Çok kıskancım :(

Kıskançlık sizin ya kendinize yada karşı tarafa olan güvensizliğiniz den kaynaklanır. Kendinizle ilgili bir sorununuz varsa bunu ancak kendiniz aşabilirsiniz. Yok karşı taraf buna neden oluyorsa onu bilemem...

Kıskançlık sizin ya kendinize yada karşı tarafa olan güvensizliğiniz den kaynaklanır. Kendinizle ilgili bir sorununuz varsa bunu ancak kendiniz aşabilirsiniz. Yok karşı taraf buna neden oluyorsa onu bilemem...
Sorun bende ama nasıl aşabileceğimi bilmiyorum. Umursamamalı mıyım ne yapmalıyım bilmiyorum.

Aynı şekildeyim .Sevdiğim insanı kıskanırim .Geçmişinden bile kiskaniyorum kafayı yicek gibi oluyorum .yanından geçen kızı bile kıskanırim ne yapıcam bilmiyorum ama olan bana oluyor yipraniyorum

Aynı şekildeyim .Sevdiğim insanı kıskanırim .Geçmişinden bile kiskaniyorum kafayı yicek gibi oluyorum .yanından geçen kızı bile kıskanırim ne yapıcam bilmiyorum ama olan bana oluyor yipraniyorum
Dünyadaki tek böyle olan benım sanıyordum. Acaba seninde mi özgüven eksikliğin var ?

bende senin gibiyim ayni hastalik derecesinde..benimki evlenince dahada artti sokakta dolasirken bile acik biri olsun o tarafa baktirmiyrm esimi hic evden cikarmicm elimden gelse..esime guvenim cok AMA baska birini begenmesine tahammulum yok.ozguven eksikligi de var ondan mi Bu kadar kiskancim bilmiyorum bende Boyle cok bakimli alimli olsam Bu kdr kiskanmam heralde AMA once kilo vermem lazim onuda veremiyorum bi turlu

Evet bende öyle düşünüyorum. Mesala nişanlım makyaj yapmamı falan istemiyor. Ben seni böyle seviyorum diyor. Saçma belki ama makyaj yapınca , topuklu ayakkabı giyince özgüvenim artıyo ve böyle şeylere takılmıyorum.
Sevgilini çok seviyorsan bence başarabilirsin. Kendine inan, güven. İnşallah kilolarını verirsin ama çok mu kilolusun?

Bende kiskancimda duzeyli bu kadarda degil sevgikiykende bu kadardi evlenincede ayni boyutta bunu sen bastirmalisin yada yardim al

bende çok kıskançtım hastalık derecesinde hatta
ama zamanla azaldı rahatsız etmiyor bile. bence güvendikçe geçiyor ve kalmıyor.

Sorun bende ama nasıl aşabileceğimi bilmiyorum. Umursamamalı mıyım ne yapmalıyım bilmiyorum.

canım bak şöyle düşün
sen aynı ortamda bulunduğun, otobüste vs karşılaştığın, banka veznesinde konuştuğun erkek çalışana kötü gözle bakıyor musun?
her erkeğe potansiyel sevgili gözüyle mi bakıyorsun?
Hayır di mi?
ee nişanlın sapık mı ki öyle düşünsün?
yoldan geçene içine düşecek gibi bakıyorsa haklısın
ama diğer türlü ise ona haksızlık ediyorsun

ben de dozunda kıskancım ama böyle asla düşünmem. karşındakinin yerine koy kendini. sürekli ona güvenmeyen onu didikleyen biri var hayatında. insanın yapmasa bile yapacağı gelir, bunalır.
bak benim eşim kursa başladı 15 kız ve eşim varmış sınıfta.
ben bunu dert etmedim bile.
çünkü;
eşime güveniyorum o bana bu güveni verdi şimdiye kadar tek hata yapmadı bu konuda

biraz kendini frenle bence.

ben hepinizden fenayımdır herhalde....
meselaaa..
1)film izleyeceksek ve o filmde birazcık hoş bi kadın varsa, açık bi sahnesi olmasa da , o filmden bi bahaneyle vazgeçirir,başka filmler izletirim...bu sebeple 3 yıldır izlemediğim dövüş,hapisane filmi kalmadı

2) diyelim ki birlikteyiz ve ben müzik açıp dinlemek istiyorum... aklımdan ayşe hatun önalın şarkısı geçiyor ama kadını görüp de hoşuna gider korkumla gidip müzeyyen senar açıyorum

3) bensiz dışarı çıktığı zamanlarda -ki gittiği yer kahvehane ya da çay bahçesi tarzı yerler- kafamdan 1000 senaryo geçer...acaba ordan bi kız geçti mi? acaba beğendi mi? acaba ne güzel kızmış dedi mi?...kendimi yer dururum.... aradığında sesinin tonundan bile anlam çıkarmaya çalışırım..."hımmm,bebeğim nasılsın dedi...demek ki hala beni sevio" gibi saçma düşüncelerde bulurum kendimi...

