Çok açıksınız ,giyinin !

O ne cesaretmiş öyle aklınca tatlı tatlı uyarıyo bide. Bende senin kocan çok sigara içiyo, güzelim havayı kirletiyo, bununla yetinmeyip elalemin karısını kızını dikizliyo. Rahatsızım gereğini yapın lütfen deseydin. Bu tam abdestinden şüphesi olanlara benzemiş.

Kalbini kırmak istemezdim
Ama böyle fütursuzca insana aklınca alttan sopa gösteren insanlra ayar olurum

Demek ki kocan bana bakıyor
Sahip çık kocanın gözlerini oyarım deseydin

Çok haklısınız böylelerine taviz vermemek lazım.Kocasının gözünü kapatsın çok kıskanıyorsa.Ne günlere kaldık ya

Bu konu ile alakalı güzel bir söz var bilmem doğru mu yazıyorum; hatalıysam düzeltin.
Oğullarınıza tecavüz etmemeyi öğretin,
Kızlarınıza nasıl giyinmesi gerektiğini değil.

Gerekeni yapmışsınız, etraf hadsiz kaynıyor.

Ancak söylemeden edemeyeceğim.
Şu "yallah arabistana" yazan üyelerin mantığını anlamıyorum.

O laf eden kadından farkı yok bunları söyleyenin. Açığıyla kapalısıyla herkes T.C. vatandaşı, kimse kimseye karışma ve laf söyleme hakkına sahip değil. Ancak Yallah Arabistana sözü sadece bir kesimi hedef alıyor. Bağnazları değil, kapalıları. Bu da çok irrite edici. Haydi başka ülkeye dense ki o bile iğrenç, yine hedef kitlesi sınırlandırılmış olmaz.

Ama bir şeyi eleştirirken eleştirilen taraf gibi olmamak asıl marifet.

Hanımlar,
bıçak sırtı bir konuda yorumlara biraz dikkat ederseniz sevinirim, bazı şeyleri savunurken örtülü-örtüsüz kadın ayrımı yapıp kalp kırıyorsunuz.

Ya bir kısım örtülü arkadaşlarımız açık kadınları yeriyor ya da bir kısım açık arkadaşlarımız örtülü kadınları yeriyor, hepimiz kadınız farkındasınız değil mi? Hepimizin giyim ve yaşam biçimini tercih etme hakkı var, bu hakları hep beraber savunmamız gerektiğini, birimizin diğerinin hakkını yok saymaması, gasp etmemesi gerektiğini öğrenmeliyiz, şort giyen bir kadın teşhirci değildir, örtülü bir kadın da pasaklı değildir.

Neden böyle konular açıldığında örtülüler Arabistan'a, açıklar Avrupa'ya kovalanıyor?
Bir arada yaşamayı başaramıyor musunuz?

Konuya gelirsek giyimden rahatsızlık duyma örtülü-örtüsüz olmakla alakalı değildir, zihniyet meselesidir.
Aşırı kıskanç, özgüveni olmayan insanlar 3. şahıslardan kıskanır eşini, gözünü dikip bakmakta ayıptır, ne evinde balkonunda oturan insana gözünü dikip bakabilirsin ne de sokakta bakabilirsin, kadınlar birbirini ikaz edeceğine erkekleri eğitmelidir.

Çok iyi yapmışsın konu sahibi tebrik ederim
Bu tiplere ağzının payını vermek lazım
Anlasınlar artık insanların istediğini giyebileceğini
Yeni evime taşınalı 4 ay oldu, evde kısa askılı elbiseler giyiyorum, giriş kattayım, çıkıp balkonda çamaşırda asıyorum, kahvaltıda yapıyorum, ilk günler dik dik bakıyorlardı, şimdi alıştılar, inadına giymeye devam ettim. Herkes saygı göstermeyi öğrenecek

Kesinlikle Mune ben de bunu dedim.
Erkeği eğitmek lazım.
Kafalar sapık olduktan sonra açık&kapalı fark etmez.
Bizim farklılıklarımız kültürümüzün bir parçası.
Netice de şortun altındaki de bir KADIN, çarşafın içindeki de.
Ve her kadın senin de dediğin gibi istediği gibi yaşama hakkına sahiptir. Kimse kimseyi yeremez veya kendi inancına uydurmaya çalışamaz.
Kadın kadının hakkını korumaz ve savunamazsa dünya bizim için yaşanılacak yer olmaktan çıkar.
Ne yazık ki çoğu kadın bu konuda bilinçsiz.

Hala çoğu şeyin farkında değiliz, benim şortumu, diğerinin örtüsünü yok saymak, kısıtlamak, yasaklamak ve buna hiçbirimizin ses çıkarmaması, nasılsa ben şort giymiyorum veya örtülü değilim kısıtlasınlar oh iyi oluyor demek ileri de hepimizin birçok hakkının gasp edilmesine zemin hazırlar.

Şort mu hep beraber sahip çıkmalıyız, örtü mü yine hepimizin meselesi olmalı.

Konuda anlatılan kadının yaptığı giyimiyle alakalı değil zihniyetiyle ilgili, dış görünüşü açık ama zihniyeti kötü, kocasını uçan sinekten kıskanıp tüm hemcinslerini potansiyel tehlike olarak gördüğünden bacak kadar kızlara gözünü dikip ters ters bakan ne kadınlar gördüm, yanından geçerken kocasının eline sımsıkı sarılanlar var, karşıdan gelen kadına değil yanındaki adama bakacaksın, adamın gözleri yuvalarında dönüyorsa koca diye yanında gezdirmeyeceksin, biz kadınlar aman kocam iyi ama kadınlar fena düşüncesini adamlara empoze edersek daha çooook böyle vakalar yaşanır.

Madem kocan bakıyor git kocana soyle bakmasin. O senin kendi kocanın davarligi. Bazen su sevgilisi veya kocası olan kadınlar diğer kadınları hep rakip olarak görüyor. Hepsi değil tabi. Senin kocanın gözü dışarıda ise ben ne yapayım

Ayrıca bu ilk değil bundan birkaç gün önce ankarada bir sitede kadın evin içinde sort giyiyor diye site yonetimine ve polise şikayet edilmişti

Acığı kapalısı diye degil, eğer rahatsız oluyorsan bakmazsın di mi? Mesela kuzenin rahatsızsa öteki balkona yolluyor, gidip milletin özgürlüğüne müdahele etmiyor. Üstelik askılı alt tarafı, donla balkona çıkmamıs. Inancın ne olursa olsun kimseye gidip hadsizce karısamazsın. Yasaya uygun olmayanı sikayet edersin ama kılığına asla müdahele hakkın olamaz. Bu nettir, vatandaşlık ve insan hakkıdır.

İste bu yüzden acık giyimden rahatsız olan ve kendi rahatsız diye baskasına müdahele hakkını görene biz de herkesin çarsaf giydiği yere git, yani Yallah Arabistan diyoruz. Burası Türkiye, Arabistan olmıcaz, bunu kabul etmeyeni de hayal ettikleri ulkeye alalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…