Dev sitelerde yaşam..

yok şu anda henüz.bilmiyorum ki istiyorlar mı çocuk,buradaki konulardan korkar oldum,soramıyorum.ama 2 seneleri bitti,bir de bizimkilerin yaşları müsait,çocuk yapmak için.yine de herşeyin hayırlısı diyorum.

yerinden ayrılmama konusunda haklısın,ben istanbul içinde 3 yer değiştirdim.yeter artık.eşim işten elini ayağını çekerse,ve sağlığımız el verirse,bundan sonrası bizim için,herkesin hayali olan bir sahil kasabası olur.bir de benim,allah uzun ömürler versin,90 yaşında babam ve 77 yaşında annem var,biryere gidemem,onları bırakıp.

ben de vatan caddesine çok yakınım.historianın sırasındayım.oğlumla gelinim de fındıkzade,simit sarayının hemen arkasında.daha yeni taşındılar.

bu yaz,fatihin değişik yerlerini biraz dolaştım.fındıkzade de buldum,cuma pazarının arkasında.site gibi bir yer.öyle büyük siteler degil ama,bahçe içinde,açık otoparkı,kamelyaları olan sevimli 4-5 katlı evler var ama çok yeni değil.akşamları herkes kamelyalarda çaylarını almış oturuyorlardı.

samatya konakları var.içine girmedik,güvenlikli,nispeten daha lüks görünümlü bir siteydi,dışarıdan.bir de şehremininin alt tarafında,mevlanakapı -yedikule civarında bir site bulduk.dışarıdan soyutlanmış,evler azkatlı,villa tarzı biryer vardı orayı çok beğendim.sırf evlerin içini görmek için civar emlakçıkları dolaşmayı düşünüyoruz.boş yer olursa gidip bakacağız.
bizden geçti ama ben de torunum,böyle site içinde,güvenlikli,eğitimli insanların arasında büyüsün isterim.

bir de çapa hastanesinin alt tarafında bir site vardı.orada da evler eski ama fiyatlar uygun.oturanların geneli,sağlık çalışanları demişti emlakçı,dolaşmak lazım.

oy orası çok fena yahu..
aile için çok uygun değil.
Ne bileyim bir arkadaşım oturuyordu hoşuma gitti öylemiymiş Şişli de femaş sitesi var orasıda hoşuma gidiyor perpanın yani
Venezia venedik evlerinide beğeniyorum

orayı bilmiyorum ama tercüman fena.
iş için gidiyordum eskiden sitenin içinde bile yürürken adamlar götürmeye çalışıyor öyle diyeyim.
Bağırsanda kimse duymaz

2.500tl cok iyi bir mebla.
Tabiki 500bin tl lik bir ev almaz ama daha uygun bir semtte 2. El ev sahibi olunabilir
En azından 10 sene ödersin ama kendi evine odersin.
aynen ama mesela bana gore ben 3+1 ev alirim aylik 2500 versem
ama baskasinin aylik geliri 10 20 bindir alamaz .daha luks ister evi harcamasi daha coktur vs..yani aldigin maasa gore giderin olur.
valla biz zaten 2500 milyar maasla gecindigimiz icin bana cok cok yuksek geldi ben de catir catir ev alirdim
konu sahibinin iyiigi icin soyluyorum esine sakin ola hic bi konuda guvenme kimin ne olacagi belli olmuyo yuzden basini sokacak bi evin olsun cocugun olmadan hazir bi ev al esini borca sok.ilerde cocugun olunca bi suru giderin olacak hic ev alamican.hadi esinle mutlu ol hep tabi ki ama herseyi dusunmek zorundayiz hadi oldu ki bosandin sen de ev sahibi olabil.simdi esler bosansa da ev kimin ustune olursa olsun (eslerden herhangi biri) yari yariya paylasiyolar
Allah kimseye yasatmasin ama oluyo bunlar malesef o yuzde ileriyi dusun.bi de adamlari borca sokmak iyidir... borcsuz adam sapitiyor...
malesef boyle bazilari hepsi icin demiyorum beni yanlis anlamayin...
benim esim mesele borc harc kalmayinca yok sunu alalim yok bunu alalim sacmaliyo onun icin dedim yani uzun oldu ama ev alabilecek durumum olsa hemen alirdim

