kız... ne diyim. eşin de az değil hani de. belki de doğudaya.e şartlar da zor o da bunalmıştır kafa gitmiştir belki.. annenler o durumda sana destek çıkmaya çalışıyo eşinin yaptığına bak.. kuduruyom bex kuduruyombenimki de öyle olurdu kesin. biz de zor şartlarla evlendik kredilerle falan. 5 kuruş vermediler. bi gelin alışverişi bile yapmadılar. üstüne yeni evliler bi düzene girsinler demeyip habire para istediler. ben duruşumu korumasaydım biz de aynı olurduk.. eşime de ailesine de karşı duruşumu korudum. nettim. ve hep tatlı dille anlatarak çözmeye çalıştım. bak bebek olacak bak borçlarımız var.. inanır mısın inadımdan çalışmıyorum. parasızlığı görsün diye.. çalışsam parasız kalmasak yollayacak biliyorum.. ne bileyim belki benim kötülüğüm ama istemiyorum. sen de tavrını koru. de bak ben seni çok seviyorum. seninle her sıkıntıyı çekmeye razıyım. seninle bu evde ömrüm boyunca otururum yeter ki senle olayım senle olduktan sonra umrumda değil her şey. AMA bu parasızlığımız bu sıkıntılarımız kendi ailemiz içinse o zaman katlanırım de.. Başkaları için bunu yaşamak çok zor geliyo bana de. yeni gelinim bi gelin evim olmadı evlendik bişey takmadılar bana ben hiçbişey görmedim kimseden. sen de benim ne kadar ezildiğimi görmedin hiçbi zaman de.. ailen evet onları at demiyorum sana ama artık onlardan önce ailen benim BİZİZ de..
Arapça konuşuyorlar deyince... siirt in yerlileri de arap oluyor çünkü. Ve aman allahım tam psikopat kaynanalar ve sumsuk ogullar şehri. Etrafimda daha hiçbir istisnaya rastlamadim burada. Bütün kaynanalar manyak ve oğulları sunepeallah sana sabır kocana da akıl fikir versin ne diyim
ah ah bunlar ılk basta ıse yarıyo gbiydi sonra başladı neyın eksık demeye allahın rızası ana babada saklıymış yedıgımden kesmıyomus bılmem ne dilimde tüy biiti sıka sıka ağzımda diş kalmadı anam evet aynen şimdiki müstakbel gelınleri tam onlarn istediği gibi hataylı kapalı ona yapılacakmış bıde dıyolarkı sana yapamadık ıstemıyorum artık ddim ayy bak aklıma geldi yıne gelde delırme
beni de beğenmemişlerdi. kapalı değilim diye. olmaz bu dediler. müslüman gelin alacaz biz :) ben neysem artık... Takma canım sağı solu da istersen hiçbişey söyleme şimdilik sabret. bi durulsun eşin.. kavgasız sorunsuz eski halinize dönün. sabret ama.. bi süre sonra eşinle aranız baya düzeldikten sonra yavaş yavaş başlarsın alttan alttan söylemeye.. bi söyle kaç sonra uzatma yani. onu ya da ailesini suçlayarak değil. birikim yapalım biraz de mesela.. ne bileyim tüm sevimliliğini takınıp otur hayal edin birlikte alacak olduğunuz evi.. onun hoşuna gidecek şeyler söylersin yine evle ilgili. sonra da yavaştan birikim muhabetine başlarsın. onun da aklına sok ama şirin evinizin hayalini:)
ev alma gbi bi hayali yk ki geçen dediki altınlarını sat araba alalım hayr tbiki dedim benmkınden bi cacık olmaz bakalım kaynımın düğünü de geçsin neler olacak çok aşırı merak ediyorum. zaten ben kendımı yıyıp bitiriyorum maesef . gel kredi limitini yüksetelım yk azar azar odeyecekmıs buradada 1 sene uzatmayı düşünüyomuş taksıt anca o zaman bitermış düğünden sonra işte birikecek para işimizi görürmüş hayır anlamıyorum vallaha da bıllahada sardım sıgaraya yıne
sayende ben de sardım sigarayauzatecak düğün için... oha yaaaa. seni hiç mi düşünmüyo ki... bilmiyorum canım benim de yaşım tecrubelerim öyle çok değil ki 25im ben de. çocuk da mı düşünmüyo. asker adam emekli olmadan ev düşünmüyo zaten. benimki de öyle.. sakın altınlarını verme.. bak 300 lira kalıyo elimize diyosun bizim 100 anca kalıyo. krediydi kartlardı lojman elektrik su internet derken kalmıyo bişey.. haa yapsam yaparım altınlarla krediyi de kredi kartı borçlarını da kapatırım ama olcak şey değil. rahata kavuşursa yine ailem der diye yapmıyorum. ben de sıkışıyorum çok ama olsun böyle alışsın. yeni evliyiz biz 4-5 ay oldu daha. ama bu 4-5 ayın içinde bizden kaç defa para istendi haddi hesabı yok. elinde olmayınca gönderemiyo da. o zaman sana tavsiyem borca girin.. sokabildiğince borca sok. sen de sıkışcan ama olsun.. boşa da gitse önemli değil yeter ki para gidecek bi yeriniz olsun
Ben tam olarak sorun ne anlamadım.
