Dekorasyonda Keşke ya da İyi ki Dediklerimiz...

koltuklarım,halılarım,perdelerim,koltuk yastıklarım kesinlikle uyumlu olacak
açık renk halı alınmayacak
koltuk birkaç renkse halı düz olacak ama benim düşüncem koltukları tek renk alıp halıyı biraz desenli ve ona uygun yastıklar almak
koltuklar yatak olabilecek,sandık da olacak
gardrop kesinlikle olabilen en büyük boyda olacak (odaya göre)
mobilya ve aksesuar kalabalığı istemiyorum kesinlikle çok sade dekore edilmiş olacak
bütün odalardaki halıların da birbirleriyle uyumlu olmasını istiyorum belki de aynı desen olabilir
avizeler de aynı şekilde eşyalarla ve birbirleriyle uyumlu olacak

Son düzenleme:

çok araştırarak süpürgemi, dikey şarjlı süpürgemi falan aldım. hafta sonu kullandım gerçekten pratikler ve çekim güçleri çok iyi.

benim iyiki dediklerim bunlar arkadaşlar

Öncelikle güle güle kullan aldıklarını canım.haftaya benimde eşyalarımalınacak. . Evini gerçekten ok merak ettim resimlerini çekermisin rica etsem. benim için de fikir olur. Allah ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin

peki arkadaşlar resimleri çekeceğim ekleyince buradan sizlere haber veririm

--ikea ektorp koltuklarim-cok rahatlar,icine gomulup tv izlemek,kestirmek cok keyifli.Kiliflari kolay cikip yikanabiliyor.Sik sik yikasam bile beyaz olduklari icin solma derdi de yok.Hep o tarz koltuk istemisimdir ve kesinlikle dogru tercih oldugunu dusunuyorum.
--ikea gardrop ve 8 cekmeceli sifonyer-boyutunu,ic dizaynini kendimiz yaptik,odamiz kucuk oldugu icin koseli yaptik cok kullanisli oldu.Bir suru cekmece ve raf koydurdum,haliyle her tur kiyafet ayri bir cekmeceye girince ne ariyorsam digerlerini dagitmadan cekip aliyorum
--pudra rengi yatak oda perdem-icim aciliyor ona baktikca
--basta cocuk odasi icin dusunup aldgimiz ama sonra oturma odasinda koseye koydugumuz ikea malm sifonyer-icine kizimin kiyafetleri,bezler vs koydum boylece gun icinde oturma odasinda oldugumuzdan her sey hep elimin altinda.Ustelik odaya da cok yakisti.
--oturma odasindaki abajur-aksamlari genelde onu kullaniyoruz,az ve los isikta daha sicak bir ortam oluyor.

Evimdeki hemen hersey acik renk,beyaz agirlikli(esimin aldigi koyu kahve hali disinda) ve cok memnunum,aydinlik,ferah ve huzuru bir ortam yaratiyor acik ve pastel tonlar,tavsiye ederim.
Aslinda dekorasyona oldukca kafa yordugumdan ve acele hir bir alisveris yapmadigimdan aldigim hemen her seyden memnunum ve severek kullaniyorum ama yine de keske almasaydim dedigim bir iki sey var.
--yatagim bazali,bu kullanisli ama altinda toz vs birikmesin silebileyim diye yuksek ayakli aldim,bir de ustune cahillik edip yuksek yatak alinca yatagim cok yuksek oldu.Oyle ki oturur vaziyette ayaklarim yere degmiyor ve bebegimi gece beslerken cok zorlaniyorum,cok ama cok pismanim yuksek yatak aldigim icin
--ikea lake sehpalarim-hemen soyuldular,guzel gorunuyorlar ama dayaniksizlar

Yeni ev aldigimiz icin evimizi yavas yavas dosuyoruz,cok ama cok eksik var daha ama keske almasaydim dememek ve butceyi sarsmamak icin acele etmiyorum.Her ay bir eksigimizi tamamliyoruz.

daha önce yazmış olduğum mesajımdan yola çıkarak Aldığım mobilyaları değerlendirmek istiyorum..

koyu renk mobilya almadım. salon koltuklarım bakır kahve (kir belli olmayacak) oturma odam gri- gümüş ağırlıkta.. yıkanabilir silinebilir cinsten.. oturma odama berjer almadım. 3lü koltuklardan 2 tane var. gayet sade.. evimi eşyaya boğmadım

oturma odamın halıları koyu grilerden oluşuyor bazı yerlerinde açık griler olmasına rağmen koyu ağırlıklı. salonum eşit tonlarda kahve ve toprak tonları hakim..

büyük mobilya ne salonumda ne oturma odamda var.

