Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar derdim saçları çok bakımlı olanlar

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Şimdi kafam iyice karıştı:) Sitrik asit limondan elde edilen bir madde değil mi?
Öyle ama uygulamada farklı şeyler olabiliyor belirli düzeyin altında kostikle karışıyor
Sabunda o asit olmaz sampuanda olur ph i dengeleyebilmek için koyuyorlar

Benim asla böyle durmuyor işte uzunken biraz dalgalanıyor. Ama uzun saçı yıkayıp kurutmak da sorun benim için, zamanım yok, bir de sinüzitim var.
Tam da bu yüzden keratin uyguladim ben
Duştan çıkınca 5 dk da kuruyor çok hızlı
Sadece fonle kuruluyorum fonle düzleştirme yok keratinli çünkü saçım ...

Şampuan olarak ne kullanıyorsun canım doğal şampuan kullanmalısın bir çok sorun kimyasal şampuandan kaynaklanıyor aslında saçın doğal şeklini bozuyor saçma sapan yapıyor. Ama doğal şampuanlar saçı canlı haline getiriyor sonrasında saçlar kolay şekil alıyor

Saçınızla çok uğraşmayın doğal haline bırakın bir süre,zaten ince telliyse pek yapacak birşey yok.

Keratin ne uyguluyorsun sorması ayıp :)
:)
Maxi bio keratin uyguladim
1 sene oldu uygulayali daha yeni yenilenme ihtiyacı hissettim bu ay yine yaparım belki

Dalgalı uçları kırık saçlarım vardı ve nem düzensizliği onun için uygulamış 3-4 gün sacimda bekletip yikamistim

1 senedir böyle düz saçım

İnce telli ve saçları az olan kadınlar saçlarını düz kullanmak yerine dalgalı kullanmalı. Daha dolgun görünür. Saçı durularken başınızı öne eğip su dökmenizi tavsiye ederim, kurutma makinesi kullanıyosanız da aynı şekilde kurutun. 2. Bir seçenek saçınız düz ise geceden balık sırtı örüp uyuyun sabah açarsınız dalgalı olur, maşaya gerek kalmaz.
Yağlı saçlar içinde durulama suyuna çay öneririm, sonrasında üstünden su dökersiniz

Benim ihtiyacım olan da nem zaten
Ama düzleştiriyorsa kötü :/

Benim ihtiyacım olan da nem zaten
Ama düzleştiriyorsa kötü :/
Evet düzleştirici etkisi mutlaka olacaktır

ama dümdüz olmasını istemiyorsanız daha yumuşak dalgalı saçlara da mutlu olurum diyorsanız keratinin saça işlemesi için uygulanan sıcak duzlestiriciyi bizim gibi hergun 8-9 kere üstünden geçip uygulamak yerine 1 defaya mahsus 1 kere yaparsanız sadece keratinden de faydalanmış olursunuz

Sıcak pres uygulama yani düzleştirme keratinli saç bütünleşmesi için önemli ... Keratini surup bir kere üstünden duzlestiriciyle geçtiniz mi tamamdır :)

İşte aradığım mucize
Teşekkürler

Genetik
Ama oryel falann saçı mahvediyor
Benimde saçım azaldı
Bence saçı amonyaksız doğal renklere boyarsanız güçlenir
Aktarda satılan yağlarla falan düzenli maske yapın..

Nazara geleceksin Milnacim

Genetik
Ama oryel falann saçı mahvediyor
Benimde saçım azaldı
Bence saçı amonyaksız doğal renklere boyarsanız güçlenir
Aktarda satılan yağlarla falan düzenli maske yapın..

Evet saçlarıma işlem yapalı iyice mahvoldu, bir süre boya vs kullanmayacağım zaten.

Keratin uygulamak isteyenler için adımları yazayım

Önce arındırıcı şampuanla saçlar yıkanır ( Google da arındırıcı şampuan yazın çıkar 10 TL ye bile var bu önemli arindiricili şampuanla yikamazsaniz uyguladiginiz keratin çok etkili olmaz )

Arındırıcı şampuanla yıkanıp çıktınız hafif nemli kalacak şekilde kuruladiniz saçı

Maksimum 1 çay bardağına yakın keratini elde eldiven ağızfa maske hava alan yerde vantilatör karşısında (balkonda yaptım ben) sürüyorsunuz saça

Sürdükten sonra 40 dk saçta bekletiyoruz

Sonra
dümdüz olmasını isteyen her tutamdan max.160 derecede üstünden 8 kere falan geçsin baya buhar ve koku çıkacak

Sadece keratin olsun dümdüz olmasın diyen 1/2 kere geçecek

Son aşama

Dümdüz olmasını isteyen çok kıvırcık saç 4 , dalgalı saç 3 gün saçını yikamayacak neme girmeyecek günlük 1 kere saçını duzlestirecek toka bile takmayacak ve bundan sonra sadece sulfatsiz şampuan kullanmak üzere yıkanacak ilk yıkamada saçın muhteşem ligine bir göz kirpacak

Dümdüz olmasın keratin uygulansin yeter diyen ise 2 gün saçta bekletecek 2 gün sonra sadece sulfatsiz şampuanla yıkanıp bakımlı saçlarına merhaba diyecek

Ortalama 6 ay etkisi sürüyor ama ben saçımla çok oynamadığım çok kimyasal kullanmadığım için heralde etkisi 1 sene sürdü

Genetik,kan,hormon vb ile alakali bir durum yani neyse o bi caresi bir yolu oldugunu dusunmuyorum ama sk yaglanma icin isirgan suyu oneririm (cay gibi demleyip kafaya skma hacim veriyor kuruluk sagladigi icinde yagi dengeliyor dogal sac spreyi )ha bide bence bolgesel kesinlikle misal bir antakya hatay kizinin saci kasi kirpigi ile atiyorum tekirdag ayni olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…