Direksiyon sınavı

Annem 52 yaşında aldı iki kez kaldı 3.geçti.Ha araba kulanacağındanmı hayır sadece heves ettiği için ...kursa birlikte gittik.Hayatında direksiyona oturmamıştı.yazılı sınavdanda 70 almıştı.şimdi arada kardeşimin arabasını alıp trafiğe kapalı alanda bir iki tur atar.
Kardeşimde sırf gönlü olsun diye harikasın anne falan der..
Ben ilk seferde aldım sorun yaşamadım
Sizde aşırı heyecan yapmayın zor değil alırsınız mutlaka

Ben bugün 4.sinavima girdim, "bundan da kalayım, dosya yansın da artık kafam rahat olsun, nolucaksa olsun" diyerek ve geçtim sınavdan. Ne olacağını asla bilemezsiniz, biliyorum çok stresli bi süreç ama yakmayın dosyanızı.

O kafaya geldim artık kalayım bitsin gitsin yansın yani , hayır sürüşüm de kötü değil ama ufak tefek hatalar

otomatik araçla sınava giriliyor mu ki bilmediğimden soruyorum.Ben 6-7 senedir sınavlarda göre alıyorum hiç otomatiğe denk gelmedim.
Ben de dün görevliydim bir tane orta yaşlı bir abla girdi, abladan önce haberi geldi zaten ;arabaya sahip çıksın önde oturan başkan diye :) önde oturan da bendim . Neyse abla başladı ikinci vitese atmıyor, sağa sinyal verip sola dönüyor, sinyali kapatmıyor, direksiyon hakimiyeti yok.İlk stop ettiğinde bıraktım .Karşı çıktı sorun yarattı, ben seni stop ettiğin için bırakmadım , maddelerden biri araç hakimiyeti ve bu sende maalesef yok dedim .Baya baya söylendi , bilmiyorum ne yapar artık.

Kaydolurken otomatik seçerseniz otomatikle giriyorsunuz dersleri de otomatik vites arabayla alıyorsunuz. Ama otomatik vites ehliyeti alan kişi manuel kullanamıyor

Fren yerine gaza basma gibi hatalar yapmıyorum genel olarak sürüşüm iyi aslında sadece park yaparken sıkıntı oluyor
Öğretmeninizi değiştirin derim. Çok asabi bir öğretmenim vardı. oturduğu yerden bana parkı anlattı, dubayı surda göreceksin, direksiyonu kıracaksın. 2 defa aynı park yerinde kaldım. Sonra öğretmeni değiştirmek istediğimi, çok ağrasif olduğunu söyledim kursa. Mecburen 3. de de onu verdiler ama konuştular sanırım pamuk gibi oldu. Meğer hatam arka kelebekte görmem gereken duba uzaktaki değil yakındakiymiş. Sorun aslında bu kadar basitmiş.Onu öğrenince 3.de geçtim.

Öğretmenimden de memnun değilim aslında ama hoca değişirse araba da değişiyor bizim kursta yani her hocaya bir araba vermişler eğer degistirirsem nissan juke tan clio ya gecicem

Her öğretmene farklı araba kötü olmuş. Öğretmenle ya da kurumla konuşun isterseniz. Sorun heyecan mı benim gibi yanlış anlamamı.

Bugun bende malesef kaldım direksiyon sınavından ve moralim aşırı kötü. Parklarda sinyallerde vites geçişlerinde sıkıntı yaşamadım hiç . Tam bitireceğim sınavı, bitiş noktasına 10 15 mt kaldı son aşama geri geri gelirken kaldırıma ciktim . Yagmur cok yağıyordu dikiz aynasından göremedim kaldırımı bir dahaki sınavı düşününce icim daralıyor cok stress oluyorum insallah 2. de geçerim artık. Bu aralar her işim stressli ve zor geçiyor. Şu ehliyetide alayim uzuuuunca bir süre beni strese sokacak her türlü ortamdan kaçarak uzaklaşmak istiyorum .

Aşırı aşırı yağışlıydı ben girdim bugün. Sel götürüyordu resmen.

Parkurda mi hata yapiyosunuz trafikte mi?
Komisyon bazen görmezden gelebiliyo aslinda küçük hatalari.
Ben ilk sinavda geçtim ama son dakikaya kadar kalcam gözüyle bakiyodum.. hicbi zaman tam olmuyo kendinizden emin olmuyosunuz. Sınav anı cok önemli o heyecani atsaniz gecersiniz. O da bol pratikle oluyo.
Bizim kursta öğrenene kadar ders hakkimiz vardi. Sizin de öyle bi hakkiniz varsa hocanizdan rica edin sıkıştırsın sizi aralara bos kaldikca.. daha cok gezin sınav güzergahini.
Yani dosya yakma kısmı sacma olur. Son dakikaya kadar birakmayin bence.

Bu arada neden sinava farkli arabayla sokuyolar ki sizi.. ayni arabayla girme sansi yok mu?

Yok yanlış anlaşılmış sanırım sınava aynı arabayla giriyoruz ama hoca değiştirmek istersek araba da değişiyor. 2 kere stop ettirdiğim icin kaldim bugun. Ders olayı maalesef aralada almiyolar ozel ders alabiliyoruz ücreti mukabilinde

Bende dun yazıldım ocak sonu yazılı sınav olucak sonra 16 saat dıreksıyon dersı alıcam sonra dıreksıyon sınavıı
Cok heyecanlıyım sımdıdenn bende

I
merhaba yanda oturan sızmısınız:))
Cok merak edıyorum35 dk kullanıcakmıyız sınavda nelere dıkkat edılıyor

Kızlar ben bir şey okudum şimdi internette ilk defa duyuyorum bunu. Klima açıkken araç yokuş kalkışta zorlanıyormuş bende rampa kalkışta stop ettirmekten kaldım ve hava soğuktu diye klima açıktı galiba bunun etkisi olabilir mi

Sanmıyorum siz debriyaj ayarını yapamamışsınızdır, kavrama noktasını bulunca yarım debriyajdayken frenden ayağınızı kaldırıp gazlamaya başlamanız lazımdı. Gaz vermekten korkmayın, bırakın ses çıksın. Klima açıkken, rölantide sıkıntı varsa stop eder. Bu çok sık görülmez, ben yaşamadım. Sınav aracında bunun olabileceğini sanmam, kontrolleri sık sık yapılıyordur.

Klimanın açık olması motorun çekiş gücünü düşüyor diye okudum o yüzden baya zor kalkıyormuş yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…