Vitrin ve gümüşlük almadım. konsolum o ikisinin görevini görebilecek detaylarda.. ve rengi orta(ne koyu ne açık)

deri koltuk alma konusunda kararsızdım. Ama görünce dayanamadımmmmm:) koltukların kolları deri her iki odamında..

yatak detayı o anda aklıma gelmedi yatağım iki tane ayrı ayrı değil birleşik. ama bazalı.

yatak odam koyu renk malesef. Beyaz alcam diye gittim fakat koyu renklere bayıldım...

beyaz eşyalarımı da bosch dan aldım. kullanıcı yorumlarını okudum gayet memnunlar.
Rabbim ağız tadıyla huzurla sağlıkla kullanmayı nasip etsin..
tam 30 gün sonra kullanmaya başlıcam.. Görelim bakalım nasıl olcak:)

Canım nerede bahsettiğin mağaza,ben Bursa da yeniyim,tarif edersen sevinirim

hiç açık renk halım yok, çok memnunum.
oturma odası takımım mavili kremli iç açıcı çok memnunum ama kol kısımları krem rengi deri mürekkep zor çıkıyor, diğer lekeler çabuk çıkıyor.

orta sehbası çok gereksiz. ayağımı çarpıp duruyorum. evde biz değil mobilyalar oturuyor.

yemek odası takımı açık kahverengi memnunum. siyah- beyaz almadığım için de çok mutluyum.

yatak odası gardrop sürgülü değil, memnunum. ama koyu kahverengi olduğundan sık sık toz almak gerekiyor.

gümüşlük ve vitrin ben istemesem de almış bulunduk, yer işgalinden başka bişii değil. onun yerine kitaplık alsak süper olurmuş. ben de gümüşlüğü tv ünitesinin yanına koydum ve kitaplık cd lik gibi görevleri oldu.

bir de çeyiz içindeki fazla miktarda dantel, hazır örtü vs de büyük zorluk. hem el işi diye kıyamıyosunuz, hem de fazla fazla dolap işgali. bir iki takım yeter de artar bile. süslü mutfak örtüleri çok gereksiz kaldırdım hepsini. raf örtüleri hem kullanışlı hem sağlıklı.

en klasik şey ama söyleyeyim yine de, evimde çok eşya yok, bu yüzden görüntü olarak çok ferah, temizlik de kolay
evin her yeri cam sayılır, silmek ölüm... kendim silmiyorum ama yardımcı alsam onun da gözünü korkutuyor
alt katımız tamamen açık fakat tavandan inen parcalarla (adını unuttum) kapanıp oda oda olabiliyor, yoksa kışın asla ısınmazdı
mutfak dolapları ayaklı, yere su yemek ne dökülürse dökülsün ay dolap ıslanmasın gibi bi dert yok altına çok rahat paspas süpürgenin ucu vs giriyor
bahçede elektriksiz calışan lambalardan var, faturayı arttırmaması hoş oluyor
zigon sehpa ve portmanto yok, dilsiz uşak ve ayakkabılık var, bence daha zarif duruyor iyiki böyle almışız, orta sehpa var onu veya yemek masasını kullanıyoruz, zigon sehpa sevmiyorum nedense, çok anlamsız geliyor
yatak odası çatıkatında mı olsun olmasın mı diye çok düşündük, çatıya karar verdik, iyi ki de böyle olmuş, çatımız eğimli, ayrı bi hava katıyor
salonda bir duvarda minik mutfak var sadece bi tezgah şeklinde, çok rahat oluyor, asıl mutfagı kullanmıyoruz bile dogru düzgün

salonumadaki gümüşlüğümü çok beğenerek almıştım ama çok büyük almışım eve yerleşince anladım gereksiz yer kaplıyor alıcaklara tavsiyem hantal mobilyalar seçmeyin birde halılarımın hepsi yün halı ve çok ağırlar silmesi yıkaması çok zor oluyor , yatak örtümü hiç kullanamıyorum boncuk taş ne varsa üstünde çok hevesle almıştım ama her gün ser topla zor oluyor yıkaması falan mesele birde şunu söylim eevde çekmece dolaplar evi çok topluyor düzenli oluyor herşey

