Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Çözüm bulana duaciyim

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Eşinden sakliyormuş biti.
Anlamadim neyin kafasi bir de gerçekleri yazinca aşagilamayin diyorlar. Herkes bitlenebilir utanacak ne var?
Bitlensem ilk eşime söylerim beraber çözüm buluruz.

Konu sahibi hiç alinma darilma derhal eşine durumu anlat evi ilaçlatin saçlari kestirin yoksa 1 yil daha kurtulamazsin.

Bana lise 2 de bulaşmıştı eşşek kadarken.Nasıl geçiremiyorsunuz ki? Şampuan alıp güzelce yıkayın önce .Sonra bit tarakları var ,düzgün bir tane alın,bulun onla saçınızı tarayın .Çok uzun sürer ama olur.Nasıl duruyorsunuz 1 yıldır ya ,ben 1 gece yatamadım öyle kalktım gece yarısı oturdum o taraklarla taradım

Eşine söyleme, seni döver.senden boşanır çocuğunu tek büyütürsün .Şaka bir yana söylediğin takdirde seni pis göreceğinden utanıyorsun,halbuki erkekler bu konuda bizim kadar hassas düşünmüyorlar.Bir yakınımda da bu sorunu olmuştu,eşine söylemiş Eşiyle beraber dr gitmiş.İllaki takılırsa işi şakaya vur,kızdırma arkam sağlam ,bitlerimi sana musallat ederim de.

Evi komple temizlemen gerek öncelikle koltuk yastık yatak yorgan ne varsa...
Sonrasında gaz kesim çözüm oluyor..sürüp bekletin sonra kuvete girip uzun süre ince bir tarakla tarayın dokulurler.Bunu aynı hafta içinde 2. kez tekrarlayın.
Bitler 3. günün sonunda besinsiz kalınca ölürler..üzerinizdeki kıyafet ve yastıık kılıfınızı bir posette ağzı kapalı 3 gün bekletip yıkayın...

Sacinizi kestirin bir tek care bu yani kazitin demiyorum o baya zor olur ama iyice kisaltin. Hamilelikte gaz yagi sikintili olabilir ama bence kullanmayin. Bir de biri yardim etmedrn zor kurtulursunuz.

Çözüm istemissin
1 eşine anlat birlikte saçlarınızı kisaltip eczaneden sampuan vs alip temizleyin
2 tum giysi vs dezenfekte et muhtemelen 1 yildir tüm evi sarmistir at hepsini
3 yastık yorgan yatak hepsi değiştirilmelidir yuva yapmış ureyip duruyorlardir yatakta
4 hali havlu vs kullandigin tüm tekstil ürünlerini değiştir
5 son olarak evini uzmanlara ilaclattir
6 hamilesin bir süre ilaclatirsan o evde kalma ailen kv falan kal
7 bunları yapmazsan daha nice seneler bitlerle yaşarsın mazallah mutasyona uğrar evde yaratık beslersin
8 lütfen bebeğin icin yap bunlari

Saçınızı düzenli olarak boyayın . Önceleri 15 te bir sonra ayda bir olarak. Bide nerden pıt alıyorsunuz?

Gaz yagi olur sinek ilaci olur. sur kafana bekle bir sure ama dikkat et kafa derine zarar verir cok durursa. sonra da bit taraklari var sik disli onlarla tara bir guzel. ama sirkeleri birinin temizlemesi gerekecek. iki uc gun tekrarlayin bunu gececektir. Allah yardim etsin.

Neden eşinize bitlendiğinizi söylemiyorsunuz ? Sonuçta ayıp bir şey değil herkesin başına gelebilir.
Doğuda görev yaparken okulda öğrencilerimiz bitlenmisti o zaman benimde upuzun saçlarım vardı çok korkmustum öğrencilerden bana da bulaşır diye ve psikolojik olarak kasinmaya başlamıştım hemen eczaneden bit şampuani ve taragi aldık sağolsun eşim( o zaman sevgiliydik ) kendi elleriyle saçlarımı yıkayıp tek tek taramisti.
Bir an önce esinizden yardım isteyin tek başınıza yapamazsiniz o sirkelerin tek tek temizlenmesi gerekiyor o sizin esiniz utanmayin ya huuu

Eşine söylemeden olmaz mutlaka onun da bit şampuanı ile yıkanması lazım. Belkide kafandan temizleyememenin nedeni sürekli birilerinden tekrar bulaşıyor olmasıdır? Hamile birine kafasına gaz yağı sürmeyi önerenleri de alkışlıyorum doğrusu.

Aktardan neem yağı ( tesbih agacı yağı) ve defne yağı al. Her birinden çeyrek çay bardağı olmak üzere yarım çay bardağı kadar bir karışım hazırla. Bunu kafana sür streçle kapla saçlarını ve bir saat bekle daha sonra ince uçlu bit tarağı ile saçlarını iyice tara en son olarakta bit şampuanı ile yıka.

Bütün tarakları kıyafetleri ve evi iyice temizle. Daha sonra kafana gelmemesi için her banyodan sonra parmak uçlarında aldığın neem yağından ense köküne ve kulak arkasına hafif dokun. Bit neem ağacı ve defneye gelmez. Annem biz okuldayken bu şekilde bizi bitlenmekten korurdu.

eşinin önüne otur
tek tek sirkeleri temizlesin
yoksa kurtulamazsın
hem eşinden neden çekiniyorsun ki?

Oncelikle gecmis olsun gaz yağı gerçekten etkili ama bit temizlemeyi bilen biri bul yani sirkeyi tarak çıkarmaz sirkeyi temizleyecek biri bulman lazim parlaktir ve bit gibi degil saça çok yapışır .
Ve normal sampuan kullanma bit sampuani vr her yıkamadan sonra temislicen islak da bırakma.

ayy okurken huylandım kaşıntı bastı Allah göstermesin. 1 yıl böyle gezilir mi eczaneden bit şampuanı alın. vardır mutlaka çözümü sorun eczacıya falan. hadi kendinizi geçtim etrafınıza da bulaştırırsınız. sizin yüzünüzden kaç kişi bitlenmiştir belki .doğacak olan çocuğunuza da kesin geçer. yazık değil mi. madem çözüm istiyorsunuz. söylenenleri yapın o zaman. saçınızı kestirin yapacak irşey yok böyle gezmektense . nasıl olsa uzar.

1 senedir bitli geziyorsun ve 'tifüs' olmadan yaşayabiliyorsun.. Kesinlikle üzerinde bilimsel deney yapılmalı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…