- Konu Sahibi Morsardunya
-
iste bu durum bizde genel aynısı bizde oluyor çocuğa birşey olduğunda ben 40 metre uzakta de olsam o bos boş yatıyorda olsa çocuk bi yaramazlık yaptığın da hep ben suçlu olurum yani aklım almıyor böyle bir saçmalığı hem suçlu hem güçlü bu olsa gerek ...çocuğun başına tek başınayken neler getirdi ben tek birşey demedim ama kendisinin ağzından çıkanı kulağı duymuyor bunlar beni soğuttuBenimde iki tane çocuğum var ama hiç ilişkimize engel olmadı yorgun olsam da onu hiç kırmadım.. ama kızmaya gelince çocuklarının üstüne çok titrer asla bişey olsun istemez bebeğim 7 aylıkken yürütecten düştü bende evin dağınıklığını topluyodum o ise tlfnu elinde uğraşıyo kendisi bakacagina hatalı ben oldum bana demediğini bırakmadı çok kötü şeyler yaşadık Ogün ağzımızdan hiç hoş olmayan sözler çıktı anne olarak bizde istemeyiz evlatlarımıza zarar gelmesini..hem kendisi hatalı hem beni çok üzdü şimdide oğlum 1 yaşında bişey oldumu benden biliyo
eşlerden bi tarafın canlanmasıyla olmuyor malasef ben bu dediklerinizi en uykusuz en yorgun halimde o kadar çok yaptım ki geriye donup baktığımda sen hatalisin diyemiyorum kendime....aksine kendim için üzülüyorum cabalarimin sonu boş çırpınmadan başka birşey değil,kendimi o.kadar çok tüketmişim ki çocuk ve o derken kendim hic olmuşum ama o bunun farkında değil hep ben diyen bir erkeğe kadın daha neyini verebilirSoru bana değil, ama iki çocuk annesi olarak ufak tefek tavsiyede bulunmak istedim. Ben mesela eşimle her gün en az 10 dakika zaman geçirmeye çalışıyorum. 10 dakika ne ki demeyin. Çocuğun gazi, diş çıkartması, ateslenmesi felan derken için anne ve baba olarak çabuk eş olduğunu unutabilir. Bu iki taraf için de geçerli. Onun icin her gün ne kadar kısa olursa olsun eşimizle eş olalım.
Cok uykusuz ve stresli zamanlarda eşler birbirine destek olmali. Mesela ben uykusuz kalsam eşim haftasonlari çocukları alır biraz gezidirir ben de uyurdum. Bende o uykusuz kalsa ona göre dikkat ederim.
Bazen hormonlar, uykusuzluk, ev işleri felan üstünüze yıkılsa ister istemez ani çıkışlarda bulunabiliyoruz. Ne kadar kendimizi haklı görsekte, sonradan haksızlık yaptığımızı veya abarttigimizi fark edebiliriz. Öyle zamanlarda gidip özür dilemeli. Ben kaç defa eşimden böyle durumlarda özür diledim bilmiyorum, ama insan kendi hareketlerini de hep tartıp ölcmeli.
Çekirdek aile olarak da hep beraber zaman geçirmeli. Akşam yemekleri mesela beraber yenilse hem çocuk açısından hemde evlilik açısından daha iyi.
İmkan varsa eşler olarak tek başına da birseyler yapılabilir, ama praktikte bu çokta olmuyor bizde.
Genel tavsiye:küs yatmamak. Kavgalari aynı gün sonlandırıp, hayata devam etmek
Ben şahsen çocuktan sonra evliliklerin bittiklerin sözüne katılmıyorum. Insan ama daha çok dikkat etmeli annelik/babalik ve eşlik arasında dengeyi kurmak icin. Korkmaniza gerek yok
evet benimki en ince kişilik olup çocuktan sonra okuze dönüşenden...biz artık kavga etmiyoruz ağız dalaşına bile gerek duymuyoruz3 direkt iletişimi kesiyoruzÇocuktan sonra evlilikte adam gibi kaytarmadan, karısını düşünerek hareket eden adamlara sonsuz saygımı sunuyorum burdan.
Bence en ince koca kişisi bile tam bir öküz moduna bağlayabilir söz konusu çocuk sorumluluğuysa. Çünkü gerçekten çok ağır bir yük..onlar kolaylıkla kaytarmayı hak görüyor kendilerinde ama annenin kendine biraz zaman ayırma,azıcık bebeksiz evde,dışarda vakit geçirmesi namümkün oluyor,analıktan el çekmek gibi algılanıyor bazı beyfendilere göre..
