyüdü 9 yaş olacak. Rahata da alışıyor insan. yapım gereği de rahat bi insanım. Ama bi taraftan da kardeşsiz olmaz diyorum. Hayırlısı diyorum en sonunda.
herkes aynı şeyleri yasayacak diye bir kaide yok ,sizinki olması gereken zaten cevremdede çocuğu olunca gayet uyumlu tipler var ama biz onlardan degılızYa yanlis anlamayinda ben bu isi anlamiyorum cocuk olunca ne oluyorki ya anne baba olmaya hazir degilsinoz ya ayni anda bi kac seyi idare edemiyorsunuz cocuktan sonra daha guzel olmasi gerekirken neden daha kotu oluyor bizde hic olmadi hatta dahada baglandik
Kadin calissa da evdeki isleri yapiyor. Ben calisiyorum benim esim o bahaneyi de sunamiyor. Ama gene ayni gene ayniona gore bir tek ise gidiyor aman allah herşeyi yapıyor oluyor ,böyle birde abartmalari yok mu zorsa otur bak ben çalışırım diyorum
ben onu etmiyorumda o beni fazlasıyla ediyor .bizim ki birikim yeni birşey değil 2 yildir tekrar eden bir süreç yoksa sadece bir tartışmamızla büyütecek yapıya sahip değilimDönem dönem ben de o düşüncelere giriyorum ama çabuk geçiyor allahtan. Belki sizinki de sadece bir süreçtir. Biraz bekleyin derim. Bir de bazen erkekleri çocuktan dolayı gerçekten ihmal ediyoruz. Ben buna dikkat etmediğim zamanlar daha çok kavga ediyoruz. Anlıyorum ki onlar da çocuk gibi ilgi taleplerini direk söylemek yerine gerilmeyi tercih ediyorlar. Gün içinde onunla daha çok ilgilenip onu mutlu edecek küçük şeyler yaptığımda onun da bana güzel sözleri oluyor ve evlilik daha güzel oluyor. Bir düşünün derim bu ara ihmal mi ettiniz acaba eşinizi
teşekkürler ,aynen durum buCocukdan sonra hayat zorlasiyor eger evlilikde ufak tefek anlasmazliklar varsa cocukdan sonra daha buyuk hale geliyor her anlamda zor kari kocanin cinsel hayati bile sekteye ugruyor bu istemsiz problemlere yol aciyor ama bunlarda gecici ilk birkac sene sabir etmek gerek cocuk buyudukce sorunlarda kuculmeye basliyor
bizimki stresi yoktu isi yoğundu şimdi az yorulduğu yere geçti hatta alışveriş yaptı geldi konuştuk güzelce bi sorun yoktu ben çocuğu parka çıkardım dinlensin diye o spora gidecekti bakin daha çocukla bile ilgilenmedi yine birşey demedim çocuk neden kapıyla oynuyor diye kızdı çocuğa öküz gibi bogurdu çocuk gibi kustu sonra burda benim suçum günahım ne ve olaylar genel de hep.bu şekilde gelişiyor hic bi suçum yokken günah keçisi ben oluyorumDort yasinda kizim var dun esim isten geldi isleri stresli bu aralar biraz gergin oldugunu anladim sessize aldim kendimi sonra kizina sarildi gecti mi stresin dedim gecti dedi kizima sarilinca sonra ben yanina oturdum o da benim dizime yatti basini oksadim uzun zaman olmus dizime yatmiyali ve basini oksamayali tuhaf oldum hatta.cocuktan sonra ihmal ediyoruz evet esleri ozellikle bayanlar ihmal ediyor cocuga yonelen ilgi sevgi sonrasi adamlara ilgiyi sevgiyi gosteremiyoruz bu sebeple adamlar sinirli oluyor yanlizlasiyorlar .
