- 30 Ekim 2013
- 20.473
- 57.156
- 798
Acığı kapalısı diye degil, eğer rahatsız oluyorsan bakmazsın di mi? Mesela kuzenin rahatsızsa öteki balkona yolluyor, gidip milletin özgürlüğüne müdahele etmiyor. Üstelik askılı alt tarafı, donla balkona çıkmamıs. Inancın ne olursa olsun kimseye gidip hadsizce karısamazsın. Yasaya uygun olmayanı sikayet edersin ama kılığına asla müdahele hakkın olamaz. Bu nettir, vatandaşlık ve insan hakkıdır.
İste bu yüzden acık giyimden rahatsız olan ve kendi rahatsız diye baskasına müdahele hakkını görene biz de herkesin çarsaf giydiği yere git, yani Yallah Arabistan diyoruz. Burası Türkiye, Arabistan olmıcaz, bunu kabul etmeyeni de hayal ettikleri ulkeye alalım.
Umarım bu tipler azalır yok olurlar tamamen. Bir zamanlar kapalılar çok mağdur edildi. Simdi de başı açıklar bazı kesimler tarafından mağdur ediliyor . İkisine de karşıyım. Herkes özgürce istediğini giysin. İsterse çıplak gezsin kimseyi ilgilendirmez.
İlk paragrafta kesinlikle haklısınız.
Ama ikinci paragrafta eleştirdiğiniz tarafa dönüyorsunuz bence. Açık giyimden rahatsız olanlar muhakkak ki kapalı değil, kocasına güvenmeyen kadınlar. Konu nerden kapalıya Arabistan'a geldi orası ayrı bir ironi.
Kimse Türkiye'yi Arabistan yapmaya çalışmıyor, kimseden de Arabistan'a övgü duymadım bugüne kadar. Kimsenin hayali de Arabistan'da yaşamak filan değil, hayal dünyasından çıkın ve herkesin eşit haklarını savunun bence.
Bu ülkede nasıl şort giyen kadına tekme atan, boşanmış kadına kötü gözle bakan, açık kapalı fark etmeden kadın görünce salya akıtıp tahrik oldum diyenler insandışı bir mahluksa; kapalı kadının tiyatroda başörtüsünü çeken, üniversiteye sokmayan, ve de sokakta tüküren de aynı türden.
Ayrım yapmak bizi daha kötü hale sokacak anlayın artık bunu.
Yallah Arabistan değil o yüzden konu, yallah psikoloğa.
Çünkü bu zihniyet ve psikoloji meselesi.
Siz şu an olayı sadece kapalı ve açık kadınlar olarak algılıyorsunuz ama arkadaş onu kastetmemiş ki.Bir başkasının giyimi hakkında yorum yapan herkese demiş onu,başı kapalı kadınlara değil sadece.
Ben yorumumu sadece "Yallah Arabistan'a" söylemi üzerinden yaptım. Evet mesele zihniyet meselesi, olay bu söyleme nasıl geliyor ben de onu eleştirdim açıkçası.
"Yallah Arabistan'a" lafı kendi giyim stilini, düşünce tarzını vs. zorla dayatmaya çalışan, müdahale eden kişiler için söyleniyor, bütün tesettürlüler kastedilerek değil. Madem rahatsız oluyorsun, Arabistan'a git orada rahat edersin, bana karışma anlamında. Genel bir şey değil yani.
Benim o sozden anladigim kapali giyinmek isteyen kadinlarin Arabistan'a gonderilmek istenmesi degil. Butun kadinlarin kapali giyinmesi gerektigini soyleyen insanlara soylenmis. Bence yanlis da degil, eger bir kisi acik giyinen kadinlardan rahatsiz oluyorsa o zaman butun kadinlarin halihazirda kapali giyindikleri yere gitsin. Yoksa kimsenin basortulu kadinlardan rahatsizlik duydugunu sanmiyorum; rahatsiz olunan kesim butun kadinlari bir kaliba sokmaya calisan ve bu sirada tacize varan davranislarda bulunan kesim.İlk paragrafta kesinlikle haklısınız.
Ama ikinci paragrafta eleştirdiğiniz tarafa dönüyorsunuz bence. Açık giyimden rahatsız olanlar muhakkak ki kapalı değil, kocasına güvenmeyen kadınlar. Konu nerden kapalıya Arabistan'a geldi orası ayrı bir ironi.
Kimse Türkiye'yi Arabistan yapmaya çalışmıyor, kimseden de Arabistan'a övgü duymadım bugüne kadar. Kimsenin hayali de Arabistan'da yaşamak filan değil, hayal dünyasından çıkın ve herkesin eşit haklarını savunun bence.
Bu ülkede nasıl şort giyen kadına tekme atan, boşanmış kadına kötü gözle bakan, açık kapalı fark etmeden kadın görünce salya akıtıp tahrik oldum diyenler insandışı bir mahluksa; kapalı kadının tiyatroda başörtüsünü çeken, üniversiteye sokmayan, ve de sokakta tüküren de aynı türden.
