Ben tercüman sitesine bayıldım
yok abla, sen kal
hadsiz deme bana ama insan belli bir yaştan sonra düzenini bozmamalı bence
küçük çocuğun yok vs senin yaşam enerjin hareketli hayatta, sitede kapalı duvarlar arası sana uymaz
bu arada torun geliyor mu merak ettim konu sahibi kızmasın bana
(bak her evlenene çocuk sorulduğu gibi kv'sine bile soruyoruz, şimdi geline herkes çocuk soruyor desen, konu açar kv bana herkes çocuk soruyor deyip baskı yapıyorrrrrrr diye)
Yaaa nolur bana da söyle nerde o siteler:) benimki de vatan ve millet caddesine 3er dakika. Yani tam ortadayım:) ben de kursa gidiyorum yürüyerek. Akşam 11 12 de elimi kolumu sallaya sallaya geliyorum hiç korkmadan çünkü her yer insan dolu. Seviyorum burayı
Ne bileyim bir arkadaşım oturuyordu hoşuma gitti öylemiymiş Şişli de femaş sitesi var orasıda hoşuma gidiyor perpanın yanioy orası çok fena yahu..
aile için çok uygun değil.
Ne bileyim bir arkadaşım oturuyordu hoşuma gitti öylemiymiş Şişli de femaş sitesi var orasıda hoşuma gidiyor perpanın yani
Bağırsanda kimse duymazorayı bilmiyorum ama tercüman fena.
iş için gidiyordum eskiden sitenin içinde bile yürürken adamlar götürmeye çalışıyor öyle diyeyim.
aynen ama mesela bana gore ben 3+1 ev alirim aylik 2500 versem2.500tl cok iyi bir mebla.
Tabiki 500bin tl lik bir ev almaz ama daha uygun bir semtte 2. El ev sahibi olunabilir
En azından 10 sene ödersin ama kendi evine odersin.
Haklısınız ama ben 2.500tl kiraya versem cok üzülürdüm sanirim.aynen ama mesela bana gore ben 3+1 ev alirim aylik 2500 versem
ama baskasinin aylik geliri 10 20 bindir alamaz .daha luks ister evi harcamasi daha coktur vs..yani aldigin maasa gore giderin olur.
valla biz zaten 2500 milyar maasla gecindigimiz icin bana cok cok yuksek geldi ben de catir catir ev alirdim
konu sahibinin iyiigi icin soyluyorum esine sakin ola hic bi konuda guvenme kimin ne olacagi belli olmuyo yuzden basini sokacak bi evin olsun cocugun olmadan hazir bi ev al esini borca sok.ilerde cocugun olunca bi suru giderin olacak hic ev alamican.hadi esinle mutlu ol hep tabi ki ama herseyi dusunmek zorundayiz hadi oldu ki bosandin sen de ev sahibi olabil.simdi esler bosansa da ev kimin ustune olursa olsun (eslerden herhangi biri) yari yariya paylasiyolar
Allah kimseye yasatmasin ama oluyo bunlar malesef o yuzde ileriyi dusun.bi de adamlari borca sokmak iyidir... borcsuz adam sapitiyor...
malesef boyle bazilari hepsi icin demiyorum beni yanlis anlamayin...
benim esim mesele borc harc kalmayinca yok sunu alalim yok bunu alalim sacmaliyo onun icin dedim yani uzun oldu ama ev alabilecek durumum olsa hemen alirdim
bana kalsa da benim de gekirim yuksek olsa asla luks yasayim da kira da oturuyum dememHaklısınız ama ben 2.500tl kiraya versem cok üzülürdüm sanirim.
O sebepden ev almak mantıklı gelen
Ama tabiki dediginiz gibi ben eskide olsun benim evim olsun derim ama kimiside lux olsun ama kirada oturim der.
Tercih ve gelir meselesi.
Herkes ev sahibi olur umarim.
yorumu ben yazmışım gibi +1Ben de komşucu bir insan değilim. Kek yapıyordum yumurtam bitmiş olayını da hiç anlamam. Zira ben bir şey yapmaya karar vermişsem önce malzemelerimi kontrol ederim. Yumurta yoksa ya yapmam ya da alır gelir öyle yaparım. Bu yüzden komşuluk bana göre değil. Bu yüzden ben gayet de dağ başında da büyük büyük sitelerde de oturabilirim.
2400 kira çok. Ödeyebiliyor ve kalan paranızla rahatça geçinebiliyorsanız tamam ama çocuğunuz olunca giderleriniz artacak. Daha makul bir eve çıkabilirsiniz.
Birkaç yıldır başakşehirdeyim. Daha önce komşuculuk oynanan bir mahallede büyüdüm. Hiç de özlemiyorum.Herkese merhaba,
Evlendigimizden beri Istanbul Fatih'te çok canlı bir yerde oturuyoruz. Mahalleden bile çıkmadan market, kasap, eczane hatta hastahane işimi bile halledebileceğim, herkesin birbirini tanıdığı, eşim yokken bile geç saatte rahatlıkta girip çıkabildiğim bir mahallede.. Çocuksuz ve genç iseniz harika( benim için)
Buraya kadar herşey iyi fakat... Kiramız çok yüksek ( 2200 tl ve ocakta 2400 olacak) ev çok büyük ama mutfağım ufacık, bina eski ve yaptığınız temizlik asla belli olmuyor. Sil süpür 1 saat sonra toz çünkü yol kenarı.