Evet ben calissam sanki o mu yapacak ya zaten ben ona is yaptırmak derdim o değil -ir tatlı sözü de çok görmesinler yaKadin calissa da evdeki isleri yapiyor. Ben calisiyorum benim esim o bahaneyi de sunamiyor. Ama gene ayni gene ayni
Insan takdir edilmek bekliyor. Yaptiklarinin karsiligi "ne var bunda herkes cocuk buyutuyor ev isi yapiyor" olmamaliEvet ben calissam sanki o mu yapacak ya zaten ben ona is yaptırmak derdim o değil -ir tatlı sözü de çok görmesinler ya
sanki yazdıklarımı görmüş gibi şimdi bana mesaj atmış aksam ben ilgilencem çocukla yarın da söz sen dinlen demiş bende sorun çocuk değil dedim yemin ederim dengesiz -ir dediği bir dediğini tutmuyorInsan takdir edilmek bekliyor. Yaptiklarinin karsiligi "ne var bunda herkes cocuk buyutuyor ev isi yapiyor" olmamali
Anliyorum canim seni benim esim baska bir seye kizar tribini ben ve kizim cekeriz ben de tepkimi veririm ne bagiriyorsun kizi korkutuyorsun ne var bunda buyutulecek olabilir vs diye yatistiriyorum genelde ustune gitmiyorum sakinlesiyor esim normalde cabuk kizan bir insandir cocuktan sonra bu huyu biraz daha normallesti aslinda insan yasadigini yasatirmis esinizin cocuklugu da onemli.bizimki stresi yoktu isi yoğundu şimdi az yorulduğu yere geçti hatta alışveriş yaptı geldi konuştuk güzelce bi sorun yoktu ben çocuğu parka çıkardım dinlensin diye o spora gidecekti bakin daha çocukla bile ilgilenmedi yine birşey demedim çocuk neden kapıyla oynuyor diye kızdı çocuğa öküz gibi bogurdu çocuk gibi kustu sonra burda benim suçum günahım ne ve olaylar genel de hep.bu şekilde gelişiyor hic bi suçum yokken günah keçisi ben oluyorum
Tamam cabalamaya calisiyor en azindan tamam iyi olur cok yorgunum ihtiyacim var senin destegine de.sanki yazdıklarımı görmüş gibi şimdi bana mesaj atmış aksam ben ilgilencem çocukla yarın da söz sen dinlen demiş bende sorun çocuk değil dedim yemin ederim dengesiz -ir dediği bir dediğini tutmuyor
her zaman böyle oluyor ama yapıyor ediyor sonra telafi etme insanin hayatından giden 1 dk bile kiymetliyken bu kadar kırıp dökmek niyeTamam cabalamaya calisiyor en azindan tamam iyi olur cok yorgunum ihtiyacim var senin destegine de.
eşlerden bi tarafın canlanmasıyla olmuyor malasef ben bu dediklerinizi en uykusuz en yorgun halimde o kadar çok yaptım ki geriye donup baktığımda sen hatalisin diyemiyorum kendime....aksine kendim için üzülüyorum cabalarimin sonu boş çırpınmadan başka birşey değil,kendimi o.kadar çok tüketmişim ki çocuk ve o derken kendim hic olmuşum ama o bunun farkında değil hep ben diyen bir erkeğe kadın daha neyini verebilir
dışardan destek derken terapi gibi mi canimAynen öyle. Dediğiniz gibi iki tarafında gayret etmesi lazım. Yoksa bütün yük sizin sırtında kalır. Dışarıdan destek almayı düşünüyormusunuz?
Kendileri yapınca sarılır öperler çocuklarını biz yapınca noluyosa artık onlaraiste bu durum bizde genel aynısı bizde oluyor çocuğa birşey olduğunda ben 40 metre uzakta de olsam o bos boş yatıyorda olsa çocuk bi yaramazlık yaptığın da hep ben suçlu olurum yani aklım almıyor böyle bir saçmalığı hem suçlu hem güçlü bu olsa gerek ...çocuğun başına tek başınayken neler getirdi ben tek birşey demedim ama kendisinin ağzından çıkanı kulağı duymuyor bunlar beni soğuttu
kesinlikleKendileri yapınca sarılır öperler çocuklarını biz yapınca noluyosa artık onlara
valla annesinin anlatmasına gore eşimde zor bir çocukmuşAnliyorum canim seni benim esim baska bir seye kizar tribini ben ve kizim cekeriz ben de tepkimi veririm ne bagiriyorsun kizi korkutuyorsun ne var bunda buyutulecek olabilir vs diye yatistiriyorum genelde ustune gitmiyorum sakinlesiyor esim normalde cabuk kizan bir insandir cocuktan sonra bu huyu biraz daha normallesti aslinda insan yasadigini yasatirmis esinizin cocuklugu da onemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?