- Konu Sahibi Morsardunya
-
kriz anlRinda kendiside kriz geçiriyorDemezler.
O yüzden biz de dememeliyiz..
Babalık kolay değil.
Neşesi yerinde çocuğa komşu da bakar seve seve.
Kriz anlarında nerede durduğu önemli dimi ama?
tek sebep su lanet sevgimAğzımdan aldınız sözü.Çocuktan önce de böyleydi yazmışsınız birkaç yerde , neden peki? Canınıza yazık yahu.
sebep çocukla ilgilenmemesi değil canim en ufak birseyde kavga çıkarması kusmesi ve bu her hafta tekrarlanırO çocuk sadece senin çocuğun değil ki ikinizin çocuğu. Oturup konuşsanız eşin çocukla ilgilenirken senin neler hissettiğini anlar ve sana karşı daha anlayışlı olur. Böylece senin üstünden yükü en azından birazcık alarak senin de ona karşı daha anlayışlı olmanı sağlar.
Ya yine de .. ben çalışmasam ‘eh hadi derim’ ama şu anda bile içler acısı haldeyim . Evet eşim çok yardımcı bana ama işin çoğu bana düşüyor . 10 -12 güne doğum olacak , ben hala çalışıyorum . Ayaklarım beni taşımıyor artık . Öyle şişti ki , vücudumda en beğendiğim yerim ayaklarım izlen şu anda gördükçe ağlayasım geliyor . 2 numara büyük terlik giyiyorum , ve bantları en sonda ..Evde de olsaniz yapin. Erkek diye fosur fosur uyusun demeyin,aman rahatsiz olmasin demeyin. Kadin kadar erkegin de cocugu o. Gunduz ise gidebiliyor olmak bir arti degil ki,calismak herkesin kendi gorevi.
Goruntu rahatsizligi ne demek,anne oluyorsunuz,guzellik ruhunuzda. Sag salim alin kucaginiza insallah.Ya yine de .. ben çalışmasam ‘eh hadi derim’ ama şu anda bile içler acısı haldeyim . Evet eşim çok yardımcı bana ama işin çoğu bana düşüyor . 10 -12 güne doğum olacak , ben hala çalışıyorum . Ayaklarım beni taşımıyor artık . Öyle şişti ki , vücudumda en beğendiğim yerim ayaklarım izlen şu anda gördükçe ağlayasım geliyor . 2 numara büyük terlik giyiyorum , ve bantları en sonda ..
Doğumdan sonra da ‘lohusa depresyonuna’ girecek vaktim olmayacak.. maksimum 1 ay sonra kucağımda bebe işe döneceğim ...
bu sebeple , kalksın efendim geceleri ...
Ps: görüntü rahatsızlığı için özür dilerim
Goruntu rahatsizligi ne demek,anne oluyorsunuz,guzellik ruhunuzda. Sag salim alin kucaginiza insallah.
Çok da doğru değil bence bu bananecilikBen çocuklu değilim ama çocuklu bir arkadaşım var.
Kadını tanıyınca dünyaya bakışım değişti.
Anneden çok babasına ihtiyaç duyan bir çocuk gördüm.
Çünkü kadın öyle alıştırmış.
Anne su.. Babandan iste yavrum. Ahmet çocuk su istiyo.
Anne kakam. Babası kakası varmııışşş...
Baba iki dk bir şey alıp gelecek. İndi yarı yol gitti. Çocuk baba diye ağladı.
Anne onu oyalar normalde dimi?
Yok efendim baba aranılır. Ahmet çocuk ağlıyor gel onu da al.
O yarı yoldan adam dönüp çocuğu alıp gidiyor..
:) :) Ondan çok şey öğrendim valla.
Diyelim alışveriş yapmaları gerek.
Hep birlikte avm. Saatli oyun alanlarına abla gözetimine bırakıp gidiyorlar.
Çocuk 2 saat gayet rahat duruyo. Arkadaş ediniyor zaten..
Valla nasıl alıştırmışlar bilmiyorum ama büyük başarı..
Eşinizi hayatınıza katmak adına şartları zorlayın.
Mesela bu bahsettiğim ilişkide adam polis.
Ben olsam ya yazık zaten çok yoğun, stresli işi var.
Çocukla daha çok ben ilgilenirim derdim kesin.
Ama kadın ne münasebet, ben mi dedim polis ol diye ben de çalışıyorum.
Her yüke ortak olacak diyor.
Az uyusun bana ne, sofradan çok doymadan kalksın bana ne.
Ben her şeyi süper mi yapıyorum. 2. çocuğu istemeyi biliyo ama diyo..
Helal olsun :)
Çocuğu ortak kararla dünyaya getirdiniz.
Zor bir çocuk da olsa zorluklara birlikte göğüs germelisiniz.
Aynı sıkıntılara göğüs görmek sizi birbirinize yakınlaştırır diye düşünüyorum.
Yalnız emzirmek yalnız karın doyurmak demek değil. Duygusal ve psikolojik olarak da önemli. Eşinize paslayacağınız iş bu olmasın bence. Alt değiştirme, gaz çıkarma gibi işleri tabiki paslayın. Mesela benim kızım asla biberon ve emzik kullanmadı çocuk resmen öğürüyordu öyle olunca da hasta da olsam yorgunda olsam emzirmek zorunda idimHep diyorum çocuğum yok bol keseden atıyor olabilirim ama çevremde gördüğüm kadarıyla bebekle alakalı herşryş ‘kadın’ yaptığı için tükenme çok hızlı oluyor . Ben süt sağma aleti aldım . Bazı geceler , sütümü sağıp biberona koymayı düşünüyorum , arada babası da uyansın gece . Tek başıma herşey ile başa çıkmak istemiyorum . Hayat müşterek ..
