Dert yanmak istiyorum! Nedir lan bu torpil?

Malesef heryerde durum bu şekilde, annem büyük bir kamu kuruluşunda taşeronda çalışıyor. Çalışanların %60’ı akraba diyor. Yani zamanında adam girmiş sonra bacanağını ardından eniştesini emekli olmadan da kızını sokmuş. Sonra vazgeçmiş emekli olmaktan torununu beklicek sanırım :)
Aynı şekilde aynı işi yapıp kadrolu olan bir kadın da kaynı sayesinde girmiş. Başka gelinini sokmaya çalışıyormuş şimdi de.
Yani demem o ki kpss ile falan %40-50lik kesim atanıyor, diğerleri hep dayı :))
 
Devletinden özeline kadar her yerde torpil var kesinlikle katılıyorum. Sözde devlete alımlarda sınav falan yapılıyor da hepsi hikaye. Üst düzey tanıdıkları olanlar sınava girmeden memur olabiliyor bu ülkede. Ben de çok şükür kendi emeğimle güzel bir işe sahibim ama vaktinde çabaladım gayret ettim ve hakettim. Bakıyorum lisede beş para etmez vasıfsız insanlar, okulda her kavgaya olaya karışan okulla alakası olmayan diplomayı zar zor alan insanlar iş güç sahibi olmuş hem de yüksek maaşla dayısının babasının nüfuzunu kullanarak... ülkenin acı gerçeği bu ne yazık ki. Kimse şu kurumda asla torpil yok diyemez. Birilerinin dişiyle tırnağıyla bin bir emek vererek geldiği yerlere başkaları yata yata geliyor ve kıymet de bilmiyorlar.
 
Özel okulda ogretmenim torpilsiz ise girdim ozguven
gorusme esnasindaki tavır
Tutarlilik
Düzgün Türkçe
Mesleği sevme
Uygum giyim tarzı
vb de cok etkili.Onceki islerimde de torpilsiz girmiştim. Is arkadaslarimdan da torpilli giren varsa da cok azdır. Ben de bu ulkede yaşıyorum evet referans torpil onemli ama is begenmeyip ucret begenmeyip iş yok bu ulkede diyen de çok. Hayırlısı hakkınızda cok da katılmıyorum yani başlığa. Ekleme yapayim evime cam silmeye gelen kadinin kızı tip fak.kazandi.Bitirecek ve calisacak.Torpille mi hayır. Cocuklarimin bakicisinin oglu Marmara Hukuku bitirdi.Bosta mi kalacak hayir.Okuyacaksak da mantikli bolumler okuyalim.
Sirf adi unuversite diye gitmenin mantigi yok.Bence basari acisindan parlak olmayanlar kisa yoldan meslekci olmali.Erkekse ver tamirci yanina
Kizsa ver kuafore epilasyoncuya ogrensin işi.
 
Saglik atamalarina da mulakat (torpil) getirecegiz dediler, bakanlik sayfasinda yayimladi bu durumu. Topyekün birlik olup karsi geldik, neyse ki sesimizi duyurabildik. Yoksa oraya bile torpil geliyodu cogu yerde oldugu gibi... Yazik yani boyle olmamali.
 
Kimse inkar edemez bunu şahit olduğum olay aynı üni ayni bölümden mezun iki arkadaşın biri 67 ile atanırken diğeri 80 ile bekliyor yazacak şey varrr neyse....
 

yazdım yukarıda ben de girdim özel okula, sonra arayıp fikir değiştirdiler. Neden? Diğerinin torpili vardı. Maaş konusuna gelince bir zahmet temizlikçiden çok alalım değil mi? Adam asgari ücretin altını öneriiyor, maaş begenmeme değil bu. İnsanca yaşamak isteği.

Bundan önce çalıştığım yayınevine ben de sınavla girdim, kaşımın gözümün hatrına değil. Belki de torpil yoktur yahu, biz beceriksiziz. Şu tesadüfe bakın ki önceki öğretmenlik yaptığım kurumda herkes birbirinin tanıdığıydı, ben hariç, ilk ben çıkarıldım işten. Diğerleri işinde gücünde.
 
Son düzenleme:
Orda da yokmu sanki
 
Avrupada yasiyorum. Ve tanindik yerli büyük bir sirket is ilanlari vermeden önce sirket icindeki calisanlari bilgilendiriyor.
Adamlar öncelik sizin tanidiklariniz diyor yani.
Bu da torpile geciyormu bilemem bence hos birsey. Calisan ve tanidiklarina öncelik tanimasi. Daha güvenli bir aile ortami olusuyor böylelikle.
Sirket icinde de farkli bir bölüme gecis yapmak isteyene de öncelik verilir herdaim.

Aslinda düsünunce pek de fena birsey degil hani, bilemedim.

Neyse..aslinda demek istedigim sadece türkiyede yok torpil denen sey. Avrupanin göbeginde de var.

Ha ama ilana hic uygun olmayanlarin ise alinmasi sirf tanidik diye, haksizlik.
Yani herseyin bir adabi olmali.
 