Haklısınız ama ben 2.500tl kiraya versem cok üzülürdüm sanirim.
O sebepden ev almak mantıklı gelen
Ama tabiki dediginiz gibi ben eskide olsun benim evim olsun derim ama kimiside lux olsun ama kirada oturim der.
Tercih ve gelir meselesi.
Herkes ev sahibi olur umarim.

bana kalsa da benim de gekirim yuksek olsa asla luks yasayim da kira da oturuyum demem
ama dedigim gibi konu saahibi luks yasamayi seviyor ve harcamasi ona gore ki ev alamicak durumda oldgunu soyluyor
be konu sahibini yadirgamiyorum yanlus anlasilmasin lutfen herkesin kendi se cimi ama benden nacizane favsiye bu devirde bu zmnda ev alamazsa daha da hic alamaz coluk cocuk olunca...
yani sıksın disini az luks sitede oturmasin 2500 2500 her ay odesin zaten gayette guzel bi evi olur zaten konu sahibi de mahallede buyudum diyor luks sitede oturmasa da olur o halde.
tekrar soyluyorum beni kimsenin kazanci ilgilendirmez Allah daha cok versin ben onunu gor ona gore hareket et demek istiyorum bu devirde eslere guven olmaz cunku hep genc kalmicaz yaslancaz kendimize ait bi evimiz olmali bunu hepimiz icin soyluuorum dedigim gibi oyle bi dururmum olsa ben zaten asla kirada oturmam direk ev alirim sahsen benim de zoruma giderdi aylik 2500 kira vermek
dahs bugun tvde izledim kadin luks icinde yasiyo ama gun geliyo kocasindan ayriliyo ev falan yok ortada nafaka da vermiyo adam kadin simdi o luks icinde yasadigi evlerden birinde temizlikcilik yapiyo kucumsemek icin demiyorum bunu ama ne durumdan ne duruma dusuyo
ev onemli ya

Bizim site günden yıkılıyor resmen. Beni de aralarına almak istiyorlar ama çocuklu bir çalışan olarak o performansı kendimde göremiyorum açıkçası.

Ben komsu ve komsuluk iliskilerine deger veren biriyim,bekarligimda yirmi sene bir binada yasadik,ev sahibimizle annem,kardesten oteydi birbirlerine her ihtiyac anlarinda yaninda oldular,ben onarin elinde buyudum,hastalandim yardimci oldu evlendim cardi pazar icin annemle kosusturdu,annem kardeslerimden otedir der ve cok sever...bazi yorumlari okudumda uzuldum,insaniz elbet acil durula olabiliyor,iki kapi otendeki birinin sana yardimci olmasi kotu birseymi?gurbetteyim ben burda komsuluk iliskisi sifir hatta gecen esim yan komsuya hangi internet paketini kullaniyorsunuz diye sormak icin aradi adam suan yemek yiyorum onemli birsey degilse hemn kapat telefonu demis cok kaba bir ses tonuyla...Turkiye de de durum sanirim bu sekle dogru gidiyor kimsenin kimseden haberi yok katilmi sapikmi belli degil...her yerdede oyle kotu komsular yok cok yuz goz olunmadanda pek ala komsuluk yapilabilir...simdiki sitelerde de iyi komsular bulabilirsin...evden cok iyi komsularinin oldugu bir eve denk gelirsin insallah...

