Çok mu bencil im!

ailedostu1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2016
733
685
103
36
Merhabalar ,
Eşimle 6 aydır evliyiz.başta hiç çocuk düşünmuyorduk son zamanlarda esim çok istemeye başladı. Ama ben de aşırı bir korku başa cikamama, yetememe çok zorlanacagim gibi düşünceler çok gözümü korkutuyor açıkçası. Tabi Rabbim ne zaman nasip eder onu da bilmiyorum.
Şimdi Soruma gelecek olursam sizler çocuk yapmadan böyle hesaplar yaptınız mı gerçekten tam anlamiyla hazır miydiniz?

Çok erken çocuk için.Evlilik otursun tam anlamıyla.
Allah verirse tabi ki olur ama biraz beklemekte fayda var.

6 aylik evlilik cocuk icin cok erken. Once bir evli olmaya ayni evde yasamaya alisin
Cocuk icin bir miktar birikim yapin
Sonra dusunursunuz..

Bizde de durum tam tersi
Zorla da cocuk yaptiramiyorum ki

+ bence de kesinlikle cok erken bebek icin.

6 yıl sandım önce, 6 ayda ne bencilliği? Allah hayırlı zamanda nasip etsin inşallah ama 3 yıl iyidir

Buralar karışır yazmaya gelmiştim ammaaaaaa 5 yorumun 5i de aklı selim. Hayalkırıklığına uğradım doğrusu bebekler melek biz denedik olmuyor sen nasıl istemezsin yazanlar nerdesiniz

Hamileymişim, üstesinden gelebilir miyim? deseydi konu sahibi böyle olmazdı tabi yorumlar :)

Bence de erken daha bi evlilik otursun.Bencillikte degil bende cocuktan hep korkarim.Omur boyu kendinden daha cok dusunecegin bir canli,her seyi ona gore planlayacaksin belki bazi gunler sacini tarayacak vaktin olmayacak belki de cok gazli hep aglayan buyuyunce mizmiz olan bir cocuk olcak,belki de engelli dogacak bilemezsin vs.Bunlarin hepsini goze alabiliyorsan dusun derim

Ben 1 yil korundum. Sonra hamile kaldim dusuk yaptim. 1 yilda olmadi. 3.ncu sene dogum yaptim. Cok istememe ragmen hastaneden eve geldigimde altini alirken korktum Allahim nasil bakicam buyutucem dedim. Cunku minicik bisi dokunsam elimde kalacak sanki. Allah sabrini veriyor seve seve buyutuyorsunuz

hesap kitap tabi ki yapacaksınız ,evliliğin gidişatı ,maddi konular ,bebekler çok masum ama oyuncak değiller hazır olmak en önemlisi ,

Bebek sorduklarında 'Allah korusun' diye tahtalara vuran ben, 2016 da doğum yaptım bir de üzerine yeniden hamileyim.
Aman siz siz olun, büyük konuşup 'yok efendim istemiyorum, asla düşünmüyorum' vs cümlelere girmeyin.
Sonrası benim gibi oluyor.

Anneliğe hazır olmak diye bir şey söz konusu değil.
Kucağımda bir bebek ve ben hala hazır değilim.
Çünkü her gün yeni bir şey yapıyor, bocalatıyor beni.
Ya da huyu suyu değişiyor, ne yapsam diye dört döndürüyor.
Annelik demek diken üstünde oturup, onu dinlenmeye saymakmış.
Bebeğin altı temiz, karnı tok ve ağlamıyorsa kendinle gurur duymakmış.
Hem bu kadar basit hem de dünyadaki en zor iş.
Hazırlık kursu ya da hissiyatı da yok bu işin.
Deneme yanılma yöntemi her daim.:)

Ama bebekler dünyanın en şahane yaratıkları, bence hemen çalışmalara başlayın. Eşiniz istiyormuş hazırmış işte, onun hazır olması yeter, siz de zaten hamilelik süresince adım adım hazırlanırsınız, hormonlar her şeyi halleder. 6 ay, eğer aranızda uyum varsa idealdir, zaten otur otur sıkılacaksınız bir yerden sonra, evinizde bir ses olsa, fıldır fıldır dönse dursa, gece uykularınız bölünse, kusmuklar halılarda filan tatlişko, kakişkolar, bebişkolar, kusmukişkolar

Kafadan 2 yıl yapmayın, gezin tozun yav :)

6 ay ne daha birbirinizi doğru dürüst tanımıyorsunuz (aynı evde evlenmeden önce belli bir süre yaşamadığınızı varsayıyorum - ki muhtemelen de öyle). Önce bir evlilik hayatına alışın, düzeninizi oturtun, atlı kovalamıyor. Daha kendisi ve evlilikleri olgunlaşmadan çocuk yapan ebeveynler olgun çocuklar yetiştiremiyor.

Erken ya biraz tadını çıkarın arkadaşım:)

Canım bende ilk evlendiğimde istemiyordum korkularım da vardı hazır hissetmiyordum yıllarca düşünmedim,, sonra hazır hissetmeye başladım istedim yıllardır da olmuyo ve ben çok pişmanım iyi düşün derim zaten yaşın küçük değil hemen olup olmayacağı da belli değil relax ol derim korunmayın ve nasip ne zamansa ozaman olsun

Bebek gelirken riski ve kismetiyle gelir derler. Evliliginden ve esinden eminsen ha 6 ay beklemissin ha 3 sene ne fark eder? Buna bizler degil senin karar vermen gerekiyo hadi hemen yapin da diyenler olur bi kac sene bekle diyenler de. Senin hayat olanaklarin nasil? Manevi olarak da hazir hissediyorsan esinle bebeginize iyi bi gelecek verebileceginize inaniyorsan soyledigim gibi zamanin pek de bi onemi yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…