hakkinda hayirlisi olsun arkadasim.her serde bir hayir vardir demisler...bencede bosanmak en dogru karar bu durumda...bir evliligi bitirmek hic kolay degil .kolay kolayda bitirilmemeli ama su son olay arkadaslik sitesine falan kayit olmasi cok kotu.yol yakinken bitirmek hayata kaldigin yerden devam etmek daha iyi olur senin icin..Allah yardimcin olsun bu zor gunleri en kisa zamanla atlatirsin insallah
Yazdıklarına göre bence bastan istiyormus eşin boşanmayı, Baksana ne aramıs ne gelmiş... En doğru kararı vermişsin...
esin inkar ediyorda peki siz sesi dinlediniz ona mi ait??hani becerikli ve zeki hanim istiyormus ya..
Geçen gün gördüm konuyu tüm sayfalarıda okudum, çok üzüldüm, yorum yapmadım, dua ettim çıktım. İnan rüyama girdi gece :çok üzgünüm: Bana göre evliliğin temel direkleri saygı ve nezakettir. Ben içinde bu unsurların olmadığı bir evliliğin cocuğuyum. Bu zamana kadar yaşadığım sayısız travmaların nedenidir babam. Kendimi bildiğimden beri aile içi kaliteli iletişim için, sevgi dolu yaklaşım için çabaladım durdum, sohbetler ettim tatıştım fikirlerimi söyledim sosyoloji ve psikolojiye dayanan açıklamalar yaptım...Ve ben artık pes ettim. Elin adamı da değil ki benim can bağım olan babam bahsettiğim insan. Ama maalesef sorunlu kişilik yapıları onlar istemedikçe değişmiyorlar. Onlar yaptıkları için haklı yalan yada gerçek sebepler mutlaka türetiyorlar. Ve işin ilginci bu insanların asla ama asla yalnız kalmaya tahammülleri yok. (oysa ki insan sabrını zorlayan davranışları nasılda kolayca yapabiliyorlar değil mi?). Bu nedenle sizi her zaman yakınlarında tutacak formülleri bulurlar. En çok da bu çabayı sizi kırmamak için göstermediklerini bilmeniz öfkelendirir canınızı yakar. Ben 26 yaşındayım 2 üniversite mezunuyum. senelerce çabadan sonra ailemden ayrı bir yaşam kurmaya karar verdim. Ben sorunlu insanla yapılan bir evliliğin bir çocuğa nasıl travmalar yaşattığını çok iyi yaşadım. Ben şimdi değil evlenmeyi düşünmeyi bir ilişkiyi yürütemiyorum. Eşim babam gibi olmasın istiyorum. bir insanın bir tek özelliği babama benzesin yada bir tavrı babamı hatırlatsın bana yürütemiyorum. Sonuç:mükemmelliyetçi oldum, hataya taviz gösteremiyorum. Ailemde bulamadığım düzeni karşı tarafla yakalamak için oldukça zorluyorum insanları. Ve çocukları çok çok çok sevmeme rağmen çocuk yapmak istemiyorum. Evlilik tek taraflı özveriyle olmuyor. Annem denedi. Sonunda annem sadece (babamın yaptığı gibi) negatifi gören bir insan haline geldi. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Tavırlar benzemesede tek taraflı özveriyle sürdürülmüş 27 yıllık bir evlilikten bahsettim size. Sizde özveride bulunup davranış bozukluğu olan nezaketsiz ve saygısız bir insanla bir evlilik sürdürebilirsiniz çocukta yapabilirsiniz ama yıllar sonra çocuğunuz size (benim gibi) anne neden bu adamla evlendin? hadi evlendin bunları gördün niye boşanmadın? hadi boşanmadında anne niye çocuk doğurdun bu adama diyebilir.Çok iyi düşünün lütfen...Hiç birşey sizden ve güzel yüreğinizden değerli değil a.s.
baskasi bilgisini kullansa toptan kapatirdi korkudan,sanirim.yada bilgiler degiisrirdi evet ama 5 dakika icinde olmasi ilginc.aslinda bunlari kaydetseydiniz zamani gelince delil olarak mahkemede kullanirdiniz..peki siz evlendiginizin ilk gunleri hic birlikte olmadiniz mi?
benimde nisanda davam var eşimle...
ve bana
hala neden yanıma gelmiyorsun diyor ben senin kocan değilmiyim bunca yapılandan sonra
diyor aynı seninki gibi...
bende o çok sevdiğim adamdan ayrılacağım için üzgünüm...üstelik birde bebeğim var...
Niye ailenden vazgeçecekmişsin ki, seni seven, kabul eden, arkanda duracak olan ailenle beraber dursun. Kendisi peki vazgeçiyor mu annesinden.
Ailen hep arkanda olmuş ne güzel, bunları zaten haketmiyorlar. Böyle bir şart sunması çok saçma. Pek pişman olmuş bir havası yok heralde, pişman olan insan alttan alır biraz, iyice üste çıkmış.
İyi düşün arkadaşım, ailenden asla vazgeçme. Vazgeçmeden bir çözüm bulabiliyorsanız bulun inş.
hayır kendi annesinden asla vazgeçmiyor. bugün aradığında dedimki ben gelemem iyi olsak bile annen le travmalı şekilde ayrıldık.. hayır dedi annem hiçbirşey yok gibi davranıyor ...
annesi zaten benim varlığıma hep yokmuşum gibi tahammül etti...
çok zordayım bir yuva yıkmak kolay değil ama canımın içi kocam bunları yapıyor bana halen.....
dilekciğim ben bir şey sormak istiyorum.ailenden vazgeç derken ne demek istiyor? sen eşinle aynı evde kalmaya başlarsanda mı ailen yanında kalacak?
Evet durmayın yanınızda olmayan biri ile buna evlilikte denemezz arkadaşım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?