Biz de çok sıkıntı yaşadık,daha doğrusu önceleri ben..baktım kendime bitmişim,adamın keyfi gıcır,uyku günde 12 saat,yeme içmesi,sıcak çayında sorun yok..dedim bu işte bir tuhaflık var??? Kızıma bakım ve ilgimi azaltmadan herşeyden elimi ayağımı çekip,kızımın bakım ve ilgisini de kademe kademe ona devrettim.
Konu sahibi, çocuğun yanında mı tartışıyorsunuz? Eğer öyleyse yazık,yapmayın.
Benim eşimi çiğ çiğ yemek istediğim öyle anlar oldu ki, kendimi tuttum hep yavrum olumsuz etkilenmesin diye. Biz sorunları belki ilerleyen vadede çözeriz, ilişkiyi de rayına oturturuz ama onların zihninde bıraktığımız etki kalıcı olur.
Eşinizi çocuğunuz uyuduğunda karşınıza alıp sakin bir şekilde konuşmaya çalışın lütfen.
Her ne kadar ıkı kısıde istese sorunlar cıkıyor malesef dogum yapalı sekız ay oldu ılk yırmı gıbı kan kusturdu bana destek olacagına köstek olup aglattı benı cok anlayıssız o yuzden ınsanın kalbınde vıcdan olmalı.yalnız dikkatimi çekti de sürekli kocanızı kötülüyorsunuz bizimki geçimsiz evlenmeden de böyleydi vs
bir de çocuktan sonra zaten bir kopma oluyor gibi bir şey okudum. çocuğun iki kişiyi daha da yakınlaştırması gerekmez mi?? yanlış mıyım bilmiyorum çocuğum yok ama bildiğim tek şey bu gibi problemler eşlerden birinin sadece çocuk istediğinde oluyor. iki taraf da çocuk istediğinde yapılmalı çocuk.
Hamıleyken cok ilgiliydi. Dogum yaptım bızım adam lohusalıga gırdı yırmı gun kan kusturdu bana, şükür kırkları cıktıda ücümüzün kırkı cıktı dıyım benTecrubelı anneler yazsın barı cocuk olduktan sonra esı ıle sorun yasamayanlar. Allaha sukur hamılelıgım boyunca tartısmamız bıle olmadı bebıs huzurlu olsun dıye esımde ozen gosterıyor bebıs olduktan sonra da boyle devam etsın ısterım ne yapmamız lazm?
Ona sorsanız neden en kucık seyı bıyutuyor benım esımde boyle buluttan nem kapar ama ben konusup cozum ararım. Oda hersye sınırlenır bende hep ıdare edıyorum ama ınsan yoruluyor usteljk 11 sene oldu bızımkısı sız daha cok yenısınız.1 mayısta tatil olunca düşünüyordum ama bu aksam yine kirdi ya beni hiçbirşey yapasım yok hatta çocuğu alıp gitmek istiyorm
Kavgamı etmeye calısıyo al cocugu ıcerıye gec yada dısarıya cık sakınlesın donunce de otur konuş bak ben bu davranısına cok kırıldım dıye cozum arayın madem hatasını anlıyl kendıne cekı duzen versınanlıyor siniri cabuk geçiyor kavga da etmiyo ki çocuk gibi küsüp yatıp uyuyor sabah ta günaydın askim yazıyor .
Gram tak bence altın başını aldı gidiyor çeyrek olmuş 402 bu ne yaaYa böyle böyle bitmesin evlilikler bi caresine bakin lutfenn. Aldatma siddet kötü aliskanlik yoksa bence duzeltilir hersey.
Valla 15 yılı adam gibi deviren evliliklere ceyrek takicam bu ne arkadaş yaaaaa
Hep diyorum çocuğum yok bol keseden atıyor olabilirim ama çevremde gördüğüm kadarıyla bebekle alakalı herşryş ‘kadın’ yaptığı için tükenme çok hızlı oluyor . Ben süt sağma aleti aldım . Bazı geceler , sütümü sağıp biberona koymayı düşünüyorum , arada babası da uyansın gece . Tek başıma herşey ile başa çıkmak istemiyorum . Hayat müşterek ..
Ya da dediğin gibi altını değiştirsin vs . O zaman kadında kocasına zaman ayırabilir . Bakalım beni neler bekliyor
biz planlı yaptık canım isteyerek oldu .çocuğunu da çok sever evet onu suçluyorum çünkü ben alttan aldıkça o daha çok şımarır oldu .küser günlerce konuşmaz .2 yaşında çocuğa diyor ki hic beğenmiyorum hareketlerini çocuk sanki isteyerek yapıyor ..çocuğa k8zinca öfkesini benden çıkarıyor
ona gore bir tek ise gidiyor aman allah herşeyi yapıyor oluyor ,böyle birde abartmalari yok mu zorsa otur bak ben çalışırım diyorumErkeklerin cogu boyle. Hem cocuk bakimi konusunda ellerini tasin altina koymuyorlar, hem de her konuda anneye akil veriyorlar. Tabi anne robot, kocadan komut bekliyor versin de yapayim diye.
