Dert yanmak istiyorum! Nedir lan bu torpil?

Türkiye 'de devlet ve özel sektörde torpilsiz iş yürümüyor malesef. Emeginin karşılıgınıda alamıyorsun malesef
 
YÖNETİCİLERE "Dert yanmak istiyorum nedir lan bu torpil?"

Evet Kadınlar K. değerli yönetici ve üyeleri bilin bakalım kimin? Birkaç saat ceza verdiğiniz ferdaw . Kapıyı kapamıştınız, ben de pencereden girdim. Kusura bakmayın. Sonraki hedefim baca, sonraki bodrum katı, sonrasında tünel kazacağım. Siz en iyisi benim hesabı komple yasaklayın. İsyan falan çıkarmayayım.


Neye lazım değil mi? böyle ağır bir konuyu kaynana sobetlerinden, sevgili muhabbetlerinden ileri geçmeyen formun kaldıramayacağı zaten belliydi. Her ne kadar tamamen doğru olsa da!!!!!!!!!!!! Daha ziyade ekşisözlük varı oldu sanırım. Gerçi çok daha ciddi sataşmayı düşünüyordum da, olmadı.

Konuyu yazarken hükümet ve torpillere karşı ağzıma geleni yazacaktım, edebimi koruyayım dedim. Hele o bizi suçlayanlar yok mu? Git kpss çalış kendini geliştir diyen, vs vs. Ulan ben 80 aldım kpss iki yıl önce. Mülakata elendim. Arkadaşımın zaten ataması yok neye çalışsın. Bilip bilmeden atıp tutmayın. Ben yine iyim, sağa sola sataşıp sinirimi atıyorum da arkadaşım çok daha kötü, intaharın eşiğine geldi kız. Allah yardım etsin, inançlı da değil, onun adına korkuyorum.
Tüm torpilli dostlara ve karaktersiz yöneticilere buradan lanet olsun. Torpili savunan çıkacaktı diyordum, alttan alttan birkaç kişi yaptıysa da cesaret edip düzgün yazamadı. Ya da birileri çıkıp referans yahu o, yok yok network yahu torpil değil diyecekti de sanırım onları da bilmiyorlar!!!!!! Ne komik hani yazsa buralar toz duman olurdu.

Dünya var oldukça torpil olacak, hiçbir şey de olmaz bunlara. Olan bizi gibi kimsesizlere olur. Tek isteğimiz de helalinden ekmeğimizi kazanmak.

Siz şimdi kapıları, pencereleri sıkı sıkı kaparsınız da dua topiği olmasa zaten uğramazdım. Ama işimi yarıyor o topikler.

O bir kenara da böyle konular ciddi zaman alıyor, dün tüm gün boşa geçti. Daha faydalı işler ile zaman geçirebilirim. gereksiz yere de hesabı kovalamayın, gmail bile fransa üzerinden açıldı ve haclenmedan kapatılacak, siz iki hesabı da kapatın, mutlu pembe dünyalarına dönsün üyeler, zahmet olacak artık. Bayram bayram uğraştırdık ne yapalım.

Neyse benden bu kadar. Kaynana sohbetlerine devam............
 
Lise mezunu arkadaşım savcı amcasının hatryla yargıtaya girdi katip olarak adalet mezunu 85 lerde 90 larda puan alan adamlar giremedi o sene yargıya 79 puanla ömrümde ilk kez sınava girmiş arkadaş herkesin hakkını çatır çatır yiyerek utanmadan bana bunları anlattı kendisi mülakata girmeden adı girmiş bi kâğıtla adamlar kıytrktan teyyare iki soru sormuş 40. Kişi olarak girmişti üzücü sonra kendisiyle arkadaşlığımı bitirmştm zira eşinden ayrılmş çocuğuna tek balacakto işe girince yeni koca bulup oğlunu babasına verdi işte makam mevki önüne gelene verilirse böyle olur.
 
