komşuluk sevmem , yapamadım da hiç yapımda yok. benim komşularda iş yok derken bana 3 günlüğüne kalmaya gelen kv ve yengemin 3 günde komşularımla kanka oluşunu gördükten sonra komşularımda değil bende iş olmadığını anladımişten yorgun argın gelip bir de komşu kapıyı çaldı diye üstüme başıma çekidüzen vermek bile zor geliyor o kadar... genelde de açmam kapıyı zaten. görüştüğüm 2-3 kişi var , iş arkadaşı ve çocukluk arkadaşı.. bebek gelince ömrümde ilk defa evde vakit geçireceğim bir dönem olacak. o zaman fikrim değişir mi bilmiyorum ama komşuluk yapmak istersen istediğin muhitte yapabilirsin , istemezsen de yapmak zorunda değilsin. benim hikayemden çıkacak sonuç bu
Ben 8 yaşına kadar mahallede yaşadım,sonra siteye geçtik. Annemin fazlaca komşusu vardı.
Evlendim yine sitede oturuyorum 7sene oldu gayet mutluyum,evime yakın hastane,market,okul aklınıza gelebilecek herşey var. İstanbul bence apatman dairesinde oturulabilecek kadar güvenli bir lokasyon değil. Şu an taşınma durumum var yine site bakıyorum.
Site yaşamı güzeldir. Kurallar vardır,düzen vardır. Uymayanı uyartma şansınız vardır. Park problemi olmaz ki İstanbulda ciddi problemdir otopark. Çocuklar oynasın diye park aramazsınız,inersiniz sitenin parkına siz kitabınızı okurken çocuk oynar güvenle. Yazın temiz havuz aramak zorunda kalmazsınız,bone takılan,duş alınıp girilen havuz zor bulunur istanbulda en basitinden.
Site hayatı diyorum ben. Muhakkak merkeze yakın bir site bulursunuz.
O binada jeneratör vardır muhakkak. Hatta elektrik kesintisinde evinize dahi bağlanır,kesildiğini anlamazsınız muhtemelen27.katta bi eve baktık eşim çok merak etti ama çıkana kadar dizlerimin bağı çözüldü. Deprem olcak asansorde kalcaz kesin diye. Asla kalmam o kadar yüksek katta zaten. Cam falan silemem o ayrı panik atak olurum
Fatih gibi bir yerde oturmak için 2200 ila 2400 vermeye değer mi? Biraz mantıklı düşünün.
Fatih ilçesinde oturdum 22 yaşıma kadar. Oranın keşmekeşini, dar sokaklarını, karışıklığını bilirim. Eski semt nihayetinde. Ayda 10000 kazansam belki veririm o kirayı ki. Fatih gibi bir yerde asla
Şimdi oturduğum yer çok mu güzel dev güvenlikli site mi? hayır? Yine mahalle ama benim oturduğum yer ile Fatih arasında tek fark fuzuli bir pahalılık olması.. Hele cadde üstü olması ekstra ekstra olumsuz özellik benim için. Araba gürültüsünden kaçarım her daim..
Neresi olursa olsun eski komşuluk kalmadı artık. Ben de zaten çalışan biriyim kimseyle öyle sıkı sıkı komşuluk yapamam. Eşinin sana bırakması çok doğru çünkü bütün gün evde olan komşu arayan sensin erkek değil..
Fatih gibi bir yerde oturmak için 2200 ila 2400 vermeye değer mi? Biraz mantıklı düşünün.
Fatih ilçesinde oturdum 22 yaşıma kadar. Oranın keşmekeşini, dar sokaklarını, karışıklığını bilirim. Eski semt nihayetinde. Ayda 10000 kazansam belki veririm o kirayı ki. Fatih gibi bir yerde asla
Şimdi oturduğum yer çok mu güzel dev güvenlikli site mi? hayır? Yine mahalle ama benim oturduğum yer ile Fatih arasında tek fark fuzuli bir pahalılık olması.. Hele cadde üstü olması ekstra ekstra olumsuz özellik benim için. Araba gürültüsünden kaçarım her daim..
Neresi olursa olsun eski komşuluk kalmadı artık. Ben de zaten çalışan biriyim kimseyle öyle sıkı sıkı komşuluk yapamam. Eşinin sana bırakması çok doğru çünkü bütün gün evde olan komşu arayan sensin erkek değil..
Madem imkanınız var şu anda ayda 2500tl kredi taksidiyle çok rahat ev alabilirsiniz. Kiraya verilen paraya acıyorum ben..
O binada jeneratör vardır muhakkak. Hatta elektrik kesintisinde evinize dahi bağlanır,kesildiğini anlamazsınız muhtemelen
Vallahi bugüne kadar hep değdi. Hiç pişman olmadık. Çocuk düşünmesek kalmaya devam ederdik muhtemelen. Neyi sevdiğinize bağlı bu. Ben kalabalık seviyorum. Kalabalığa karışmayı da. Fatih te site olsa 5000 bile veririz. Tercih meselesi bu.
Bütün gün komşu aramayacağım tabi ki ama her normal ve sağlıklı insan gibi arkadaşımın olması gerek diye düşünüyorum.
Eee peki yaşayın madem..
Değerse bekleyin yeni siteler yapılıyor kentsel dönüşümle 20 yılı bulur. Sit alanı olabiliyor her yeri kazamıyorlar malum.. O zamana kadar da 5000 değil 15000 verirsiniz..
Eski binalar deprem konusunda daha tehlikeli ama bunuda göz ardı etmeyin. Şimdi uygulanan temel çalışmaları eskiye nazaran çok çok iyi.Yükseklik ve deprem korkunuz varsa pek fayda sağlamıyor jenaratör:))
Ev almak öyle kolay değil olsa tabi kim istemez. Banka işine soğuk bakıyoruz çünkü aylık elimize geçen net bi para yok
20 yıl sonra döner gelirim ben de :) siz bi yeri seviyorsunuz yada sevmiyorsunuz diye başkası da sevmek yada sevmemek zorunda değilki. Imkanim olsun 30.000 de veririm problem değil:)
Valla ben de dogma büyüme ,herkesin birbirini tanidigi,soyunu sopunu tanıdığı bir mahallede oturuyorum. Artık yok öyle komşuluk- merhaba merhaba
Ama mesela Beylikdüzü'ndeki akrabalara bakıyorum , komşuluk ilişkileri (ozellikle çocuklu kadınlar arasında) daha yoğun. Sonuçta parkta çocuğu sallarken ister istemez muhabbet kuruluyor, bir süre sonra çocuklar arkadaş oluyor...hele aynı okula baslarlarsa harika- bir gün biri götürüyor çocukları diğer gün komşusu...
Yani gayet de sürüyor hala komşuluk ilişkileri.
Kesinlikle siteli ev derim. Bu devirde kimse çocuğunu sokağa salamiyo ki zaten mahalle arasında. Ama siteli evde öyle mi, gönder parka-camdan bakarak ol, miss gibi.
(Esentepe tarafında da (inovia falan) kiralar çooooook ucuz, evler de güzel. Neredeyse her sitenin metrobüse ücretsiz servisleri var)
Amin.Imkansiz o fiyatlarin ara odemeleri falan oluyor ve semtler iyi olmuyor.Allah yardımcınız olsun hergün reklamlarda görüyorum 2000 tl den başlayan fiyatlarla diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?