Dekorasyonda Keşke ya da İyi ki Dediklerimiz...

Bende açıkçası oturma odama beyaz halı aldığım için bin pişmanım keşke almasaydım yine oturma odama köşe koltuk aldığım için bin pişmanım evet çok güzel duruyor ama altını silmek için çekemiyorsun parçaları birbirinden ayırmak istesen ayıramıyorsun kiracıysan başka eve taşınınca köşe tarafı uymuyorsa olmuyor peteği kapatıyor vesaire ben hem köşe aldım oda yetmedi siyah aldım aman aman sakın almayın üstüne toz konsa belli oluyor şarjlı el süpürgem sürekli elimde halıları değil koltuları süpürüyorum o derece yani onun haricinde mutfak halımı bi ara böle ince tüylü minik minik tüyleri olan bi halılar çıkmıştı ondan almıştım yine pişmanım çünkü halı yokmuş gibi çıplak ayakla basamıyorum buz gibi ıhhh:)yine zigon sehpamı ve orta sehpamı deri kaplama aldım şu simlilerden yine pişmanım zamanla açılma yapıyor yanlardan (ama hepsi değil sanırım ben adisini almışım kuzaniminki sağlam hala ) gelelim memnun olduğum şeylere iyi ki salon halılarımı shaggy aldım çok memnunun ipek gibi çıplak ayakla basmak çok güzel oluyor koltuklarımın kenarları koyu renk deri çok memnunum siliyorum tertemiz oluyor sandalyelerim deri çok memnunum yine mobilyalarım beyaz hiç toz belli etmiyor lake olduğu için silincede parıl parıl parlıyor yatak başlığım kendinden abajurlu çok memnunum koridor halılarım koyu renk çok memnunum el süpürgem fakirin önünde fırçası olanlardan kırmızı çok kullanışlı memnunum banyom için aldığım hem kirli speti hemde çekmeceleri rafları olan bi hasır dolabım vardı hiç memnun değilim boşuna para verdim çnkü kurtlandı yazık ya öle yaniiii

Ben de mobilyalarınızı yaptırırken çok kolaylık sağlayan birkaç şeyden bahsetmek istiyorum.

Bir kere kapaklara kesinlikle Marelli frenli menteşe 'den kullanın. Kapaklar yavaşça kapanıyor ve pat küt ses çıkarmıyor, süper bir şey. Bazıları üstten takma yavaşlatıcı aparatı takıyor, fakat hiç kullanışlı değil. Hem çok çirkin gözüküyor, hem de temizlikçi kesin kırıyor bir süre sonra. Aslında eski kapaklarınız için de kocanızı bir sıkıştırın derim ben, bu pistonlu menteşeden ( http://www.hirdavatfirsati.com/p-35...-Dolap-icin-Mentese-(yavasca-kapar)-MFM-.html online satış sitesi var, uygun fiyatları ) alın taksın. O kadar da işe yarasınlar, kapakların çarpması gerçekten beni deli ediyor.

Çekmeceleri de kesin alttan takılan frenli raylardan takın, çok rahat çalışıyor. Blum markalı olanlar gerçekten kaliteli, fiyatları daha uygun istiyorsanız Marelli markalı olanlar da iyi.

Kulp modellerinde de dikkatli olmak lazım, mobilyacıya bırakmayın kesin, görüntüsü iyi fiyatı ucuzları seçiyorlar sonra da kısa sürede bozuluyor hepsi. Kesinlikle Doğanlar markalı kulpları tavsiye ederim. Swarovski taşlı kulpları süper ( Doğanlar AL311 swarovski taşlı KROM kulp 192 mm | 192 mm delik ölçülü kulplar | Kulplar | HIRDAVAT FIRSATI ) , hem diğerleri gibi kötü taş kullanmıyorlar, o yüzden görüntüleri parıl parıl.

Aklıma başka bir şey gelirse onu da yazarım sonradan..

Köşe koltuklar rahat ama kış gününde yakın arkadaşlar geldiğinde salonu kullanamıyoruz soğuktan. Oturma odasında oturuncada üst üstte gibi oturuyoruz.

