Evet evet bence de ciddi bir şekilde güzel bir dille son kez seni neyin rahatsız ettiğini anlat ve bekle tamam diyip yine başa dönerse tehlike çanları çalıyor demektir. Tabii hemen değişmesini beklememek lazım yani değişse bile bir yerde yine eski tutumuna dönebilir."Ders çalışmam gerekiyor, sonra konuşalım" diye cevap attım. Aslında ders çalışmam falan gerekmiyor da işte biraz sakinleşmeyi bekleyeyim dedim. Son bir kez daha düzgünce konuşacağım, çünkü nişanlılık sevgililik gibi değil. Fevri davranıp her şeye ayrılalım edelim diyemem. Bir kez daha deneyeceğim, örnekler vererek kırgınlığımı anlatmayı deneyeceğim. Umarım işe yarar.
Canım yerinde olsam evet fevri davranıp büyük kavgalar etmem ama geri adım da atmazdım. Gerçekten rahatsız olmuşsun belli ve de haksız sayılmazsın. Ciddiyetini anlasın. Evlenince de neler aldım sana da yaranamadım iyilik yaramıyor sana triplerine de girebilir belki. Akrabamız bir teyze vardı durumu da iyidi sülalede herkese pahalı hediyeler alır sonra da abuk subuk davranma hakkını kendinde görürdü tepki görünce de milletin başına kakardı aldıklarını, kimse görüşmüyor artık onunla. Biraz extreme bir örnek benimki tabi ama param var istediğimi yaparım diyemez kimse kastettiğim bu, yani senin bu yollara gelen biri olmadığını anlaması lazım.
Aynen ya başta yazmak istemedim ama bayıldım konu sahibinin tavrına, kimi insan asil oluyor kimileri de yamyam gibi para olsun statü olsun da ruhumu bile satarım hiç önemli değil demeyi tercih ediyor :))Rica ederim ne demek.
Fevri davranma biraz soğusun olay benim anlattığım şekilde söylersin konuşursunuz.
Belki düşünce yapısını değiştirir.
Geçen sene ya konu açtın ya da yorumlarında mı anlattın tam hatırlamıyorum da çalıştığım halde yine böyle benzinimin parasını ödemeyi teklif ediyor demiştin.
Yani tabii cömert olması güzel ama abartmaması lazım. Yani sen çalışsan da çalışmasan da onun parasına muhtaç değilsin sen de bir bireysin. Aile olsanız da bu böyle.
Onun sana harcama yapmasından mutlu olmaman çok doğal. İlk kez böyle bir kadınla karşılaştı muhtemelen ne yapacağını bilmiyor
Tutumun gerçekten çok güzel yani bunu sorgulaman çok değerli. Yoksa verdiği parayı kabul etmek daha kolay olurdu ama o zaman insanın onuru kırılır. Ama o onuru görmezden gelen kadın çok ne yazık ki.
Evet Astoria çok güzel örnek sergiliyor.Aynen ya belki samimiyetsizlik olarak algılanır diye yazmak istemedim ama bayıldım konu sahibinin tavrına, kimi insan asil oluyor kimileri de yamyam gibi para olsun statü olsun da ruhumu bile satarım hiç önemli değil demeyi tercih ediyor :))
Bana da başka bir mühendis büyük bir gönlü genişlikle (!) paran var mı? Yoksa vereyim demiştiEvet Astoria çok güzel örnek sergiliyor.
Konuya gelen yorumlardan ötürü aslında yazmayacaktım tepki çekmemek için ama güncelleme gelince yazmak istedim.
Konuyu dağıtmak istemem ama bir ara mühendis biriyle görüşmüştüm benim için mesleği gerçekten önemli değil yani vurgulama nedenim adamın kendi tutumundan ötürü. Param var, mühendisim ben her kız parama gelir gibi salak saçma tavrını anlayınca o görüşme bir buluşmayla kaldı. Her kız sen mühendissin, sen doktorsun, yok sen avukatsın diye sana gelmez. Ama işte bunlara bu hakkı kadınlar veriyor. O adam mühendisse mühendisti ama kendine beni bağlayan, benim yararıma olan bir durum değildi ama bunu anlamaları çok zor...