Eşiniz ailesine yardım ettiği için mi parasızlık çekiyorsunuz?
Görümcelerinizin paranızın hesabını yapmalarına mı kızıyorsunuz?
Yoksa genel olarak parasız kadığınızdan dolayımı daralıyorsunuz?
Bunların hepsi ayrı mesele de, benimde çok kızdığım birşey varki yarama tuz basmış oldunuz bu konuyla. Konu komşu akraba her kimse, senin paranın hesabını yapmıyorlar mı deli oluyorum.
''2 kişi çalışıyorsunuz birinizin maaşını kenara atıyorsunuzdur'' yada
''kenara para atabiliyormusunuz'' sana ne kardeşim ya sana ne. Nerden biliyosun sen benim gelirimi giderimi.
Onlara göre para geliyor, ve asgari harcamaları vardır insanın onları yaparsın geriye para artar. Borcun mu var, o ay bi hastalık çıktı oraya mı para gitti, ekstra bişey var mı yok mu sen nereden biliyorsunda benim paramın hesabını yapıyorsun ki. Benimle birlikte benim şartlarımda yaşıyormusun?
Çok gıcık olduğum bir konu cidden, bende içimi dökeyim dedim
Ayy içim şişti okurken.
Herşeyi geçtim 21 yaşında genç bir kadın bir başına oralarda yaşıyor, bebeğini düşürüyor, morali bozuk. Tüm bunların üzerine bir de kocasının ailesinin dengesizlikleri ile uğraşıyor.
Aynı yaştayız biliyor musun? Ama ben kaldıramazdım.
Annemden, babamdan kopup ülkenin bir ucuna gidip, üstelik çok kötü şartlarda yaşayarak üzerine de benim rızkımı ailesine bağışlayan bir eşle ne yapardım bilemiyorum.
Ama sanırım sakin kalamazdım, ama boşanmazdım da. Zaten eşinin ailesi için boşanman birşeyi etkilemez. Onlar kopardıkları paraya bakarlar. Olan senin yuvana olur.
Nasıl yaparsın bilmiyorum ama o eşini avcunun içine alman lazım kızkardeşim:26: Hep derler ya düşman sevindirme diye, sen de yuvanı dağıtarak sevindirme.
Herşey çok yeni oturmamış düzenin, bırakıp gitmek kolay gibi görünüyor ama mutluluğa bazılarımız kolay ulaşamayabiliyor.
Ben şimdi sana kendi şartlarımı anlatsamyuh dersim. Bak şükret senin babaevinde rahatın yerindeymiş:26:
Aslina bakarsanız zamanında cok fedakarlik yaptım sozluyken nisanliyken vs. Esime harclik gonderirdim ama zor durumda olurdu . Simdi de ben cingar cikardigim zaman degistin diyor.siz biraz pasif kalmışsınız eşiniz pek size danışıp beraber karar alan biri değil sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?