- Konu Sahibi prometheus
-
öncelikle buraya içtenlikle tüm bilgilerini aktaran herkese sonsuz teşekkürler.
burayı ve buna benzer kk da ki tüm konuları okuyarak eşyalarımı aldım. çeyizim 4 gün önce ctesi günü gitti. evim çok güzel ferah ve temizliği kolay yapılabilinen şekilde oldu.
evimiz 3 oda bir salon. ama 2 oda bir salon olmalıymış. odalar biraz küçük. bende ferah olsun diye beyazın bir kırık tonunu yaptırdım. Marshall Deniz Kabuğu rengine boyattım tüm odaları. çok güzel ve ferah oldu. tüm odalar aydınlık ve geniş durdu.
1- Yatak odamı beyaz aldım. gardolabımı 3 m yaptırdım. 3 sürgülü orta sürgüde ayna var. odam çok ferah oldu. perdem gümüş grisi içinde kırçıllı siyahlar var. ama siyahlar çok çok az. halımda shaggy halıya benziyor parıltılı. ama ipli değil. nasıl anlatsam bilemedim
2- Salonumda ki koltuklar 3 lü koltuğum sütlü kahverengi diğerleri krem rengi. halımda aynı iki renkten oluşuyor. ama sütlü kahverengi ağırlığında.
3- Tv ünitem ve masamda krem lake ve ceviz renginde. masamın üstü krem lake, ayakları ceviz. tozu daha az belli etsin diye
ve koltuklarım çekyatlı değil. altına rahatlıkla süpürge ve bez, vileda girebiliyor
4- holümün yolluklarıda krem, sütlü kahve ve kahverenginin açığı 3 renkte. 3 renk yanyana 3 karden oluşuyor. bilmiyorum anlatabildim mi :)
5- mutfakta kullanışlı yapıldı.
6- Tüllerim ütü istemeyen cinsten alındı
7- bulaşık ve çamaşır makinemin kısa yıkama programları var
8-
çok araştırarak süpürgemi, dikey şarjlı süpürgemi falan aldım. hafta sonu kullandım gerçekten pratikler ve çekim güçleri çok iyi.
benim iyiki dediklerim bunlar arkadaşlar
Öncelikle güle güle kullan aldıklarını canım.haftaya benimde eşyalarımalınacak. . Evini gerçekten ok merak ettim resimlerini çekermisin rica etsem. benim için de fikir olur. Allah ağız tadıyla kullanmayı nasip etsin
ayyy yoruldummm:44:
bütün sayfaları tek tek okudum. benimde 2 ay sonra düğünüm var. mobilyaları almadık ama araştırıyorum. Yazdıkalrınızdan çıkardıklarım :
1-koyu renk mobilya alınmayacak
2-açık renk halı alınmayacak
3- büyük mobilyalar odayı daralttığından küçük odalara tercih edilmeyecek
4- vitrin gümüşlük konsol kesinlikle gereksiz detaylar
5- deri koltuk konusunda kafam karıştı ama genel olarak memnun değil kullananlar.
6- yatak bazalı alınacak ve bitişik değil ayrı ayrı iki tane olacak
7-koltuk yüzeyleri çıkarılabilir(yıkanabilir)veya en azından silinebilir iz bırakmayan cinsten olmalı(süet gibi)
şimdiye kadar aklımda kalanlar bunlar. Hepinize çooooooooookkkkkkk teşekkür ederimmmm
penye nevresim takımlarını öneririm çok kullanışlı
hem terletmiyor, sağlıklı, çarşaf streç olduğundan toplanmıyor, nevresimi de penye esnek olduğundan yorganı çok güzel sarıyor sağa sola kaçmıyor, yatağı düzeltincede dümdüz duruyor.
KESİNLİKLE PENYE NEVRESİM TAKIMI ÖNERİRİM bursada yeşim mağ. var hemde ucuuuuz.
2 buçuk yıl önce evlendik. Yatak odamı çok severek venge rengi yaptırmıştım. Tozdan kurtaramıyorum. sabah toz alsam akşama yine oluyor. Keşke akçaağaç renginde bir şey yaptırsaydım.
