Esenyurt için mi güzel dediniz?
Bu işler şans işi... bahsettiğiniz innovia larda arkadaşım yaşıyor. En çok şikayet ettiği şey içinde onlarca günlük kiralık ev olması...
Ben de büyük siteleri güvenli bulmayanlardanım.
Yüksek yapıları insani bulmuyorum.
Ama gücümüzün el verdiği ve işimize yakınlığı dolayısı ile Beylikdüzü nde yaşıyorum.
Ama oturduğum sitede evler 6 katlı.
Binlerce daire falan yok.
1+1 ev yok. (Bu evler genelde öğrenciye yada günlük kiralık veriliyor)
Dolayısı ile aile sitesi.
Ki burada bile sorun yaşayanlar oldu.
Kötünün iyisi diyelim.
Oturacağınız sitede seçici davranın.
Komşuluk açısından problem yaşamazsınız.
Ve de çocuğunuzu daha rahat büyütürsünüz.
Insallah bulursunuzKirasi uygun olsun diye birşey demedim. Begendigimiz bi ev olsun, bu. Komsuluktan kastım 1-2 arkadaş. Olabilir zevk meselesi sonuçta!
Ulaşım bahsettiğiniz ilçede maalesef sıkıntı. Merkezi noktada olmayacaksanız. Özel araçsız yaşanacak bir yer değil. Merkezde metro var o kolaylık olabilir. Ama Otobüsler tıklım tıklım çoğu zaman.Aslında sadece komşuluk değil, alışabilir miyim? Yani bi arkadaş olsun yeter bana. Çok geziyorum ulaşım nasıl orda bunlar kafama takılıyor hep.
Oğlunuz ve gelininizle çok yakınız bende simit sarayının ordayım:) dediğiniz yerlere bakacağım hemen :) çok sagolunben de vatan caddesine çok yakınım.historianın sırasındayım.oğlumla gelinim de fındıkzade,simit sarayının hemen arkasında.daha yeni taşındılar.
bu yaz,fatihin değişik yerlerini biraz dolaştım.fındıkzade de buldum,cuma pazarının arkasında.site gibi bir yer.öyle büyük siteler degil ama,bahçe içinde,açık otoparkı,kamelyaları olan sevimli 4-5 katlı evler var ama çok yeni değil.akşamları herkes kamelyalarda çaylarını almış oturuyorlardı.
samatya konakları var.içine girmedik,güvenlikli,nispeten daha lüks görünümlü bir siteydi,dışarıdan.bir de şehremininin alt tarafında,mevlanakapı -yedikule civarında bir site bulduk.dışarıdan soyutlanmış,evler azkatlı,villa tarzı biryer vardı orayı çok beğendim.sırf evlerin içini görmek için civar emlakçıkları dolaşmayı düşünüyoruz.boş yer olursa gidip bakacağız.
bizden geçti ama ben de torunum,böyle site içinde,güvenlikli,eğitimli insanların arasında büyüsün isterim.
bir de çapa hastanesinin alt tarafında bir site vardı.orada da evler eski ama fiyatlar uygun.oturanların geneli,sağlık çalışanları demişti emlakçı,dolaşmak lazım.
Öyleyse buralara kolayca adapte olabilirsiniz. Ben en başta çok yadırgamıştım. Küçümseme anlamında değil tabi ki. Başka bir ülkede gibi hissediyordum kendimi. Öğretmenim. Öğrencilerle de zor oluyordu anlaşmak.Irklarla, milletlerle ilgili bir derdim yok öyle olsa bi Arap'la evlenmezdim
Ben komsu ve komsuluk iliskilerine deger veren biriyim,bekarligimda yirmi sene bir binada yasadik,ev sahibimizle annem,kardesten oteydi birbirlerine her ihtiyac anlarinda yaninda oldular,ben onarin elinde buyudum,hastalandim yardimci oldu evlendim cardi pazar icin annemle kosusturdu,annem kardeslerimden otedir der ve cok sever...bazi yorumlari okudumda uzuldum,insaniz elbet acil durula olabiliyor,iki kapi otendeki birinin sana yardimci olmasi kotu birseymi?gurbetteyim ben burda komsuluk iliskisi sifir hatta gecen esim yan komsuya hangi internet paketini kullaniyorsunuz diye sormak icin aradi adam suan yemek yiyorum onemli birsey degilse hemn kapat telefonu demis cok kaba bir ses tonuyla...Turkiye de de durum sanirim bu sekle dogru gidiyor kimsenin kimseden haberi yok katilmi sapikmi belli degil...her yerdede oyle kotu komsular yok cok yuz goz olunmadanda pek ala komsuluk yapilabilir...simdiki sitelerde de iyi komsular bulabilirsin...evden cok iyi komsularinin oldugu bir eve denk gelirsin insallah...
Ramesy merhaba..
Yüksek rezidanslari, otel girişi gibi daire girişlerini ben de sevemedim bir türlüEvler küçücük, pencereler minicik.. Ferah gelmiyor bana..
Dev sitelere nazaran daha butik siteler var. Güvenliği, otoparkı, çocuk bahçesi olan. O tür siteleri araştırabilirsiniz. Bu arada dev sitelerin aidatlarını da göz ardı etmeyin derim.
