Cocuktan sonra evlilik bitiyormus

O çocuk sadece senin çocuğun değil ki ikinizin çocuğu. Oturup konuşsanız eşin çocukla ilgilenirken senin neler hissettiğini anlar ve sana karşı daha anlayışlı olur. Böylece senin üstünden yükü en azından birazcık alarak senin de ona karşı daha anlayışlı olmanı sağlar.

sebep çocukla ilgilenmemesi değil canim en ufak birseyde kavga çıkarması kusmesi ve bu her hafta tekrarlanır

Evde de olsaniz yapin. Erkek diye fosur fosur uyusun demeyin,aman rahatsiz olmasin demeyin. Kadin kadar erkegin de cocugu o. Gunduz ise gidebiliyor olmak bir arti degil ki,calismak herkesin kendi gorevi.
Ya yine de .. ben çalışmasam ‘eh hadi derim’ ama şu anda bile içler acısı haldeyim . Evet eşim çok yardımcı bana ama işin çoğu bana düşüyor . 10 -12 güne doğum olacak , ben hala çalışıyorum . Ayaklarım beni taşımıyor artık . Öyle şişti ki , vücudumda en beğendiğim yerim ayaklarım izlen şu anda gördükçe ağlayasım geliyor . 2 numara büyük terlik giyiyorum , ve bantları en sonda ..
Doğumdan sonra da ‘lohusa depresyonuna’ girecek vaktim olmayacak.. maksimum 1 ay sonra kucağımda bebe işe döneceğim ...
bu sebeple , kalksın efendim geceleri ...

Ps: görüntü rahatsızlığı için özür dilerim

Eklentiler

• FFA0F9E9-58E7-47DE-B17E-EF3C90A2E736.webp
    27,9 KB · Görüntüleme: 60
Goruntu rahatsizligi ne demek,anne oluyorsunuz,guzellik ruhunuzda. Sag salim alin kucaginiza insallah.

Çocuktan sonra evlilikte adam gibi kaytarmadan, karısını düşünerek hareket eden adamlara sonsuz saygımı sunuyorum burdan.
Bence en ince koca kişisi bile tam bir öküz moduna bağlayabilir söz konusu çocuk sorumluluğuysa. Çünkü gerçekten çok ağır bir yük..onlar kolaylıkla kaytarmayı hak görüyor kendilerinde ama annenin kendine biraz zaman ayırma,azıcık bebeksiz evde,dışarda vakit geçirmesi namümkün oluyor,analıktan el çekmek gibi algılanıyor bazı beyfendilere göre..
Biz de çok sıkıntı yaşadık,daha doğrusu önceleri ben..baktım kendime bitmişim,adamın keyfi gıcır,uyku günde 12 saat,yeme içmesi,sıcak çayında sorun yok..dedim bu işte bir tuhaflık var??? Kızıma bakım ve ilgimi azaltmadan herşeyden elimi ayağımı çekip,kızımın bakım ve ilgisini de kademe kademe ona devrettim.
Konu sahibi, çocuğun yanında mı tartışıyorsunuz? Eğer öyleyse yazık,yapmayın.
Benim eşimi çiğ çiğ yemek istediğim öyle anlar oldu ki, kendimi tuttum hep yavrum olumsuz etkilenmesin diye. Biz sorunları belki ilerleyen vadede çözeriz, ilişkiyi de rayına oturturuz ama onların zihninde bıraktığımız etki kalıcı olur.
Eşinizi çocuğunuz uyuduğunda karşınıza alıp sakin bir şekilde konuşmaya çalışın lütfen.

Herkese iyi akşamlar arkadaşlar Konuyla ilgili fikrim; anne baba dışında, karı koca olduğunu unutmamak gerekiyor. Evet çocuktan sonra hayat bambaşka oluyor. Rahat bir yaşantı sonrasında çocukla ilgilenmek, sorumluluğu yüklenmek kimi zaman iki tarafa da zor gelebiliyor. Yapmaniz gereken en onemli sey birbirinize vakit ayırmak. Mesela ara sira anneniz ya da kayinvalideniz size yakinsa çocuğunuzu bırakarak, bir kaç saat başbaşa zaman geçirmek. Eminim iyi gelecektir. Bunlar cok basit konular ve kesinlikle düzeltilemeyecek seyler değil. Çocuktan sonra evlilik bitmesinden ziyade sizi birbirinize baglayan asıl aile kavramini hissetmenize sebep olan yaşanabilecek en güzel şey bence

Çok da doğru değil bence bu bananecilik
Ben de hamileyim
3 aydır yatmak zorundayım
Evde yemek dahil her işi ben söylemeden eşim yapar
Ben istirahat aldım izindeyim yani evden çalışıyorum
Eşim işe devam akşam işten gelip herşey ona kalınca ben mahcup oluyorum hep de teşekkür ederim
O da sağolsun daha çok yapar
Ama bu bananeciliğin sonu bence çok iyi bitmez
İki taraf da birbirini düşünmeli
Adam herşeyi yapıyormuş ama karısı sağolsun diyeceği yerde banane derse
Adam da bir gün ummadık anda patlayabilir bence

Yalnız emzirmek yalnız karın doyurmak demek değil. Duygusal ve psikolojik olarak da önemli. Eşinize paslayacağınız iş bu olmasın bence. Alt değiştirme, gaz çıkarma gibi işleri tabiki paslayın. Mesela benim kızım asla biberon ve emzik kullanmadı çocuk resmen öğürüyordu öyle olunca da hasta da olsam yorgunda olsam emzirmek zorunda idim