* Salonumda ve yatak odamda katlamalı tül kullanıyorum çoook memnunum görüntüsü süper ve diğer pileli perdeler gibi sık sık kirlenip kararmıyo ben senede 1 yıkıyorum yıkandığı belli olmuyo bile çünkü kirlenmemiş oluyo ama ben rahat edemem yine de yıkıyorum..
* Mutfak ve koridoruma sarayın simli shaggylerinden almıştım aman allahım değiştirmek için gün sayıyorum hadi koridor neysede mutfaga shaggy hele de çocuk varsa eyvaah ne yese içse içinde silemiyorsun süpürsen çokmıyo ebatları büyükse çırpmak da bir ayrı ölüm yani ama oturma odamda kaşmirin halhal serisi shaggysi var ondan sıkıntım yok çırpması kolay hafif ve leke tutmuyo tüyleri yatıyo evet ama çırpınca ilk günkü gibi oluyo..
*Yatak odası takımım eskitme biz evlenirken onlar modaydı ama bin pişmanım tozunu siliyorum arkamı dönüyorum yine tozlu offffff eziyet resmen ama bir boyacıyla anlaştım yaza krem rengine boyatıyorum 300 liraya komple takımımı aklınızda olsn...
*Banyo dolabı kullanışlı evet ama asssssla şu lavabosu tek etrafı mobilya olanlardan almayın su lekeleri felaket bir de sular mobilyasını kabartıyo...
*Mutfagımı ve koridorlarımı fayans yaptırdığıma çoook pişmanım aralarının derzi açık renk olmasa belki iyi olabilirdi ama şimdi elimde diş fırçası çamaşır suyuyla dolaşıyorum hemen kararıyorlar bıkkkktımmm...keşke parke olsaymış...su değer şişer diyorlar ama benim mutfağımdan çok salonma sular döküldü hiç bişey de olmadı bu mantığa göre salonu da fayans yaptırmak gerek demekki..
*Yemek odamı toz belli etmeyen armut rengi mobilyalardan aldığıma çok memnnum bir de koltk takımımın kolları krem deri otrma yeri kahve rengi kumaş bu renk kombinasyonu da ayrıca çok kullanışlı kollar toz belli etmiyo siyah deri gibi oturma yerine de dökülen şeyler leke yapamıyo koyu olduğundan...
*Mutfağımın tezgahını granit yaptırdığıma pişmanım kendinden kalıplı evyesi olmadığından dikdörtgen evye aldım ve tezgahtan üstte druyo anam evyenin dışına su kaçar korkusundan rahat bulaşık yıkıyamıyorum hiç üstelik bi dünya paraya aldığım graanitim çatladı...mermerit yaptırıcam inşallah...
*Açık renk parkeden de nefret ettim beyaza yakın renkteki parkeye ne düşse belli oluyo koyuda da toz belli oluyo en iyisi ortasını bulmak sanırım...
*Fakirin şarjlı süpürgesinden aldım bu tüy toplama ucu olanlardan süper bişey mutfakta yardımcım ayrıca şarjı çok uzun dayanıyo çekiş gücü süper bütün evi süpürebilirsin yani...
*Buzdolabım vesteldi daha 5.senesinde bozldu uçak gibi çalışıyordu şimsi sharp marka aldım hem sessiz hem süper geniş ve kullanışlı japonyada üretiliyor...tavsiye ederim..
*yerleri şilmek için aldığım mopum da acayip kullanışlı onu da tavssiye ederim...
OF AMMA YAZDIM ŞİMDİ DE ANKAŞTRE TAKIM ALDIM CAM OCAKLI MEKAPPA MARKA BAKALIM MEMNUN KALACAKMIYIM KULLANINCA ONU DA YAZARIM ŞİMDİLİK BENDEN BU KADAR...

geçen yaz eve tadilat yaparken varolan duşakabini söktürüp küvet koydurduğuma bin pişmanım( zaten bu yüzden eşim tarafından cezalıyım:))) cezamın dolmasına az kaldı ama:)) bu kez modern camlı bir duşakabin koyduracağım ama

parkelerin rengi koyu, keşke açık rrenk olabilme ihtimali olsaydı!!

mutfak dolaplarımızı da yenilemiştik, ama geçenlerde bir başka dolap görünce pişman oldum biraz. bizimkine yakın bir model ama daha daha hoştu ve ayrıca kiler boy dolabı daha kullanışlıydı, şimdiki aklım olsa kesinlikle o modeli alırdım..

banyo dolabımız eskimiş ve ve modelini beğenmiyorduk, neyse ki onu hallettik.

kapılarımız koyu kahve, beyaz amerikan kapı olmasını isterdim evi daha aydınlık gösterdiği kesin... bu yaza inşallah en azından bir beyaza boyama çalışması yapacağız eşimin kardeşiyle..

mutfağımıza bir yüksek masa ve yüksek sandalyeler hayalim.. ortaya amerikan servis gibi:))) onu da gerçekleştireceğiz inşallah!

küçük tuvaleti yenilediğimize pişmanım sanırım, boşa lavabo ve klozet var. zaten şu an orayı kiler gibi kullanıyorum.

yatak odamın duvar rengi lila.. bütün oda mor aksesuarlı oldu. halı mor, perde mor.. bu yaza oranın rengini de değiştirmeyi planlıyorum..