Yemek odası takımı alırken aynalı konsolunu da almıştık keşke onu almasaydık. boşa yer kaplıyor. Bir de ocaklı fırın almıştık. keşke onun yerine set üstü ocak alıp ayrıyetten küçük bir fırın alsaydık.
Yemek odası takımı alırken iyi ki gümüşlük almamışım onun yerine küçük bir büfe almıştım. Hem yer kaplamıyor hem de görünümü çok kibar.
en klasik şey ama söyleyeyim yine de, evimde çok eşya yok, bu yüzden görüntü olarak çok ferah, temizlik de kolay
evin her yeri cam sayılır, silmek ölüm... kendim silmiyorum ama yardımcı alsam onun da gözünü korkutuyor
alt katımız tamamen açık fakat tavandan inen parcalarla (adını unuttum) kapanıp oda oda olabiliyor, yoksa kışın asla ısınmazdı
mutfak dolapları ayaklı, yere su yemek ne dökülürse dökülsün ay dolap ıslanmasın gibi bi dert yok altına çok rahat paspas süpürgenin ucu vs giriyor
bahçede elektriksiz calışan lambalardan var, faturayı arttırmaması hoş oluyor
zigon sehpa ve portmanto yok, dilsiz uşak ve ayakkabılık var, bence daha zarif duruyor iyiki böyle almışız, orta sehpa var onu veya yemek masasını kullanıyoruz, zigon sehpa sevmiyorum nedense, çok anlamsız geliyor
yatak odası çatıkatında mı olsun olmasın mı diye çok düşündük, çatıya karar verdik, iyi ki de böyle olmuş, çatımız eğimli, ayrı bi hava katıyor
salonda bir duvarda minik mutfak var sadece bi tezgah şeklinde, çok rahat oluyor, asıl mutfagı kullanmıyoruz bile dogru düzgün
Şu an karşımda duran gümüşlüğe bakıyorumm sen ne işe yararsın diyorumm...
Ne işe yarar kii..
Sadece görüntüü
Tozlanmakdan silinmekden başka hiç bişe yaramıyorr
İçi hayatımda hiç bir zaman kullanmıcam kristal ıvır zıvır dolu
Gereksizzzz atsan atılmaz satsan satılmaz cinsdenn ilk fırsatta atasım varrrr
MESLEK OLRAK PROFİLİNE DOKTOR YAZMIŞSIN DOĞRUYSA SEN O MOBİLYALARI HİÇ ORDAN ORAYA GEZDİRME SEN EN ALASINI ALIRSIN HİÇ TAKMA KAFANA .bende senin gibi 2.5 sene önce evlendim eşyalarımı bende pek beğenmiyordum şimdi oğlum sayesinde ev iyice biçimsiz oldu anlıycan beterin beteri varçok dertliyim bu konuda kızlar...
ben evleneli 3 yıla yaklaştı.ev dekorasyonu konusunda çok pişmanlıklarım var.evimin neredeyse hiçbir yerini beğenmiyorum.
eşimle tanıştıktan sonra 4 ay gibi bir sürede evlendik.bu arada ben öğrenciydim ve evlilik hayalleri kuran evlenirsem evime şunu alayım şunu almamalıyım filan diye düşünen birisi değildim.daha o aşamalara gelmemiştim.
