Dev sitelerde yaşam..

ya kuzum siz o kira bedelleriyle İstanbulun en güzel yerlerinden kendinize ev alsanıza.

O zaman hic gerek yok düzeninizi bozmaya merkezi evlerin çoğu eski ev zaten ben olsam değiştirmezdim :)

Küçük mutfaktan ve tozdan bıktım açıkçası. Mutfak hava boşluğuna bakıyor bir de. Yemek yapasım gelmiyor. Onun dışında evim çok ferah kocaman camları aydınlık. Hee bir de komşular dert. Alt komşu yaşlı bi teyze ve baya densiz. Çok sorun yaşadık bi ara. Yan binayla bitişiğiz duvarlar bir. Gelenimiz gidenimiz yok çünkü eşimin de benim de ailelerimiz uzakta. Ayda yılda 1 arkadaşlarımız gelir duvara abanırlar yumruklarıyla. Fakat kendileri gece 3 te 4 yatak odasında müzik açarlar.

Hepsini hesaba katiyorum ama yine de işin içinden çıkamadım. Eşyalara ve evlere bağımlılık gibi bişeyim var.

Bizim sitede 4 bina var. Birisi sanki komşu değiller de hepsi akraba. Bir kapı açılır diğeri kapanır sürekli birbirlerine gelip giderler takip edemezsin. Birisinde ihtiyaç anında mesafeli komşuluk. Bizimkinde ise komşular birbirinin adını bilmez. Şans işi o biraz genelleme yapma derim. Zaten kiracı olacaksın mutsuz olursan 1sene oturur taşınırsın

ya kuzum siz o kira bedelleriyle İstanbulun en güzel yerlerinden kendinize ev alsanıza.

Aylık net bi gelirimiz yok. Gelince iyi para geliyor gelmeyince 3-4 ay gelmiyor. O gelmeyen sürede elimizde olanı kullandığımız için birikim yapamiyoruz. Bankaya da bu sebeple bulaşmak istemiyoruz :/

Taşınmakta masraf baya. Dediğin gibi şans işi. Bakalım şansıma ne çıkacak:)

Aylık net bi gelirimiz yok. Gelince iyi para geliyor gelmeyince 3-4 ay gelmiyor. O gelmeyen sürede elimizde olanı kullandığımız için birikim yapamiyoruz. Bankaya da bu sebeple bulaşmak istemiyoruz :/
yok canım tamamına kredili evlere girip aylık 2000 tl ve daha altı ödemeler yapabilirsiniz netice olarak su anda daha fazla ödeme yapıyorsunuz kiraya.

yok canım tamamına kredili evlere girip aylık 2000 tl ve daha altı ödemeler yapabilirsiniz netice olarak su anda daha fazla ödeme yapıyorsunuz kiraya.

Evet ama bilmiyorum soğuk bakıyoruz. 400.000 tl ye 700.000 istiyorlar ve aylık 5.000 küsürlerde ödemeler. Elimize toplu para geçtikçe biriktirmeye çalışıyoruz ama zor.

Valla ben de dogma büyüme ,herkesin birbirini tanidigi,soyunu sopunu tanıdığı bir mahallede oturuyorum. Artık yok öyle komşuluk- merhaba merhaba
Ama mesela Beylikdüzü'ndeki akrabalara bakıyorum , komşuluk ilişkileri (ozellikle çocuklu kadınlar arasında) daha yoğun. Sonuçta parkta çocuğu sallarken ister istemez muhabbet kuruluyor, bir süre sonra çocuklar arkadaş oluyor...hele aynı okula baslarlarsa harika- bir gün biri götürüyor çocukları diğer gün komşusu...
Yani gayet de sürüyor hala komşuluk ilişkileri.
Kesinlikle siteli ev derim. Bu devirde kimse çocuğunu sokağa salamiyo ki zaten mahalle arasında. Ama siteli evde öyle mi, gönder parka-camdan bakarak ol, miss gibi.
(Esentepe tarafında da (inovia falan) kiralar çooooook ucuz, evler de güzel. Neredeyse her sitenin metrobüse ücretsiz servisleri var)

Demek ki oluyor. Öğrenmek istediğim buydu iste

Sizce istanbulun normal bir semtinde kira 2400 ise, istanbulun en güzel yerlerinde ev almanın bedeli nedir?

Evet ama bilmiyorum soğuk bakıyoruz. 400.000 tl ye 700.000 istiyorlar ve aylık 5.000 küsürlerde ödemeler. Elimize toplu para geçtikçe biriktirmeye çalışıyoruz ama zor.

Istanbulun en guzel yerinden o paraya alamazlar bagcilardan esenyurttan falan alirlar.
Sizce istanbulun normal bir semtinde kira 2400 ise, istanbulun en güzel yerlerinde ev almanın bedeli nedir?
Allah yardımcınız olsun hergün reklamlarda görüyorum 2000 tl den başlayan fiyatlarla diyor.

Bende 24 yasima kadar fatih çapa da oturdum.evlendikten sonra eyüp alibeykoye geldim.oturdugum yerden çok memnunum kiralari biraz yüksek ama fatih kadar degil.buranin sakin oldugu semtleri de vardir.eger ev almayi dusunuyorsaniz bu taraflara bakmanizi tavsiye ederim.dilerim gönlünüze uygun bir ev bir semt bulursunuz :)

Daha kiralık evi halledemedik bide ev alacak olsak napariz bilmiyorum :) Amin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…