Ülkede tüm değerler sıkıntılı çürük keşke sadece torpil olsa
Sağlık sektörü sıkıntılı
Hastalandın ilaç aldın iğleşemezsin ilaçlar sıkıntı
İlaç bol tedavi etmiyor yanlız hadi o hastalığını tedavi etti ilaç başka hastalığa neden oluyor
Tarım ve hayvancılık desen
Ülke bu alanda tam bir altın madeni ama biz et ihraç ediyoruz
Saman ihraç ediyoruz
Sebzeyi meyveyi pahallı yiyoruz
Eğitim sektörü
Araştırmayı sormayı sorgulamayı öğretmiyoruz
Sadece çalış ezber yap
Mezunların iş bulamadığı bölümler açıp gençleri mağdur ediyoruz
Akademisyenler zaten facia ülkemizde
Hak hukuk adalet dersen bence hiç deme
Bu ülkede hukuğun sağlam bir hukukla yargılanmaya ihtiyacı var
Ekonomi hehee berat albayrak
Zaten ülkemin özeti diyorum ve susuyorum
 
Torpille iş yurutenlerin canı çıksın. Gün yüzü görmesinler. Artık Prof. Unvanını almak zor değil. Benim doktorum bana söylemişti de inanmamistim okumadan Prof olunabiliyor yeter ki torpili olsun diye
Çok doğru valla benim bir tanıdığım var eşi normal işçi kendide öyleydi muhasebeciydi sadece malum partiyle takıla takıla kendine ev aldı köyüne ev yaptırdı altına araba çekti yazlık aldi bunu sadece muhasebecilik maasiyla yapabilir mi yapamaz adam sonra polis gazetesi editorlugune getirildi şuan amsterdam senin ispanya benim almanya benim geziyo
 
Siz çözüm üretmeye değil, şikayet etmeye bahaneler aramaya devam edin. Belki biri şikayetlerinizden etkilenir de iş verir. Kolay gelsin.

Pek güzel akıllar veriyorsunuz bana da verim diye geldim. İyi bir iletişim fakültesinden mezun oldum ikinci sınıf itibariyle çalıştım.
Çalıştığım kanal el değiştirdi, satıldı. Gelenler kendi kadrosuyla geldi çaycısına kadar atıldı. Şansımı başka bir büyük şehirde denedim. Orda da benim yerime yapımcının sevgilisi işe alındı. Yapımcı da evliydi tabii. Tekrar iş aradım yeni kurulan bir kanalda iş bulabildim. Ne oldu derseniz dört ay maaş alamadan devam ettik bir umut. Olmadı. Geri döndüm bir reklam şirketinde işe girdim. Sahibi resmen bana asılmaya başlayınca işten ayrıldım. Yeniden bir yapım şirketine gittim. Adam küçük bir şirketiz biz. Hem metin yazıp hem müşteriye gideceksin, hem de sunumlarda grafik tasarımla öngösterimini yaparsın dedi, misafir az gelir gelirse odama da çay getiriverirsin değil mi dedi? Kabul ettim. Bir yıl çalıştık zam zamanı dört iş yapıyorum zam ona göre olsun dedim kapıya koydu!
Şimdi ben çabalamıyorum haklısınız. İngilizce ve ispanyolca biliyorum, grafik tasarım programlarını kullanıyorum, deneyimim var. Ama çabam yok evet!
 
Allah Allah atanırdınız demek.
Çok yüksek puan alanlar bile mülakattı, güvenlik soruşturmadıydı bin türlü stresle bekliyorlar.
Sizdeki rahatlık atanmış olduğunuz için olmasın?
 
Bu ulkenin en guzel tarafi hukuk devleti olmasi ve insanlarin bir yerlere gelebilmesi.ornek veriyorum cumhurbaskani kasimpasada futbolcuymus sanirim.oralardan ulkenin en basina gelebilmis.calisip cabalayip bi yerlere gelinwbiliyor.bu konuda bence ulkenin hakkini yemeyin.kotu orneklerle karsilasiyoruz ama bu sistemin degil kisilerin sahislarin ayibi.hic tanidigi olmadigi halde gelinimiz atandi mesela ogretmen olarak.
Son donemdeki diziler vs ler ahlaki olarak coktuk malesef.bu yuzden gelecekten endiseliyim.ulkemin geleceginden endiseliyim.liyakat evet cok onemli.ahlak cok onemli.liyakatli insanlar ahlakli insanlar olalim,oylelerini yetistirelim.dilerim issiz olan herkes kendi kardesim de dahil is bulur.dilerim ahlakli,liyakatli insanlarla karsilasirsiniz.dualarim sizinle.ama butada yorum yapanlara da hakkiyla bi yerlwre gelenlerin de hakkini yemeyin.
 