nasıl olduysa nasip işte hiç hesapta yokkken evlenme kararı.ve alelacele alınan eşyalar.eşimin de fazlasıyla dominant davrandığını şimdi daha iyi anlıyorum.ama insan o zman olsun nolcak ki filan diyor, ona iyi görünmek için kendi beğenilerimden fedakarlık ediyormuşum ki bu çoook yanlış.tabi bir de işin maddi tarafı var. eşim kendi parasını kazanıyor olmasına rağmen ben daha öğrenci olduğum için en az birbuçuk yılım vardı para kazanmaya başlamama,evlenceğim zaman ailemden bir şey almak istemedim,böyle bir şeye hazırlıksız olduğumuzu biliyordum.anneciğim saolsun çeyizimi eksik bırakmadı,en iyisinden her şeyi aldı ama.ev eşyalarını alması pek mümkün değildi. e ben de alamıyordum,eşim ben her şeyi hallederim diyince bana iyi gibi geldi.ama sanırım bu beni daha da pasifleştirdi. her şeye tamam diyordum. zaten bir gün çıktık halıları aldık.bir gün çıktık mobilyaları bir gün çıktık beyaz eşyayı.ucuzlukçu gibi yerlerden avizeleri aldık.il buzdolabım ve hala da kullanmakta olduğum çamaşır makinem ikinci eldi.eşime kızmadan duramadığım bir konu da bu,o zamanlar bana söylememişti ama bankada baya bi parası olduğunu ben evlendikten çook sonra öğrendim.ben de napalım o da tek başına her şeyi almakta zorlanıyor diye düşünerek hiç itiraz etmemiştim.ne kadar safmışım.evi bile ben kayseriye ailemin yanına gittiğimde ben görmeden tutmuştu.20 yıllık bir apartman,duvarları nem alıyor,banyosu akıyor, mutfağı daracık..neymiş güvenlikliymiş siteymiş.bir de hevesli anlatıyor telefonda sen de görsen beğenirsin bence diyor.benim salak kafam nerden biliyorsun beğeneceğimi ben görmeden niye tutuyorsun demiyorum ben de..cahilliiikk..ya ben her şeye itiraz edince beni bırakırsa benden soğursa gibi saçmasapan fikirler...
mobilyalar evkurdandı.iki modelde-yatakodası artı yemek odası takımı olmak üzere-kampanya vardı.diğer baktığımız bütün mobilyalar bundan daha güzelken burdakiler en ucuzu olduğu için bence onlardan birini aldık işte..çok dandik üflesen yıkılcak gibi bir malzeme,mdfymiş ama daha kötü duruyor,üstelik koyu renk ve çok kro hiç genç evi gibi değil.eski model televizyonlara göre bir tv sehpası var.gümüşlük vitrin yemek dolabı masa ve sandalyeleri..zaten vitrin salonuma sığmıyor.içeri odada kitaplık gibi kullanıyoruz,rafları cam, bir gün kırılacaklar.üstelik kitapları da tam almıyor,üç kolide de kitaplar duruyor odanın bir köşesinde,göçebe gibi...
salondaki tv sehpası zaten üzerinde plazma ile çok saçma duruyor,ortası artık ağırlıktan eğim yapmış,kırılacak. yemek dolabı minyatür gibi bir rafına 12 tabak koysan başka bir şey koyamıyorsun.var mı var...gümüşlük saçma sapan uyumsuz aksesuarlarla dolu, yaşlı kadınların evleri daha güzeldir.
yatak odası derseniz gardrop biçimsiz,rafları az,boyu kısa astıklarım zemine değiyor.ve o zemini de raf olarak kullanmak zorundayım.bu da sürekli dağınıklık demek.
ayrıca başucuna koyulan komodinler de minyatür gibi.iç çamaşırlarını tıkıştırmak zorundayım sığmaları için.bir de aynalı şifonyer var o da tam bi işe yaramıyor.çekmeceleri dar.zaten ne kadar uyduruk oldukları belli,geçen aylarda-nasıl oluyorsa tam da garanti süresi dolduğu dönemlerde-gardrop kapaklarının 4ünün kulbu ardarda koptular.yeni kulp alıp taktık hepsine.bir de eşim bunları 10 yıl kullanacağımızı filan zannediyor. zaten bir kere taşındı bu eşyalar.ağızları yüzleri eğildi.bir taşınmaya daha gelemezler..
mutlaka dolap,çekmece hacimlerini ve kullanışlılığını iyi değerlendirerek alın.
benden yeni evlenenlere tavsiye sakın eşya alırken neyse ya ömürlük değil ya diye düşünmeyin,değiştirmek de hiç öle kolay değil.eşim haliyle anlamıyor neden değiştirmek istediğimi,o zamanlar beğenmediğim halde almaya razı olduğumu daha yeni yeni anlatabildim.ama tabi şimdi atama durumumuz var ,yani başka bir şehre taşınacağız büyük ihtimalle ,en az o zamana kadar beklemek zorundayız,kii o zaman bile değiştireceğini sanmıyorum.yazlığımız olunca oraya gönderirmişiz eşyaları,daha ev almadık yazlık diyor...ölme eşşeğim hesabı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?