- 10 Kasım 2020
- 8.191
- 67.016
- 498
- Konu Sahibi LeydiStark
-
Sınav aracınızla ders aracınız aynı araç değil mi? Dersteyken nasıldınız yokuş kalkışında? Klima çalışıyordur herhalde hava soğuk. Bence heyecandan olmuştur. Terslik hissettiğinizde sesten anlarsınız zaten debriyajı kökleyip tekrardan kavrama noktasını bulmaya çalışın.Klimanın açık olması motorun çekiş gücünü düşüyor diye okudum o yüzden baya zor kalkıyormuş yani
Derste bi sorun yasamıyordum kalkarken. Klima açıktı bir ara sanki bir ara kapattılar veya açtılar orayi tam hatırlamıyorum ama çalışıyordu yani ona eminimSınav aracınızla ders aracınız aynı araç değil mi? Dersteyken nasıldınız yokuş kalkışında? Klima çalışıyordur herhalde hava soğuk. Bence heyecandan olmuştur. Terslik hissettiğinizde sesten anlarsınız zaten debriyajı kökleyip tekrardan kavrama noktasını bulmaya çalışın.
4.de, 5.de alanlar biliyorum deneyin tabi ki neden vazgeçeceksiniz?Merhabalar herkese,
Bugün ikinci defa direksiyon sınavından kaldım. Çalışırken yapmadığım hataları sınavda yaptım heyecandan mı artık farklı arabayla çalışmaktan mı bilmiyorum. Diyorum ki artık para yatırmayayim daha fazla para boşa gitmesin dosya yansın. Mantıklı mı sizce? Tekrar tekrar para yatırıp kalmaktan korkuyorum.
Olmaz siz heyecanlanmışsınızdır şimdi de kendi kendinizi ikna etmek için bahane arıyorsunuz:)Kızlar ben bir şey okudum şimdi internette ilk defa duyuyorum bunu. Klima açıkken araç yokuş kalkışta zorlanıyormuş bende rampa kalkışta stop ettirmekten kaldım ve hava soğuktu diye klima açıktı galiba bunun etkisi olabilir mi
Klima açıkken gaza dha fazla yüklenin bir de:) ben yazın girmiştim, klima açıktı yokuşta kaldıramazsınız yoksa. Özellikle açtırıralr hatta. Arabanın motoru da küçükse bayılma olasılıgı yüksek.Bir üye yukarıda doğru demiş, ne kadar geç alırsanız o kadar iyi. Yani ne kadar çok arabaya alışırsanız o kadar rahat geçersiniz. Korkulacak hiçbir şey yok emin olun. Ben ilk girişimde geçtim ama manuel vitese alışmıstım. Dağda bayırda kullanırdım arabayı, bir de bizim araba eskiydi, sürücü kurslarındali arabalar daha yeni ve kullanımı rahat. Çok panik olursanız hoca da farkeder. Heeyecanlı mısın, kendinden emin şekilde rahat mı geçiyorsun direksiyona vs bunlara dikkat eder. O güveni verirseniz, bazı hatalarınızı görmezden gelebilir. Ben sohbet ederek rahat rahat tamamlamıştım. Önemli nokta , rahat olmak.
Kendim yaşamış gibi düşünüyorum. Bi hakkım daha varken neden kullanmayayım? Kullanmazsam ilerde kesinlikle pişman olurdum. Öyle ya da böyle amacaksınız ehliyeti geciktirme benceBende çok fazla istiyorum almayı hem zamanım varken hem bekarken. Ama olmuyor bu iki oldu yine kaldım. Çok aşırı stres oluyorum düşündükçe. Ağlıyorum sürekli.
Evet klima açıkken daha zor oluyomus özellikle de yokuş kalkış. Bir dahakine kapatacağım eğer açarlarsa da.Klima açıkken gaza dha fazla yüklenin bir de:) ben yazın girmiştim, klima açıktı yokuşta kaldıramazsınız yoksa. Özellikle açtırıralr hatta. Arabanın motoru da küçükse bayılma olasılıgı yüksek.