Sizin sinirlenmeniz normal. Hemen her anne yasiyor bunlari. Kimi baba kendine ceki duzen veriyor kimi hic tinlamiyor
O duygusal boşluk hangimizde yok ki ama ben süprizleri seven biriyim sevdiğimi çok sk dile getirirum geçen hasta oldu ona sevdiği çikolatayı alip cabuk iyileş yazdım daha dün seni seviyorum yazdım emoji gondermis sadece baba zaten ona da ayrı kızdımÇok güzel bir uyarı aslında. Yaptığı hareketin anne baba tarafından hoş karşılanmadığını bilsin. Anlar , her şeyi anlıyo ,izliyorlar ve işliyorlar.
Eğer babasına bu şekilde sürekli müdahale ediyorsanız ve bunu çocuğun yanında yapıyorsanız ileride çok pişman olursunuz.
Evin içinde baba otoritesi çok önemli. Büyüdükçe devreye girmesi için küçükken serbest bırakın adamı.
Olanca sesle bağırmak ve şiddeti bunun dışında tutuyorum
Ve eşinizle daha çok ilgilenmelisiniz. Bu triplerinin altında duygusal bir konu yatıyor olabilir.
Dünyanın civisi çıkmış başımıza taş değil kaya yağacak diye korkuyorumGram tak bence altın başını aldı gidiyor çeyrek olmuş 402 bu ne yaa
Olmuyor o süt sağma işi. Sen kendin de emzirmek istiyorsun. Anne sütüyle beslenen ve emebilen bir bebeğin gece biberon almasını istemezsin zaten sen de. Gece babanın kalkması ancak gece beslenmesi ya da sütten kesme olduğunda bebek açlık dışında bir ihtiyaçtan uyanmış ise sakinleştirilme ihtiyacı var ise anlamlı ve işe yarar olabilir.
Onun yerine ilk günden rutin oluştur, 5 aylıkken de uyku eğitimini ver, sonra eşin de sen de daha rahat edersiniz.
Benim bebeğim 2 haftadır odasında yatıyor, gece beslenmesi için hala ben kalkıyorum ama haftasonu sabahları babası alıp ilgileniyor ben de biraz daha uyuyup dinleniyorum.
Sana da güzel bir doğum dilerim :)
Desene bızde oyle olcaz bızımkıde ılgı gosterır hemde ılgı delısıdır. Hatta bazen takılırım kv fılan esımede dogum hedıyesı alın yoksa ısımız zor dıyeHamıleyken cok ilgiliydi. Dogum yaptım bızım adam lohusalıga gırdı yırmı gun kan kusturdu bana, şükür kırkları cıktıda ücümüzün kırkı cıktı dıyım benatlattık. Sımdı ıyıyız
herkesin bizim gibi oldugunu sanmıyorum bende yasar miyim diye düsünmeyin .evlenmeden öncede saçma sapan tripleri vardı zaten.az çok basima gelcekleri tahmin ettim ama çocuktan sonra zaten uzaklasiyorssunuz her konuda...oğlum da zor bir çocuk hiperaktif gibi bizi çıldırdıkça birbirimizden öfkemizi cikartiyoruz bakacakta kimse yok ben zaten nefes alamiyorum artik e birde o herşeye sinirlenince devam edecek bir sebep göremiyorum
aynen durumumuz bu bizimdeSizin sorununuzun temeli sadece çocuk odaklı yaşamak. Karı koca olarak birbirinize zaman ayırmıyorsunuz.
Siz evde bunalıyorsunuz, eşiniz eve gelince hep bir hareketin içinde olduğu için dinlenemediğinden rahatsız.
Sadece beraber vakit geçirmek değil kendinize de vakit ayırmanız lazım.
Çocuklu hayata alışamamak olayın özeti bu.
Benim de doğumdan sonraki 1 sene boyunca evliliğim sekteye uğruyordu. Çok gergindim. Sadece evde değil işyerinde de her şeye bir kulp takıyordum. Ortada gerçek sebep yokken boşanmayı bile istedim.
Eşimin ilgisi ve benim de normale dönen hormonlarım biraz durumu kurtardı.
Çocuğunuza bu kadar gerginliği yaşatmaya hakkını yok. Terapiste falan gidin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?