vee benim durumum biraz garip..ben aldatılmaktan korkmuyorum...daha doğrusu genel kabul olarak "yatak"ta aldatılmak değil korkum,o konuda sevgilimin karakterine güvendiğim gibi sokakta insanların da sevgilim için yanıp tutuşmadığının farkındayım..benim için bi kıza 2 saniye bilinçli bakıp içinden "ne güzel kızmış" diye geçirmiş olması bile aldatma maalesef ve tabii ki bunu önlemenin ya da bilip farketmenin ya da kontrol etmenin imkanı olmadığının farkındayım... dolayısıyla bu iğrenç hislerimden çok rahatsızım hayatı bana da ona da zor hale getirio

Doğru söylüyorsun ama benim biraz özgüven sorunum var ondan galiba. Hani neden öyle düşünsün haklısın ama kendimi nasıl frenleyebileceğimi bilmiyorum. Nişanlım hep ben kendimi tutuyorum sende tutmalısın diyor ben kendimi tutmasam kıskançlığımı dışarı vursam 2 dk oturmazsın yanımda diyor.

Beraber aşalım bunları :) gerçekten zor bir durum. Ama ya sen yanında yokken izlerse izleyemediği filmleri o şarkıları dinlerse.Bide diyelim sen meşgulsün ama sevgilin dışarıda bi cafede arkadaşlarıyla oturuyor o haldede 1000 tane şey kuruyor musun kafanda? Bide özgüven eksikliğin var mı? Yada sevgiline güven eksikliğin?

özgüven eksikliğim tavan evet... sevgilimle de 3 yıla yakın birlikteyiz, çok kereler ben yokken neler yapığını görme fırsatım oldu..mesela bigün beni evimin önünden alacaktı,aradı,aşağıdayım gel,dedi..tam çıkıodum baktım ki bizim katta çok hoş,sarışın,renkli gözlü bi kız var,o da çıkıo....bilerek oyalandım ki benden önce o çıksın,bakalım sevgilim bakacak mı diye...sevgilimi aradım,ben bi dişimi fırçalamayı unuttum sen bekle dedim...apartmanın boşluğundan sarkıp baktım resmen kıza bakar mı arkasından bakar mı diye... bakmadı...benzer şekilde çok denemelerim oldu,hepsinde de çok düzgün çıktı... ama işte bende "erkek milletine güven olmaz" fikri var ya...güvenemiorum

ve o saydığın ihtimallerde de evet kafamda bin şey kuruorum.mesela bi akşam acayip yorgundum...aradım,yatıcamm dedim..o da tamam aşkım ben de "ölüm gecesi" diye bi film izliycem dedi,gece 12.30 da başlayacakmış dedi... tamam dedim ama uykularım kaçtı...o saatte başlayan filmden ne hayır gelir diye,kalktım her karesini izledim filmin ona söylermedim tabii..ertesi sabah konuştuk, erken kalkmış benden..sen gece film izlemedin mi nasıl erken kalktın bu kadar? dedim... film başlayana kadar 10 tane reklam verdiler ben de sinirlenip yattım dedi

yani evet o zaman da yapıorum bunları ve diyorum ya beni çok yoruo

Evet insan bazen kendini sorguluyor neden böyleyim diye. Galiba bu sorunumuz özgüven eksikliğinden. Mesala senden çirkin bi kıza baksa kıskanır mısın? Bazen umursamayım diyorum beni seviyor diyorum bazende kendimi kontrol edemiyorum. Ama mesala o gün kendimi iyi hissedersem sorun çıkarmıyorum. Az bişey makyaj yapmışsam yani makyajdan kastımda bi rimel ve eyliner ve hafif topuklu bir ayakkabı giymişsem hani kendimi güzel hissediyorsam. ama özel günler hariç topuklu giymemi istemiyor. Makyaj yapmamı hiç istemiyor. Şuan okuyoruz ama okulun bitmesine az kaldı. Sonuç olarak iş kadını olacağım ve bunlar sorun diye düşünüyorum.

hahaha evet bak kız -benim gözümde-çirkinse isterse 2 saat baksın,takmıyorum ama benim beğendiğim bi kıza 1 sn baksa,kan çıkıo:) ama yanlış bi zihniyet aslında..belki adam bizim beğenmediğimizi beğenmiş olabilir...ya da bizim beğendiğimiz bi kızı beğenmio olabilir... kendi bakış açımızla çıkarım yapıoruz

Evet o zaman kesinlikle özgüven eksikliği :) Ve ben bunu aşacağımı düşünüyorum çünkü nişanlımı çok seviyorum onu kaybetmek istemiyorum. İstersen beraberce elimizden geleni yapalım kurtulalım bu dertten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…