Biraz fazla tepki olmuş sanki, ne güzel özür dilemiş bence küslüğe devam etmeyin.Herkese değerli vaktinden ayırıp yazdıkları yorumlar için teşekkürlerimi sunuyorum. Nişanlımla o günden beri konuşmuyorduk; dün habersiz gelmiş elinde bir sürü erzak. Zaten bana maddi yardımda bulunma, ben kendime yetebiliyorum diye kavga etmişiz ben biraz suratımı salladım yine. O da başladı "Astoria ben seni memnun edemiyorum bir türlü, ne yaparsam memnun olacaksın? Ben bıktım senin bu hareketlerinden" dedi. "Ben bıkacağın ne yapıyorum Allah aşkına" dedim. "Başka birine şu yaptığımın yarısını yapsam mutluluktan havalara uçardı, ben seni bir türlü mutlu edemiyorum" dedi. "Minnet mi edeyim sana ne yapayım, ayaklarına mı kapanayım para harcatmıyorsun diye? Git o zaman başka birine" dedim. Tutamadım kendimi kızmayın ne yapayım. Çıktı gitti, ben de bütün gece ağladım. Bu sabah "Özür dilerim, konuşalım" yazmış. Cevap vermedim hâlâ. Sinirlerim çok bozuldu. Nolur yardımcı olun bana.
Herkese değerli vaktinden ayırıp yazdıkları yorumlar için teşekkürlerimi sunuyorum. Nişanlımla o günden beri konuşmuyorduk; dün habersiz gelmiş elinde bir sürü erzak. Zaten bana maddi yardımda bulunma, ben kendime yetebiliyorum diye kavga etmişiz ben biraz suratımı salladım yine. O da başladı "Astoria ben seni memnun edemiyorum bir türlü, ne yaparsam memnun olacaksın? Ben bıktım senin bu hareketlerinden" dedi. "Ben bıkacağın ne yapıyorum Allah aşkına" dedim. "Başka birine şu yaptığımın yarısını yapsam mutluluktan havalara uçardı, ben seni bir türlü mutlu edemiyorum" dedi. "Minnet mi edeyim sana ne yapayım, ayaklarına mı kapanayım para harcatmıyorsun diye? Git o zaman başka birine" dedim. Tutamadım kendimi kızmayın ne yapayım. Çıktı gitti, ben de bütün gece ağladım. Bu sabah "Özür dilerim, konuşalım" yazmış. Cevap vermedim hâlâ. Sinirlerim çok bozuldu. Nolur yardımcı olun bana.
Olay çok büyümüş. Neden erzakla gelmiş hiç anlamadım. Zaten bu yüzden tartışmışsınız, bu ne cesaret...
Ama hata biraz da sizde olabilir mi?
Burada bize anlattıklarınızı açıkça ona da anlattınız mı? Yoksa sadece imalarda bulunup anladığını mı umdunuz?
Sorunun ne olduğunu hiç anlamamış çünkü.
Ya da kafasında bir kadın prototipi var, onun dışında davranıldığında error veriyor adam.
Yüz yüze, sakince konuşun bence.
"Biz nişanlıyız, yakında eş olacağız. Aramızda tabii ki para lafı olmayacak ama şu an çiftmişiz gibi değil, yardıma ihtiyacı olan bir arkadaşına yardım ediyor gibi davranıyorsun.
Bir eksiğim ya da yardıma ihtiyacım yok. İhtiyacım olsa zaten söylerim çünkü çift olmak bunu gerektirir. Senin sürekli bir şeyler sunmaya çalışman ilişkimize de bana da iyi gelmiyor. Manevi olarak yanımda ol bu yeterli."
Böyle bir konuşma yapsan, ne hissettiğini anlatsan anlamaz mı?
Kırılır mı diye düşündükçe daha çok kırılıyorsunuz. Açık açık konuşun rahatlayın.
Amanınnn Astoria gelin olup gidiyormuşMerhaba arkadaşlar,
Kimisine derdimin çok saçma ve gereksiz geleceğini biliyorum ama bana saçma gelmiyor şu anda. Yanlış düşünüyorsam söyleyin elbette ama ben bu durumdan çok sıkıldım.
Konu nişanlımın ben istemediğim halde sürekli bana maddi yardımda bulunmaya çalışması. Şimdi ne var bunda o senin nişanlın diyecekler olacak bunu da biliyorum ama ben gerçekten bunu istemiyorum. Bir süre önce işimden ayrılmak zorunda kaldım yüksek lisans yaptığım için. Şu anda part-time olarak bir yerde danışan görüyorum. Eğitimimi tamamladıktan sonra iş hayatına tam anlamıyla geri dönmeyi umuyorum. Onun dışında ailem fazlasıyla destek oluyor. Paramız yeterince var, bu zamana kadar da asla nişanlımdan para yardımı istemedim. Ailem de bunun konusunu ne nişanlımın ne de nişanlımın ailesinin yanında açmıştır. Ama nişanlım son zamanlarda sürekli olarak bu para konusunu açıp duruyor.
