opuyorumnanaktan
çok çok çok teşekkür ederim arkadaşım canım....
çok samimi duygularla yazmışsın belli hislerini...
ve inan çok üzüldüm istemezdim sana hatırlatmayı yaşadıklarını ama ben 8 aylık evliliğimde bunları yaşadım malesef.
şimdi dava açtım 1 nisan da dava ama canımdan çok sevdiğim adamdan ayrılmak beni yıpratıyor biraz. ve o da ona karşı olan duygularımı bildiği iin bunu kullanıyor...
hala neden yanıma gelmiyorsun diyor ben senin kocan değilmiyim bunca yapılandan sonra ...
İnşallah karşına hakettiğin gibi düzgün bir kısmet çıkar ve sen de mutlu olursun. Kocanız olacak o adamın aklı 5 karış havadaymış belli, zararın neresinden dönsen kar. Bu adam evlenmek yerine gidip parasıyla beraber olmalıymış... Biraz ağır kaçtıysa özür dilerim ama sorumsuz adamlar beni sinirlendiriyor. Böyle adamlara damga vurulmalı kimliğine ehliyetine bir yerlerine.. tekinsizdir yaklaşmayın diye.. evlenmekten men edilmeliler! öyle sap gibi gezsin hayatının sonuna kadar zaten istediği de bu herhalde...klava:
İnşallah çok ama çoook mutlu olursun bundan sonra...
hiç kimse kötü olayım die evlenmio ne umutlarla bağlanıyosun ama nafile olmayınca olmuyo allah sabır versin arkadasım
Estafurullah lafı bile olmaz. Yaşadığımız herşeyin bir hikmeti vardır. Bu derin manayı aramalısınız. Bu gidişatın neye vesile olduğunu elbette şimdi bilemezsiniz ve o yüzdende her bitiş can yakar yaa... Ama siz güçlüsünüz, cesursunuz yüreğinizden geçen herşeyi tüm samimiyetinizle söyleyebiliyorsunuz, işte bu yüzden de siz üstesinden gelebileceksiniz yaşadıklarınızın. Çok sevdiniz evlenmek istediniz belkide bunun için çok dua ettiniz, insanız gözümüze perde iner her zaman hayrı göremeyiz. Her zaman hayırlı olanı isteriz ya bende sizin için hayırlısını diliyorum. Siz elinizden geldiğini yaptığınıza inanıyorsanız, kaderde yazılanında önüne geçemiyoruz. Sizinde imtihanınız bu şekildeymiş demek. a.s.
Hakkında hayırlısı olsun arkadaşım ama ayaklarının üzerine basmak çalışmak kadar güzel bir şey yok biz bayanlar çalıştıkça kuvvetliyiz bizi kimse yıkamaz
ne güzel yaa ; hep de zaten arkadaşlık sitesine profilleri başkaları açar ; ya da onların fi tarihinde açtıkları hesaptan arkadaşları kız tavlamaya çalışır... vay vay süper insan ya o ; herkes onun resimlerini çalıp kendine profil açmak için yarışıyor...
ya da başka konularda klasik yalanlar... hep mi aynıdır yaaa?
herşeyi geçiyorum bizim bu yalanlara inanacak kadar salak olduğumuzu düşünmelerini affedemiyorum ben... ya da bu kadar mı umurlarında değiliz doğru düzgün bir yalan bulma için bile çaba harcamayacakları kadar...
arkadaşım seviyorum ; canımın içi diyorsun da söylesene bu adam sana güzel olan ne yaşattı...
sonra bir de seni inciten ; kıran ; yıpratan şeylerin listesini yap... bir de ailenle arana girmeye çalışıyormuş..
bak bakalım "ama ben onu seviyorum" cümlesini yazmanı bile hakediyor mu etmiyor mu?
hakkında hayırlısı olsun diyorum... sen doğru yolda görünüyorsun ama kendini daha fazla yormamak; yıpratmamak için lütfen onu çok sevme fikrinden de vazgeç...