Dediğim gibi anne olmadığım için ne desem boş . Belki de bebeğim gelince , kendim kıyamayacağım . Evet okumuştum , emzirmek duygusal açlığı da doyuruyor diye .
Fakat haftada 1 gün 2 gün annenin de uyumaya ihtiyacı var diye düşünüyorum .. ama yine dediğim gibi bir gelsin de sonra konuşmak daha doğru

Benimde iki tane çocuğum var ama hiç ilişkimize engel olmadı yorgun olsam da onu hiç kırmadım.. ama kızmaya gelince çocuklarının üstüne çok titrer asla bişey olsun istemez bebeğim 7 aylıkken yürütecten düştü bende evin dağınıklığını topluyodum o ise tlfnu elinde uğraşıyo kendisi bakacagina hatalı ben oldum bana demediğini bırakmadı çok kötü şeyler yaşadık Ogün ağzımızdan hiç hoş olmayan sözler çıktı anne olarak bizde istemeyiz evlatlarımıza zarar gelmesini..hem kendisi hatalı hem beni çok üzdü şimdide oğlum 1 yaşında bişey oldumu benden biliyo

Soru bana değil, ama iki çocuk annesi olarak ufak tefek tavsiyede bulunmak istedim. Ben mesela eşimle her gün en az 10 dakika zaman geçirmeye çalışıyorum. 10 dakika ne ki demeyin. Çocuğun gazi, diş çıkartması, ateslenmesi felan derken için anne ve baba olarak çabuk eş olduğunu unutabilir. Bu iki taraf için de geçerli. Onun icin her gün ne kadar kısa olursa olsun eşimizle eş olalım.
Cok uykusuz ve stresli zamanlarda eşler birbirine destek olmali. Mesela ben uykusuz kalsam eşim haftasonlari çocukları alır biraz gezidirir ben de uyurdum. Bende o uykusuz kalsa ona göre dikkat ederim.
Bazen hormonlar, uykusuzluk, ev işleri felan üstünüze yıkılsa ister istemez ani çıkışlarda bulunabiliyoruz. Ne kadar kendimizi haklı görsekte, sonradan haksızlık yaptığımızı veya abarttigimizi fark edebiliriz. Öyle zamanlarda gidip özür dilemeli. Ben kaç defa eşimden böyle durumlarda özür diledim bilmiyorum, ama insan kendi hareketlerini de hep tartıp ölcmeli.
Çekirdek aile olarak da hep beraber zaman geçirmeli. Akşam yemekleri mesela beraber yenilse hem çocuk açısından hemde evlilik açısından daha iyi.
İmkan varsa eşler olarak tek başına da birseyler yapılabilir, ama praktikte bu çokta olmuyor bizde.
Genel tavsiye:küs yatmamak. Kavgalari aynı gün sonlandırıp, hayata devam etmek
Ben şahsen çocuktan sonra evliliklerin bittiklerin sözüne katılmıyorum. Insan ama daha çok dikkat etmeli annelik/babalik ve eşlik arasında dengeyi kurmak icin. Korkmaniza gerek yok

Varis corabi giymiyorsaniz giymenizi tavsiye ederim. Ayaklardaki sislige cok etkisi olmayacaktir ama en azindan kanin daha yukarda kalmasini saglar. Gecmis olsun,birkac yil onceyi hatirladim agrisi fenaydi.

Varis corabi giymiyorsaniz giymenizi tavsiye ederim. Ayaklardaki sislige cok etkisi olmayacaktir ama en azindan kanin daha yukarda kalmasini saglar. Gecmis olsun,birkac yil onceyi hatirladim agrisi fenaydi.
Doktorum hiç bahsetmedi bu varis çorabından . Isırgan otu çayı iç ve bol bol yürü dedi . Ki ben bütün hamileliğimi ayakta geçirmiş biri olarak daha ne kadar yürüyeceğim bilemiyorum .ayak ağrısının gerçekten bu kadar kötü olacağını hiç tahmin etmezdim ..
Allah herkesin yardımcısı olsun .
Bu arada konu sahibi Morsardunya düzeldi mi eşinizle aranız ? Küs uyumayın:/

Eger cocuga birkaç saat bakabilecek birileri olursa ewlilikler tabi devam eder. Imkani olmayanlar anne baba olmaktan eş olmayi unutuyorlar. Cocuk olduktan sonra hicbirsey eskisi gibi olmaz. Öncelik artik odur. O yüzden önce anne baba sonra kari koca olursun. Birde cocuk olmadan bağlanamayipta cocuk olduktan sonra dahada nasil baglaniyosunuz. Eskiden sadece ikiniz varken başbaşa zaman gecirebilirken istediginiz kadar o baglanma tam olmuyoda cocuk dogunca gece yuzbin kez kalkinca hastalaninca yok yedi agladi uyudu uyumadi.durdu durmadi bu hengamede nasil dahada insan bağlaniyor anlamadim. Bence bazi ciftlerin hayati zaten monotondu ise git gel ye ic uyu ertesi gun yine ayni. Cocuk olunca en azindan hayatlarinda bi farklilik oldu. Bu yuzdende birbirleriyle zaman gecirmek başbasa kalmak romantik durumlar onlar icin onemli degil heralde..

Size katılıyorum ama durum çoğu kişide böyle

hayır canım o zaten çoktan uyumuştu ben düzeltmek istemiyorum ki cidden soğudum artik

romantikligi geçtim artik insan gibi davransa derdindeyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…