Çocuk düşünmeye başladık ve Fatih'te bir çocuğu büyütemeyiz diyerek Başakşehir taraflarına baktık. Fakat o dev binalar beni ürküttü. Evet, güvenlikli,sosyal tesisleri var ama bu taşınmam için yeterli gelmedi bana. Ben kapısını çalıp " kek yapıyordum yumurtam bitmiş komşum varsa 1 tane alabilirmiyim? " diyebileceğim bir yerde yaşamak istiyorum. Bekarligimda 23 sene öyle bir mahallede yaşadım çünkü. Evimizin anahtarını emanet edebilirdik rahatlıkla. Mahalle çocuğuyum anlayacağınız..
Binlerce kişinin yaşadığı, kimsenin kimseyi tanımadığı, ev kapılarının otel kapılarına benzediği bir yerde mutlu olabilirmiyim bilmiyorum. Var mı böyle sitelerde yaşayıp komşusu olan? Memnun olan? Veya çocuk büyütebileceğim, bahçeli parklı, evlerin ev gibi olduğu yer önerebilecek? Eşim tamamen bana bıraktı bu konuyu, sen nerde mutluysan ordayız dedi sağolsun. Bilmiyorum, korkuyorum..
( Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, yanlışsa özür dilerim)
Hem buyuk ev,hem komsuluk ortami, hem kirasi uygun olucak :)
Siz oturun cikmayin bir yere bence Fatih'ten :)
Fatihi ben de severim de sizin gibi seveni gormedim, 30 bini verecek kadar :)
Sitede oturma fikrinden uzaklaşma sebebin
Sadece komşuluk ilişkisi olmaz düşüncesiyse
Bence bu sadece önyargı.
Sitelerde de çok güzel komşuluklar oluyor.
Kahvelere gidiliyor
Birbirine çocuk emanet ediliyor
Yumurtası kabartma tozu biten komşu kapısı çalabiliyor.
Yaşıyorum, biliyorum:)
Kısmet işi bu.
Gezdiğin binaların giriş katlarındaki kapılardan birini çalıp sor kibarca "komşuluk ilişkileri nasıl? " diye
ama soyle bi durum da var bana gore 2500 kira cok cok yuksek.ben olsam 2500 kira vercegime o parayi aylik ev icin yatirirdim
iki kisisiniz daha sanirim anladigim kadariyla cocuk dusunuyosunuz ama zaten cocuk ha deyince olmuyo insallah olur da hadi olsa bile zart diye cikmiyo :) oyle kalabalik degilsiniz yani
o yuzden ben olsam 2+1 ev alirdim gecici bi evim olsun yeter ki diye aylik 2500 kira vercegime aylik kredi oderdim o miktara cok da guzel ev alirdim bana gore guzel size gore kotu olabilir ben kend fikrimi soyluyorum sadece
cunku cidden ist.evler aldi basini gidiyo.benim oturdugum yerde kiralar 3 yil once bes yuzdu simdi oldu bi milyar yani bi de evler dandik dusun artik.
cocuk da istiyosun hem kira hem cocuk masraflari of of diyorum imkanin varken ev alin
Ben de büyük bir siteye oğlum doğduktan sonra taşındım, bahçe, park ve güvenlik sebebiyle, dediğiniz gibi evlerde yeni, temiz olduğu için daha az sıkıntı yaşanıyor, ben şuan Bahçeşehir'de bir sitede oturuyorum, buralarda genellikle ailelerin oturacağı siteler var, o sebeple komşularım da hep çocuklu ve parkta bahçede, apartmanda henüz bir sene olmadan tanışma fırsatım oldu birçok kişiyle, hepsi de iyi insanlar. Ama başka bir sitede oturduk Bağcılar'da orası daha farklıydı çünkü rezidans otel konsepti vardı ve evler dahi dediğiniz gibi otel konsepti gibi geliyordu bana, ama şimdiki evimden memnunum; kirası da uygun fakat şehir merkezinden çarşıdan uzak olması birazcık sorun arabasız olan insanlar için, ulaşım için de komşularla başvurular yapıldı iyileştirilmesi için. Onun dışında facebook grupları var böyle sitelerin özellikle kadınlar grubu var mesela, bir sıkıntınız derdiniz olduğunda oradan fikir alabiliyorsunuz. Özel mesajla site adını da verebilirim bu arada.
Irklarla, milletlerle ilgili bir derdim yok öyle olsa bi Arap'la evlenmezdimBirkaç yıldır başakşehirdeyim. Daha önce komşuculuk oynanan bir mahallede büyüdüm. Hiç de özlemiyorum.
Zaman artık bizim çocukluğumuzdaki gibi değil.
Kimseyle komşuculuk oynayamazsınız. Elbette büyük apartmanlarda da komşu edinen var. Ben edinemedim. Çünkü tercihim böyleydi. Burdan önce 4 yılda bahsettiğiniz gibi bir yerde yaşadım. Ama yine yapamadım.
Başakşehir güvenli bir yer. İstanbul içinde etrafı örülü koca bir şehir gibi. Beni de en başta çok korkuttu ama İnanın en rahat uykularımı da burada uyudum. Şu an maalesef talep çok olduğundan baya kalabalık artık. 3 sene evvel tadından geçilmiyordu.
Takıldığım asıl nokta çocuk meselesi. Çocuk yetiştirmek için gerçekten güvenli. sadece Suriyeli çok fazla ama siz de Fatih teymişsiniz zaten. Bunu yadırgamazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?