Yeni evlenecek biri olarak;

oturma odası bence canlı renk olcak gelenin içi açılacak bir kere, vede sportif ( ben öyle yaptım hem modern hem tatlı kırmızı hemde demir başlıklı çok şık)

misafir odam, sütlü kahve klasik ama çok ağır dedi, 3 lüsü yatak oluyo, misafir odasıda olsa kullanışlı olması şart,resimdeki gümüşlük mü vitrin mi bilmiyorum ondan aldım 2 tane vede konsol, konsolum küçük içine yemek takımı koymayı düşünüyorum,maalesef gümüşlük almak için direndim ama aileler ikna olmadı ama pişmanmıyım asla çünkü salonum acayip büyük yemek masamı ve konsolumu salonu koydum,misafir odası zaten kapıları büyük salonla bitişşik gibi

mutfak,masamı kırma aldım çok yer kaplamıyo vede gömme dolap yaptırdım mutfaga,halısı perdesi masası uyumlu

perdelerimi bembeyaz aldım,krem perde içi karanlık yapıyo kesinlikle,mekanızmalı perde almadım kullanışı zor satıcı peşin peşin söyledi yıkama zor diye

halılarım desenli koyu sadece misafir odası biraz açık renk,oturma odası mutfak halısı kir götürecek gibi

yatak odam bazalı,dolap sürgülü maalesef kapılı bulamadım ama şimdilik kullanışlı duruyo

şimdilik doğru tercihler yaptım ama kullanmadan bilemicem :)

aksesuar olarak sadece orta sehbaya dekoratif kase aldım,konsolun önünede ikea salon g vazo

tv ünitemi küçük aldım çünkü büyük üniteler yorucu detay aksesuarla dolduruluyo tv yi izleyemeiyorum :) oturma odamda sadece fil var aksesuarda yok denecek kadar az sanırım :)

Eklentiler

• $Görüntü0113.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 149
Son düzenleme:

Fırın almadım set üstü ve küçük fırın oldum,onun yerine bulaşık makinası aldım hemde daha uygun hemde daha az eşya

ben doğru yoldayım sanırım :)

tam 12 ay taksit ödeyerek çeyizime aldığım leoparlı saten nevresim takımımı 5 senede 1 kez kullandım oda yarım gece.kalkıp eşimle değiştirdik.kaldırdığım yeri bile hatırlayamadım şimdi.okadar çalışıp taksit ödemiştim yarım maaşım kadardı ozaman.ne aptallıkmış.

Yazan olmuş mu bilemiyorum ama,yemek odası takımını konsol,yemek masası,vitrin olarak asla almayın.Bir tv ünitesi çok gerekliyse de bir de yemek masası yeter.Ben annemin ısrarına dayanamayıp aldım ve çok pişmanım.Birde ilerde nasılsa değiştireceğim diye ucuza kaçmamaya çalışın.1 Kere oluyor herşey,en güzelini alın.

ayy evini çok merak ettim arkadaşım
Bikaç resim koyabilirmisinnnnn..
Ben evime yerleştim.Evimde hiçbir eşya gereksiz ve yersiz değil. Burdaki yorumları okumasaydım çok pişman olacaktım kesin.
Yorum yapan yardımcı olan arkadaşlara çooooooooooooooooooooooooookkkkkkkkkkk teşekkürleeerrrrrr

Şu an karşımda duran gümüşlüğe bakıyorumm sen ne işe yararsın diyorumm...
Ne işe yarar kii..
Sadece görüntüü
Tozlanmakdan silinmekden başka hiç bişe yaramıyorr
İçi hayatımda hiç bir zaman kullanmıcam kristal ıvır zıvır dolu
Gereksizzzz atsan atılmaz satsan satılmaz cinsdenn ilk fırsatta atasım varrrr

bende senin gibi bir gün gereksiz gümüşlüğe baktım ve oğluma dolap yaptım ama benim gümüşlük dolaba uygundu kapakları cam olduğu için içten perde taktım ortadan büzdüm şimdi moda öyle dolaplar:) bayağı işe yaradı gardırop olarak olmasaydı balkona kışlıklar için kiler olacaktı bu da senin için fikir olsun bende bıktım fazla eşyalardan :)

