Çok açıksınız ,giyinin !

Umarım bu tipler azalır yok olurlar tamamen. Bir zamanlar kapalılar çok mağdur edildi. Simdi de başı açıklar bazı kesimler tarafından mağdur ediliyor . İkisine de karşıyım. Herkes özgürce istediğini giysin. İsterse çıplak gezsin kimseyi ilgilendirmez.

İlk paragrafta kesinlikle haklısınız.

Ama ikinci paragrafta eleştirdiğiniz tarafa dönüyorsunuz bence. Açık giyimden rahatsız olanlar muhakkak ki kapalı değil, kocasına güvenmeyen kadınlar. Konu nerden kapalıya Arabistan'a geldi orası ayrı bir ironi.

Kimse Türkiye'yi Arabistan yapmaya çalışmıyor, kimseden de Arabistan'a övgü duymadım bugüne kadar. Kimsenin hayali de Arabistan'da yaşamak filan değil, hayal dünyasından çıkın ve herkesin eşit haklarını savunun bence.

Bu ülkede nasıl şort giyen kadına tekme atan, boşanmış kadına kötü gözle bakan, açık kapalı fark etmeden kadın görünce salya akıtıp tahrik oldum diyenler insandışı bir mahluksa; kapalı kadının tiyatroda başörtüsünü çeken, üniversiteye sokmayan, ve de sokakta tüküren de aynı türden.

Ayrım yapmak bizi daha kötü hale sokacak anlayın artık bunu.

Yallah Arabistan değil o yüzden konu, yallah psikoloğa.

Çünkü bu zihniyet ve psikoloji meselesi.

Kesinlikle katılıyorum.
Her dönem birileri hedef gösterilip mağdur ediliyor ve kimse de gözünü açıp olaya objektif yaklaşmıyor.

Siz şu an olayı sadece kapalı ve açık kadınlar olarak algılıyorsunuz ama arkadaş onu kastetmemiş ki.Bir başkasının giyimi hakkında yorum yapan herkese demiş onu,başı kapalı kadınlara değil sadece.

Ben yorumumu sadece "Yallah Arabistan'a" söylemi üzerinden yaptım. Evet mesele zihniyet meselesi, olay bu söyleme nasıl geliyor ben de onu eleştirdim açıkçası.

Bir de açık giyinenleri eleştiren, müdahale edenleri herkesin çarşaf giydiği Arabistan'a alalım demiş. Burda sanki açık giyinenlere müdahale edenler kapalı gibi algılanıyor, halbuki bunu yapan kocasına güvenmeyenler, kocası adam olmayanlar.

"Yallah Arabistan'a" lafı kendi giyim stilini, düşünce tarzını vs. zorla dayatmaya çalışan, müdahale eden kişiler için söyleniyor, bütün tesettürlüler kastedilerek değil. Madem rahatsız oluyorsun, Arabistan'a git orada rahat edersin, bana karışma anlamında. Genel bir şey değil yani.

Ben yorumumu sadece "Yallah Arabistan'a" söylemi üzerinden yaptım. Evet mesele zihniyet meselesi, olay bu söyleme nasıl geliyor ben de onu eleştirdim açıkçası.

Ben de o söylemden bahsediyorum zaten.Kimse başı kapalı kadınlar Yallah Arabistan'a demiyor ya da ne bileyim sadece başı kapalı kadınlar kastedilmiyor.Şahsen ben bunu birine söylerken ne giydiğini önemsemem,Arabistan kadınların en çok kısıtlandığı ülkelerden biri,bir başka kadını eşi için kısıtlamak isteyen kadınlar buyursunlar gitsinler kafaları rahat eder anlamında söyleniyor...

Ben o kadar masumane olduğuna inanamıyorum malesef. Sosyal medya üzerinde genelde kadınlara bu konuda vurmak istedikleri zaman kullanılıyor.