Işte öyle az katlı 5-6 bina olan bi yer ıstiyorum. Ben mahallede büyüdüm ve buna alışkınım. Sanki bu tüü kaka gibi göründü. Yazdığıma pişman oldum bazı yorumları okuyunca
aynen ama mesela bana gore ben 3+1 ev alirim aylik 2500 versem
ama baskasinin aylik geliri 10 20 bindir alamaz .daha luks ister evi harcamasi daha coktur vs..yani aldigin maasa gore giderin olur.
valla biz zaten 2500 milyar maasla gecindigimiz icin bana cok cok yuksek geldi ben de catir catir ev alirdim
konu sahibinin iyiigi icin soyluyorum esine sakin ola hic bi konuda guvenme kimin ne olacagi belli olmuyo yuzden basini sokacak bi evin olsun cocugun olmadan hazir bi ev al esini borca sok.ilerde cocugun olunca bi suru giderin olacak hic ev alamican.hadi esinle mutlu ol hep tabi ki ama herseyi dusunmek zorundayiz hadi oldu ki bosandin sen de ev sahibi olabil.simdi esler bosansa da ev kimin ustune olursa olsun (eslerden herhangi biri) yari yariya paylasiyolar
Allah kimseye yasatmasin ama oluyo bunlar malesef o yuzde ileriyi dusun.bi de adamlari borca sokmak iyidir... borcsuz adam sapitiyor...
malesef boyle bazilari hepsi icin demiyorum beni yanlis anlamayin...
benim esim mesele borc harc kalmayinca yok sunu alalim yok bunu alalim sacmaliyo onun icin dedim yani uzun oldu ama ev alabilecek durumum olsa hemen alirdim
Küçük yerin samimiyeti daha başka olur. Çocuklar çocukluğunu daha güzel yaşar, insanlar da daha samimidir. Tabi ki herkesin yaşam tarzı ve seçimi ayrıdır. Saygı duymak lazım. Siz kendi seçiminizi yapın. Illaki konusacak birini bulursunuz. Ama kiralık ev ararken bana sorarsanız, baktığınız dairenin yan dairelerinden fikir alabilirsiniz. Site nasıl memnun musunuz vs diye.Boylece komsu adaylarınızı da görmüş olursunuz ;P Benim yapmisligim var
Bizimevler var orda site.Bahsettiğiniz dev sitelerden.Arkadaşım var orda aynen sizin istediğniz bir ortamda.
Oğlunuz ve gelininizle çok yakınız bende simit sarayının ordayım:) dediğiniz yerlere bakacağım hemen :) çok sagolun
Benim arkadaşım inovia 2de kalıyor.Esenyurt için mi güzel dediniz?
Bu işler şans işi... bahsettiğiniz innovia larda arkadaşım yaşıyor. En çok şikayet ettiği şey içinde onlarca günlük kiralık ev olması...
Muhitin ve yaşadığım evin çok kötü ama dünyanın en iyi komşularının olduğu Bağcılardan G.o.paşanın dışında çok büyük olmayan bir siteye taşındım. Bağcılar da mahallede her şey elimin altında, alış veriş ve ulaşım çok kolaydı. Geldiğim yerde arabasız markete bile gidilmiyor, mecburen araba aldım çünkü vesait olarak da kıt bir yer. Sitede insanlar güler yüzlü, selam kelam tamam ama komşuluk asla yok. Evim güzel, büyük ferah, kirası uygun, yıllardır hayal ettiğim okuma odamı bile yaptım ama gel gör ki komşularımı çok arıyorum. Sakinlik sessizlik huzurlu uykular çok güzel ama yine de bir gün görmese kapımı çalan komşularımı çok arıyorum. Çalışan biriyim o yüzden günler, mevlütler pek ilgi alanımda değil ama gece eşim mesaideyken uykusundan kalkıp benimle hastaneye gelen can komşuların yeri çok başka. Çalışmama rağmen fazlaca bir yalnızlık çekiyorum, tövbemi bozup bir kedi edindim çaresizlikten
Benim arkadaşım inovia 2de kalıyor.
Ben mesela gittiğimde kapıdan onu ariyorlar- onay alana kadar beni kapıda bekletiyorlar.
Ya da onun çocuğunu sağlık ocağına götürmek için çıkarmak istemiştim. Benden şüphelenip kimlik bilgilerimi almışlardı.
Yani bana yeteri kadar guvenli gelmişti.
Günlük kiralık ev konusunda haklı olabilirsiniz. Çok fazla bir artı sıfır daire var-hatta arkadasininki de onlardan. İnsanlar 600 liraya liraya vermektense (geçen sene o kadar ödüyordu,şaka gibi) günlük yüz liraya airbnb ya da gunluk kiralık daire olarak vermek isteyebilir
Işte bazı sitelerde günlük kiralık evler varmış kim ister ki öyle bi yerde oturmak. O yüzden seçiciyiz ee bilmediğim de bi semt. Korkularım bu yüzden işte
Benim arkadaşım inovia 2de kalıyor.
Ben mesela gittiğimde kapıdan onu ariyorlar- onay alana kadar beni kapıda bekletiyorlar.
Ya da onun çocuğunu sağlık ocağına götürmek için çıkarmak istemiştim. Benden şüphelenip kimlik bilgilerimi almışlardı.
Yani bana yeteri kadar guvenli gelmişti.
Günlük kiralık ev konusunda haklı olabilirsiniz. Çok fazla bir artı sıfır daire var-hatta arkadasininki de onlardan. İnsanlar 600 liraya liraya vermektense (geçen sene o kadar ödüyordu,şaka gibi) günlük yüz liraya airbnb ya da gunluk kiralık daire olarak vermek isteyebilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?