yorumu ben yazmışım gibi +1

Ben de büyük bir siteye oğlum doğduktan sonra taşındım, bahçe, park ve güvenlik sebebiyle, dediğiniz gibi evlerde yeni, temiz olduğu için daha az sıkıntı yaşanıyor, ben şuan Bahçeşehir'de bir sitede oturuyorum, buralarda genellikle ailelerin oturacağı siteler var, o sebeple komşularım da hep çocuklu ve parkta bahçede, apartmanda henüz bir sene olmadan tanışma fırsatım oldu birçok kişiyle, hepsi de iyi insanlar. Ama başka bir sitede oturduk Bağcılar'da orası daha farklıydı çünkü rezidans otel konsepti vardı ve evler dahi dediğiniz gibi otel konsepti gibi geliyordu bana, ama şimdiki evimden memnunum; kirası da uygun fakat şehir merkezinden çarşıdan uzak olması birazcık sorun arabasız olan insanlar için, ulaşım için de komşularla başvurular yapıldı iyileştirilmesi için. Onun dışında facebook grupları var böyle sitelerin özellikle kadınlar grubu var mesela, bir sıkıntınız derdiniz olduğunda oradan fikir alabiliyorsunuz. Özel mesajla site adını da verebilirim bu arada.

Birkaç yıldır başakşehirdeyim. Daha önce komşuculuk oynanan bir mahallede büyüdüm. Hiç de özlemiyorum.
Zaman artık bizim çocukluğumuzdaki gibi değil.
Kimseyle komşuculuk oynayamazsınız. Elbette büyük apartmanlarda da komşu edinen var. Ben edinemedim. Çünkü tercihim böyleydi. Burdan önce 4 yılda bahsettiğiniz gibi bir yerde yaşadım. Ama yine yapamadım.
Başakşehir güvenli bir yer. İstanbul içinde etrafı örülü koca bir şehir gibi. Beni de en başta çok korkuttu ama İnanın en rahat uykularımı da burada uyudum. Şu an maalesef talep çok olduğundan baya kalabalık artık. 3 sene evvel tadından geçilmiyordu.
Takıldığım asıl nokta çocuk meselesi. Çocuk yetiştirmek için gerçekten güvenli. sadece Suriyeli çok fazla ama siz de Fatih teymişsiniz zaten. Bunu yadırgamazsınız.

Hem buyuk ev,hem komsuluk ortami, hem kirasi uygun olucak :)
Siz oturun cikmayin bir yere bence Fatih'ten :)
Fatihi ben de severim de sizin gibi seveni gormedim, 30 bini verecek kadar :)

Kirasi uygun olsun diye birşey demedim. Begendigimiz bi ev olsun, bu. Komsuluktan kastım 1-2 arkadaş. Olabilir zevk meselesi sonuçta!

Aslında sadece komşuluk değil, alışabilir miyim? Yani bi arkadaş olsun yeter bana. Çok geziyorum ulaşım nasıl orda bunlar kafama takılıyor hep.

Aylık net bi gelirimiz olsa tabi isteriz. Çok şükür eşimin kazancı şu an iyi ama kış aylarında yazdan kalan parayla geçiniyoruz. Ev sahibine bu ay sıkıştık diyebilirsiniz yada artık daha uygun fiyatlı bi yerde oturmaya karar verebilirsiniz ama banka işi öyle degil malesef

Anlayan birileri çıktı şükür:) vallahi öyle düzgün bi site arıyoruz. Önerileriniz varsa yazarsaniz memnun olurum :)

Irklarla, milletlerle ilgili bir derdim yok öyle olsa bi Arap'la evlenmezdim

Mahalle kültürünü de sevmem, dev residenceları da.
Nezih,sakin bir mahallede bir apartman olurdu tercihim (mesela moda,cihangir,beşiktaş)
Ama malesef işime yakın olduğundan residenceda oturuyorum.
Evli olsam daha güvenli olduğundan(çocuğu da düşünerek) ve otopark sorunu olmadığından residence tercih edebilirdim.
Komşuluğu da hiç sevmem. Dezavantajı avantajından çok. Gölge etmesinler ihsan istemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…