Hangi konuda hocam, bildiğiniz torpil her şey.Aselkocak bu konuda baya bilgili, sizi aydınlatabilir
Torpille iş yurutenlerin canı çıksın. Gün yüzü görmesinler. Artık Prof. Unvanını almak zor değil. Benim doktorum bana söylemişti de inanmamistim okumadan Prof olunabiliyor yeter ki torpili olsun diye
Şu kaynı torpille işe girecek olan mı ?Aselkocak bu konuda baya bilgili, sizi aydınlatabilir
Hangi konuda hocam, bildiğiniz torpil her şey.
Şu kaynı torpille işe girecek olan mı ?
Buraya yazacak kadar yüzsüzmüş. Al işte böyle bir ülkde hakkımla iş arıyorum ben. Sonra bulamadım diye üzülüyorum. Komik, kendime gülüyorum.Bahsettiğim kişi kocasıyla birlikte kaynını işe sokmaya çalışıyordu kamuda. KPSS ile alım olmuyor mu diye sorulduğunda yüksek mevkide tanıdıklarım var, el altından alım oluyor demişti. Baya tepki gösterilince torpil her yerde sadece ben mi yapıyorum yazmıştı en son. İnsanlar torpili bu kadar normalleştirdiği sürece ne yazık ki bu durum böyle gidecek gibi duruyor
Ters bir örnek vereyim. Bundan önce yayınevinde çalışıyordum, sınavla alındım işe. Hakkımla girdim, adam kendi sınavını hazırlamış, yazdım beğendi aldı işe. Berbat bir insan, çalışılacak biri değil, bildiğin çalışanlarını küçük görüyor, konuşmaya tenezül etmiyor. Ama hakkıyla aldı en azından diyorum.Her zaman dönüyordu bu torpil olayları da son yıllarda iş çığrından çıktı artık gizlenmeden aleni yapılıyor.
Eşim ülkenin en büyük kurumsal şirketlerinden birinde çalışıyor dediği şu “adam adam ilerliyorum.”
Yükselmesi için işini hakkıyla yapması yetmiyor aynı zamanda yöneticileriyle çok da iyi ilişkiler içinde olması lazım yoksa olmuyor maalesef
Ya en basiti benim kuzenim.tanidik vasitasiyla ozel bir bankada ise basladi.ya prim almayacagi isi cok sallamadigini kendisi soyluyor.ahlakli olmali insanlar.her isi layikiyla yapacak insanlar ise alinmali.Ve emin olun liyakatsiz insanlar is basinda olunca islrr hep carpik curpuk yuruyor.zeki adam ,ahlakli adam degil torpilli adam yonetici olunca 3 kurusluk akillariyla ve sisirilmis egolariyla bi isi beceremiyorlar.
Ya benim cevremde basit bir yemek siparisinden tutun da tatil rezervasyonuna kadar biis yapmak icin bas agrisi cekiyorum.cunku hakikaten kimse yaptigi isin hakkini vermiyor.isi ehline teslim etmedikleri surece bu ulkenin geleceginden endiseliyim ben.senin bu konuyu okumadan once tam bunu dusunyordum.bu ulkedeki en buyuk sorun yetersiz insanlarin torpille is basina getirilmesidir bence.is yapacak kapasitesi olmayan adamlara onemli gorevler veriliyor.
Bu yuzden cocugum olmasindan endiseliyim.cunku istedigim kadar ahlakli,iyi yetistireyim.hatta ahlakli oldukca daha cok iteklenecek.malesef boyle.ben de dertliyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?