Ya da dediğin gibi altını değiştirsin vs . O zaman kadında kocasına zaman ayırabilir . Bakalım beni neler bekliyor
Dediğim gibi anne olmadığım için ne desem boş . Belki de bebeğim gelince , kendim kıyamayacağım . Evet okumuştum , emzirmek duygusal açlığı da doyuruyor diye .Yalnız emzirmek yalnız karın doyurmak demek değil. Duygusal ve psikolojik olarak da önemli. Eşinize paslayacağınız iş bu olmasın bence. Alt değiştirme, gaz çıkarma gibi işleri tabiki paslayın. Mesela benim kızım asla biberon ve emzik kullanmadı çocuk resmen öğürüyordu öyle olunca da hasta da olsam yorgunda olsam emzirmek zorunda idim
Çok yakın zamanda hayırlısı ile bir bebeğimiz olacak ve bu cümleleri o kadar çok duyuyorum ki .. korkmuyor değilim :/
Gerçekten sorunu tam olarak açar mısınız ¿ ben de şuraya bir yere ilişeyim, yapmam ve yapmamam gerekenleri not alayım...
Hakkınızda hayırlısı olsun , dilerim en kısa sürede toparlarsınız
Varis corabi giymiyorsaniz giymenizi tavsiye ederim. Ayaklardaki sislige cok etkisi olmayacaktir ama en azindan kanin daha yukarda kalmasini saglar. Gecmis olsun,birkac yil onceyi hatirladim agrisi fenaydi.Ya yine de .. ben çalışmasam ‘eh hadi derim’ ama şu anda bile içler acısı haldeyim . Evet eşim çok yardımcı bana ama işin çoğu bana düşüyor . 10 -12 güne doğum olacak , ben hala çalışıyorum . Ayaklarım beni taşımıyor artık . Öyle şişti ki , vücudumda en beğendiğim yerim ayaklarım izlen şu anda gördükçe ağlayasım geliyor . 2 numara büyük terlik giyiyorum , ve bantları en sonda ..
Doğumdan sonra da ‘lohusa depresyonuna’ girecek vaktim olmayacak.. maksimum 1 ay sonra kucağımda bebe işe döneceğim ...
bu sebeple , kalksın efendim geceleri ...
Ps: görüntü rahatsızlığı için özür dilerim
Doktorum hiç bahsetmedi bu varis çorabından . Isırgan otu çayı iç ve bol bol yürü dedi . Ki ben bütün hamileliğimi ayakta geçirmiş biri olarak daha ne kadar yürüyeceğim bilemiyorum .ayak ağrısının gerçekten bu kadar kötü olacağını hiç tahmin etmezdim ..Varis corabi giymiyorsaniz giymenizi tavsiye ederim. Ayaklardaki sislige cok etkisi olmayacaktir ama en azindan kanin daha yukarda kalmasini saglar. Gecmis olsun,birkac yil onceyi hatirladim agrisi fenaydi.
Size katılıyorum ama durum çoğu kişide böyleAy yok artik , yapmayin bu kadar ...larini kaldirmayin su adamlarin yahu
Zaten bebege bakmak zorunda , yok kiyafet , alt acma vs bunlari gectim de geri kalanlar sacma , onlar bir zahmet kadinlarla ilgilensinler , doguran kadin , hormonlari tepe taklak olan kadin , uykusuz kalan kadin , ilgiye ihtiyaci olan kadin
Konu sahibi , saglam bir iliskiyi cocuk guzellestirir , evlilik de cocuktan sonra daha guzel olur , sizin probleminiz ne bilmiyorum ama cocuk olmasa da bozulacakmis demek ki
hayır canım o zaten çoktan uyumuştu ben düzeltmek istemiyorum ki cidden soğudum artikDoktorum hiç bahsetmedi bu varis çorabından . Isırgan otu çayı iç ve bol bol yürü dedi . Ki ben bütün hamileliğimi ayakta geçirmiş biri olarak daha ne kadar yürüyeceğim bilemiyorum .ayak ağrısının gerçekten bu kadar kötü olacağını hiç tahmin etmezdim ..
Allah herkesin yardımcısı olsun .
Bu arada konu sahibiMorsardunya düzeldi mi eşinizle aranız ? Küs uyumayın:/
romantikligi geçtim artik insan gibi davransa derdindeyimEger cocuga birkaç saat bakabilecek birileri olursa ewlilikler tabi devam eder. Imkani olmayanlar anne baba olmaktan eş olmayi unutuyorlar. Cocuk olduktan sonra hicbirsey eskisi gibi olmaz. Öncelik artik odur. O yüzden önce anne baba sonra kari koca olursun. Birde cocuk olmadan bağlanamayipta cocuk olduktan sonra dahada nasil baglaniyosunuz. Eskiden sadece ikiniz varken başbaşa zaman gecirebilirken istediginiz kadar o baglanma tam olmuyoda cocuk dogunca gece yuzbin kez kalkinca hastalaninca yok yedi agladi uyudu uyumadi.durdu durmadi bu hengamede nasil dahada insan bağlaniyor anlamadim. Bence bazi ciftlerin hayati zaten monotondu ise git gel ye ic uyu ertesi gun yine ayni. Cocuk olunca en azindan hayatlarinda bi farklilik oldu. Bu yuzdende birbirleriyle zaman gecirmek başbasa kalmak romantik durumlar onlar icin onemli degil heralde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?