Üçüncüde de kaldım maalesef son 1 hak kaldı.Kendim yaşamış gibi düşünüyorum. Bi hakkım daha varken neden kullanmayayım? Kullanmazsam ilerde kesinlikle pişman olurdum. Öyle ya da böyle amacaksınız ehliyeti geciktirme bence
Ama şey dedi bir hoca yazın klima açılır, kışın açılan kaloriferdir o da motoru etkilemez dedi. Bilmiyorum artık.Klima açıkken gaza dha fazla yüklenin bir de:) ben yazın girmiştim, klima açıktı yokuşta kaldıramazsınız yoksa. Özellikle açtırıralr hatta. Arabanın motoru da küçükse bayılma olasılıgı yüksek.
Kalorifer motor sıcaklıgını verir, klimadan biraz farklı,yakıtınızı etkilemez.Kalorifer acıksa motorun calısmasını etkilemez.Ama şey dedi bir hoca yazın klima açılır, kışın açılan kaloriferdir o da motoru etkilemez dedi. Bilmiyorum artık.
Ben ilk ikisinden kaldım 3.de covid oldum hakkim yandı. 4.de şehir dışındayım giremedim o da yandı. Bı hak varmış 2.direksiyon hakkı mıdır nedir para yatırdım dosya yanmasın diye. Şimdi bi daha giricem pes etmeyi hiç düşünmedimBende çok fazla istiyorum almayı hem zamanım varken hem bekarken. Ama olmuyor bu iki oldu yine kaldım. Çok aşırı stres oluyorum düşündükçe. Ağlıyorum sürekli.
14 saatlik zorunlu ders ücretini yatirdiktan sonra 4 sınav hakkı daha açıyorlar. Covid olduğunuzda keşke rapor alsaydınız raporla hakkınız yanmıyorBen ilk ikisinden kaldım 3.de covid oldum hakkim yandı. 4.de şehir dışındayım giremedim o da yandı. Bı hak varmış 2.direksiyon hakkı mıdır nedir para yatırdım dosya yanmasın diye. Şimdi bi daha giricem pes etmeyi hiç düşünmedim
Rapor aldım. Ücreti yanmadı. Ama hakkım yandı. Hatta baya sorun yaşadık nasıl olur diye.14 saatlik zorunlu ders ücretini yatirdiktan sonra 4 sınav hakkı daha açıyorlar. Covid olduğunuzda keşke rapor alsaydınız raporla hakkınız yanmıyor
1 kereye mahsus rapor alınca 130 lira sınav ücreti yanıyor ama hakkınız yanmıyor bana böyle dediler kurstanRapor aldım. Ücreti yanmadı. Ama hakkım yandı. Hatta baya sorun yaşadık nasıl olur diye.
evet benim o :) sınav 35 dakika ama parkuru 20-25 dakikada bitiren de oluyor. Tablette sarı ve kırmızı maddeler var. Sarı olanlardan bir hata yapma hakkınız var , kırmızı olanlardan hiç hata yapmama şartı var.Mesela arabayı stop ettirme sarı madde. İki kere stop ettirirseniz kalırsınız. Paralel parkta dubaların arasında iki hamle hakknız var , girerken veya çıkarken kaldırıma ya da dubalara dokunursanız bu kırmızı madde direkt kalırsınız .ya da kaldırıma 50 cm uzakta park ederseniz de direkt kalmış olursunuz.Genelde en zorlanılan kısım paralel park. Bir de bence araba ne kadar yeni olursa şans daha fazla oluyor. Yeni arabalarda yokuş kalkış desteği olduğu için araçlar pek zorlanmıyor.I
merhaba yanda oturan sızmısınız:))
Cok merak edıyorum35 dk kullanıcakmıyız sınavda nelere dıkkat edılıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?