Benim o sozden anladigim kapali giyinmek isteyen kadinlarin Arabistan'a gonderilmek istenmesi degil. Butun kadinlarin kapali giyinmesi gerektigini soyleyen insanlara soylenmis. Bence yanlis da degil, eger bir kisi acik giyinen kadinlardan rahatsiz oluyorsa o zaman butun kadinlarin halihazirda kapali giyindikleri yere gitsin. Yoksa kimsenin basortulu kadinlardan rahatsizlik duydugunu sanmiyorum; rahatsiz olunan kesim butun kadinlari bir kaliba sokmaya calisan ve bu sirada tacize varan davranislarda bulunan kesim.

Ben o kadar masumane olduğuna inanamıyorum malesef. Sosyal medya üzerinde genelde kadınlara bu konuda vurmak istedikleri zaman kullanılıyor.
Daha onceden cevap verilmis, simdi daha iyi anladim sizi :) Sosyal medyada muhafazakar kesime saldirmak isteyenler tarafindan kullaniliyor haklisiniz, ben buradaki yorumlarinda bahsi gecen cumleyi kullanan uyeler icin az onceki yorumu yazmistim. Burada o zihniyette bir kadin oldugunu dusunmuyorum ama genel olarak hak veriyorum size.

Fırsat vermeyin lütfen bu kafalara. Otobüste tekme atan adamlar bunların yetiştirdiği çocuklar işte. Herkes kendinden sorumlu. Bakmayiver tahrik oluyorsan gerizekalı. Vallahi sinirlendim bak. Her yerde gözleri bunların.

Bol parduseli kapalı bı bayanım öyle komsularim var hiç rahatsiz olmam aksine olan çıkmasın balkona hayret yani çok ayıp ya.

ay çok fena evinizi bile gözetliyorlar demek ki. ben de açıkçası evde kimse yokken sütyen külot geziyorum acaba ne zaman şikayet gelir

Edilmişi var yahu, hem de şortla gezdiği için. Sütyen kilotla gezerseniz kapınıza polis getirirler valla, ehehe. Şaka bir yana hem kadının evini gözetleyip röntgencilik yap hem de şikayet et yalnız yüzsüzlüğe bakar mısınız?

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/e...tman-yoneticisine-sikayet-ettiler-172053h.htm

Bazı arkadaşlar işi direkt tesettürlü kesime veya siyasete yıkmış... Bu da sığ bir görüştür. Bu mevzu kişinin durumları algılanması ile ilgili.
Eğer işi dine getireceksek öncelikle islam dini şiddetle yasaklamıştır yoldan geçerken dahi başkasının evine özel alanına göz ucuyla bile bakmayı. İnsana saygı vardır evvela.
Bu kadının kocasının zihni ne kadar kirliyse demek komşu balkona bakabilecek kadar!

Kesinlikle katılıyorum.
Her dönem birileri hedef gösterilip mağdur ediliyor ve kimse de gözünü açıp olaya objektif yaklaşmıyor.
aynen bıktık artık bögg geldi ya yeter birbirimizi yemiyelim artık çok güzel demişsiniz yallah Arabistana degil yallah psikolaga basit bi ruhsal olay bile ideolajilere baglanıyor artık

Ben farklı açıdan bakıyorum. Yıllarca Türkiye'de doğdum büyüdüm, hep açıktım. Başıma böyle bir şey gelmedi. Sadece erkeklerin değil kadınların da kocalarını kıskanarak bakacakları kadar güzel mi değildim nedir semte göre değişebilir tabii ki zihniyet ama bence bazı dönemlerde bu tarz haberler bilerek ardı ardına yazılıyor. Konu sahibi lafım size değil. Demek istediğim tabii ki evinizde kimsenin size karışmaya hakkı yok. Münferit bir olay sadece fikrimce. kim bilir ne yaşadı ya da yaşayamadı ise kendine güveni olmayan bir kadın kıskanıp saldırmış bence size. Hiç takmaya değmez. Çatlasın otursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…