aklıma gelmişken yazayım dedim, kesinlikle evinizin ölçüsüne göre eşya alın. biz eski büyük evimizin eşyalarıyla şimdiki evimizde bayağı bir zorlandık senelerce ama sonra özel ölçüsünü kendi istemiğize göre yaptırdık yemek masası ve konsolu, çok memnunuz! konsol kapaktan çok çekmeceli yaptırdık, çok fazla eşya sığdı böyle. raf olunca bardaklar vb üzerine bir şey koyamıyorsunuz ve boşa gidiyor. ama hazır almaya kalksaydık hemen hemen hep aynı ölçülerde oluyor büyük geniş evlere göre. kendi evimiz nasıl olsa dedik ve özel yaptırdık. tabii bu küçük mutfaklı ev için, mutfak büyük olsa asla konsola gerek yok bence de.

arkadaşlarımdan evini ölçmeden mağazadaki görüntüye kapılıp alan ve sonra bazı parçaları sığdıramayanlar oldu, lütfen buna kanmayın, evinizin cm cm krokisini çıkarın alacağınız eşyaları da aynı ölçüde ufaltarak çizin bakın bakalım yaşam alanı kalacak mı size? yazık günah para kolay kazanılmıyor.

alacağınız eşya sizin için gerekli mi diye en az 2 kere düşünün, ayrıca evde sıkıldığınız parçaların da olmadığı takdirde günlük hayatınız zorlanır mı diye düşünüp ona göre plan yapın, sonradan alabilirsiniz tabii ki ama onun yerini başka şeyle doldurduysanız yine ev sıkışık olacaktır.

kapıların arkalarına takılan askılar çok büyük kolaylık ve de yerden tasarruf, kesinlikle tavsiye ederim. Mobilyada koyu renklerden vazgeçmek hem insanın içini açıyor, hem de toz konusunda çok büyük kolaylık. kayın tonları bir harika

altı biraz yüksek yani ayaklı mobilya-koltuk takımı harika! altını silmek çok rahat, senelerimiz itip kakma kendimizi sakatlamayla geçmişti, ahh ahhh...

koltukların kolları deri olunca silip geçmesi çok kolay ancak üzerine örtü kullanınca kayıyor

yine dar evlerin bence vazgeçilmesi konsol üzerine ya da bağımsız ayna! olmayınca eksikliğini anlıyorsunuzgerçekten geniş bir his uyandırıyor!

banyoya ayaklı lavabo yerine dolablı lavabo yaptırmadığıma pişmanım, ne güzel bir sürü şeyi toplardı