merhaba dostlarım çok sıkıntılıyım malesef bugünlerde..
ilk görüşte aşık olduğum bakışlarını sevdiğim adamdan boşanıyorum.arkadasım senin için inş hayırlısı olur cok üzülüyorum bosanmalar olunca ama buda kısmet ile alakalı bundada vardir büyük bi hayır hayatın boyunca inş böyle sıkıntılar yasamazsın birdaha
görücü usulü müydü?
evlendikten sonra yapmasın da. insanlar düğünden bi gün önce bekarlığa veda partisi veriyolar. büyütmeseniz çözülmez mi?
Geçen gün gördüm konuyu tüm sayfalarıda okudum, çok üzüldüm, yorum yapmadım, dua ettim çıktım. İnan rüyama girdi gece :çok üzgünüm: Bana göre evliliğin temel direkleri saygı ve nezakettir. Ben içinde bu unsurların olmadığı bir evliliğin cocuğuyum. Bu zamana kadar yaşadığım sayısız travmaların nedenidir babam. Kendimi bildiğimden beri aile içi kaliteli iletişim için, sevgi dolu yaklaşım için çabaladım durdum, sohbetler ettim tatıştım fikirlerimi söyledim sosyoloji ve psikolojiye dayanan açıklamalar yaptım...Ve ben artık pes ettim. Elin adamı da değil ki benim can bağım olan babam bahsettiğim insan. Ama maalesef sorunlu kişilik yapıları onlar istemedikçe değişmiyorlar. Onlar yaptıkları için haklı yalan yada gerçek sebepler mutlaka türetiyorlar. Ve işin ilginci bu insanların asla ama asla yalnız kalmaya tahammülleri yok. (oysa ki insan sabrını zorlayan davranışları nasılda kolayca yapabiliyorlar değil mi?). Bu nedenle sizi her zaman yakınlarında tutacak formülleri bulurlar. En çok da bu çabayı sizi kırmamak için göstermediklerini bilmeniz öfkelendirir canınızı yakar. Ben 26 yaşındayım 2 üniversite mezunuyum. senelerce çabadan sonra ailemden ayrı bir yaşam kurmaya karar verdim. Ben sorunlu insanla yapılan bir evliliğin bir çocuğa nasıl travmalar yaşattığını çok iyi yaşadım. Ben şimdi değil evlenmeyi düşünmeyi bir ilişkiyi yürütemiyorum. Eşim babam gibi olmasın istiyorum. bir insanın bir tek özelliği babama benzesin yada bir tavrı babamı hatırlatsın bana yürütemiyorum. Sonuç:mükemmelliyetçi oldum, hataya taviz gösteremiyorum. Ailemde bulamadığım düzeni karşı tarafla yakalamak için oldukça zorluyorum insanları. Ve çocukları çok çok çok sevmeme rağmen çocuk yapmak istemiyorum. Evlilik tek taraflı özveriyle olmuyor. Annem denedi. Sonunda annem sadece (babamın yaptığı gibi) negatifi gören bir insan haline geldi. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Tavırlar benzemesede tek taraflı özveriyle sürdürülmüş 27 yıllık bir evlilikten bahsettim size. Sizde özveride bulunup davranış bozukluğu olan nezaketsiz ve saygısız bir insanla bir evlilik sürdürebilirsiniz çocukta yapabilirsiniz ama yıllar sonra çocuğunuz size (benim gibi) anne neden bu adamla evlendin? hadi evlendin bunları gördün niye boşanmadın? hadi boşanmadında anne niye çocuk doğurdun bu adama diyebilir.Çok iyi düşünün lütfen...Hiç birşey sizden ve güzel yüreğinizden değerli değil a.s.
merhaba dostlarım çok sıkıntılıyım malesef bugünlerde..