bir de salonla muftağımızın birleşik olduğu duvara bir pecere açacağız inş. bu yaz, amerikan muftak misali:)))))

bu yaza iş çooookkk yani... :)))

şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar.

keşkeler;
- keşke bulaşık makinamı Ariston almasaydım (bulaşık makinesine çok para vermeyin dediler ama memnun değilim)
- keşke tost makinemi plakaları çıkanlardan alsaydım, böylece tavuk falan yaptığımda makineyi yıkamak yerine çıkarır plakaları makineye atabilirdim
- yatağımızın alçak olması çok hoşuma gidiyor ama acaba altında bir baza mı olsaydı?
- salona sadece konsol yeterli olurmuş, büfe olmasa da gerçekten olurmuş
- keşke Doğtaş'tan aldığımız açılınca masa olan, çalışma amaçlı aldığımız sehpayı almasaydık. küçücük oturma odamızda bu kadar yer kaplamasaydı

iyi ki'ler;
- iyi ki yemek masamın bir tarafına sandalye yerine bench almışım.
- iyi ki mobilyalarımı kaplama değil, gerçek ahşap almışım.
- iyi ki yatağımı laressa milky almışım.
- iyi ki tüllerimi tüm ev için aynı ve böyle kibar bir model almışım (yoksa gözüme çok batardı)
- iyi ki buzdolabı ve çamaşır makinemi LG almışım
- evimiz kira ama iyi ki duvarları boyatmışız kırık beyaza, her yer çok ferah. yatak odası ve mutfak da güz gülü diye bir pembe, onlar da çok tatlı
- iyi ki mutfağı dolaplardan taşacak kadar mutfak eşyasıyla doldurmamışım, var olanlar rahat rahat yetiyor
- iyi ki salona alacağımız avizeler için günlerce gezmiş ve beğenmediğimiz hiçbir şeye yüzlerce lira vermemişiz, eskiciden aldığımız, ağır ve klasik avizelerimiz tam sindi içime
- iyi ki makyaj masamı lükens ayaklı kırık beyaz klasik bir model yaptırmışım, modern mobilyalar ile böyle bir tezatlık çok şirin duruyor
- ve iyi ki güya modern (modern kime göre, neye göre artık?) ve ruhsuz hiçbir mobilyaya para vermemişim

*evleneceklere tavsiyem, illa tüm eşyalarımız tamamlansın moduna girmemeleri; aksine, her şeyi sindire sindire, içlerine sine sine alsınlar.

bende keske esimi dinlemeyip beyaz koltuk alsaymisim kahve deri aldim surekli toz oluyor..ayni sekilde halimda koyu tonlarda sagy hali oda cok toz oluyor..eski esyalarim kremdi hic toz olmuyordu birde cok ferahti simdi koltuklarim o kadar ruhumu daraltiyorki anlatamam... iyiki yatak odam krem tonarinda 1 hafta silmesem toz belli olmuyor..

salon:iyiki açık eskitme ceviz çok memnunum hiç toz belli etmiyo ve herkes çok beğeniyor.keşke vitrin olmasaymış çok gereksiz .(gerçi zorla almışlardı istemiyorum dememe rağmen)keşke iskandinav tarzı koltukları almasaymışım kol kısımları ahşap olduğu için çok tozu belli ediyor.oturma odası:çok memnnunum perdesinden kanepelerimden çünkü hepsini yeni aldımmutfak:cam masamı aldığıma bin kere pişmanım çünkü hiç temiz kalmıyo.deri sandalyelerim var çok memnunum kolay temizleniyor.oğluşun odası:akçaağaç rengi süper kullanışlı sadece çalışma masası devasa bişey çok yer kaplıyor.yatak odası:yatağım bazalı ve çok yüksek hiç estetik değil dağınığı kaldırıyor ama duruşuna sinir oluyorum.yatk odamda bir tane iki kapılı bir tanede üç kapılı ayrı ayrı gardop var renk desen aynı sadece istersen ayırabiliyosun bu çok hoş.şifonyerim çok genişti yer kaplıyodu depoya indirdim.şimdilik aklıma gelenler bunlar.

