Dev sitelerde yaşam..

Sitede oturma fikrinden uzaklaşma sebebin
Sadece komşuluk ilişkisi olmaz düşüncesiyse
Bence bu sadece önyargı.

Sitelerde de çok güzel komşuluklar oluyor.
Kahvelere gidiliyor
Birbirine çocuk emanet ediliyor
Yumurtası kabartma tozu biten komşu kapısı çalabiliyor.
Yaşıyorum, biliyorum:)

Kısmet işi bu.

Gezdiğin binaların giriş katlarındaki kapılardan birini çalıp sor kibarca "komşuluk ilişkileri nasıl? " diye

Mahalle ortamini sevmiyorum dedikodu gırla artik.
Yuksek katli havuzlu vs sitelerdende hic haz etmem.

Carsi pazara yakın daha az katlı sade site.
Yada mahalle kültüründen daha uzak nezih sıralı binaların bulunduğu evler daha cazip.

Yani ben böyle dusunuyorum

Ben ailemle yaşarken mahalledeydik ve açıkçası hiç hoşlanmıyordum bu durumdan evlendiğimden beri bahsettiğiniz tarzda bir sitede oturuyoruz ve oh mis yani. Kimseyi tanımıyorum. Annemlerle yaşarken eve biraz geç kalsam komşular sorguya çekiyordu resmen. Şimdi evime girene çıkana kimse bakmıyor. Bu biraz karakter meselesi ve özellikle çalışmıyorsanız mutsuz olma ihtimaliniz var. Yani ben halimden çok memnunum ama muhtemelen siz benim yaşadığım yerde yaşasanız mutsuz olurdunuz.

dev bir sitede yasiyorum, yan komsumdan tuz aldim, karsi komsum legen istedi, karsi bloktaki arkadasimin parasi yokken gelen sutcuden ona sut aldim aksamina kocasiyla parasini getirdi ve daha Yeni tasindim. oncesinde nispeten daha kucuk sitede yasiyordum orada da oyleydi. tahmin ettiginizden daha iyi asil artik mahallede kim oturuyor belli degil.

ama soyle bi durum da var bana gore 2500 kira cok cok yuksek.ben olsam 2500 kira vercegime o parayi aylik ev icin yatirirdim
iki kisisiniz daha sanirim anladigim kadariyla cocuk dusunuyosunuz ama zaten cocuk ha deyince olmuyo insallah olur da hadi olsa bile zart diye cikmiyo :) oyle kalabalik degilsiniz yani
o yuzden ben olsam 2+1 ev alirdim gecici bi evim olsun yeter ki diye aylik 2500 kira vercegime aylik kredi oderdim o miktara cok da guzel ev alirdim bana gore guzel size gore kotu olabilir ben kend fikrimi soyluyorum sadece
cunku cidden ist.evler aldi basini gidiyo.benim oturdugum yerde kiralar 3 yil once bes yuzdu simdi oldu bi milyar yani bi de evler dandik dusun artik.
cocuk da istiyosun hem kira hem cocuk masraflari of of diyorum imkanin varken ev alin

ya kuzum siz o kira bedelleriyle İstanbulun en güzel yerlerinden kendinize ev alsanıza.

2500 tl ile İstanbul un en güzel yerinden nasıl ev alınır bir bana da anlatın :) 500 bin lik bir ev bile alınamaz o taksitle :)

Ev almak öyle kolay değil olsa tabi kim istemez. Banka işine soğuk bakıyoruz çünkü aylık elimize geçen net bi para yok
Hem buyuk ev,hem komsuluk ortami, hem kirasi uygun olucak :)
Siz oturun cikmayin bir yere bence Fatih'ten :)
Fatihi ben de severim de sizin gibi seveni gormedim, 30 bini verecek kadar :)

2500 tl ile İstanbul un en güzel yerinden nasıl ev alınır bir bana da anlatın :) 500 bin lik bir ev bile alınamaz o taksitle :)
2.500tl cok iyi bir mebla.
Tabiki 500bin tl lik bir ev almaz ama daha uygun bir semtte 2. El ev sahibi olunabilir
En azından 10 sene ödersin ama kendi evine odersin.

Ben siteye geçmek istiyorum Fatih berbat bana göre tüm akrabalar orda sevmiyorum vıcık vıcık komşuluk ilişkilerini

Ben bekarken istanbulun göbeğinde o dediğiniz sitelerde oturuyorduk.. annemler hala orda oturuyo.. bizim şansımıza mı bilmiyorum acaip komşuluk var.. orası küçük bi köy gibi herkes birbirni tanıyo.. akşamları anlaşıp havuza gidiyolar,yürüyüşe çıkıyorlar.. içinde parkı da var.. çocuklar her saat güven içinde oynuyor.. kimse kimseye karışmaz ama komşuluk ta süper.. bence taşının sizde.. çocuk büyütmek için site çok güzel..

Ben tercüman sitesine bayıldım

Avrupa yakası dimi?? Bizimkiler anadolu yakasında.. çok merkezi şükür.. şanslılar o konuda.. yanıbaşlarında hem çarşı hem avm hem hastane var.. ayy reklam gibi oldu
Ohhhh bende sitedeydim ama eski annemler orda da şöyle asansörlü komşular mümkünse beni tanımasın dedikoducu onu giydin şöyle yaptın böyle yaptın diyen komşulardan kurtulmak istiyorum seviyorum komşuluğu sırf aynı binada yaşıyorsun diye tüm hayatına karışmaya kalkıyorlar

Esenyurt Esenyurt...
Ayy düzeltemiyorum da,zaman geçti diye
Esenyurt için mi güzel dediniz?
Bu işler şans işi... bahsettiğiniz innovia larda arkadaşım yaşıyor. En çok şikayet ettiği şey içinde onlarca günlük kiralık ev olması...

Ben de büyük siteleri güvenli bulmayanlardanım.
Yüksek yapıları insani bulmuyorum.
Ama gücümüzün el verdiği ve işimize yakınlığı dolayısı ile Beylikdüzü nde yaşıyorum.
Ama oturduğum sitede evler 6 katlı.
Binlerce daire falan yok.
1+1 ev yok. (Bu evler genelde öğrenciye yada günlük kiralık veriliyor)
Dolayısı ile aile sitesi.
Ki burada bile sorun yaşayanlar oldu.
Kötünün iyisi diyelim.
Oturacağınız sitede seçici davranın.
Komşuluk açısından problem yaşamazsınız.
Ve de çocuğunuzu daha rahat büyütürsünüz.

Ben ileride çalışacağım için oyle çok komşu falan istemem anca birbirimize vakit ayırıcaz eşimle ama çalışmayan bi bayan için zor yzak ve komşunun olmadığı bi yerde yaşamak

245 dairelik sitede oturuyorum
Çıt çıkmaz
Tertemizdir
Halı falan çırpılmaz kuralları vardır
Bende komşuluk ilişkisini sevmem zaten
Çalışıyorum bütün gün işteyim
Akşamda kendime ve kızıma vakit ayırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…