ilk görüşte aşık olduğum bakışlarını sevdiğim adamdan boşanıyorum.arkadasım senin için inş hayırlısı olur cok üzülüyorum bosanmalar olunca ama buda kısmet ile alakalı bundada vardir büyük bi hayır hayatın boyunca inş böyle sıkıntılar yasamazsın birdaha[
inşallah hayırlısı olur benimde tek dileğim bu şu günleri bir atlatsam geçecek biliyorum
teşekkür ederim yorumuna ve desteğine arkadaşım...
a.s.
haklısınız arkadaşlarım çok zor bir şey eş seçmek hiç kimsenin içini açı okuyamıyoruz maalesef ben de evlilikten korkan artık yeni birini tanımaya,kendimi anlatmaya,onun derdini anlayıp çözmeye dayanamayacak lkadar tahammülsüz bir hale geldim bildiğiniz mutluyum yalnız halimden çünkü huzurluyum bundan 2.5yıl önce deli aşıktık ve 7ay deliler gibi peri masalı misali bir aşk yaşadım okuluma,ödevime ilgili,part time çalıştığım mağazaya gelip sürprizler yapan beni alıp eve bırakan sabah tekrar işe bırakan,evde kucağında taşıyan i kavga etsek onu bırakırsam yaşamayacağını söyleyenigeceleri dışarda programlar ayarlayan yavaş yavaş hayatıma sızan benimle gelecek planı yapan bir sevgilim vardı.bekar bayan kuzeniyle yaşıyordu ve kuzeni yaşça bizden çok büyüktü ve onu anne edasıyla sahipleniyordu ilk başta beni çok rahatsız etmese de beni ailesinin ,içine sokmaya başladığında çok rahatsız etti ki sonuçta ben de aklı başında davranışlarını kontrol edebilen bir insanım. sevgililer gününde orda kaldığımda kuzeniyle uyumak zorunda kaldım,onlar bize geldiklerinde sevgilim benimle yatmasın diye onun odasında hatta yatağında yattı kuzeni ki bu beni çok rahatsız etti arkadan sürekli memleketlerinden gelen enneleri,teyzeleri biz böyleyiz kabul eden gelsin deyip dışardayken arayıp eve çağırmaları,sevgilim için aldığım hediyelerin açılıp kurcalanması akşam eve geldiğimizde hediye kutusunu açıp boş bulduğumuz anlar bile oldu ikimize ait özel bir yaşam alanı bırakmamaları beni çok gerdi üzdü, ben üzüldükçe gerildikçe tartışmalar başladı ve tanıdığım insan gitti yerine başkası geldi sabah yataktan kalkar kalkmaz bağırmaya başlayan artık hayatındaki her şeye beni dahil eden sepet gibi yanında taşıyan ama benim duygularıma öenm vermeksizin hareket eden bir adam oldu ayrılmayı önerdim denedik başarılı olamadık tekrar başladık ve ben ondan sonra bencil bi insan olduğunu görmeye başladım sevgisi yetmedi ben demesi yoruyordu beni ve aşkımda bitmişti ite kaka karşılıklı zorlamalarla 2yıl sürdü bu ilişki içimde en ufak bir soru işareti kalmayana dek devam ettim çok büyük yanlışlarını yakaladım ve kesip attım yaz sonuydu başta özür diledi,bikaç gün sonra her şeyi birlikte yaşadık beni delirtmek mi istiyorsun yorgunum sen beni anlamıyorsunla başladı hakaret etti beni taciz etme diyebildim bi tek şuan hala ara ara süren girişimleri var ama artık çok anlamsız büyük bi zarardan döndüğümü görüp şükrediyorum..
gerçekten çok üzücü bir durum.. allah hakkında hayırlısını versin inş. söyleyecek bişi bulamıyorum. kendi hayatın hakkında en doğru kararı yine kendin verirsin tabi. yeni daha güzel bir hayat seni bekliyordur inş.
seni umursamayan adamı sen neden umursuyorsun boşver...
önündeki güzel yıllara bak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?