Ayrım yapmak bizi daha kötü hale sokacak anlayın artık bunu.
Yallah Arabistan değil o yüzden konu, yallah psikoloğa.
Çünkü bu zihniyet ve psikoloji meselesi.
Daha onceden cevap verilmis, simdi daha iyi anladim sizi :) Sosyal medyada muhafazakar kesime saldirmak isteyenler tarafindan kullaniliyor haklisiniz, ben buradaki yorumlarinda bahsi gecen cumleyi kullanan uyeler icin az onceki yorumu yazmistim. Burada o zihniyette bir kadin oldugunu dusunmuyorum ama genel olarak hak veriyorum size.Ben o kadar masumane olduğuna inanamıyorum malesef. Sosyal medya üzerinde genelde kadınlara bu konuda vurmak istedikleri zaman kullanılıyor.
Fırsat vermeyin lütfen bu kafalara. Otobüste tekme atan adamlar bunların yetiştirdiği çocuklar işte. Herkes kendinden sorumlu. Bakmayiver tahrik oluyorsan gerizekalı. Vallahi sinirlendim bak. Her yerde gözleri bunların.Merhaba kızlar , hayırlı gunler dilerim .
Konuya gireyım eveleyip gevelemeden hemen .
Şimdi bi sitede oturuyorum , aynı apartmanda yakın bir arkadaşım var .
Dün onunla kahvaltı yapalım balkonda yaz bitmeden dedik .
Geldi hazırladık , ettik .
Yedi içtik , muhabbet ettik falan .
Benim çaprazımda yani yakın olarak benım oturduğum daireye bakan katta bir kadın var .
Akşamda yürüyüşe çıkıyoruz , arkadaşım beni aradı seni bekliyorum kapıdayım diye , bende hava soğuk diye çocuğu giydiriyorum canım dedım tamam dedi beni bekliyor.
Sonra ben çocuğu hazırladım çıkıyorum arabaya bindiriyorum
O sırada baktım arkadaşımın yanında o kadın var .
Beni görünce gülümsedi laf attı vs .
Soğuk nevaleyimdir biraz , bende tebessüm ettım cıktık .
Yolda gıderken arkadasım bana aynen şunu dedi " sabah kahvaltı yaptık ya , bizi görmüş çok açık giyiniyorsunuz kocalarımız var biraz daha örtülü giyinin !" demiş .
Tabi benim sinir beynime zıpladı.
Beni görünce numara ve korkudan tebessüm etmesi falan ayrı bir sahtekarlık ayrıca .
Direk döndüm yoldan dedim gel gidiyoruz şununla bide ben konuşayım dedim , gittik.
Kapısını çaldım
Çıktı selam verdim " bizimle ilgili bir problemin varmış bana da anlat dedim."
" Problem değilde benim eşim balkonda sigara içiyor , askılı giyiyorsun biraz daha kalın birşeyler giymeni istiyorum dedi ."
Bende " buna sen karar veremezsin , mülküm içinde istediğimi giyerim dedim .
" Bu teşhir oluyor " diyince bana .
Senin aklın fesatsa ben ne yapayım dedım .
Bende
İlk olarak açık giyinmiyorum .
Giyinsemde bu evimin içinde oluyor.
Balkona eşofman , ayıcıklı pijamalarımla çıkıyorum.
Böyle ayıcıklı pijamayada yavşayan art niyetli bir kocan varsa bu senin sorunun bir daha bana bu şeylerle gelirsen bozuşuruz . Açıkmışız , o zaman gideceksin alaskada yaşayacaksın !
dedim , döndük .
Çok sinirlendim kızlar .
Açık giyiniyorsunuz ne demek ?
O an çocuklar var dıye hakım olmaya çalıştım kendime ama ateş çıktı beynimden onun hala üste çıkmaya çalıştığını görünce
Ben doğru belli perde bile açan biri bile değilim evimde.
Ayda yılda bir balkona çıktık
Çamaşır asıyorum vs.
Bizi gözetlemiş ve kendini kurmuş resmen
Kıskançlık yaptığı çok aşikar
İnsanlar bu kadar bağnaz olmak için ne tüketiyorlar ben anlamıyorum .
ay çok fena evinizi bile gözetliyorlar demek ki. ben de açıkçası evde kimse yokken sütyen külot geziyorum acaba ne zaman şikayet gelir
Verilebilecek en harika cevapAllah bakmak için iki göz verdiyse kapamak içinde iki göz kapağı vermiş, eşin tahrik oluyorsa göz kapaklarını kullansin diyeydin.
Ne manyaklar var...
aynen bıktık artık bögg geldi ya yeter birbirimizi yemiyelim artık çok güzel demişsiniz yallah Arabistana degil yallah psikolaga basit bi ruhsal olay bile ideolajilere baglanıyor artıkKesinlikle katılıyorum.
Her dönem birileri hedef gösterilip mağdur ediliyor ve kimse de gözünü açıp olaya objektif yaklaşmıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?