öncelikle keşkelerle başlamak istiyorum..
-keşke oturma odama ve mutfağıma açık renk bi halı almasaydım ufak çocuğum var silmekten yıkatmaktan usandım resmen..
-yatak odamı siyah almasaydım.. toz almaktan aynen usandım.
-keşke televizyonumu standart ekran ve şekilde almasaydım onun yerine duvara asabileceğim lcd tv alsaydım..kalabalığı sevmiyorum tv sehpası kullanmak zorunda kalmazdım.
-bütün beyaz eşyalarım vestel..hepsinden memnunum ama çamaşır makinesi hariç.. çünkü öyle bi program yapmışlarki yıkama esnasında elektrik gidip gelirse tekrar başa alıyor..
-keşke salonumun gümüşlüğü için çeyizime birsürü parçadan oluşan kristal takımı almasaymışım..
iyikiler...
-iyiki salonuma shaggy halı almışım çok kullanışlı ve kabarık görüntüsüyle estetik duruyor.
-iyiki öyle milyarlarca lira ödeyip lüks koltuk takımları yemek odası almamışım..içim rahatça oturup yemeğimi yiyorum..dokunmaya kıyamayacağım derecede beyaz renkli ve korkutucu değiller.. klasik mobilyadan yanayım.. kocaman maksi takımım var kahve krem 3 yıl oldu evleneli daha tek bir lekesi yok..çok merak ediyorum bembeyaz mobilyaları olanlar ellerinde bezle mi geziyorlar her an korku ile mi oturuyorlar meraktayım doğrusu..
-iyiki bebeğimin beşiğini park yatak almışım önü açılanlardan uyanınca ağlama alışkanlığı olmuyormuş o yataklarda..oğlum uyanınca kendisi delikten çıkıp geliyor yanımıza.. :)üstelik düşme tehlikesi de yok..
-iyiki mutfak masamı cam lake tarzı değilde ahşap almışım..üstelik katlanıyo çok rahat..ama biraz büyük keşke daha zarif alsaymışım çok yer kaplıyor..
-

Kizlar benim evlenmeme daha var ama simdiden arastiriyorum, dekorasyona duskun biriyimdir ve acikcasi herseyi sindire sindire almak istiyorum.
Soyliyecegim tek sey kose koltuk almaktan cekinmeyin kizlar. Bizde maxi kose koltuk arti 3 kisilik koltuk var. U sekli oluyor, gercekten super oluyor, misafir bile gelse ust uste olmuyoruz.

Yalniz bir sorum olucak sizlere, mutfagim gri/beyaz ve kirmizi aksesuarlardan olusacak insallah fakat yer icin neyi onerirsiniz: fayans mi? parke mi? ve hangi renk olabilir sizce?

halılarım keşkemdir..
onca parayan kıyıp aldık hiç kullanışlı değil.süpürmek çok zor bi kere.
ve çok açık renkler bi saç kılı bile belli oluyor.
zaten takıntılı insanım hiç iyi olmadı buuuuuu
bi de şimdiki aklım olsa evimi daha renkli döşerdim.her yer kırık beyaz krem rengi açık kahve...
ilk zamanlar iyidi de şimdi renkli olsaydı diyorum

keşke kzımın odasına shagy halı almasaydım...iyiki bulaşık makinemi ve diğer aletlerimi arçelikden almışım yıllardır hiçbir sorun yaşamadım

yeni evlenirken akıl edemedim ama tv ünitesi çok gereksiz fuuzuli yer kaplıyo ve toz almak için bi aşya daha çıkıyo bence tv duvara monte edılınce çok şık duruyo

koyu renk mobilyalar şık dursada açık renk mobilyalar gibi ferah olmuyor pişmanım

evde fortmonda gerekli iyiki almışım.

koltuklarımı kocaman aldıgıma bin pişmanım..keşke değiştirme ımkanım olsa
ayrıca koltuk kenarlarını beyaz derı aldıgıma pişmanım sarardılar
duvar unıtesı aldıgıma pişmanım fuzuli yer kaplıyor
eve tasınırken yerlerı parke yaptırmadıgıma pişmanım

Salona gümüşlük aldığıma ve iri koltuk aldığıma(zor sığdırdım mağazalarda daha ufak duruyorlar),oturma odama köşe takım almadığıma(böle tekli falan gereksiz) pişmanım....mutfak halımı koyu renk almışım iykide çok sık kirleniyo.

yatagımızın bazalı olması koltuklarımın ayaklarının yüksek ve sandıklı ve de yatak olması çok iyi ve yerinde karar vermişim, vitrin ve yemek masamında olmaması gercekten harika çünkü
evimiz kira evlendigimizde ilk kiraladıgımız ev büyüktü ve sonra taşındık şuan 80 mt kare evimiz az eşyamın olması harika... birde ben hazır dikili standart perdelerden almıştım tane 5 tlden onlarda şuan oturdugumuz evin pencerelerıne uydu çok şükür..ikeadan yan sehba ve orta sehba aldıgıma pişmanım çünkü taşınıca dagıldılar malesef...

koridordaki halımlarımdan nefret ediyorum gercekten çok pisler markası bile belli degil koyu renk ve bütün pislikler yapışıyor üstüne çıkmıyorlar kayınvalidem almıştı ucuz diye((

merhaba arkadaşlar yeni evim için bauhause dan "alina 4 lü raf seti " aldık. içine küçük aksessuarlar düşünüyorum. önerileriniz nelerdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…