Bir kısım insanın hakettiği noktaya ulaşması, bir kısım insanın torpille bir noktaya oturmasını yok sayamaz.
Adalet herkes için olmak zorunda.
 
Edebiyat mezunları için güzel bir fikir bu. Atanmanın yolu oturup KPSS kasmaktan geçiyormuş demek ki. Umarım onlar için yol gösterici olur bu yazınız. Eminim oturup KPSS kasmayı akıl edememişlerdir, nasıl daha önce düşünemedik bunu ya.
 
Torpil konusunda haklısınız, ne desem boş.
İş konusunda bitmeyen sıkıntılarım var,hepimizin var.
Insallah bir gun cabalarinizn karsiligini da fazlasiyla alirsiniz.
Bunların dışında bir sey soylemek istiyorum.
Akıl vermek haddime değil ama edebiyat mezunuymuşsunuz.
Hiç yakışıyor mu size ulan'li lan'lı lun'lu konuşmak?
Isyan ediyorsunuz anlıyorum ama üslubunuz isyaninizin önüne geçiyor.
Aldiginiz egitimi bir parcaniz haline getirin.
Davranışlarıniz ne eğitiminizle ne de görgünüzle çelişsin.
Umarım güzel haberler alacağımız bir konu acarsiniz yakinda❤
 
O kadar haklısın ki ne denilebilir buna bilmiyorum .. inslalahhh heryere liyakati olan insanlar gelir ve bu torpilli insanciklarin sonu gelir
 


Yazmayayım yazmayayım dedim kaç gündür ama artık yazacağım.

Arkadasın yorumuna katılıyorum. Torpilli ise giren var mıdır vardır elbette ben yok demiyorum ama iş bulamayanların isi gucu olan herkese "siz isleri yolunda gidenlerdeniz galiba" gibi torpil imalarında bulunmasıda sıktı artık.

Sayısaldan 30 bininci olarak yazdım bölümümü ve ataması çok yüksek olduğu icin puanı diğer ögretmenliklere nazaran cok daha yüksekti mezun olur olmaz kpss den iyi puan aldığım icin merkezi bir okula atandım ve ilk söylenilen su "Kimden torpilliydin de bu okula geldin" ki torpil yapabilecek en ufak bir tanıdığım yok ailemdekiler ya ciftçi ya da işçi.

Esim desen iyi bir universitenin mühendislik fakültesinden mezun. Şu an dünyanın dört bir yanında fabrikaları olan bir firmada yönetici. esi muhendis olan is arkadaslarim esimin calistigi yeri duyunca "Kimin sayesinde girdi sirkete esim dediki oraya sadece torpilliler girebiliyormus" gibi cümlelerle torpil imaları yapiyorlar ama esimin sulaleside aynı benim ailem gibi ya işcı ya ciftçi.

Yani var mıdır vardır birkaç torpille ise giren ama her iş güc sahibine kesin torpilli iması yaparak yüreklerinizi soğutmaya çalışmayın. Çalışıp çabalayıp bileğinin hakkıyla çok güzel yerlere gelen binlerce insan var.
 
Torpil çok maalesef. Okullarda da gayet torpil dönüyor bizzat şahit olup duydum. Hele yetenek sınavı ile öğrenci alan okullarda büyük bir torpil var. En yakın arkadaşımın arkadaşları sayesinde bunu da gözümün önünde kanıtlarcasına gördüm. Hak yiyenler oldukça bu ülke düzelmeyecek. Umarım hak yiyenler cezalarını bulur. Yıllarca çalış et iş bulmaya çalış elalemin tanıdığı hiç bir şey yapmadan torpille girsin. Ne güzel cidden.
 

Cumhurbaskanin damadi nasil ekonomi bakani oldu, onuda arastir istersen

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…