Şu anda mesleğimle ilgili bir eğitim almak için başvuru aşamasındayım. Eğitimin de ücreti 3000 küsur bir şey ve şehir dışında eğitim. Ben de bugün bunu söyledim şehir dışında eğitime gideceğim haberin olsun diye. Ne eğitimi dedi, fiyatı ne dedi söyledim. "Astoria çok çalışmam lazım eheh" falan dedi. Bağlantısını kuramadım, nedenini sordum. "E ben göndereceğim ya seni" dedi. "Hayır niye sen gönderesin, ben senden ne zaman para istedim bu zamana dek?" dedim. "E sana vermeyeceksem ben ne yapayım parayı?" dedi. "Ben senden para almadım bunca zaman şimdi de almam" dedim. "Bana para lazım olsa sen yardım etmez misin?" dedi. "Bana para lazım değil, kendim karşılayabilirim her şeyi yardımını da istemem" dedim. "Ben karşılayamazsın mı dedim sana iyi tamam ne yaparsan yap" dedi. Konuşmuyoruz şimdi.
Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Dediğim gibi bazıları ne var bunda diyecek biliyorum ama ben cidden bu durumdan çok sıkıldım. Kendimi nasıl desem, bir tuhaf hissediyorum. Alışık olmadığım için belki de. Yardımınızı bekliyorum, teşekkür ederim hepinize okuduğunuz için ve destekleriniz için. Sevgiler.
Astoria,Kızlar bu ilk değil, yani @damdan da yazmıştı galiba. Sürekli bir para harcayarak değer gösterme durumu var ailesinde de bunda da. Dediğiniz gibi belki de sadece bunu biliyor. Ben defalarca alttan aldım, defalarca konuştum inanın, söylediklerinizin hepsini daha evvel söyledim. Tamam diyor yine aynı şeyler; bu artık patladığım nokta.
Aile olunca sen ben olmayacağını elbette ki biliyorum. Hayat müşterek, bunu da biliyorum. İlk başta hep iyi görmeye çalıştım bunu, ne güzel destek olacak biri var arkamda her daim dedim. Ama bu artık normal bir seviyede değil gerçekten, tolere edebileceğim bir durumda olsa zaten akıl aramazdım. Annesi kardeşime nişanlımın oturduğu evi vermeye kalkar, nişanlım "Kredi kartına borçlanma ne gerek var" diye garsonun önünde nakit para fırlatır. Bunlar iyi niyet göstergesi olsa da hoş şeyler değil, bunu ben yapsam nişanlım ne kadar alttan alabilirdi? Sırf o erkek, ben kadınım diye mi ben bunlara tamam demeliyim? Ya da o çalışıyor, ben çalışmıyorum diye? Hoş çalışıyorum gene ama eskisi kadar kazanmıyorum, bunu da belirteyim. Ailemin durumu da iyi bu arada, maşallah diyeyim.
Değiş demiyorum ama tek bildiği şey de bu olmasın. Hayatta başımıza her şey gelebilir, hadi diyelim işsiz kaldı, bir şey oldu. Ne olacak o zaman? Hayatı zehir mi edecek bana para kazanamıyor diye? Ya da her şey maddiyat mı? "Başkasına yarısını yapsam..." demek nedir? Başkasıyla beni kıyaslayacaksa başkasına git demek de hakkım değil mi? Onun gururu var da benim yok mu? Ben yardıma ihtiyacım olsa zaten söylerim kızlar. Nişanlıma söylemeyeceğim de kime söyleyeceğim? İçimden gelince bir kahve bile ısmarlayamıyorum diyorum daha ne diyeyim.
Bir de böyle bir konuşmayı deneyeyim bakalım. Normalde sürekli anlatıyorum inanın, "Canım bu kadar düşünceli olman güzel ama biraz da ben senin için bir şeyler yapayım istiyorum. Zor durumda olsam zaten ilk sana söylerim, hep sen benim için bir şeyler yapınca üzülüyorum" tarzı kaç kere konuştum. Tamam diyor iki gün sonra yeniden başlıyor, artık bildiği başka bir yol olmadığını düşünmeye başladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?