çok dertliyim bu konuda kızlar...
ben evleneli 3 yıla yaklaştı.ev dekorasyonu konusunda çok pişmanlıklarım var.evimin neredeyse hiçbir yerini beğenmiyorum.
eşimle tanıştıktan sonra 4 ay gibi bir sürede evlendik.bu arada ben öğrenciydim ve evlilik hayalleri kuran evlenirsem evime şunu alayım şunu almamalıyım filan diye düşünen birisi değildim.daha o aşamalara gelmemiştim.
nasıl olduysa nasip işte hiç hesapta yokkken evlenme kararı.ve alelacele alınan eşyalar.eşimin de fazlasıyla dominant davrandığını şimdi daha iyi anlıyorum.ama insan o zman olsun nolcak ki filan diyor, ona iyi görünmek için kendi beğenilerimden fedakarlık ediyormuşum ki bu çoook yanlış.tabi bir de işin maddi tarafı var. eşim kendi parasını kazanıyor olmasına rağmen ben daha öğrenci olduğum için en az birbuçuk yılım vardı para kazanmaya başlamama,evlenceğim zaman ailemden bir şey almak istemedim,böyle bir şeye hazırlıksız olduğumuzu biliyordum.anneciğim saolsun çeyizimi eksik bırakmadı,en iyisinden her şeyi aldı ama.ev eşyalarını alması pek mümkün değildi. e ben de alamıyordum,eşim ben her şeyi hallederim diyince bana iyi gibi geldi.ama sanırım bu beni daha da pasifleştirdi. her şeye tamam diyordum. zaten bir gün çıktık halıları aldık.bir gün çıktık mobilyaları bir gün çıktık beyaz eşyayı.ucuzlukçu gibi yerlerden avizeleri aldık.il buzdolabım ve hala da kullanmakta olduğum çamaşır makinem ikinci eldi.eşime kızmadan duramadığım bir konu da bu,o zamanlar bana söylememişti ama bankada baya bi parası olduğunu ben evlendikten çook sonra öğrendim.ben de napalım o da tek başına her şeyi almakta zorlanıyor diye düşünerek hiç itiraz etmemiştim.ne kadar safmışım.evi bile ben kayseriye ailemin yanına gittiğimde ben görmeden tutmuştu.20 yıllık bir apartman,duvarları nem alıyor,banyosu akıyor, mutfağı daracık..neymiş güvenlikliymiş siteymiş.bir de hevesli anlatıyor telefonda sen de görsen beğenirsin bence diyor.benim salak kafam nerden biliyorsun beğeneceğimi ben görmeden niye tutuyorsun demiyorum ben de..cahilliiikk.. ya ben her şeye itiraz edince beni bırakırsa benden soğursa gibi saçmasapan fikirler...
mobilyalar evkurdandı.iki modelde-yatakodası artı yemek odası takımı olmak üzere-kampanya vardı.diğer baktığımız bütün mobilyalar bundan daha güzelken burdakiler en ucuzu olduğu için bence onlardan birini aldık işte..çok dandik üflesen yıkılcak gibi bir malzeme,mdfymiş ama daha kötü duruyor,üstelik koyu renk ve çok kro hiç genç evi gibi değil.eski model televizyonlara göre bir tv sehpası var.gümüşlük vitrin yemek dolabı masa ve sandalyeleri..zaten vitrin salonuma sığmıyor.içeri odada kitaplık gibi kullanıyoruz,rafları cam, bir gün kırılacaklar.üstelik kitapları da tam almıyor,üç kolide de kitaplar duruyor odanın bir köşesinde,göçebe gibi...
salondaki tv sehpası zaten üzerinde plazma ile çok saçma duruyor,ortası artık ağırlıktan eğim yapmış,kırılacak. yemek dolabı minyatür gibi bir rafına 12 tabak koysan başka bir şey koyamıyorsun.var mı var...gümüşlük saçma sapan uyumsuz aksesuarlarla dolu, yaşlı kadınların evleri daha güzeldir.
yatak odası derseniz gardrop biçimsiz,rafları az,boyu kısa astıklarım zemine değiyor.ve o zemini de raf olarak kullanmak zorundayım.bu da sürekli dağınıklık demek.
ayrıca başucuna koyulan komodinler de minyatür gibi.iç çamaşırlarını tıkıştırmak zorundayım sığmaları için.bir de aynalı şifonyer var o da tam bi işe yaramıyor.çekmeceleri dar.zaten ne kadar uyduruk oldukları belli,geçen aylarda-nasıl oluyorsa tam da garanti süresi dolduğu dönemlerde-gardrop kapaklarının 4ünün kulbu ardarda koptular.yeni kulp alıp taktık hepsine.bir de eşim bunları 10 yıl kullanacağımızı filan zannediyor. zaten bir kere taşındı bu eşyalar.ağızları yüzleri eğildi.bir taşınmaya daha gelemezler..
mutlaka dolap,çekmece hacimlerini ve kullanışlılığını iyi değerlendirerek alın.
benden yeni evlenenlere tavsiye sakın eşya alırken neyse ya ömürlük değil ya diye düşünmeyin,değiştirmek de hiç öle kolay değil.eşim haliyle anlamıyor neden değiştirmek istediğimi,o zamanlar beğenmediğim halde almaya razı olduğumu daha yeni yeni anlatabildim.ama tabi şimdi atama durumumuz var ,yani başka bir şehre taşınacağız büyük ihtimalle ,en az o zamana kadar beklemek zorundayız,kii o zaman bile değiştireceğini sanmıyorum.yazlığımız olunca oraya gönderirmişiz eşyaları,daha ev almadık yazlık diyor...ölme eşşeğim hesabı...

MESLEK OLRAK PROFİLİNE DOKTOR YAZMIŞSIN DOĞRUYSA SEN O MOBİLYALARI HİÇ ORDAN ORAYA GEZDİRME SEN EN ALASINI ALIRSIN HİÇ TAKMA KAFANA .bende senin gibi 2.5 sene önce evlendim eşyalarımı bende pek beğenmiyordum şimdi oğlum sayesinde ev iyice biçimsiz oldu anlıycan beterin beteri var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…