Ver tamircinin yanına diyorsunuz da onlar bile tanıdıklarının çocuklarını yanlarına alıp çalıştırmak istiyorlar.Mantıklı bölümler dediğiniz tıp,hukuk mu?İyi o zaman herkes sırf iş bulmak için doktor,avukat olsun.Zaten yeteneğe,ilgiye ne gerek var
 
Siz işleri yolunda giden kısımsınız galiba. Sizlere bu şekilde konusmak kolay gelir devam edin...Bu sistem bu şekilde devam ederse emin olun o saydığınız kişilerinde işsiz olma ihtimali çok yüksek. Saydığınız maddelerin önemini yitirdiği dönemdeyiz.
 

Belki de mesleği sevmiyorsun, ya da tutarlı değilsin arkadaşın dediği gibi. Yoksa neden almasınlar değil mi?
Ya da torpilin yoktur ? Hangisi mantıklı geliyorsa.
 
"İs begenmeyip ucret begenmeyip iş yok bu ulkede diyen de çok."
Ya hala bu ülkede işsizlik verileri bu kadar yüksekken, alım gücü bu kadar düşmüşken şunu söyleyebilmek inanamiyorum bunu soyleyebilmek için gerçeklerden o kadar uzak olmak lazım ki.
Gençler insan onuruna yaraşır şekilde yaşamak istiyor. Üniversite mezunu olup asgari ücretle çalışmak istemiyor. Bu ülkede is yok. İş dediginiz şey patronun sizi somurecegi karşılığında temel ihtiyaçları bile zar zor almaya yetecek birkaç kuruş vermek değildir.
Cevrenizden iki örnek vermissiniz
Eger toplumsal olayları günlük hayatımızdaki birkaç örnekle aciklayabilseydik sosyoloji diye bir bilim olmazdı değil mi?
Sosyoloji ve ekonomi de bize ne diyor? Bu ülkede işsizlik var diyor, kriz var diyor, işsizlik her geçen gün artıyor diyor.
Öğretmen olduğunuzu yazmissiniz umarım çocuklara bu degismesi gereken düzenle barışık olmamaları gerektiğini, hakları neyse onu almak için mücadele etmeleri gerektiğini,bu ülkede korkunç bir işsizlik gerçeği olduğunu ve bunu aşmanın yolunun şanslı azinligin bize layık gördüğü üç kuruşa tamah etmek değil de itiraz etmek, sorgulamak olduğunu öğreten öğretmenlerimız de vardır. Hukuk örneği vermissiniz o hukuk mezunu hakimlik savcılık sınavına girecek bakalım torpili olmadan nasıl kazanacak es kaza kazandi diyelim ne zorluklar yaşayacak.
Doktor örneği vermissiniz o doktor kız bakalım hangi liyakatsiz başhekim altında ne şartlarda çalışacak.
Yarın öbür gün arkası olan birinin istediği ilacı yazmadiginda, istediği raporu vermediğinde nerelere sürülecek, akademisyen oldu diyelim doçent olmak için bilim mi yapması gerekecek yoksa bir takım bölüm başkanlarının gözüne mi girmek zorunda kalacak.
İnanamiyorum bir insan nasıl bu kadar gerçekten kopuk örnekler verebilir
 
Beyaz zambaklar ulkesinde adli kitabi okumustum. Ulkeyi kalkindirmak icin once torpili ve rusvetin onune geciyorlardi. Kimbyonetirse yonetsin bu ulkeyi milletteki bu zihniyet degismedikce ancak biryere kadar gidebilirz. O turkiyede en onde gelen yabanci ilsun turk olsun markalarbir bakin tanidiksiz ise girmek cok zordur.
 
Kesin tutarsızlığım yüzünden . Şuan büyük bir aydınlanma yaşadım
Arkadaşın mesaji üzerine ben de büyük aydınlanma yaşadım. meğer hiç torpil yokmuş. Ben bir edebiyatçı olarak güzel Türkçe konuşamıyor olabilirim, ya da kesin tutarsızım. Ya da insanca yaşamak için uygun bir maaş istemişimdir.

Bilemeyeceğim aydınlatsınlar bizi!!!!!!!!!
 

Dogru millet giyinmeyi bilmedigi icin ise giremiyor..

Yoksa sinavda 1inci olup, 40inci kisinin kazanmasi hic duyulmadi degilmi? Sinav sorulari belli kisilere servis edildigi hic duyulmadi degil mi? Yahu bu ülkenin ekonomi bakanina bakman bile yeter.
 
Herkes bulundugu yere torpille mi geldi zannediyorsunuz?
Okulu bitirdikten sonra izmir'de is bulamayip minicik bir is umudunun arkasindan(gecici sureli bir isti) hayatimda hic gelmedigim istanbul'a geldim. Umudum gecici is bitince kalici bir pozisyonda calismakti ama olmadi. Aylarca, aylarca is aradim. Sonunda buldum ve hala ayni kurumda calisiyorum, tirnaklarimla kazidim bulundugum pozisyonu. Her yer torpil diye kandirmasin kimse kendini. Calisan cabalayan kazaniyor.
 
Her yer torpil değil zaten, ben de öyle işlere girdim. Sınavla girdim önceki kurumlara. Ama %80 torpil olduğu gerçeğini hiçbir şey değiştirmiyor. Her iş değilse de %80 böyle.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…